دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

فرهنگی

بدون درد، بدون علامت، اما مرگبار! قاتلی به‌نام هپاتیت C

بدون درد، بدون علامت، اما مرگبار! قاتلی به‌نام هپاتیت C
پیام خوزستان - فوق‌تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در خوزستان گفت: بیماری هپاتیت C در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع، در درازمدت می‌تواند موجب تخریب بافت کبد، بروز سیروز و نهایتاً نارسایی کامل کبد یا حتی سرطان‌های کبدی شود.
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - فوق‌تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در خوزستان گفت: بیماری هپاتیت C در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع، در درازمدت می‌تواند موجب تخریب بافت کبد، بروز سیروز و نهایتاً نارسایی کامل کبد یا حتی سرطان‌های کبدی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، دکتر اباذر پارسی به مناسبت روز جهانی هپاتیت با هشدار نسبت به روند خاموش و تدریجی بیماری هپاتیت C اظهار کرد: این بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع، در درازمدت می‌تواند موجب تخریب بافت کبد، بروز سیروز و نهایتاً نارسایی کامل کبد یا حتی سرطان‌های کبدی شود.
وی درباره اینکه چرا به بیماری هپاتیت C، قاتل خاموش می‌گویند، افزود: از آن‌جا که این بیماری معمولاً بدون علامت و به‌صورت پنهان پیشرفت می‌کند، ممکن است بیش از 30 سال از زمان ابتلا تا بروز علائم شدید کبدی زمان ببرد؛ به همین علت به این بیماری، قاتل خاموش می‌گویند.
دکتر پارسی در خصوص راه‌های شایع انتقال این بیماری بیان داشت: مهم‌ترین مسیر انتقال ویروس هپاتیت C، تماس خونی است؛ به‌ویژه در مواردی مانند استفاده از سرنگ‌های مشترک و آلوده در میان افراد دارای اعتیاد تزریقی، استفاده از تیغ‌های آلوده در آرایشگاه‌ها یا تماس‌های خونی در محیط‌های درمانی، احتمال انتقال بالاست. همچنین انتقال از مادر به نوزاد و تماس‌های جنسی نیز از دیگر راه‌های انتقال هستند، اگرچه احتمال انتقال از مادر به جنین نسبتاً پایین‌تر است.
فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به سیر پنهان این بیماری، ادامه داد: اغلب مبتلایان به هپاتیت C هیچ علامت مشخصی ندارند مگر در موارد بسیار نادر که بیماری به شکل حاد بروز پیدا کند. معمولاً افزایش تصادفی آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون، نخستین نشانه‌ای است که می‌تواند توجه پزشک را به بیماری جلب کند.
وی می‌گوید: در مواردی بیماری زمانی تشخیص داده می‌شود که فرد به سیروز کبدی مبتلا شده است؛ بنابراین پیشگیری و رعایت دقیق اصول بهداشتی بسیار ضروری است.
دکتر پارسی با بیان اینکه تاکنون واکسن مؤثری برای هپاتیت C وجود نداشته است، تأکید کرد: با توجه به شیوه انتقال این بیماری، افرادی که با خون یا ابزار‌های آلوده در تماس هستند، مانند کادر درمان، پزشکان، دندانپزشکان، پرستاران، آرایشگران و نیز افراد مبتلا به اعتیاد تزریقی، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند؛ بنابراین رعایت اصول بهداشتی، استفاده از وسایل استریل و محافظت در تماس‌های جنسی از جمله مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از این بیماری هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته درمان‌های مختلفی برای هپاتیت C معرفی شد که برخی با مقاومت درمانی همراه بودند. اما اکنون دارویی با نام سووداک که در داخل کشور تولید می‌شود، در دسترس است. این دارو در حال حاضر یکی از گزینه‌های اصلی درمان بیماران مبتلا به هپاتیت C در ایران است.


نظرات شما