مقاومت، راهی برای خلق آینده جهان
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - - آیین افتتاحیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، امروز شنبه 27 اردیبهشت ماه در سالن خلیج فارس، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم آیاتی از کلام الله مجید قرائت و سرود ملی کشورمان پخش شد.
سینما، ابزار و ظرف گفتمان است
جلال غفاری قدیر دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت بیان کرد: از دوره هفدهم فیلم مقاومت تلاش کردیم، فرم مشخصی از محتوای مقاومت را در دستور کار قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: سینما به عنوان یک غایت مدنظر قرار نگرفته است، بلکه سینما ابزار و ظرفی برای گفتمان است تا به پهنای هستی، در عالم طنینانداز شود.
وی تاکید کرد: شعار جشنواره فیلم مقاومت، خون خواهی مردم شریف غزه و آزادی قدس شریف است و ما در این بیان دچار لکنت شدیم و تلاش کردیم با صراحت با فیلم و سینما با این وقایع روبه رو شویم. به نقل از شهید آوینی؛ سینما باید در خدمت، انقلاب و ارزشها قرار بگیرد.
وی افزود: خداراشکر شاهد بیش از سه برابری آثار در بخشهای مختلف بودیم. فراخوان جشنواره را در حسینیه روحالله موسوی الخمینی اعلام کردیم. جشنواره فیلم مقاومت از حسینیه جماران شروع شد؛ زیرا فرش قرمز ما حسینیه امام روحالله بود.
غفاری قدیر گفت: ایران با طرح نظریه مقاومت، توانست جایگاه ویژه در خلق آینده جهان داشته باشد. منتهی در این نگاه نسبت سینما و مقاومت باید مورد توجه قرار بگیرد. لذا بنا شد پرچم مقاومت را به پهنای ایران عزیز و جذاب به عنوان ابزاری مانند سینما و فیلم قرار دهیم.
وی تاکید کرد: امسال 5 هزار اثر در سامانه پرتال جشنواره ارسال شد. اکران آثار جشنواره از فردا 28 اردیبشهت ماه در خانه جشنواره شروع خواهد شد. برنامه اکران به صورت مفصل به سمع و نظر علاقه مندان رسیده است و میتوانند به جزئیات اکران آثار ارسال شده دسترسی پیدا کنند.
باید دانشکدههای سینما و تئاتر تقویت شوند
در ادامه سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین بیان کرد: دکتر غفاری چند سالی است که سکان داری هدایت و راهبری جشنواره مقاومت را برعهده گرفته و با همکاری عده زیادی از دلسوزان عرصه هنر کارها را برنامهریزی کرده است.
وی ادامه داد: امروز ملت مظلوم فلسطین پرچمدار مقاومت است و بزرگترین قتل عام، قتل 60 هزار نفر از آحاد مردم مظلوم و تحت اشغال فلسطین است. در روز گذشته بیش از 200 نفر به شهادت رسیدند و این امر یک حادثه تلخ و دردناک برای هر انسانی است.
وی افزود: ما مقاومت را در انقلاب اسلامی آغاز کردیم که محصول تلاشهای بسیار است. اگر ملت بزرگ ایران ایستاد و مقاومت کرد، برای تجربه قبل از ایران اسلامی بود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: جشنواره فیلم مقاومت برای اسلام و بشریت که امروز بیدار شده، نیاز است. سینمای مقاومت باید این بیداری را استنباط ببخشد و گسترش دهد تا بشریت از وجود این جنایتکاران صهیونیستی پاک شود. رژیم جنایتکار تمام سعی، انرژی و تمام توان خود را برای آلودگی گذاشته است.
وی ادامه داد: جشنواره فیلم مقاومت ارزشمند است و فیلمسازان و هنرمندان انقلاب اسلامی باید از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند. باید دانشکدههای سینمایی و تئاتری تقویت شوند. در دوره های مختلف ما با تکیه بر فرهنگ و هنر دربرابر طوفانهای تاریک کشورمان ایستادیم و انقلاب اسلامی ثمره تمام تلاشها و مقاومتها است.
اعلام جوایز بخش مواد تبلیغی و اطلاع رسانی (شهید داریوش گودرزی نیا):
برگزیدگان بخش عکس؛
سمیه جعفری برای فیلم سرهنگ ثریا شایسته تقدیر شد و دیپلم افتخار این بخش به نادر فوقانی برای فیلم اتاقک گلی رسید.
برگزیدگان بخش فیلم کوتاه؛
بهترین فیلمنامه به طور مشترک به فرشاد یحیی و ایمان داوری اهدا شد.
برگزیده فیلمنامه بلند؛
جایزه بهترین فیلمنامه بلند به اثر خوناب رسید.
برگزیده فیلمنامه اقتباسی؛
جایزه بهترین فیلمنامه اقتباسی به اثر رویین دژ تقدیم شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1101361/