پیام خوزستان

آخرين مطالب

حل بحران هورالعظیم نیازمند همکاری منطقه‌ای است اجتماعی و فرهنگی

حل بحران هورالعظیم نیازمند همکاری منطقه‌ای است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - استاندار خوزستان با اشاره به منشأ خارجی 70 درصد ریزگردها، خواستار اقدام فنی و دیپلماتیک برای نجات هورالعظیم شد و انتقال آب به سایر استان‌ها را غیرقابل قبول دانست.

به گزارش روابط عمومی استانداری خوزستان، سید محمدرضا موالی‌زاده در نشست تخصصی بررسی مجوزهای زیست‌محیطی فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر که روز جمعه 27 تیرماه با حضور صدیقه ترابی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، به تشریح مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی استان پرداخت.
استاندار خوزستان در این نشست با اشاره به پیچیدگی مسائل زیست‌محیطی خوزستان، بر ضرورت نگاه ویژه به این استان تأکید کرد و گفت: خوزستان به عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور با چالش‌های متعدد زیست‌محیطی روبرو است که حل آنها نیازمند عزم ملی و همکاری‌های بین‌المللی است.
وی به موضوع ریزگردها اشاره کرد و گفت: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که حدود 70 درصد منشأ ریزگردهای خوزستان در کشورهای همسایه از جمله عراق، عربستان سعودی، اردن و مناطق شرقی سوریه قرار دارد. این پدیده در سال‌های اخیر مشکلات متعددی برای استان ایجاد کرده است.
استاندار خوزستان افزود: اگرچه از سال 1398 تاکنون منشأ داخلی ریزگردها کاهش یافته، اما این به معنای حل دائمی مشکل نیست و احتمال افزایش مجدد ریزگردهای با منشأ داخلی وجود دارد. به همین دلیل نیازمند برنامه‌ریزی همزمان در دو سطح ملی و بین‌المللی هستیم. در سطح بین‌المللی پیگیری‌های دیپلماتیک و در سطح داخلی اجرای طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی و مدیریت منابع آب باید با جدیت دنبال شود.
موالی‌زاده در ادامه به موضوع هورالعظیم به عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های زیست‌محیطی منطقه پرداخت و گفت: هورالعظیم با وسعتی حدود 360 هزار هکتار یکی از مهم‌ترین تالاب‌های بین‌المللی است که متأسفانه در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی از جمله کم‌آبی و آتش‌سوزی‌های مکرر روبرو بوده است.
استاندار خوزستان با اشاره به اثرات گسترده آتش‌سوزی‌های اخیر در این تالاب گفت: این آتش‌سوزی‌ها نه تنها حیات تالاب را تهدید می‌کند، بلکه دامنه اثرات آن تا شهرهای هویزه، دشت آزادگان، حمیدیه، اهواز و شوش گسترش یافته و موجب تعطیلی ادارات و اختلال در زندگی مردم شده است.
وی از انجام مذاکرات با مسئولان عراقی خبر داد و گفت: هفته گذشته با وزیر کشور عراق گفت‌وگو کرده‌ام و قرار است در اولین فرصت در قالب هیئتی به عراق سفر کنیم تا راهکارهای مشترک برای احیای هورالعظیم را بررسی کنیم.
استاندار خوزستان به راهکارهای فنی برای نجات هورالعظیم اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای مهم، رهاسازی آب از سد سیمره به سمت کرخه و سپس هورالعظیم است که می‌تواند به بهبود شرایط این تالاب کمک کند. از سوی دیگر آمادگی داریم با اعزام هلی‌کوپترها و هواپیماهای آب‌پاش به مهار آتش‌سوزی‌ها کمک کنیم، اما این اقدامات زمانی اثرگذار خواهد بود که طرف عراقی نیز همکاری لازم را داشته باشد و آب را به سمت تالاب رها کند.
موالی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتقال آب از خوزستان اشاره کرد و به مخالفت جدی با طرح انتقال آب از سد ماندگان به سایر استان‌ها پرداخت.
وی افزود: ما حاضریم آب شرب مورد نیاز هم‌میهنان خود را تأمین کنیم، اما انتقال 280 میلیون مترمکعب آب برای مصارفی غیر از شرب در شرایطی که شاخص EC آب در آبادان به 40 هزار می‌رسد و مردم برخی مناطق مجبور به استفاده از آب تانکر هستند، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
استاندار خوزستان این تصمیم را خلاف ملاحظات زیست‌محیطی دانست و گفت: این موضوع را با رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور نیز در میان گذاشته‌ام و امیدوارم با همکاری ایشان بتوانیم از اجرای این طرح جلوگیری کنیم.
استاندار خوزستان به موضوع فلرهای نفتی پرداخت و گفت: یکی از معضلات مهم زیست‌محیطی فلرهای نفتی است که اثرات مخربی بر سلامت مردم و محیط زیست دارند.
وی به فلرهای موجود در منطقه کریت کمپ اشاره کرد و گفت: این فلرها با انتشار گازهای آلاینده، مشکلات متعددی ایجاد کرده‌اند. خوشبختانه بخشی از کارهای زیربنایی از جمله کشیدن 90 کیلومتر لوله برای انتقال گاز ترش انجام شده و امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن شاهد جمع‌آوری کامل این فلرها باشیم.
موالی‌زاده تصریح کرد: حل مشکلات خوزستان نیازمند نگاه ویژه و عزم ملی است و امیدواریم با توجه به اهمیت مسائل این استان، شاهد تحولات مثبت در حوزه محیط زیست باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1120911/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادای احترام به شهدای حملات رژیم صهیونیستی در گلزار شهدای آستانه اشرفیه

بازدید مدیرکل ورزشی و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران از مجموعه اردوگاهی صابرین در چابکسر

رهاسازی آب از سد سیمره برای تأمین حقابه پایین‌دست کرخه

مهار حریق در منطقه هارکیزه شهرستان لالی

رهاسازی آب سد سیمره برای تأمین حقابه پایین‌دست کرخه و مهار آتش‌سوزی هورالعظیم

دورکاری ادارات در برخی شهرستان‌های خوزستان

مجوز محیط‌زیستی فاز دوم پتروشیمی ماهشهر پس از ماه‌ها پیگیری صادر شد

حل بحران هورالعظیم نیازمند همکاری منطقه‌ای است

گزیده‌های نفتی هفته

افتتاح تصفیه‌خانه پساب فولاد شادگان گامی مهم در حفظ محیط زیست است

سرمایه‌گذاری شرکت‌های خوزستانی در خارج از استان خلاف عدالت است

کارشناسان دادگستری نقش کلیدی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند

تصفیه‌خانه پساب صنعتی فولاد شادگان به بهره‌برداری رسید

14 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی آلودگی هوا

چشم‌ انتظاری برای یاسمین در سی‌ امین یادواره شهدای دودانگه ساری

دشمن تلاش می کند دستاوردهای ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه را کوچک جلوه دهند

لزوم ساماندهی فرآیند توقیف و ترخیص وسایل نقلیه توقیفی و رسوبی در خوزستان

اجرای طرح‌های آبخیزداری در یک میلیون هکتار از اراضی کوهستانی و تپه ماهوری+فیلم

25 هزار هکتار از تالاب هورالعظیم در حصار دود و آتش

شناسایی پیکر شهید موسی اکبری پس از 41 سال

افزایش 30 درصدی ظرفیت قطار‌های اربعین حسینی

شناسایی بیش از 26 هزار بیمار دارای پرفشاری خون در دزفول

اجرای جشنواره فرهنگی زیست محیطی 100 روز با رود دز

مردانی که نفت ایران را می‌سازند

کار زیر آفتاب 50 درجه؛ مردانی که ایران را از دل زمین زنده نگه می‌دارند

رقابت 47 هزار و 251 داوطلب در آزمون سراسری 1404+فیلم

راه اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی در مبادی مرزی کشور

وکیل و کارشناس، دو بال قاضی در اجرای عدالت هستند

آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم طرح آبرسانی مناطق جاده دزفول به شوشتر

رفع افت ولتاژ برق در اندیمشک با نصب و راه اندازی 9 ترانس

پیش بینی کاهش دما و وقوع گرد و خاک محلی در خوزستان

تداوم روند افزایشی قیمت نفت

دستگیری عامل بمب گذاری در شادگان

امضای تفاهم‌نامه جاده میانبر مسجدسلیمان با اعتبار 5 همت

کارگران شرکت تخته فشرده پاک چوب خوزستان مجدد مشغول به کار شدند

افتتاح تصفیه‌خانه پساب صنعتی و بهداشتی شرکت صنعت فولاد شادگان

راز تسلط چین بر بازار مواد معدنی حیاتی چیست؟

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در استان

پیام استاندار خوزستان در گرامیداشت هفته بهزیستی

پیام استاندار خوزستان به مناسبت آغاز سال نو صابئین مندایی

🎬تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر استاندار خوزستان جهت کاهش خاموشی‌ها در استان

ثبت دمای 50 درجه سانتی گراد و بالاتر در ١٠ نقطه خوزستان

پیکر پاک پدر شهید خادمی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران در کیاسر ساری تشییع شد

تداوم آبرسانی اروندان به سه شهرستان در جنوب کشور

تداوم آبرسانی اروندان به 3 شهرستان در جنوب کشور

نشست رئیس اپراتور تلفن همراه کیش و مدیر مخابرات استان هرمزگان

ادعای توزیع بنزین بی‌کیفیت در قزوین رد شد

علت انتشار دود از پتروشیمی تبریز چه بود؟

تکذیب شایعه اختلاط بنزین با آب در یکی از جایگاه‌های سوخت

بیش از 220 درخواست در میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل بررسی شد