پیام خوزستان

آخرين مطالب

«از چغامیش تا جندی شاپور» دزفول، شهری که باید بیشتر دیده شود گفتگو

«از چغامیش تا جندی شاپور» دزفول، شهری که باید بیشتر دیده شود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم اسدی عیسوند: به دزفول، شهر آب و آجر، پایتخت مقاومت ایران و شهری از سپیده دم تاریخ خوش آمدید. شهرستان دزفول که زادگاه قدیمی ترین مرکز خط و کتاب در ایران و خاستگاه نخستین دانشگاه جهان است، جاذبه‌های تفریحی و تاریخی کم نظیر و زیادی را در خود جای داده و سفر به این شهر را برای ایرانی و هر جهانگردی ضروری می‌کند.
تپه‌های باستانی چغامیش، رودخانه دز، پل کهن ساسانی، دانشگاه جندی شاپور، قمش تاریخی مؤمنان، روستای تاریخی لیوس، دژ محمد علی خان، قلعه شاداب، بافت قدیم و آجری دزفول، ساباط‌ها و خانه‌های قدیمی که قدمت برخی به دوره صفویه نیز می‌رسد، دره تو بیرون و آبشار شوی که از بزرگترین آبشارهای خاورمیانه به شمار می‌رود از جمله صدها جاذبه دیدنی این شهرستان محسوب شده که می‌توانند برای هر گردشگری از هر جای جهان چشم نوازی کنند.
همچنین جریان رود دز از میان شهر و عبور آن از زیر قدیمی ترین پل استوار جهان، تلفیقی چشم‌نواز از آثار تاریخی و پدیده‌های طبیعی در دل این شهر رقم زده است.
از سوی دیگر دزفول به دیار مؤمنان نیز مشهور است و در این میان می‌توان به بیوت عالمان، آرامگاه ادریس نبی و بابا حزقیل دو پیغمبر الهی، امامزاده سبزقبا، امامزاده محمد بن جعفر طیار، امامزاده ابوالبشیر، امامزاده شاه رکن‌الدین و امامزاده رودبند نیز اشاره کرد.

پیام خوزستان

دزفول با وجود ظرفیت‌های کم نظیر و بی شمار تاریخی، طبیعی و مذهبی خود اما سالیان سال مورد غفلت متولیان قرار گرفت و اکنون نیز با وجود حجم بالای گردشگر با کمبود زیرساخت‌ها و امکانات گردشگری مواجه است.
ضرورت تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر
یکی از فعالان گردشگری دزفول در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرستان دزفول ظرفیت‌های کم نظیری و بسیاری را در خود جای داده اما آنگونه که باید در سطح کشور شناخته شده نیست از همین رو گردشگرانی که از سایر نقاط ایران به دزفول سفر می‌کنند با مشاهده جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری که در این شهرستان وجود دارد شگفت زده می‌شوند.
محمد آذرکیش در خصوص شماری از مهمترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان گفت: پل ساسانی دزفول به عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان از جمله نمادهای مهم ملی بوده که بر هر ایرانی واجب است از آن بازدید کند، همچنین تماشای مسجد جامع دزفول به عنوان دومین اثر تاریخی شهرستان و جزو 10 مسجد قدیمی کشور با معماری باشکوه خود برای هر ایرانی جذاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول از شاهکاری‌های معماری ایرانی است که ارزش ملی و جهانی دارد، افزود: تفریحگاه ساحلی علی کله با پل معلق عابر پیاده نیز از محبوب ترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی خوزستان بوده که از امکانات اولیه برای گردشگران بر خوردار است. علاوه بر آن تعدادی از خانه تاریخی در بافت قدیم دزفول مهیای پذیرای از گردشگران نوروزی هستند.
به گفته این فعال گردشگری، گردشگران با تماشای سربطاق آقامیر و چوقابفون و همچنین آسیاب های تاریخی که در چند گوشه رودخانه دز قرار دارند، به دل تاریخ چند هزار ساله این شهرستان سفر خواهند کرد. علاوه بر آن کت‌های رودخانه نیز از جاذبه‌های مهم این شهر محسوب می‌شود.

پیام خوزستان

آذرکیش در خصوص ضعف صنعت گردشگری دزفول گفت: در گذشته موضوع گردشگری در دزفول برخلاف امروز اولویت نداشت از طرفی دیگر به رغم آنکه دزفول دومین شهرستان استان بوده و دارای جمعیت و مساحت زیادی است اما اداره راه و شهرسازی خوزستان توجه زیادی به نصب تابلوهای راهنما در جاده‌های منتهی به شهرستان نداشته است از همین رو بسیاری از گردشگران اطلاع و راهنمایی کافی برای ورود به دزفول نداشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال پیش محتواهای ناچیزی از دزفول در تلویزیون پخش می‌شد، افزود: گرچه در سال‌های اخیر اقداماتی از سوی شهرداری، میراث فرهنگی و انجمن‌های مردمی برای معرفی دزفول در رسانه ملی صورت گرفته اما همچنان کافی نیست و این کار باید با تلاش بیشتر و هدفمندتری دنبال شود که نه تنها همه مردم ایران با ظرفیت‌های بی شمار دزفول آشنا شوند بلکه این شهرستان به عنوان یک مقصد گردشگری در کشور شناخته شود.
به گفته این کارشناس گردشگری، تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر باید مورد اهتمام متولیان شهرستانی، استانی و کشوری قرار گیرد؛ همچنین در راستای آمایش سرزمین توجه ویژه به منطقه جنوب کشور به خصوص شهرستان دزفول با وجود ظرفیت‌های فراوانش ضروری است.
وی بیان کرد: دزفول با داشتن بیش از 150 اثر ملی، آثار فراوان معنوی که ثبت ملی شده، عنوان شهر جهانی کپو، ثبت رویداد بین المللی جندی شاپور و شمار بالای اصالت صنایع دستی، شهری پر از ظرفیت‌های ملی و جهانی است؛ بنابراین نخست باید از سوی وزارت میراث فرهنگی به آن توجه شود سپس ادارات استانی و شهرستانی موظف شوند با استفاده از راهکاری اصولی و مورد نیاز شهرستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل کنند.
توجه به نیاز گردشگر و رفع کمبودها
این کارشناس گردشگری در ادامه توجه به نیاز گردشگران در شهرستان را ضروری دانست و افزود: گرچه نیازهای اقامتی شهرستان در سال‌های گذشته افزایش یافته اما همچنان باید زیرساخت‌های بیشتری متناسب با حجم مسافر تأمین شود تا گردشگران با خیال آسوده‌تری به دزفول سفر کنند.

پیام خوزستان

آذرکیش تصریح کرد: از آنجایی که ما قوانین زیادی در راستای حمایت از بناهای بافت قدیم داریم متولیان باید این قوانین حمایتی را جدی تر اطلاع رسانی کنند، چرا که بسیاری از مردم به دلیل عدم آگاهی علاقه‌ای به ورود در حوزه اقامتگاه‌های بومگردی ندارند؛ از همین رو اقدامتی از جمله برگزاری همایش، سمینار، گفتگو و… از سوی متولیان می‌تواند نگاه جامعه محلی را به جاذبه‌های تاریخی به خصوص در بافت قدیم شهر عوض کند.
وی اضافه کرد: باید از طریق تیم‌های ویژه با حمایت و دلسوزی خاصی از سرمایه گذاران در راستای احداث اقامتگاه یا هر فعالیت گردشگری استقبال کرد چرا که سرمایه گذار نه تنها اشتغال ایجاد می‌کند، بلکه آبادانی و رشد اجتماعی یک منطقه را نیز تأمین می‌کند.
به گفته وی، اگر در شهر و منطقه‌ای اقامتگاه بوم گردی به نحو احسن ایجاد شود آن منطقه به دلیل داشتن اقامتگاه به خودی خود یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود؛ بنابراین چنین اتفاقی در شهرستان پر ظرفیتی نظیر دزفول تغییر چشمگیری ایجاد خواهد کرد.
افزایش زیرساخت‌های اقامتی
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز اظهار کرد: در راستای معرفی جاذبه‌های گردشگری دزفول در رسانه ملی تلاش و برنامه ریزی بسیاری از سوی این اداره صورت گرفته و از سال گذشته محتواهایی تولیده شده که تاکنون در حال نشر هستند.

پیام خوزستان

حمیدرضا خادم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور ارزشمند شهرستان دزفول در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران افزود: حضور 10 میلیون و 560 هزار گردشگر در نوروز 1403 نتیجه تلاش‌های هدفمندی است که در سال‌های اخیر به منظور توسعه هر چه بیشتر صنعت گردشگری این شهرستان دنبال کرده‌ایم.
به گفته وی، در سال جاری دو مجموعه هتل به ظرفیت اقامتی هتل آپارتمان‌های شهرستان اضافه شده و علاوه بر آن، آماده بهره برداری هر چه سریع‌تر از سومین هتل نیز هستیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول افزایش تعداد هتل‌های این شهرستان از دو هتل به پنج هتل در طول دو سال را اتفاق بزرگی دانست و گفت: مجموعه اقامتگاه‌های سنتی در بناهای تاریخی و همچنین اقامتگاه‌های بومگردی در روستاهای گردشگری شهرستان نیز نشان از رشد زیر ساخت‌های گردشگری در دزفول است.
خادم با اشاره به کمبود تخت و کمبود امکانات اقامتی شهرستان با توجه به حجم گردشگران، افزود: در حال حاضر پروژه‌های زیادی در حال احداث است که با تکمیل و بهره برداری از این مجموعه‌ها تا حدودی این چالش برطرف خواهد.

پیام خوزستان

وی تصریح کرد: توسعه صنعت گردشگری در شهرستان، تلاش تمامی دستگاه‌ها را می‌طلبد؛ چرا که ممکن است ما در روستایی اقامتگاهی احداث کنیم که از وضعیت جاده‌ای نامناسبی برخوردار است؛ بنابراین رفع کامل چالش‌های گردشگری بدون همت و حمایت سایر دستگاه‌ها امکان پذیر نیست.
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گرچه در ایام نوروز تمام ارگان‌ها پای کار هستند اما توسعه گردشگری به مدیریت واحدی نیاز دارد که همواره و در تمام طول سال هر دستگاهی را موظف به کاری کند.
به گفته وی، هم اکنون شهرستان دزفول با ورود این حجم از گردشگر به مقصد ملی سفر تبدیل شده و قطب نمونه گردشگری استان خوزستان نیز محسوب می‌شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهار کرد: در راستای تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر تمام تلاش خود را از هر جنبه‌ای به کار خواهیم گرفت، چرا که نه تنها در حوزه طبیعی و آبی قوی هستیم، بلکه بنا داریم تا در سایر حوزه‌ها از جمله تاریخی و مذهبی نیز خود را به جایگاه اصلی برسانیم.
خادم با بیان اینکه از باغ ویلاهای شهرستان به طور غیر مجاز استفاده می‌شود، افزود: در راستای مجاز کردن این بناها به همکاری سایر دستگاه‌ها نیازمندیم چرا که به هر حال بنایی ساخته شده و می‌توان برنامه ریزی مطلوبی برای ساماندهی آن داشت و به چرخه گردشگری وارد کرد.
به گفته وی، از یک طرف می‌توان برای حفظ اراضی ارزشمند کشاورزی شهرستان و جلوگیری از ساخت باغ ویلای جدید تلاش کرد و از سوی دیگر برنامه ریزی مناسبی برای ساماندهی بناهای ساخته شده بکار برد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دزفول با وجود جاذبه‌های ناب و بسیاری که در خود جای داده می‌تواند به یک قطب گردشگری مهم در ایران و حتی جهان تبدیل شود اما این اتفاق زمانی محقق خواهد شد که توسعه امکانات گردشگری و معرفی جدی تر آن در اولویت اهداف متولیان مربوطه قرار گیرد؛ بنابراین تقویت زیرساخت‌های اقامتی، تولید محتوا در فضای مجازی و رسانه ملی و همچنین حمایت از سرمایه گذاران تلاش تمامی مسؤولان و دستگاه‌های این شهرستان را می‌طلبد.
کد خبر 6410534

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1065922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

درخواست عجیب تراکتوری‌ها؛ تکذیب کنید لطفا!

خدمات اتوبوسرانی برای انتقال تماشاچیان تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک به ورزشگاه آزادی

اتوبوس‌رانی تهران در خدمت تماشاگران دیدار استقلال و آلومینیوم

قاتلی به نام ریزگرد

حجم بالا و تخفیف‌های جدید: آیا Hyperliquid در مسیر شکستن مقاومت‌های بازار است؟

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

نانولوله‌های تک‌جداره، شارژ سریع را به واقعیت تبدیل کردند

آلودگی همچنان میهمان خوزستانی‌ها؛ وضعیت هوا در 2 شهر «قهوه‌ای» شد

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

زارع: هدف ما کسب اولین جام با گل‌گهر است

رکورد تاریخی مسی در لیگ قهرمانان شکسته شد

ناراحتی ماسکرانو از حذف؛ حرف زدن آسان است

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک در برابر فشارهای آمریکا

سهم 7 درصدی پالایشگاه پنجم پارس جنوبی در گاز تحویلی کشور

درباره «برادران کارامازوف»

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

استفاده از دانش فنی ایرانی در طرح‌های پتروشیمی نیجر

تحلیل نوسانات و مقاومت‌های پیش‌رو: آیا بیت‌کوین از مرحله تصحیح استرس‌زا عبور می‌کند؟

سرمربی اخراجی استقلال بدون تسویه حساب از ایران رفت

برگزاری اولین یادواره شهدای کارگری و کارخانجات شهرستان خرمشهر

جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس در سیرجان برگزار می شود

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

اعزام شمشیربازان آبادانی به مسابقات قهرمانی کشور

تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

تقابل بی‌دغدغه‌ها در اهواز

بدون این دو نفر چه بلایی سر رئال می‌آمد!

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

لیگ برتر فوتبال/ تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت