پیام خوزستان

آخرين مطالب

ضعف نظری نخبگان مانع ایجاد ایده‌های جدید حکمرانی شده ‌است سیاسی

ضعف نظری نخبگان مانع ایجاد ایده‌های جدید حکمرانی شده ‌است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در دیدار با رهبرانقلاب گفت: یکی از دلایل عدم رویش ایده‌های جدید در حکمرانی، ضعف نظری و رخوت در میان نخبگان و علما است. - اخبار سیاسی -
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، عصر امروز دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
در این دیدار پیش از سخنان رهبر انقلاب، نمایندگان اتحادیه‌های دانشجویی؛ تحکیم وحدت، جامعه اسلامی دانشجویی، جنبش عدالتخواه دانشجویی، بسیج دانشجویی،‌ اتحادیه‌های دانشجویی دانشگاه آزاد و گروههای جهادی دانشجویی به بیان نکاتی پرداختند.
محمدرضا مریمی، دبیرجنبش عدالتخواه دانشجویی، در دیدار امروز دانشجویان با رهبر انقلاب به نمایندگی از این اتحادیه دانشجویی نکاتی را مطرح کرد.
رکوردشکنی 75 هزار نفری دانشجویان برای دیدار با رهبری
متن کامل سخنان وی در این دیدار به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی، روح دین را در متن زندگی مردم دمید و تبلور آن، تولد جمهوری اسلامی شد؛ نظامی که مهمترین تفاوت آن از دیگر حکومت‌های دنیا، پیوند توحید با تحقق عدالت اجتماعی بود، که پیش‌برد آن مطابق آیه شریفه (لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط) به‌واسطه مردم است. به طوری که طبق آیه: «لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُون‏» جمهوری اسلامی هرگونه سلطه‌گری و رابطه غیر توحیدی را نفی می‌کند.
این نظام در تاریخ 46 ساله خود توانست با پشتوانه مستضعفان به جهان نشان دهد که می‌توان در مقابل سلطه‌ی طاغوت‌ها و مستکبرین ایستاد و با شاخص قرار دادن عدالت، پیشرفت کند. اما به تعبیر قرآن همواره گروه‌هایی چون مُترِفین، اَحبارُ و رُهبان، مَلَأ و طواغیت، معارض نظام بی‌طبقه‌ی توحیدی بودند؛ ما معتقدیم طی این پنج دهه از عمر انقلاب نیز، همسو با دشمنان خارجی، گروه‌های مشابهی برای تصاحب قدرت تلاش کرده‌ و جهت‌گیری‌های معارض با نظام را دنبال کرده‌اند.
در ادامه، تحلیل خود از تاثیرات حضور این گروه‌ها بر فضای کشور را خدمتتان روایت می‌کنیم:
1-حذف مستضعفان از سیاستگذاری‌های اقتصادی:
پس از جنگ تحمیلی و در دولت سازندگی، نگاهی برآمده از تفکر سرمایه‌داری جهانی در فضای اقتصادی میدان پیدا کرد؛ که مکمل آن ساخت دوگانه‌ی «توسعه یا عدالت» توسط مُترِفین برای در دست‌گیری جریان پول و ثروت بود؛ تا با هر حادثه‌ای این طبقه ثروتمند‌تر و مردم فقیرتر شوند. نتیجه آن، پیوند دولت‌های بعدی با نگاه سرمایه‌داری شد.
نگاهی که مستضعفان را از اولویت‌ها حذف و تنها بار تصمیمات اقتصادی را بردوش آن‌ها قرار می‌دهد. برای نمونه در سیاست‌های نظام بانکی و پولی، مستضعفان کمترین دسترسی به تسهیلات بانکی مثل وام ازدواج، مسکن یا اشتغال را دارند، در صورتی که سرمایه‌داران قدرتمند، دستشان برای دریافت وام‌های کلان از همان بانک‌ها باز است. مثالی دیگر مدل دلالی و بنگاه‌داریِ افسارگسیخته‌ی بانک‌های خصوصی است که جریان توزیع ثروت را به سمت مترفین تغییر می‌دهد.
موضوعی که در واگذاری‌های مبهمِ صنایع و معادن نیز صادق است. در یک شرایط نابرابر اقتصادی، این نوع واگذاری به معنای تقدیم ثروت به سرمایه‌داران و افزایش بهره‌کشی از مستضعفان است. یکی از نتایج تلخ آن‌ را امسال با جان باختن 52 کارگر معدنجوی طبس تجربه کردیم.
از طرفی این رویکرد با استضعاف بیشتر مردم، آن‌ها را درگیر تأمین معاش کرده و فرصت رشد و مشارکت در میدان سیاست را از آنان می‌گیرد. رویه‌ای که مقابل شیوۀ حکمرانی علوی است. به همین دلیل، جنبش عدالتخواه طی این سال‌ها، دوشادوش کارگران در مقابل سرکوب دستمزدشان مقاومت کرده است.
ناگفته نماند که نمی‌توان از اثرات فرهنگی این نوع نگاه اقتصادی چشم پوشید. این نگاه، اشرافیت و تَبَرُج را در جامعه به ارزش تبدیل خواهد کرد تا بقای خود را حفظ کند. زیرا با چنین ارزش‌هایی، اراده‌ای برای تحقق عدالت باقی نخواهد ماند.
2- منفعل کردن مستضعفان با تغییر فرهنگ سیاسی
احبار و رُهبان با دوگانه‌ی «مصلحت یا عدالت»، سعی در سرکوب روحیه آرمان‌خواهی و سلب حق تفکر و تکلم از مستضعفان دارند. موضوعی که امتداد آن فرهنگ سیاسی جامعه را به سمت استبدادخواهی سوق می‌دهد. این امر به هنگام انتخابات یا بررسی کابینه دولت به خوبی قابل مشاهده است. زمانی که میل به تبعیتِ بی‌چون‌وچرا از هسته‌های قدرت، جای تلاش برای یافتن اصلح را می‌گیرد.
در صورتی که در جمهوری اسلامی، رشد مردم هدف است و قانون اساسی، اصول مشخصی برای نقش‌آفرینی مردم در حکومت دارد. مواردی چون اصل 90، اصل 173 و اصل 27 قانون اساسی، در عمل به‌واسطه‌ی محدودیت اعمال شده بر آن‌ها و همچنین فقدان سازوکاری برای به نتیجه رسیدن اعتراضات، تضعیف شده‌اند. از طرفی قوه قضائیه‌ای هم که باید بر اجرای قانون نظارت کند؛ باتوجه به عملکرد اخیر این قوه و رویکردش در انتخابات گذشته، به نظر می‌رسد خود درگیر بازی‌های سیاسی شده است.
چنین وضعیتی، فرصت را برای دور زدن قانون توسط سودجویان مهیا می‌کند. نمونه‌‌ی آن، نادیده گرفتن قانون شفافیت قوای سه‌گانه است که با وجود گذشت 150 روز از اتمام مهلت اجرای آن، همچنان بر زمین مانده است. به همین دلیل، فرزندانتان در جنبش عدالتخواه شکایتی را به کمیسیون اصل 90 مجلس تقدیم کردند، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم. رهبر ما، با این توصیف چگونه می‌توان اجرایی شدن چنین قوانینی را پیگیری کرد؟
3- تضعیف نقش مستضعفان در فضای سیاسی
امروز عده‌ای برای حفظ قدرت خود، با سواستفاده از ایجاد ساختارهای موازی مانند شوراهای عالی و همچنین سواستفاده از قدرت رسانه‌ای و دسترسی‌های امنیتی خود، جریان‌های سیاسی مستقل را تضعیف کرده و مردم را دور می‌زنند. روندی که موجب تشدید حس نانمایندگی در مردم می‌شود.
قطعا یکی از دلایل عدم رویش ایده‌های جدید در حکمرانی، ضعف نظری و رخوت در میان نخبگان و علما است. اما ما معتقدیم ثبات و ممانعت پدرخواندگان سیاسی نیز تأثیر جدی بر این موضوع دارد. طوری که آن‌ها جز حل شدن در نظم جهانی و تغییر تئوریک جمهوری اسلامی، هر ایده‌ای برای اداره کشور را ناکارآمد نشان می‌دهند. لکن می‌توان با تکیه بر سیاست‌های کلی نظام و همچنین میدان دادن به جریانات مستقلی که آن را نمایندگی می‌کنند، کشور را از گردنه‌های خطرناک امروز عبور داد. اما امروز چه میزان از سیاست‌های کلی، به قانون تبدیل شده و مورد عمل قرار گرفته است؟
این گروه‌ها با جلوگیری از مواجهه جریانات مستقل با چالش‌های حکمرانی، امکان رشد را از آن‌ها می‌گیرند. برای نمونه تشکل‌یابی می‌تواند به پویایی فضای سیاسی کشور کمک کند. اما علی‌رغم تأکید قانون اساسی، این مهم با سنگ‌اندازی مواجه شده است. به‌طوری که کار از تشکل‌یابی اقشار هم عبور کرده و به تشکل‌گیری دانشجویی رسیده است. این گروه‌ها مستقیماً مقابل تأسیس تشکل‌های دانشجویی عدالتخواه هم می‌ایستند.
رهبرما، شما در دیدار گذشته، بر عدالت و فعال شدن تشکل‌ها در دانشگاه، تأکید کردید. ما نیز به فرمان شما گوش جان سپردیم. اما امروز به ما اعلام می‌شود که گروه‌های قدرت‌طلب مانع شکل‌گیری جنبش عدالتخواه در دانشگاه‌ها هستند و متولیان آموزش عالی کشور هم می‌گویند در مقابل آن‌ها کاری از دستشان ساخته نیست! رهبرما؛ حال با این رویکرد ضد عدالت، چگونه می‌توان روحیه آرمانخواه را به میدان دانشگاه‌ها آورد؟
4- مقاومت‌زدایی از ملت
یکی از مهمترین اهداف این گروه‌ها، استحاله‌ی جمهوری اسلامی است. آن‌ها با ساخت دوگانه مقاومت یا زندگی القا می‌کنند که مقاومت طرحی برای زندگی ندارد و به دنبال عبور از آن هستند. از این رو مانع مردمی‌شدن مقاومت می‌شوند. نمونه این مقاومت‌زدایی در کنش این گروه‌ها پس از طوفان الاقصی، با محدود کردن کنش‌های مردمی و روایتِ‌ صرفا نظامی‌ از مقاومت، مشهود است.
چنین رویکردی، مقاومت را از بستر اجتماعی جدا کرده و زمینه‌ی سوءاستفاده‌ی گروه‌های قدرت‌طلب برای تبدیل ملتی مقاوم به ملتی تسلیم‌شده را فراهم می‌کند. موضوعی که موجب تضعیف بازدارندگی کشور نیز می‌شود؛ چراکه وجود تفکرِ مقاومت در ملت، ضامن امنیت‌ است و تضعیف این موضوع دشمن را دچار خطای محاسباتی می‌کند.
ما به قدرت نظام معتقدیم، اما بیم داریم که ایده حل شدن در نظم جهانی یا به تعبیری همان ایده نرمال‌سازی، در میان مسئولان امنیتی و نظامی ما نیز نفوذ کند و آن‌ها را در میانه‌ی یک جنگ وجودی با رژیم صهیونیستی، به دیپلمات و بیانیه‌نویس تبدیل سازد و اراده‌شان را در بر هم زدن معادلات دشمن تضعیف کند.
این چهار عامل عرصه را بر جریانات مستقل تنگ کرده و قدرت را در انحصار عده‌ای خاص قرار می‌دهد که باعث نگرانی ما از استبداد این گروه‌ها در آینده کشور می‌شود.
رهبرما! ما معتقدیم که جبران عقب‌ماندگی در عدالت، در گروی رسیدن جریان حزب‌اللهی به یک فهم عمومی، دربارۀ اهمیت ظهور جریانی منسجم، برای برپایی عدالت در میدان است. امری که نیازمند خلق ایده‌هایی نو و جبران عقب‌ماندگی در ساحت اندیشه است؛ اما برخلاف تأکیدات شما بر لزومِ جبرانِ عقب‌ماندگی در عدالت، عموم عالمان، ائمه جمعه و تریبون‌داران، یا دغدغه‌ای نسبت به این موضوع ندارند و یا به دلیل نگرانی از فشار گروه‌های ضد عدالت، در این رابطه سخن نمی‌گویند.
مقام معظم رهبری، به نظر شما باوجود فشار این گروه‌های عدالت‌ستیز و به حاشیه رفتن آرمان عدالت در میان متفکرین و سخنوران، راه حل بهبود وضعیت عدالت در کشور چیست؟
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1062699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه خوبی‌ها بر مدار خدا می‌گردد

اوقات شرعی آبادان و خرمشهر هفتم فروردین ماه 1404 + دعای روز 26 رمضان

کاهش 21 درصدی فوتی‌های ناشی از حوادث رانندگی در خوزستان

مسیرهای راهپیمایی روز جهانی قدس در خوزستان اعلام شد

استقبال 100 هزار گردشگر نوروزی از جاذبه‌های دریایی بنادر خوزستان / خرمشهر پر ترددترین بندر

در روز قدس امسال، فلسطین،مسئله ممتاز جهان است

جهان اسلام علیه استکبار به یک جبهه متحد رسانه ای نیاز دارد

محدودیت های ترافیکی راهپیمایی روز جهانی قدس در اهواز اعلام شد

هوش مصنوعی ChatGPT حالا تصویر هم تولید می‌کند

اعلام مسیر‌های راهپیمایی روز جهانی قدس در منطقه آزاد اروند

بازگشت علی قلی زاده و تمرین امروز پرسپولیس در ورزشگاه آزادی

پُر ترددترین مسیرهای نوروزی خوزستان اعلام شد / ورود بیش از 658 هزار خودرو به استان در موج اول

استاندار خوزستان: مدافعان حرم درس‌های بزرگی در دفاع از ارزش‌های اسلامی به جهانیان آموختند

نعیم قاسم: «امام خامنه‌ای» به ما نعمت داد | محور مقاومت مدیون ایران اسلامی است

تعطیلی موقت 446 واحد صنفی متخلف خوزستان طی ایام رمضان و نوروز

حمله موشکی مقاومت فلسطین به سرزمین‌های اشغالی

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز پنج شنبه 7 فروردین

روز قدس نماد وحدت امت اسلامی و مقاومت در برابر استکبار

محفل انس و افطاری مقاومت با طعم وحدت و همدلی در آذربایجان غربی

امام جمعه بوشهر: فلسطین به پیروزی نهایی خواهد رسید

تصاویر عملیات نظامی گسترده نیروهای مسلح ایران و یک پیروزی قاطع در فروردین 61/ بازخوانی تاریخی عملیات فتح المبین

11 سال پیش در چنین روزی؛ پیروزی 3-0 منچسترسیتی مقابل منچستریونایتد در اولدترافورد

انتقاد گل‌محمدی از ورود سیاسیون به فوتبال

مبینا نعمت زاده : خیلی ها می‌گفتند سنت برای المپیک کمه

دلت برای پرسپولیس تنگ شده؟ یحیی گل‌محمدی: سعی می‌کنم زیاد به گذشته فکر نکنم

مبینا فلاح کماندار المپیکی ایران برای حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس دعوت کرد

بازدید 20 هزار نفر از سد دز اندیمشک در سه روز نخست امسال

بررسی 2 پرونده مهم حوزه‌های قضایی سردشت و پیرانشهر

دعوت عمومی حوزه‌های علمیه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس

بازدید میدانی استاندار خوزستان از منطقه مرزی دچار حریق هورالعظیم

اولین پنالتی سال را حامد لک گرفت

بنیامین فرجی : از کودکی در رده سنی بزرگسال بازی کردم

مبینا نعمت زاده : فدراسیون نسبت به من ناامید بود!

امید عالیشاه خیال کارتال و هواداران را راحت کرد

مصدومیت جان دوران؛ رونالدو تنها مقابل الهلال!

دزدیدن ماشین و خاطره جالب گل‌محمدی!

لیونل مسی بازی می‌کرد، آرژانتین 10-0 برزیل را می‌برد!

ادعای آمریکا: ایران زمان غنی‌سازی اورانیوم به سطوح تسلیحاتی را کوتاه کرده است

رایزنی نماینده ویژه عراقچی در امور سوریه با مقام‌های قطری

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در اهواز برای راهپیمایی روز جهانی قدس

فلسطینیان دارای حق مسلم برای دفاع از خود و مقاومت در برابر اشغال هستند

فلسفه روز قدس زنده نگه داشتن یاد فلسطین است

افزایش 10 درصدی مراجعه های بیمارستانی نوروز در محدوده دانشگاه جندی شاپور اهواز

پیام استاندار اصفهان به مناسبت روز قدس

استاندار خوزستان: شرکت‌های صنعتی باید در اصلاح جاده‌ها مشارکت فعال داشته باشند / آمادگی دستگاه ها برای کاهش تصادف ها در موج دوم سفرهای نوروزی

بررسی دو پرونده مهم حوزه های قضایی سردشت و پیرانشهر

اتصال دستگاه اکسیژن‌ساز 900 لیتری به بخش‌های درمانی بیمارستان سینا اهواز

دختر نقی تنها جاییه که خواستن توانستن نیست

شما ورودیو کنترل کن خروجیش با ما!

دختر محمود نقاشو صدا میکنی؟