پیام خوزستان

آخرين مطالب

توضیح علی‌اف به پزشکیان؛ تعرض صهیونیست‌ها از آسمان آذربایجان واقعیت دارد؟ سیاسی

توضیح علی‌اف به پزشکیان؛ تعرض صهیونیست‌ها از آسمان آذربایجان واقعیت دارد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / رئیس‌جمهور در گفت و گوی تلفنی با همتای آذربایجانی خود خواستار بررسی و راستی‌آزمایی برخی اخبار درباره تعرض پهپادها و ریزپرنده‌های رژیم صهیونیستی به آسمان ایران، از طریق فضای سرزمینی آن کشور شد.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه با الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان تلفنی گفت‌وگو کرد. رئیس جمهور در این تماس با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: ما هیچ‌گاه آغازگر هیچ جنگی نبوده و نیستیم و این رژیم صهیونیستی بود که برخلاف قوانین بین‌المللی به ایران حمله کرد. این در حالی است که طبق قواعد بین‌المللی حمله به مراکز هسته‌ای حتی در جنگ‌ها نیز ممنوع و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.
پزشکیان با بیان اینکه «در این جنگ فرماندهان و دانشمندان ما و مردم بی‌گناه شهید شدند»، خاطرنشان کرد: در جریان این تجاوزات بسیاری از مکان‌های غیرنظامی و مسکونی ما بمباران شد و سازمان ملل نیز با وجود اینکه تشکیل جلسه داده بود، این تجاوزات خودسرانه و کشتار مردم را محکوم نکرد.
بازار
رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: این تجاوز در حالی انجام شد که ما در حال مذاکره بودیم و می‌خواستیم از طریق مذاکره و گفت‌وگو مشکلات را حل کنیم و معتقد بودیم باید در چارچوب مقررات بین‌المللی اختلافات خود را برطرف کنیم. نماینده آمریکا در مذاکرات به ما گفته بود رژیم صهیونیستی بدون اجازه آمریکا هیچ اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد کرد، اما این گفته او یک دروغ بود و صهیونیست‌ها قبل از دور ششم مذاکرات حمله کردند و مذاکرات متوقف شد.
پزشکیان به سیاست دوگانه آمریکا پرداخت و اظهار داشت:‌ آمریکا می‌گفت دخالت و نقشی در شروع جنگ نداشته است، در حالی که در روز هشتم جنگ، تاسیسات هسته‌ای ما را بمباران کرد و ما هم مجبور شدیم بر خلاف میل باطنی خود، یکی از پایگاه‌های آمریکا در منطقه و در کشور دوست و برادر خود قطر را هدف قرار دهیم. من در تماس تلفنی با امیر قطر توضیح دادم این حمله صرفا حمله به پایگاه آمریکا بوده است و جمهوری اسلامی ایران قصد تعرض به تمامیت ارضی کشورهای دوست و برادر همسایه خود را نداشته و نخواهد داشت.
رئیس جمهور به سیاست اصولی ایران در تعامل دوستانه با همسایگان اشاره و خاطرنشان کرد: من در این روزها با سران کشورهای همسایه گفت‌وگو و اعلام کرده‌ام جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح و آرامش در منطقه است و به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی همه کشورهای همسایه احترام می‌گذارد. من اعلام می‌کنم با ملت آذربایجان دوست هستیم و ارتباط نزدیک داریم. همبستگی ما با دولت و ملت آذربایجان عمیق و ناگسستنی است؛ امیدوارم ارتباطات و همکاری‌های دو کشور عمیق‌تر و گسترده‌تر شود تا مردم دو کشور بهتر و بیشتر با هم در ارتباط باشند.
پزشکیان ضمن تشکر از همراهی و همدلی دولت و ملت آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران، خواستار بررسی و راستی‌آزمایی برخی اخبار درباره تعرض پهپادها و ریزپرنده‌های رژیم صهیونیستی به آسمان ایران، از طریق فضای سرزمینی جمهوری آذربایجان شد.
اجازه استفاده از آسمان جمهوری آذربایجان علیه ایران را ندادیم
در ادامه این مکالمه، الهام علی‌اف ضمن ابراز تاسف بابت حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ایران، و کشته شدن مردم بی‌گناه در جریان این حملات، از برقراری آتش‌بس استقبال و ابراز خوشحالی کرد.
وی با تاکید بر احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران، گفت: از همان ابتدای این تجاوزها جمهوری آذربایجان از طریق وزیر خارجه خود با اعلام محکومیت این حملات، تصریح کردیم که اجازه نمی‌دهیم آسمان جمهوری آذربایجان علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده شود و بر آسمان خود تسلط کافی داریم.
رئیس جمهوری آذربایجان شایعات مربوط به استفاده رژیم صهیونیستی از آسمان آذربایجان برای حمله به ایران را تکذیب و خاطرنشان کرد: دولت آذربایجان به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد از آسمانش علیه کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران استفاده شود.
علی‌اف با تاکید بر اراده این کشور به گسترش روابط با ایران در همه زمینه‌ها، تصریح کرد: ما خواهان ارتباط عمیق و گسترده‌تر با ایران در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی هستیم و در این راستا با توجه به حضور مقامات روسی مرتبط با اجرای پروژه کریدور شمال-جنوب در روزهای آینده در باکو، می‌خواهم هیاتی از ایران برای برگزاری نشست‌های سه جانبه در این زمینه اعزام شود.
رئیس جمهوری آذربایجان همچنین از پزشکیان برای شرکت در اجلاس آتی اکو در این کشور دعوت کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1114960/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

العین 2-1 الوداد؛ قهرمان آسیا از حیثیتش دفاع کرد

علی علیپور: لایق بهترین‌ها هستید

خلاصه بازی یوونتوس 2 - منچسترسیتی 5

سیتی 5-2 یووه؛ قدرت‌نمایی تیم پپ در اورلاندو

گل دوم یوونتوس به منچسترسیتی توسط ولاهوویچ

9 ماه انتظار تمام شد؛ رودری در ترکیب اصلی سیتی

گل سوم منچسترسیتی به یوونتوس توسط ارلینگ هالند

گل چهارم منچسترسیتی به یوونتوس توسط فیل فودن

گل اول العین توسط لابا ؛ وداد کازابلانکا 1-1 العین

گل دوم العین توسط کاکو؛ وداد کازابلانکا 1-2 العین

گل پنجم منچسترسیتی به یوونتوس توسط ساوینیو

لیگ ملتها؛ ژاپن به صدر جدول چسبید!

کنایه قوچانی به وحید جلیلی

عراقچی: آسیب ها به مراکز هسته ای جدی بوده است

توقیف تعداد قابل توجهی از دستگاه‌های استارلینک در هرمزگان

کارتال تصمیمش را به رضا درویش گفت

بازدید خبرنگاران رسانه‌های خارجی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما

عراقچی: کارکنان صداوسیما با وجود حمله مقاومت کردند؛ کشور در برابر حملات اخیر تسلیم نشد

اظهارات مهم عراقچی؛ از ماجرای توقف جنگ در ساعت 4 صبح تا آینده مذاکرات با آمریکا

دست رد ایران به گروسی/ عراقچی: فعلا بنای پذیرش شخص گروسی در تهران را نداریم

حقایق جالبی از زندگی محسن چاووشی

تو زندگی آدمها همیشه اونقدری که عاشقن زور ندارن

سینما در روزهای جنگ

شهاب حسینی: ما از مخاطبمان عقب افتادیم

باید قید این دختره رو بزنی

این هوش مصنوعی متن می‌گیرد و اپلیکیشن تحویل می‌دهد!

پیکر مددکار شهید زندان اوین در خرمشهر تشییع می‌شود

حاجی عیدی: امیدوارم فرصت بازی در تیم ملی پیدا کنم

ساپینتو: خوش آمدی آقای شجاع!

آخرین نیمکت لیگ برتری به زودی پُر می‌شود

گل اول یوونتوس به منچسترسیتی توسط تون کوپمانرز

گل اول منچسترسیتی به یوونتوس توسط جرمی دوکو

مطهری: هیچ تضادی بین ایران و اسلام نیست

فایننشال‌تایمز: به باور اروپا، ذخایر اورانیوم ایران از بین نرفته است

اشک های حسام الدین آشنا در زمان بردن نام ایران و ایرانی

کاخ سفید: درحال رایزنی با ایران هستیم

ضرورت حفظ جبهه‌های مختلف نبرد در منطقه؛ از لاذقیه تا چیتگر

اعتراض ایران به بازداشت و شکنجه مهدیه اسفندیاری در فرانسه

گزارش CNN از بسته پیشنهادی دولت ترامپ برای ایران

پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح

فرافکنی رسانه‌های غربی درباره طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی

پاسخ سینما را نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی در جشنواره فجر ا

ازدواج خانم مجری صداوسیما در روز آغاز جنگ

خاکت آغشته شد با بوی کربلا؛ در روح و جان من می‌مانی ای وطن

وقتی نرگس محمدی از درس و نمره هاش میگه

لیگ ملت‌ها؛ وضعیت تیم سابق پیاتزا بحرانی شد

لیگ ملت‌ها؛ ترکیه رسما وارد بحران شد

تداوم برداشت پایدار گاز پارس جنوبی در جنگ 12 روزه

تداوم برداشت پایدار گاز پارس جنوبی در جنگ تحمیلی 12 روزه

بازدید سیدحسن خمینی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما