پیام خوزستان

آخرين مطالب

فلاحت‌پیشه: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند سیاسی

فلاحت‌پیشه: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - انتخاب / آتش تنش در خاورمیانه هنوز خاموش نشده و مذاکرات نیز متوقف شده است. اظهارنظرات متعددی در این رابطه به گوش می‌رسد اما برخی ناامیدانه نسبت به سرنوشت مذاکرات مدعی‌اند که باید اول تکلیف گروه‌های نظامی منطقه را روشن کرد تا بتوان به یک توافق دست یافت.
حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس درباره علت وقفه در مذاکرات گفت: توقف مذاکرات همان فرجه‌ی حیاتی بود که اسراییل و جنگ طلبان در آمریکا دنبال می‌کردند. به طور مشخص نتانیاهو می‌خواهد نقش خود را به عنوان یک نقش تاریخی در سیاست خاورمیانه‌ی آمریکایی‌ها به کرسی بنشاند. نتانیاهو به عنوان یک بازیگری که از 7 اکتبر گروه‌های مقاومت را تضعیف کرد و دنبال کاهش قابلیت‌های نظامی ایران بود، حالا هم می‌خواهد به آن نقش ادامه دهد. او دنبال حمله‌ی نقطه زنی به ایران بود و می‌خواست این جنگ را به اقدام آمریکایی-اسراییلی تبدیل کند. ترامپ این فرصت را از نتانیاهو گرفت چون ترامپ به شدت نگران است که اگر جنگی صورت بگیرد، ممکن است اوضاع امنیتی منطقه بهم ریزد و برای برنامه‌های آمریکا بحرانی خواهد بود. اما حالا شاهد یک وقفه در مذاکرات هستیم، در این وقفه مسیر تحولات به گونه‌ای پیش رفت که نتانیاهو خواست. نتانیاهو سعی کرد از طریق مختلف به دیپلماسی ضربه بزند. 
او افزود: بزرگ نمایی حمله موشکی یمن به اسراییل و مواضع وزیر دفاع آمریکا و همزمانی این دوموضوع اتفاقی نیست. هر دو به گونه‌ای عمل کردند که پای ایران را به بحران یمن بکشانند.
بازار
وی درباره‌ی سرنوشت یمنی‌ها پس از توافق ایران و آمریکا بیان کرد: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند. همچون یک بیماری که جراحی شده، زخم‌های این بیمار چند لایه دارد. اگر طرفین فکر می‌کنند فقط با دوختن پوسته‌ی بیرونی بدن این بیمار به بحران پایان می‌دهند، این یک اشتباه محاسباتی است. اسراییل همواره تلاش کرده که موشک پراکنی کم خطر گروه‌های مختلف را به بهانه‌ای برای جنگ تبدیل کند. لذا من معتقدم که خیلی از جنگ‌هایی که نتانیاهو هم خواهان پایان دادن به آن نیست، برای ایران ارزش راهبردی ندارد.
او ادامه داد: مهم‌ترین دلیلی که الان آمریکایی‌ها حاضر نشدند حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسند، ادعاهاییست که اسراییل تحت عنوان تهدید نمایی ایران مطرح می‌کند. برای اولین بار می‌بینیم که کشور‌های عربی همراه اسراییل نیستند و اسراییل سراغ زخمی رفت که موضع اعراب را به خود نزدیک کند. جنگ یمن جنگی است که علاوه بر آمریکا و اسراییل، عربستان و امارات هم از آن استقبال می‌کنند.
فلاحت پیشه درباره‌ی لزوم شکل‌گیری امنیت منطقه‌ای برای دستیابی به توافق گفت: تا زمانیکه یمنی‌ها مشغول ناامن‌سازی راه‌های آبی هستند، کشور‌های عربی به سیاست امنیت منطقه‌ای ایران مشکوک خواهند ماند. ایران باید به اتفاق کشور‌های عرب منطقه به سمت ایجاد صلح در یمن حرکت کند. در سایر مسائل منطقه‌ای هم گام‌های عملی برای ایجاد امنیت منطقه‌ای برداشته شود. اگر این کار صورت بگیرد، اسراییل منزوی خواهد شد اما اگر این کار صورت نگیرد، اسراییل از کانون بحرانی مانند بحران یمن دور می‌شود. در ایران تمام قابلیت‌های سیاست خارجی کشور نقش یک تماشاگر در سالنی را بازی می‌کند که شخص آقای عراقچی با موضوع هسته‌ای در آن فعالیت می‌کند. دولت پزشکیان نتوانسته از مهم‌ترین مجوز تاریخ روابط ایران و آمریکا، کوچک‌ترین استفاده‌ای کند. در دوران برجام اگر دولت‌های مختلف مجوز همکاری اقتصادی با آمریکا را داشتند، خیلی از مشکلات حل می‌شد. تنها دولتی که به صورت مشخص از مجوز کار اقتصادی با آمریکا برخوردار است، دولت پزشکیان است اما عملاً این ظرفیت به حاشیه رفته است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1094479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ نفتکش‌ها؛ روایت فرار 13 جنگنده مهاجم عراقی

از اسب چوبی تا پیراهن گلدار؛ تجربه‌ای زنانه در مجموعه غزل «سی»

اردوغان از ترامپ برای مذاکره با ایران تشکر کرد

عراقچی در گفت‌و‌گو با کالاس: آماده ورود به گفت‌و‌گو‌های سیاسی با اتحادیه اروپا هستیم

پزشکیان: اگر مسلمانان باهم وحدت داشته باشند مگر اسرائیل میتواند با دو سه میلیون جمعیت این جنایات‌ها را بکند؟

شرط امیرحسین ثابتی برای رأی دادن به وزیر اقتصاد جدید

بین مادر شهید جمهور با رئیس‌جمهور چه حرف‌هایی گذشت؟

پرتاب نارنجک دودزا به نخست وزیر لهستان در حین سخنرانی + فیلم

پیشنهادات تراکتور تمامی ندارد؛ درخواست تغییر روز بازی!

پیشنهاد جدید تراکتور برای برگزاری جشن قهرمانی

منتظر غرق شدن فرعون باشیم!

جشنواره گل استقلال خوزستان در هفته دوم لیگ برتر زیر 18 سال استان

کل کل رضا گلزار و ساره بیات در «عاشقانه»

فراستی: جامعه فرهنگ کمدی نداره!

فرزاد حسنی: کاش می‌شد همه مملکت را مثل رادیو اداره کرد

خواستگاری به سبک جواد عزتی!

سوتی جالب بازیکن سابق پرسپولیس جلوی محمدرضا گلزار!

مایع جدیدی که رایانه‌ها را کوچک و سریع می‌کند!

یک پیشرفت بزرگ در درک «خودآگاهی»

نسل امروز، نیازمند تعلیم متناسب با زیست‌بوم دیجیتال است/ آموزش ابزار هوش مصنوعی به یک ضرورت فراگیر مبدل شده است/اگر معلمان ما تولیدکننده ابزار نباشند، آینده فناوری را از دست می‌دهیم

درخشش نمایندگان دسته 109 ایران در وزنه‌برداری جوانان جهان

چهارمین قهرمانی گرگانی‌ها در لیگ برتر بسکتبال

سه اسم در لیست خرید پرسپولیس تیک خورد

اولین نشست اتاق فکر نخبگان شاهد و ایثارگر برگزار شد

1 میلیارد و 280 میلیون تومان وام مسکن بگیرید، چقدر باید بپردازید؟

رقم قابل توجه حجم کل معاملات بازار ارز تجاری

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 اردیبهشت 1404

تقدیر نماینده مجلس خبرگان رهبری از سفرهای شهرستانی استاندار خوزستان

بخشی از کتاب/ شیرجه در احساسات

وال استریت ژورنال: فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، شکست خورده

عیادت رهبر انقلاب از آیت‌الله نوری همدانی

فلاحت‌پیشه: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند

حرف ترامپ درمورد برچیدن برنامه اتمی ایران چقدر جدی است؟/ عضو ارشد هیات آمریکا در مذاکرات برجام پاسخ داد

عارف: باید زمینه مهاجرت معکوس جوانان را فراهم کنیم

دیدار عراقچی با رئیس‌ جمهور پاکستان در اسلام‌آباد

برازجان، گرمترین شهر ایران با 46 درجه | 3 استانی که بیشترین افزایش دما را ثبت کرده‌اند | ایران 5 درجه گرمتر شد

پرتاب بمب دودزا به سمت نخست وزیران هلند و لهستان+ فیلم

آزادی 88 زندانی غیرعمد در دهه کرامت با مشارکت خادمان امام رضا (ع)

صحرا اسداللهی: شب یلدا را همیشه دیرتر از بقیه جشن می‌گیریم

رامبد جوان و محمدحسین مهدویان استاد کارگاه‌های جشنواره فیلم 100 شدند

دوئل شکیبا و شکیبایی

برنامه‌سازی در پلتفرم چه تفاوتی با سینما و تلویزیون دارد؟

آغاز رسمی نقشه‌برداری 3بُعدی تلسکوپ فضایی جدید ناسا از آسمان

مدیر مدرسه، محور تحول در نظام تعلیم و تربیت است/مشارکت جویی و مشارکت پذیری رکن اساسی پیشبرد اهداف آموزش و پرورش است/اجرایی شدن "الگوی مدرسه تراز سند تحول" در سراسر مدارس استان

مقام سومی بانوی ملی‌پوش کتل‌بل ایران در کاپ جهانی روسیه

توافق رئال با آنچلوتی برای جدایی

کی گفته خرید بیت کوین سخته؟

در ماه‌های پیش رو، به مشترکان از طبقه دوم به بالای پایتخت آب نمی‌رسد!

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا؛ دلار 84 تومان شد

ماجرای پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با 10 روز تاخیر چه بود؟