پیام خوزستان

آخرين مطالب

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت سیاسی

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: یکی از پروژه‌هایی که آمریکا تمایل دارد اجرایی کند، انتقال گاز ایران و سایر کشورهای خلیج فارس به اروپاست؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگزین گاز روسیه شود.
روند مذاکرات ایران و آمریکا مثبت ارزیابی می‌شود و بسیاری بر این باورند که دونالد ترامپ عزم راسخی دارد که آمریکا را از هر گونه تنش دور کند و با ایران به نتیجه برسد اما آیا واقعا چنین است؟
حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «سه دور مذاکره غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در مسقطِ عمان و رمِ ایتالیا برگزار شد که هر دو هیئت ایرانی و آمریکایی آن را مثبت ارزیابی کردند. اگرچه آقای ویتکاف در سخنان خود دچار تناقض‌هایی بود، اما نشان داد که قصد دارد به یک توافق جامع با ایران دست یابد در این مذاکرات، بیشتر به مسائل کلی و چارچوب‌های اصلی پرداخته شد و قرار است کمیته‌های فنی و سیاسی در سطوح پایین‌تر تشکیل شده و مذاکرات جزئی‌تر را ادامه دهند. هرچند مسیر مذاکرات پرپیچ‌وخم خواهد بود، به نظر می‌رسد موضوعات منطقه‌ای نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. در حالی که مذاکرات روند مثبتی را طی می‌کند، برخی بازیگران خارجی تلاش می‌کنند تا این روند را تخریب کنند. برای مثال، دیدار رئیس موساد و وزیر امور راهبردی اسرائیل با ویتکاف و طرح این درخواست که به ایران امتیاز ندهید، در همین راستاست».
بازار
او ادامه داد: «پیش از آغاز دور اول مذاکرات، بنیامین نتانیاهو با وجود خطر تعقیب قضایی از سوی دادگاه لاهه، به آمریکا سفر کرد تا دونالد ترامپ را از دادن امتیاز به ایران منصرف کند، اما ترامپ واکنشی مثبت به او نشان نداد. در واقع، ترامپ به دنبال توافق با ایران است و به همین دلیل وزیر خارجه وقت خود، روبیو را که فردی یهودی و نزدیک به لابی‌های صهیونیستی است، از روند مذاکرات کنار گذاشت و مسئولیت را به ویتکاف سپرد».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ترامپ به مسائل جهانی از منظر اقتصادی و تجاری نگاه می‌کند و در پی کاهش هزینه‌های نظامی آمریکا در منطقه است. شکست‌های آمریکا در همراهی با رژیم صهیونیستی، هزینه‌های سنگینی برای این کشور داشته و ترامپ اکنون به دنبال بازسازی اقتصاد آمریکاست. در همین راستا، ایلان ماسک نیز اعلام کرده که قصد دارد در صورت به نتیجه‌رسیدن مذاکرات، هزار میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند که عمدتا در بخش نفت، گاز و معادن ایران است. یکی از پروژه‌هایی که آمریکا تمایل دارد اجرایی کند، انتقال گاز ایران و سایر کشورهای خلیج فارس به اروپاست؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگزین گاز روسیه شود و مسیر مستقیم صادرات انرژی از منطقه خلیج فارس به اروپا را فراهم آورد. این موضوع موجب نگرانی روسیه شده است، چرا که در صورت تحقق آن، نقش مسکو در بازار انرژی اروپا کاهش خواهد یافت. البته ایران اطمینان داده است که روابطش با آمریکا به کاهش روابط با روسیه منجر نخواهد شد».
هانی‌زاده در پایان گفت: «ایران پیش از ورود به مذاکرات چند شرط اساسی مطرح کرده است. نخست، موضوع غنی‌سازی هسته‌ای است که ایران بر حفظ آن تأکید دارد، اگرچه ممکن است درباره سقف آن مذاکره صورت گیرد، اما کنار گذاشتن کامل آن غیرقابل قبول است. دوم، توان نظامی ایران است که به‌عنوان خط قرمز مطرح شده است و سوم، حمایت ایران از فلسطین است. در هر حال مذاکرات اگر به نتیجه برسد باید این شروط در نتیجه آن تضمین شده باشد».

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1092039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

ظریف: چین و روسیه به خاطر منافع ما منافع خودشان را به خطر نخواهند انداخت

لفاظی دوباره رئیس رژیم صهیونیستی علیه ایران

کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند؛ دیدار با کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشت‌

احمدیان در دیدار با وانگ‌یی: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

ظریف: جمهوری اسلامی در شرایط سخت جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشور را نداد

دفترچه سوالات «علوم انسانی و علوم ریاضی» نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد

هشدار ایران نسبت به تبعات رفتارهای ضد و نقیض و مواضع تحریک‌آمیز آمریکا

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان اعلام شد

نخستین رویداد تولید محتوای رسانه‌ای «خادم‌الرضا» برگزار می‌شود

خدمات‌رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی به مناسبت دیدار تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک

5 کیلومتر از باند دوم مسیر دهلران-اندیمشک افتتاح شد

اعدام دو دزد در دزفول اجرا شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/11

کارگزاران حج یکشنبه هفته آینده با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

چه خوش صید دلم کردی

ساخت ربات‌های بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم

13 اردیبهشت؛ گاز در شهرستان کارون قطع می‌شود

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

مشکلات تامین کیت‌ آزمایشگاه بیشتر شد

نیروهای پالایشگاه نیازمند حمایت و انگیزه‌بخشی بیشتر هستند

سقوط آزاد قیمت سکه امروز 11 اردیبهشت 1404

تقدیر مدیرعامل فولاد زاگرس اندیمشک از تمامی کارگران با انتشار یک تقدیرنامه زیبا

پرسپولیس با هدف انتقام در کویر/ رونمایی از اولین سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

خدمات‌ ویژه اتوبوسرانی برای فوتبال بین استقلال و آلومینیوم اراک

انتصاب سرپرست مدیریت پشتیبانی تأمین کالای نفت

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

کیش میزبان بیش از 100 تور اپراتور و فعال گردشگری از 33 کشور جهان

پالایش نفت، پالایش ورزش را استارت می‌زند؟

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران در 5 رشته ورزشی

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

تمرکز بر پیش‌تجهیز برای جلوگیری از حوادث نفتی

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

درخواست عجیب تراکتوری‌ها؛ تکذیب کنید لطفا!

خدمات اتوبوسرانی برای انتقال تماشاچیان تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک به ورزشگاه آزادی