پیام خوزستان

آخرين مطالب

حساسیت به طرد چیست؟/ راه‌های تقویت حس دوست داشته شدن مقالات

حساسیت به طرد چیست؟/ راه‌های تقویت حس دوست داشته شدن
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اهمیت زندگی به شیوه گروهی در انسان‌ها به حدی زیاد است که تقریباً تمامی آن‌ها طرد و کنار گذاشته شدن از اجتماع را موضوعی ناخوشایند دانسته و تلاش می‌کنند تا از بروز چنین اتفاقی برای خودشان جلوگیری کنند. بااین‌حال، گروهی از افراد به این مسئله بیش‌ازحد واکنش نشان می‌دهند. واکنش‌های شدید نسبت به کنار گذاشته شدن از یک جمع و رفتارهایی که به دنبال آن از فرد سر می‌زند، معمولاً مشکلاتی را برای خود فرد و اطرافیان ایجاد می‌کند. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا شمارا با مفهوم حساسیت به طرد، علل و راه‌های درمان آن آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
حساسیت به طرد چیست؟
گروهی از افراد همواره در حالت گوش به زنگی برای دریافت نشانه‌های طرد شدن هستند. آن‌ها ساده‌ترین رفتارها را به‌عنوان دلایلی برای طرد تلقی می‌کنند و به دنبال چنین برداشتی، معمولاً رفتارهایی انجام می‌دهند که اگرچه نامتناسب با شرایط محیط و اجتماع است، اما با استنباطی که آن‌ها در ذهن دارند، کاملاً همخوان است.
برای مثال، یک فرد دارای حساسیت بالا به طرد، در حین مکالمه با یک دوست، متوجه می‌شود که دوستش گاهی به تلفن همراه خود نگاه می‌کند. توجه به تلفن همراه ازنظر چنین فردی به این معناست که دوستم حتماً حوصله مرا ندارد، او نمی‌خواهد با من صحبت کند، می‌خواهد به من بفهماند که باید خداحافظی کنم، او احتمالاً می‌خواهد ارتباطش را برای همیشه با من قطع کند و.... به دنبال چنین دریافت و باوری، این فرد واکنشی نسبتا شدید به رفتار دوستش نشان خواهد داد، این واکنش می‌تواند از رفتارهایی مانند یک خداحافظی نابهنگام و ترک قرار تا یک پرخاشگری تمام عیار باشد. واکنش هرچه که باشد، نکته اینجاست که ازنظر چنین فردی، هیچ دلیل دیگری برای این رفتار نمی‌توان متصور شد.
واکنش‌ها به ادراک طرد
هر فردی بر اساس شخصیت و روحیاتی که دارد، به شکلی منحصربه‌فرد به احساس طرد شدن پاسخ می‌دهد. به‌طورکلی می‌توانیم انواع پاسخ‌ها به حساسیت بالا نسبت به طرد را در چند گروه، طبقه‌بندی کنیم.
1. افرادی که به دنبال تایید و محبت دیگران برمی‌آیند
این گروه از افراد، به دلیل ترسی که از طرد شدن و از دست دادن نزدیکانشان دارند، همواره تلاش می‌کنند تا از بروز کوچک‌ترین اختلاف‌نظر و دلخوری جلوگیری کنند. آن‌ها همواره به دنبال تایید و محبت از جانب دیگران هستند؛ درنتیجه بیش‌ازحد محبت می‌کنند، در همه حال، دیگران و شرایط آن‌ها را درک کرده و مقدم بر خود می‌دانند. می‌توان گفت که این گروه از افراد، خود را به‌عنوان یک فرد مستقل، از یاد برده و کاملاً بر اساس برنامه‌ها و نیازهای دیگران زندگی می‌کنند.
2. افرادی که با پرخاش و بدرفتاری تلاش می‌کنند توجه دیگران را جلب کنند
یکی از شایع‌ترین واکنش‌ها در مقابل احساس طردشدگی، خشم است. افرادی که در مقابل بی‌توجهی دیگران از کوره در می‌روند و یا آن‌هایی که با زورگویی سعی در حفظ یک رابطه دارند، در این گروه قرار می‌گیرند. این افراد اگرچه در ظاهر خودخواه به نظر می‌رسند و به شکلی وانمود می‌کنند که دیگران نسبت به آن‌ها در مرتبه پایین‌تری قرار دارند اما در حقیقت به‌شدت نسبت به تنها شدن و از دست دادن اطرافیانشان آسیب‌پذیر هستند.
3. افرادی که بخاطر حساسیت به طرد تنهایی را برمی‌گزینند
انتخاب تنهایی، می‌تواند یک پیش‌دستی هوشمندانه در مقابل حساسیت بالا به طرد شدن باشد. به عبارتی این افراد باور دارند که قرار است از جانب نزدیکان و عزیزانشان طرد شوند و از این طرد، ناراحتی بسیاری را تجربه کنند. به همین خاطر سعی می‌کنند تا از ابتدا وارد روابط اجتماعی نزدیک نشوند تا نهایتاً طرد را تجربه نکنند. افرادی که از شروع روابط صمیمانه واهمه دارند و هنگامی که یک رابطه صمیمانه شکل می‌گیرد سعی می‌کنند تا رابطه را از بین ببرند و همچنین آن‌هایی که تلاش می‌کنند تا روابطشان را همواره منطقی نگه‌دارند در این دسته قرار می‌گیرند.
چرا حساسیت بالا به طرد ایجاد می‌شود؟
تقریباً تمامی روانشناسان به اهمیت سال‌های اولیه کودکی و رابطه مادر و فرزند، باور داشته و معتقدند که کیفیت این رابطه، چگونگی روابط بعدی فرد در طول زندگی را تعیین می‌کند. اگر کودکان در سال‌های نخستین زندگی، به این نتیجه برسند که مادر و یا هر فرد دیگری که مسئولیت مراقبت از آن‌ها را دارد، همواره برای رفع نیازهایشان حاضر است و آن‌ها را تنها نمی‌گذارد، در آینده نیز چنین تصوری را راجع به شریک احساسی‌شان خواهند داشت؛ اما اگر کودک احساس کند که مادر همواره برای پاسخگویی به نیازهای وی آماده نیست و گاهی نیازهایش را بی‌جواب می‌گذارد، این بی‌اعتمادی به کلیه روابط بعدی فرد نیز سرایت می‌کند.
درمان حساسیت به طرد
1. پذیرش
اولین قدم برای ایجاد هر تغییری آن است که بپذیریم در چه وضعیتی قرار داریم. تا زمانی که نپذیرفته‌ایم که در کجا ایستاده‌ایم نمی‌توانیم برای عقب یا جلو رفتن برنامه‌ریزی کنیم.
2. در نظر گرفتن همه احتمالات از راهکارهای درمان حساسیت به طرد
هنگامی‌که احساس می‌کنید رفتاری به این معناست که طرف مقابل قصد طرد کردن شمارا دارد، چند نفس عمیق بکشید، خودتان را آرام نگه‌دارید و سعی کنید در ذهنتان به این سال پاسخ دهید چه دلایل دیگری غیر از طرد شما، برای رفتار او وجود دارد؟
3. باور کنید واقعیت غیرقابل تغییر نیست
اگر تجربه ناخوشایندی داشتید که شمارا نسبت به طرد شدن از جانب دیگران حساس کرده است، باور کنید در دنیا قرار نیست همواره یک تجربه برایتان تکرار شود، شاید در تجربیات جدیدتان، نتیجه‌ای متفاوت بگیرید. برای رسیدن به این باور باید شروع کنید و رفتاری متفاوت از قبل در روابطتان پیش بگیرید.
4. از کنار گذاشته شدن نترسید
حساسیت به طرد، از آنجایی نشات می‌گیرد که فرد نبودن اطرافیان را به‌مثابه یک فاجعه تعبیر می‌کند. این باور را در خودتان تقویت کنید که در زندگی هر یک از انسان‌ها، افراد بسیاری می‌آیند و می‌روند و این مسئله، چندان هم ترسناک نیست.
نقش اطرافیان در حساسیت به طرد
حساسیت به طرد، براثر تجربیات فرد در زندگی ایجاد می‌شود به همین خاطر، برای کاهش نشانه‌ها و از بین بردن چنین طرز فکری در فرد، می‌بایست بامحبت بی‌قیدوشرط به او نشان دهید که دوستش دارید و قصد رها کردنش را ندارید. محبت بی‌قیدوشرط به این معناست که شما می‌بایست با رفتارتان به‌طرف مقابل نشان دهید که علی‌رغم دلخوری‌هایی که به‌صورت طبیعی در یک رابطه پیش خواهد آمد و تمام اختلاف‌نظرهای موجود، همواره او را دوست می‌دارید و تصمیمی برای رها کردنش ندارید.
همواره این نکته را در نظر داشته باشید که ایجاد چنین تفکری، به‌مرورزمان و براثر تجربیات مختلفی در فرد ایجادشده است، پس برای از بین بردن آن نیز، به زمان و صبر نیاز است.
چه افرادی بیشتر در معرض آسیب نسبت به حساسیت به طرد هستند؟
افرادی که به هر دلیلی نظیر فوت والدین، جدا شدن از والدین، بی‌توجهی والدین به نیازهایشان و...، رابطه والد فرزندی باکیفیتی در دوران کودکی‌شان نداشته‌اند و یا افرادی که در معرض تجربیات طرد شدن از سوی دیگران بوده‌اند، نسبت به این باور مخرب آسیب‌پذیرتر هستند.
چگونه می‌توانیم حساسیت به طرد را در خودمان از بین ببریم؟
برای ضعیف کردن باور به طرد شدن از جانب دیگران، در مرحله اول باید به این درک برسید که این، صرفاً یک حساسیت و باور اشتباه در ذهن شماست و می‌بایست با آن مبارزه کنید، سپس سعی کنید تا دلایل دیگری برای رفتارهایی که ازنظر شما دال بر طرد هستند بیابید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/290536/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسابقه ادبی شب یاس در اندیمشک برگزار می‌شود

واکنش مقاومت فلسطین به ادعای صهیونیست‌ها درباره غرق کردن تونل‌های غزه/ یک رسوایی و شکست جدید در انتظار اسرائیل

حزب الله لبنان مراکز تجمع نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد

تحصیل 3 هزار دانشجو زیر سایه کمیته امداد خوزستان

نوسازی بیش از 13 هزار واحد در بافت‌ فرسوده آذربایجانغربی

مراسم گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو در آبادان

اعلام ورزشگاه یک مسابقه از هفته شانزدهم لیگ یک

معاون استاندار: عزم دولت رساندن خوزستان به تراز کشور است

فولاد اکسین صنعتی خودکفا، اشتغالزا و پیشرو در صادرات

قیمت طلا، سکه و ارز در بازار اهواز، 16 آذرماه 1402

خزعلی: استفاده از بانوان در سیستم دولتی کرمان پررنگ‌تر شود

اجرای طرح پیشگامان ارتقای امنیت اجتماعی در مسجدسلیمان

دانشگاه صنعت نفت میراث فرهنگی و علمی ارزشمند برای کشور

کشف و معدوم سازی 5 تن خیارشور غیرقابل مصرف در بهبهان

حزب‌الله مرکز نظامی «رامیم» را هدف قرار داد

مدیرعامل پیشین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب درگذشت

افتتاح مدرسه یک کلاسه در منطقه عشایری زرستان اندیکا

از شوش تا اصفهان / اولین بناهای ثبت جهانی ایران زمین را بشناسید

تشریح دستاوردهای دولت از اهداف جام رسانه‌ای امید است

جبهه واحد رسانه‌ای در خوزستان تشکیل می‌شود

2 هزار و 800 توان‌خواه سردشتی زیر چتر حمایتی بهزیستی

آغاز رقابت رسانه‌های خوزستان در رویداد جام امید

محدودیت تردد در جاده اهواز به ملاثانی تا پایان آذر

ورق استیل نسوز

بلیت فروشی بی سر و صدای پرسپولیس قبل از دربی

نشست هماهنگی برگزاری المپیاد ورزشی، فرهنگی و علمی پایگاه های مقاومت استان برگزارشد

بلیت فروشی بی سر و صدای پرسپولیسی ها قبل از دربی

انجام بیش از 250 هزار سی تی اسکن، پرتودرمانی و شیمی درمانی در بیمارستان گلستان اهواز

رضایی: آمریکازدایی از فکرها به حوزه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد رسید

نبرد تَن با تانک در غزه و مقابله نیروهای مقاومت با حمله اشغالگران به کرانه باختری

رسانه‌های خوزستان افق‌های بلند را برای استان ترسیم کنند

حزب الله لبنان مرکز نظامی «رامیم» را هدف قرار داد

مهم‌ترین نقش دانشجو مطالبه گری با رعایت ادب و انصاف است

افزایش قیمت سکه

لزوم بیرون آوردن شهر باستانی چغامیش دزفول از زیر خاک

تولیدات فولاد اکسین به 18 کشور و سه قاره صادر می‌شود

خوزستان به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است

تصاویری از تست راکتی گروه دانشجویی احمدی روشن در 1381

مهروموم 6 قهوه سرای متخلف در گتوند

16 آذر نماد کنش گریی و اثر گذاری دانشجویان مسلمان است

آغاز رهاسازی آب از سد مارون بهبهان

واردات گوشت منجمد از قزاقستان به ایران

بدرقه جانباز 70درصد شهید سرافراز حجت الاسلام سید حسن ابطحی

مازندران به عطر و بوی 13 شهید گمنام عطرآگین شد

هفت‌گانه‌ای در باب کهن‌الگوی مازوت و  آلودگی هوا

اطلاع‌رسانی طرح «من شهردارم 2» در حاشیه بازی پرسپولیس و الدحیل قطر

500 کارگاه آموزشی تعالی شهروند با حضور بیش از 18 هزار شهروند منطقه 19 برگزار شد

برگزاری نخستین نشست مسئولیت‌ اجتماعی در شرکت نفت و گاز پارس

برگزاری دوره آموزشی تکریم ارباب رجوع ویژه کارکنان درمانگاه‌های شرکت شهرسالم

نشست هماهنگی تولید حداکثری گاز در پارس جنوبی برگزار شد