پیام خوزستان

آخرين مطالب

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه علمي

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / ربات حفار قدرتمند ناسا موسوم به آیپکس(IPEx) برای استخراج مواد معدنی در کره ماه می‌تواند 10000 کیلوگرم خاک را در هر روز حفر کند.
ناسا از نحوه عملکرد ربات حفار ماه به نام آیپکس(IPEx) روی سطح ماه پرده‌برداری کرده است.
این سیستم رباتیک از حفاری ماه پشتیبانی می‌کند و این امکان را برای بشر فراهم می‌کند تا منابع حیاتی کره ماه را استخراج کند.
«آیپکس» یک ربات دو منظوره است که هم به عنوان بولدوزر و هم به عنوان کامیون کمپرسی عمل می‌کند.
وظیفه اصلی آن استخراج کارآمد و انتقال خاک و سنگ ماه موسوم به رگولیت(regolith) است که به مواد سنگی سست که سطح ماه را پوشانده است، گفته می‌شود. رگولیت پتانسیل استخراج منابع ضروری مانند هیدروژن، اکسیژن و حتی آب را دارد.
جیسون شولر(Jason Schuler)، مدیر پروژه IPEx و محقق اصلی در مرکز فضایی کِنِدی ناسا، گفت: پروژه «آیپکس» گواهی بر تعهد ناسا به استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای دستیابی به اهداف خود برای اکتشاف ماه است و با کاهش اتکا به منابع تامین‌شده از زمین، جزئی حیاتی از استراتژی ناسا برای ایجاد حضور پایدار انسانی در ماه و فراتر از آن است.
«آیپکس» از طراحی جدیدی از سیلندرهای توخالی چرخان با بیل استفاده می‌کند. این سطل‌ها برای حفاری و جمع‌آوری رگولیت استفاده می‌شوند و با وزن سبک خود، ربات را قادر می‌سازند تا در گرانش ضعیف ماه به طور مؤثر کار کند.
جالب اینجاست که این سیستم رباتیک پتانسیل حفاری تا 10 هزار کیلوگرم خاک و سنگ را در یک روز قمری دارد. این مقدار معادل وزن 20 فیل بالغ است که حاکی از افزایش بسیار زیادی نسبت به ماموریت‌های قبلی است که تنها قادر به جمع‌آوری چند ده کیلوگرم خاک و سنگ بودند.
توانایی این سیستم برای حفاری مقادیر زیادی رگولیت برای عملیات آینده «استفاده از منابع به صورت درجا»(ISRU) بسیار مهم است. اکسیژن استخراج شده مستقیم از رگولیت ماه می‌تواند برای حمایت از حیات، سوخت و سایر ملزومات برای حضور طولانی مدت انسان در ماه استفاده شود.
یوجین شوان‌بک(Eugene Schwanbeck)، مدیر برنامه IPEx گفت: طراحی نوآورانه حفارهای آیپکس که همزمان در جهت‌های مخالف حفاری می‌کنند، به آن اجازه می‌دهد تا جرم کم خود را حفظ کند و در عین حال به طور مؤثر به چالش‌های حفاری کاهش‌یافته گرانشی رسیدگی کند.
علاوه بر این، این ربات حفاری برای بهبود عملکرد خود به فناوری‌های پیشرفته مجهز خواهد شد.
ناسا برخی از زیرسیستم‌های کلیدی آن را در شرح این ماموریت فاش کرده است که شامل یک دوربین و سیستم کاهش گرد و غبار برای ناوبری و دید واضح، یک سیستم تحرک برای حرکت در سطح ماه با استفاده از چرخ، یک سیستم کنترل حرارتی برای حفظ دمای عملیاتی ایمن و یک سیستم تحویل رگولیت با درام‌ها و بازوهای چرخان برای جمع‌آوری و انتقال خاک ماه است.
آیپکس همچنین از الگوریتم‌های پیشرفته برای بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان خود استفاده خواهد کرد.

پیام خوزستان


طراحی ماژولار آیپکس
ناسا سال گذشته در ماه مارس، استقلال این سیستم رباتیک را برای حرکت در محیط خشن ماه آزمایش کرد.
برای این کار، روش‌های رانندگی خودران در یک حیاط صخره‌ای شبیه‌سازی شده ماه آزمایش شد که شرایط نوری و سطح ماه را تقلید می‌کرد.
ربات‌های حفاری قمری مانند آیپکس، رگولیت را حفر می‌کنند و آن را به یک کارخانه پردازش منتقل می‌کنند که در آن منابع ارزشمند آن برای پشتیبانی از حیات استخراج می‌شود.
آیپکس به گونه‌ای طراحی شده است که برای ماموریت‌های مختلف قمری قابل انطباق بوده و به راحتی تغییر می‌کند. این امر از طریق طراحی ماژولار آن محقق می‌شود.
ناسا می‌گوید که این رویکرد ماژولار، پیچیدگی و هزینه را کاهش می‌دهد و در عین حال اطمینان می‌دهد که این سیستم می‌تواند به طور مؤثر هم بر روی زمین برای آزمایش و هم بر روی سطح ماه عمل کند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این سیستم رباتیک می‌تواند به ایجاد حضور دائمی انسان، نه تنها در ماه، بلکه به طور بالقوه در مریخ نیز کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1045806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

جمهوری اسلامی ایران پرچم حق را در جهان بر افراشته است/ اگر عاشورا نبود باطل بر حق غلبه پیدا می‌کرد

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

اولین شب مراسم عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی(ره)؛ کدام چهره‌های سیاسی حضور داشتند؟

خوزستان سومین استان از نظر شهدا در جنگ 12 روزه است

خداحافظی کوتاه سنگربان استقلال پس از جدایی

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

دیوار غیرقابل نفوذ لیگ ملت‌ها؛ 18 دفاع در یک بازی!

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

ادعای آلمان درباره طراحی تعرض به اماکن یهودی توسط ایران تکذیب شد

عراقچی: تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، خیانت به دیپلماسی بود

ونزوئلا: در کنار ایران ایستاده‌ایم

ادعای پنتاگون درباره برنامه هسته‌ای ایران

برخورد قضایی با متخلفان توزیع کالا در خوزستان

به پرستار بچه‌ها شک دارم

سکانسی از سریال «کنکل»

سکانس تلخی که خیلی از بانوان اون رو تجربه کردن

ببخشید استاد‌ باید یه‌ تلفن‌ مهم‌ میزدم

فقط از روی حسادت باعث شد بمیره؟

مادر های ایرانی به روایت سکانسی از سریال تاسیان

امضای کار «هومن سیدی» در سریال وحشی

تعطیلی سینماها همزمان با ایام سوگواری شهادت امام حسین(ع)

چهره ها/ استوری حاشیه‌ساز فرشته حسینی بعد از آزادی پدرش

خاطره جالب کارگردان فیلم «دل شکسته» از احترام زنده‌یاد خسرو شکیبایی به امام حسین (ع)

تصمیم هنرمند مشهور برای بازگشت به تلویزیون

آخرین بار که دوقلوهای ویجر به پشت سرشان نگاه کردند، چه چیزی دیدند؟

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

شصتمین بولتن آماری سالانه اوپک منتشر شد

سید محمد خاتمی: از راه جنگ نمی‌توان به صلح رسید

واکنش عراقچی به گزافه‌گویی‌های ترامپ؛ در 12 روز نشان دادیم که بلدیم چطور از خودمان دفاع کنیم

فرزند شهید سلیمانی: هر وقت با سردار حاجی‌زاده صحبت می‌کردم، شدت دلتنگی‌اش برای حاج قاسم را می‌دیدم

همسر شهید سلامی: خودم را شاگرد او می‌دانستم

اولین گفت‌وگوی دختر شهید سلامی پس از شهادت پدر

وزارت خارجه آمریکا: ایران فوراً با آژانس همکاری کند

واکنش عراقچی به اظهارنظر اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

پزشکیان: دولت با همه ظرفیت‌ها در مسیر جبران خسارت مردم در جنگ تحمیلی گام بر می‌دارد

واکنش سازمان ملل به ابلاغ قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی

نهمین شهید مدافع وطن دزفول تشییع و خاکسپاری شد

معرفی برترین‌های سومین جشنواره ملی داستان کوتاه جنوب