پیام خوزستان

آخرين مطالب

فداکاری در دل بحران؛ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند گفتگو

فداکاری در دل بحران؛ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، ماجرا از یک تماس تلفنی ناگهانی پس از مراسم دعای کمیل آغاز شد. حجت‌الاسلام محمد منصوری، که در اداره تبلیغات اسلامی رامشیر میزبان این مراسم بود، در گفت‌وگویی شرح داد: پس از پایان دعا، یکی از دوستان خداحافظی کرد و از جمع جدا شد. لحظاتی بعد، تماس گرفت و خبر داد که موسی صویطی، رئیس شورای هیئات مذهبی و کارگر زحمتکش شهرداری، در یکی از چاه‌های فاضلاب مرکزی شهر گرفتار شده است.
صویطی، که به تازگی به عنوان مسئول یکی از مناطق شهری رامشیر منصوب شده بود، برای رسیدگی به شکایات شهروندان درباره انسداد فاضلاب به محل اعزام شده بود. این چاه عمیق، که به گفته منصوری بسیار عمیق بود به دلیل تجمع گازهای سمی به تله‌ای مرگبار بدل شده بود. منصوری و همراهانش سراسیمه به خیابان حافظ، نزدیک اداره تبلیغات اسلامی، شتافتند و با صحنه‌ای تکان‌دهنده مواجه شدند: نه تنها صویطی، بلکه سه نفر دیگر، از جمله دو مأمور آتش‌نشانی که برای نجات او وارد چاه شده بودند، در اثر گازگرفتگی گرفتار شده بودند.
شجاعت در تاریکی چاه
جمعیت زیادی در اطراف چاه تجمع کرده بودند و نیروهای آتش‌نشانی در تلاش برای نجات افراد گرفتار بودند. اما کمبود اکسیژن و شدت گازهای سمی، کار را دشوار کرده بود. حجت‌الاسلام منصوری، که به گفته خودش از «حرف‌شنوی» مردم برخوردار بود، ابتدا جمعیت را متفرق کرد تا جریان هوا بهبود یابد. سپس، با کمک چند نفر از مؤمنین، چاه‌های اطراف باز شدند تا اکسیژن بیشتری به افراد گرفتار برسد.
با گذشت زمان، یکی از مأموران آتش‌نشانی موفق شد یک نفر را از چاه خارج کند اما خود بر اثر استنشاق گاز بیهوش شد. در این لحظه، حجت‌الاسلام منصوری تصمیم گرفت شخصاً وارد عمل شود. او با طناب آتش‌نشانی به درون چاه رفت و با دشواری بسیار، یکی از مأموران آتش‌نشانی را به نزدیکی دهانه چاه رساند تا توسط افراد بالا کشیده شود. سپس، برای نجات موسی صویطی بازگشت. منصوری گفت: دیدم آقای صویطی تا گردن در آب فرو رفته. با توسل به اهل بیت، طناب را دورش بستم و او را تا دهانه چاه بالا بردم.
اما در این لحظه، خود او نیز بر اثر گازگرفتگی از هوش رفت.
تلاش‌های نفس‌گیر برای نجات
در حالی که حجت‌الاسلام منصوری در چاه بیهوش شده بود، زنجیره‌ای از فداکاری‌های دیگر آغاز شد. یکی از روحانیون، سپس یک مأمور آتش‌نشانی و در نهایت یکی از فعالان فرهنگی و مذهبی رامشیر، به نوبت وارد چاه شدند تا او را نجات دهند. در نهایت، منصوری به بیمارستان منتقل شد و به هوش آمد. اما برای موسی صویطی، پایان خوشی رقم نخورد. او که به دلیل شدت گازگرفتگی به بیمارستان ماهشهر منتقل شده بود در مسیر جان باخت. دو نفر دیگر از افراد گرفتار، پس از درمان بهبود یافتند و مرخص شدند.
روحانیت در خط مقدم خدمت
این حادثه، بار دیگر نقش بی‌بدیل روحانیت در بحران‌ها را به نمایش گذاشت. حجت‌الاسلام محمد منصوری، که خود تا مرز مرگ پیش رفت، نمونه‌ای از روحانیونی است که در ایران نه تنها در مساجد و منابر، بلکه در صحنه‌های واقعی خدمت به مردم حضور دارند. او در گفتگو با مهر تأکید کرد: روحانیت همیشه در کنار مردم است، چه در شادی و چه در سختی. وقتی دیدم کسی برای نجات دوستانمان باقی نمانده، احساس وظیفه کردم.
این فداکاری ریشه در سنتی دیرینه دارد. از زلزله‌های ویرانگر گرفته تا سیل و بحران‌های اجتماعی، روحانیون در ایران بارها نشان داده‌اند که آماده‌اند جان خود را برای مردم به خطر بیندازند. منصوری، که چهار سال است در رامشیر خدمت می‌کند، از حمایت بی‌وقفه موسی صویطی در فعالیت‌های فرهنگی سخن گفت و افزود: او همیشه در کنار ما بود، شبانه‌روز برای خدمت به مردم و هیئات مذهبی تلاش می‌کرد.
خدمت با رزق حلال
موسی صویطی، که به گفته منصوری از مداحان خوشنام و چهره‌ای شناخته‌شده در صداوسیمای استانی بود، نمونه‌ای درخشان از مداحان اهل بیت است که زندگی خود را وقف خدمت و رزق حلال کرده‌اند. او به عنوان کارگری ساده در شهرداری رامشیر با دستمزدی اندک اما دلی بزرگ، به مردم خدمت می‌کرد. منصوری با افتخار گفت: تمام مردم رامشیر اذعان دارند که صویطی کارگری حلال‌خور و خدوم بود.
صویطی در چهار سال مسئولیت شورای هیئات مذهبی رامشیر، با تلاش‌های خالصانه‌اش تعداد هیئات ثبت‌شده را از 30 به بیش از 128 هیئت افزایش داد. او که در آستانه عید غدیر و ایام محرم برای رفع مشکل فاضلاب شهری اقدام کرده بود، در راه خدمت به مردم جان خود را از دست داد. این فداکاری، یادآور نقش مداحان اهل بیت است که نه تنها با نوای خود دل‌ها را به سوی اهل بیت هدایت می‌کنند، بلکه در میدان عمل نیز گره‌گشای مشکلات مردم‌اند.
این حادثه، زنگ خطری برای وضعیت ایمنی کارگران خدماتی در ایران است. چاه‌های فاضلاب، به دلیل تجمع گازهای سمی مانند متان و سولفید هیدروژن، به محیط‌هایی مرگبار بدل شده‌اند. فقدان تجهیزات ایمنی پیشرفته، آموزش‌های کافی و پروتکل‌های استاندارد، جان کارگرانی مانند صویطی را تهدید می‌کند. به گفته کارشناسان، استفاده از دستگاه‌های تشخیص گاز و ماسک‌های تنفسی می‌توانست از این فاجعه جلوگیری کند.
مردم رامشیر در شبکه‌های اجتماعی و مراسم محلی خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شده‌اند. آن‌ها معتقدند که کارگران خدماتی، که با کمترین امکانات به مردم خدمت می‌کنند، شایسته حمایت بیشتری هستند
یادبود یک خدمتگزار
در رامشیر، نام موسی صویطی حالا با افتخار بر زبان‌هاست. او به نمادی از ایثار و خدمت بدل شده است. حجت‌الاسلام منصوری با بغضی در گلو گفت: امیدواریم روحش در جوار اهل بیت (ع) آرام گیرد و خدماتش نزد خدا مقبول افتد.
این حادثه، داستانی از فداکاری، ایمان و تعهد است؛ داستانی که نشان می‌دهد در گوشه‌ای از ایران، مردانی مانند منصوری و صویطی با دستان خالی اما قلب‌هایی پر از عشق به مردم، آماده‌اند همه چیز خود را فدا کنند. روحانیت و مداحان اهل بیت بار دیگر ثابت کردند که در لحظات سخت، آن‌ها هستند که در خط مقدم می‌ایستند، نه برای نام و نان، بلکه برای خدا و خلق خدا.
منبع: خبرگزاری مهر

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1101283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشنامه فروش محصولات سایپا ویژه سالروز آزادسازی خرمشهر

تقابل جذابی هفته سی‌ام لیگ برتر که در شلوغی‌ها گم شد!

کاهش 50 درصدی قیمت بلیت دیدار استقلال – صنعت نفت

خط و نشان آخرالزمانی قالیباف برای ترامپ

شوک مربی قهرمان آسیا به هواداران با خبر جدایی

رد پای سحرخیزان در گل به صدرنشین

تصادف مرگبار در محور باغملک به صیدون با یک کشته و 4 مصدوم

بده و بستان های پزشکی!

فوت تلخ یک عکاس در پیست آزادی | اخبار ورزشی

خلاصه بازی جنوا 2 - آتالانتا 3

میرزائیان: فوتبال تبدیل به نتیجه‌گرایی شده است

خرید پرسپولیس خیلی زود از تهران می‌رود

افشین پیروانی به آمریکا رفت

گل دوم پاری سن ژرمن به اوسر توسط مارکینیوش

گل سوم پاری سن ژرمن به اوسر توسط کواراتسخلیا

ماجرای کاشت موی یحیی چه بود؟!

معارفه سرپرست‌های جدید فرمانداری‌های امیدیه و بهبهان با حضور استاندار خوزستان

تشکیل پرونده قضایی برای فوت حمیدرضا درجاتی

سلیمانی: ملت فلسطین پرچم‌دار مقاومت در برابر ده‌ها قتل عام تاریخی

گل اول پاری سن ژرمن به اوسر توسط کواراتسخلیا

شماره پیراهن مهاجم پرسپولیس مشخص شد

بلقیس حسینی، دوازدهمین فرماندار زن در ایران

واکنش حماس به مواضع اجلاس سران عرب در بغداد

حماس خواستار عملی شدن مواضع اتخاذ شده در اجلاس سران عرب در بغداد شد

27 اردیبهشت زادروز بهنوش طباطبایی

کل کل فوتبالی جناب خان با وزیر ارتباطات

نگار جواهریان: همیشه نقش پسر رو در خانواده ام داشتم

اعتراض شدید کارشناس برنامه هفت به نرگس آبیار

چهره ها/ قاب قدیمی از جوانی فاطمه هاشمی و نعیمه نظام دوست

تصادف مرگبار محور باغملک به صیدون

اسکوچیچ: افتخارات بزرگی در اروپا دارم

تغییر در برنامه پرسپولیس برای اردوی ترکیه

اسکوچیچ: آشپزی نه اما رقص شیری عالی است!

کاظمیان: مطمئنم می‌توانم به پرسپولیس کمک کنم!

برگزاری سوگواره شعر سید الشهداء خدمت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و یارانش/ رونمایی از مستند پرواز تا خورشید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 اردیبهشت 1404

اعلام حمایت از مذاکرات ایران و آمریکا در بیانیه پایانی اجلاس بغداد

دیدار و گفتگوی وزرای امور خارجه ایران و تاجیکستان

قابی متفاوت از دیدار معلمان با رهبر انقلاب

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «همه با هم برای ایران برای مدرسه»

تأکید عراقچی بر موضع قاطع کشورهای اسلامی برای پایان دادن به نسل‌کشی اسرائیل

نیویورک تایمز نوشت: ویتکاف به دنبال راه‌حل میانه برای معامله با ایران

عارف: حمایت از کالاهای داخلی راهبرد دولت و از تاکیدات مقام معظم رهبری است

نشان جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد

قوه قضاییه به حادثه فوت عکاس ورزشی در مسابقات اتومبیلرانی ورود کرد

جشنواره فیلم مقاومت آغاز شد؛ سینما ابزاری برای «گفتمان مقاومت» است

مقاومت، راهی برای خلق آینده جهان

استاندار خوزستان: مدیریت جهادی الگوی توسعه و رمز پیشرفت خوزستان است

مدیریت جهادی الگوی توسعه و رمز پیشرفت خوزستان است

اختصاص اعتبار 100 میلیارد ریالی برای بهسازی موزه ایران باستان آبادان