پیام خوزستان

آخرين مطالب

6 برنامه که نیمه دوم 1403 با فرم مشابه پخش شدند فرهنگی

6 برنامه که نیمه دوم 1403 با فرم مشابه پخش شدند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / نگاهی به ساختار برنامه‌هایی مثل «داستان شد»، «جهت» و «ایران دوست‌داشتنی» از تکرار یک الگوی ثابت در برنامه‌های متعدد تلویزیونی خبر می‌دهد.
نگاهی به ویژه‌برنامه‌های ماه رمضان 1403-1404 در شبکه‌های مختلف سیما، الگویی تکرارشونده را در شماری از این برنامه‌ها و برخی از دیگر محصولات ماه‌های اخیر تلویزیون نشان می‌دهد که برای طراحی برنامه‌های پرتعدادی استفاده شده و به چشم مخاطبان آمده است.
در الگوی یادشده، معمولا یک مجری به عنوان گرداننده برنامه حاضر است و چهار چهره شناخته‌شده با عنوان «میزبان» از شرکت‌کنندگانی میزبانی می‌کنند که در موضوع برنامه، به ارائه می‌پردازند. تماشاگران نیز یکی از عناصر ثابت این گونه برنامه به شمار می‌روند که در استودیوهای بزرگ آن‌ها حضور دارند و با واکنش‌های جمعی، به انتقال حس به تماشاگر تلویزیون کمک می‌کنند.
به شکلی جالب توجه در شب‌های ماه رمضان 1403-1404، «جبهه» با موضوع دفاع مقدس و «ایران دوست‌داشتنی» با موضوع اقوام ایرانی از شبکه یک و «محفل» قرآنی از شبکه سه سیما در جدول پخش قرار دارند. در یکی دو ماه اخیر نیز «داستان شد» با موضوع کتاب‌خوانی و فصل جدید حسینیه «معلی» ویژه اعیاد شعبانیه روی آنتن شبکه سه دیده شدند. مجموعه برنامه «جهت» هم با گفتارهایی درباره شهید حاج‌قاسم سلیمانی در ایام شهادت از شبکه افق پخش شد تا شمار برنامه‌هایی که با این الگوی برنامه‌سازی، تنها در بازه زمستان 1403 به پخش رسید، به رقم قابل تأمل 6 عنوان برسد!
اغلب برنامه‌های یادشده با موضوعات مذهبی و انقلابی ساخته می‌شوند که برخلاف موضوعات هنری یا ورزشی، چندان امکان رقابت در آن‌ها وجود ندارد.

پیام خوزستان


این فرم تلویزیونی که به نظر می‌رسد از مسابقات استعدادیابی برداشت شده، اولین بار در «حسینیه معلی» به شکلی غیررقابتی دیده شد که در آن زمان به عنوان «مسابقه استعدادیابی مداحی» در شبکه‌های اجتماعی شهرت یافت، اما پس از اندک زمانی از شروع آن، روشن شد با تغییر در ساختار این مسابقات، بدون رقابت طراحی شده و به جای استعدادیابی، ساختار یک مجلس عزاداری دارد.
یکی از بخش‌های پرتکرار این دست برنامه‌ها، گفتگو با شرکت‌کننده در پشت صحنه، پیش و پس از ارائه نزد میزبانان برنامه است که پیش از این در محصولات استعدادیابی مانند «خنداننده شو» یا «عصر جدید» دیده شده بود و جذابیت خاص خود را داشت.

پیام خوزستان


روشن نیست الگوی موفق مورد استفاده در این عناوین، تا چه زمان می‌تواند برای بینندگان سیما جالب باشد؛ چراکه با وجود جذابیت آثاری چون «معلی» و «محفل»، برخی دیگر از محصولات یادشده به موفقیت چندانی دست پیدا نکردند و حتی صدای اعتراض برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را درآوردند.

پیام خوزستان


شمار بالای برنامه‌های یادشده را یکی از قرائنی می‌توان دانست که نشان می‌دهد چرا در سال‌های اخیر، کمبود محصولات خلاقانه و استفاده بیش از اندازه از الگوهای موفق برنامه‌سازی، به یکی از انتقادهای رایج به تلویزیون تبدیل شده و زیاد شنیده می‌شود. این در حالی است که رسانه ملی برای توفیق در جلب نظر مخاطب عام، به استفاده به‌اندازه از الگوهای موفق نیاز دارد تا این الگوها پس از چندی دچار فرسودگی نشوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1068373/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار با مسعود فروتن در نمایشگاه کتاب

سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب

مهاجرانی: ترامپ می‌میرد، اما خلیج فارس همیشه خلیج فارس می‌ماند

هشدار فلاحت‌پیشه به آمریکایی‌ها درباره مذاکرات: دیدار پنجم به قیامت خواهد افتاد اگر...

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان د‌ر جده

ترامپیست‌های ایرانی در جریان تغییر نام خلیج فارس کجا می‌ایستند؟

پرونده «تبرکِشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی فدراسیون + فیلم درگیری

رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی کل قوا: اگر مردمی در دفاع از ولی‌شان کوتاهی کنند لگد دشمن از خواب بیدارشان می کند/ شکر نعمت جبهه مقاومت، آن را گسترش می‌دهد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 20 اردیبهشت| تمام سکه 74 میلیون و 800 هزار تومان

افزایش قیمت Cardano (ADA): عبور از منطقه مقاومت کلیدی و علاقه سرمایه‌گذاران به آن

رقیب سیدحسین رکورد خودش را شکست

خوزستان باید در سیاست قطع برق «ویژه» دیده شود؛هشدار به وزیرنیرو

رفیع زاده: دولت هوشمند چارچوبی کلی برای حل برخی مسایل نظام اداری است

تصویری از حدیثی نصب شده از امیرالمومنین در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

خانوارهای بی‌درآمد و فاقد ملک و خودرو قربانی شاخص‌های ناعادلانه دهک‌بندی برای دریافت کالابرگ

پرونده «تبرکشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی +فیلم

بوژوویچ هنوز استقلالی است!

رسمی: جنگ صعود و بقا در لیگ یک با VAR

خوزستان قهرمان رقابت های کبدی جوانان ایران شد

اعلام نرخ کارکرد کمباین جهت برداشت در مناطق دیم اندیمشک

امام جمعه بغداد: یمن ستون محور مقاومت است و حزب الله قویترین عنصر در لبنان است

لحظه‌ دیدار صابر ابر و همسر باردارش بعد از آزادی از زندان در این سریال | ببینید

چالش تله‌کابین طاق بستان و رونق گردشگری در آستانه سفر رئیس‌جمهور

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، محلی برای ارائه ایده‌های سینماگران سراسر ایران

دفاعیه از بازی جنجالی: آن تبر کوچک بود!

23 هزار نفر از یادمان‌های آذربایجان‌غربی بازدید کردند

داریوش ارجمند چند فرزند دارد؟

شیرین به امیر گفت: دوستت دارم

«رای‌های پاک و بی‌آلایش» شعار جشن منتقدان سینمایی

چهره ها/ حمایت واکنش‌برانگیزِ بازیگر افغان تبار از نام خلیج فارس

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

رونمایی از سامانه‌های دانش‌بنیان گروه انرژی پاسارگاد

انتقاد نماینده مجلس به خاموشی‌های مکرر در خوزستان

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

پایان دور مقدماتی تراپ در جام جهانی اهداف پروازی

یارانه 200 میلیارد تومانی برای خرید کتاب اساتید، طلاب و دانشجویان

چالش‌های بیمه تجهیزات پالایشگاه‌های گازی بررسی شد

تفاهم‌نامه ساخت ابزار نمونه‌گیری از چاه‌های نفت و گاز امضا شد

صندوق فناوری نفت و انرژی دانا قرارداد همکاری امضا کردند

شتاب در توسعه میدان‌های نفت و گاز با تمرکز بر فناوری‌های نو

بهره‌برداری از پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای در سیراف تا پایان 1404

مهدی مجاهد: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است

ادعای وال استریت ژورنال درخصوص پیشنهاد ویتکاف به ایران در ازای لغو تحریم‌ها

واکنش مداح معروف به صحبت‌های ترامپ دربارهٔ خلیج فارس

سیدحسن خمینی به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت

خبر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ترکیب تیم ایران در دور چهارم مذاکرات با آمریکا

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات