پیام خوزستان

آخرين مطالب

اقتصاد سپید از دل سیاه چادرهای عشایری معاونت امور زنان و خانواده

اقتصاد سپید از دل سیاه چادرهای عشایری
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

خراسان شمالی یک بار دیگر صدای اصالت و فرهنگ غنی عشایر خراسان شمالی طنین انداز شده است و دوباره زنان عشایر دست به کار شده اند.
عشایر هر کجا که باشند با تولید، کار و تلاش عجین شده اند؛ کارگاه هایی برای ساخت خانه دوباره در خراسان شمالی راه اندازی شده اند و ارزان ترین خانه هایی که می شود ساخته شود در این کارگاه های کوچک ساخته می شود.
سیاه چادر، خانه های عشایری، خانه هایی که صفر تا 100 آن توسط زنان عشایری تولید می شود مدتی است که تولید این هنر به دست فراموشی سپرده شده بود و جای آن را چادرهای بزرنتی گرفته بود اما جلوی ضرر را هر وقت که بگیریم منفعت است و حال دوباره عشایر استان دست به کار شده اند تا سیاه چادرهای مورد نیاز خود و حتی سایر نقاط را تولید کنند.
تولید 500 تخته سیاه چادر توسط یک شرکت کارآفرینی
طاهری رئیس اداره عشایری شهرستان اسفراین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یک شرکت کارآفرینی در این شهرستان سفارش تولید 500 تخته سیاه چاد را دریافت کرده است، گفت: در حال حاضر 30 تخته چادر توسط جمعیت عشایری این شهرستان در حال تولید است.
وی افزود: این شرکت کارآفرینی چادرهای بافته شده را برای یک سرمایه گذار اصفهانی تولید می کند.
طاهری ادامه داد: تعدادی از این سیاه چادرها توسط این سرمایه گذار به کشور ژاپن و کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال می شود و تعدادی نیز در داخل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عشایر متقاضی سیاه چادر هستند، اظهارکرد: چند سالی بود که چادرهای برزنتی جایگزین سیاه چادر شده بودند اما به علت اینکه این چادرهای کارآیی سیاه چادرها را نداشتند، دوباره عشایر متقاضی این چادرها بودند.
این مقام مسئول بیان کرد: بالار فتن قیمت سیاه چادرها موجب شده بود که عشایر مجبور شوند تا چادرهای برزنتی را خریداری کنند.
به گفته وی در حال حاضر قیمت سیاه چادرهای بافته شده به 9 حمیلیون توماهن رسیده است.
مدیر اداره عشایری شهرستان اسفراین گفت: سیاه چادرها توسط موی بز که از استان سمنان تهیه می شود، بافته می شود.
گرم و خنک بودن محیط سیاه چادر دلیل تقاضای خانوار عشایری
محمدرضا قلی پور مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی نیز در ادامه با اشاره به سفر مقام معظم رهبری و اختصاص اعتبار برای سیاه چادرهای فرسوده عشایری استان گفت: طی سفر مقام معظم رهبری پنج هزار تخته سیاه چادر به عشایر این استان اختصاص یافت.
وی افزود: اما در آن زمان به علت اینکه هم قیمت سیاه چادر بالا بود و از سوی دیگر در استان نیز وجود نداشت که در این زمینه برای تامین آن به سایر استان ها نیز مکاتبه شد که در نهایت منجر به آن شد تا چادرهای برزنتی خریداری و در اختیار خانوار عشایری استان قرار گیرد.
قلی پور با بیان اینکه یکی از نمادهای خراسان شمالی سیاه چادرهای عشایری است، اظهارکرد: در همین راستا شرکت تعاونی عشایری اسفراین با یکی از شرکت خرد زنان اسفراین وارد فاز همکاری شده و سیاه چادرهای عشایری را تولید می کنند.
وی تصریح کرد: در همین راستا از همین محل سیاه چادر به خانوارهای عشایری متقاضی اختصاص خواهد یافت.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر قیمت هر تخته سیاه چادر عشایری به مبلغ 9 میلیون تومان است.
وی تاکید کرد: از آنجاییکه سیاه چادرها در فصل زمستان گرمای هوا را نگه داشته و در تابستان نیز به علت روزنه های موجود در آن خنک تر هستند مورد تقاضای خانوار عشایری قرار می گیرند.
اقدامات اشتباه سبب فراموش شدن هنر سیاه چادر بافی شده است
علی عابدی، معاون پیشین صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرده بود: سیاه چادربافی یکی از هنرهای صنایع دستی استان است که توسط زنان عشایر بافته می‌شود و این هنر در استان در حال منسوخ شدن است.
وی با بیان اینکه دلایل مختلفی بر این امر تاثیرگذار بوده است، افزود: اقدامات اشتباه اداره کل عشایری موجب شده تا این هنر به دست فراموشی سپرده شود، این اداره کل چادرهای برزنتی را به جای سیاه چادر در بین عشایر این استان توزیع می کند و این دلیلی بر به حاشیه راندن این صنعت دست شده است.
عابدی گفت: سیاه چادرهای عشایری خراسان‌شمالی براساس سطح خانواده و تعداد دام‌های آنها بافته می‌شود که معمولا سیاه چادر خان عشایر بزرگتر و همچنین به آن تزئیناتی نیز آویزان است.
وی با اشاره به اینکه سیاه چادرها به چند دلیل از موی بز بافته می‌شوند، توضیح داد: موی بز خاصیت مطلوبی برای حفظ آب در مواقع بارندگی دارد و معمولاً آب باران از جداره آن عبور نمی‌کند. وزن سبک موی بز موجب شده تا سیاه چادرها نسبت به چادرهای برزنتی راحت‌تر، جمع‌آوری و حمل شوند. سیاه چادر در فصل تابستان از ورود گرما و در زمستان از ورود سرما به داخل چادر جلوگیری می‌کند.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/282566/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرشایمر: ایران با موشک‌های خود، خاک اسرائیل را به توبره کشید

کوثری: تصمیم‌گیری در مورد مذاکره تنها پس از محاکمه آمریکا و رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر است

ماجرای پر ندادن کفتر‌های کیانوش گرامی طی اتفاقات 12 روزه ایران

تیزر قسمت جدید «شام ایرانی» با حضور یک بازیگر خاص!

هشدار هواشناسی درباره تشدید ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

مروری بر حواشی تورنومنت جام جهانی باشگاه‌ها

«باشو غریبه کوچک» به ونیز می‌رود

چهره ها/ استایل کودکانه بازیگر قهوه پدری در یک کافه لاکچری

راه رفتن مجدد کودک فلج 8 ساله با درمان جدید سلولی

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

رهایی جوان محکوم به قصاص از چوبه دار به حرمت امام حسین(ع) در دزفول

خرید مهاجم خارجی برای پرسپولیس قطعی شد

بازگشت یک بازیکن به استقلال منتفی شد!

فغانی: جام جهانی باشگاه‌ها یکی از آخرین تورنمنت‌های من است

انتقاد سرمربی تیم والیبال جوانان ایران از برنامه ریزی ناعادلانه FIVB

از قهرمانی تا انحلال؛ سقوط بی صدا وحدت مهریز یا همان صدرشیمی

شرکت ملی حفاری آماده نقش‌آفرینی پررنگ‌تر منطقه‌ای

خودکفایی پالایشگاه دوم پارس جنوبی در تأمین آب صنعتی

پیام فرمانده کل سپاه در پی درگذشت علی طائب

انتقادات یک فعال سیاسی از صداوسیما

مهدی فخیم زاده؛ راه‌ بلد سینمای ایران

عکس خانوادگی و تازه محسن تنابنده پربازدید شد

محمد ولی‌زادگان: چند سال قبل رفتم تایلند فول تتو کنم که بازیگری را رها کنم!

مهاجم سابق لیورپول به السد قطر پیوست

تقوی: پیاتزا دوست ندارد کسی در کارهای فنی تیم ملی دخالت کند

سلطانی: کسب سهمیه جهانی سخت‌تر شده است

لالوویچ نایب‌رئیس اتحادیه فدراسیون‌های تابستانی شد

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

اظهارات صمصامی در مورد تزریق 60 همت به بازار بورس؛ در شرایط غیرعادی نباید نماد و بازار را باز کنیم

ابطحی: وقت ‎مذاکره با آمریکایی است که فهمیده نیروی نظامی ایران شوخی نیست!

ایران به رفتار یونسکو معترض شد

حسین شریعتمداری: مکانیسم ماشه کاغذ پاره است فریب نخورید!

عکس جذاب هدی زین‌العابدین با یک متن معنادار

از خودت انتقام میگیری یا از بابات؟!

روایتی از محرم در هند

واعظی: رژیم صهیونیستی با خطای محاسباتی وارد جنگ 12 روزه شد

آمریکا مهندس ایرانی دارای اقامت دائم را در فرودگاه لس‌آنجلس بازداشت کرد

اثری از «گالیله» رکورد زد

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

پیگیری‌های استانی و ملی برای تسریع در مهار آتش سوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم

🎬مراسم آغاز احداث باند دوم اتوبان ماهشهر- رامشیر با حضور استاندار خوزستان

🎬گزارش سیمای مرکز خوزستان از پایش میدانی چگونگی مدیریت آبی

🎬سخنان استاندار خوزستان در نشست مدیریت تنش آبی

حسین‌زاده: هواداران انگیزه قهرمانی ما بودند

حسین‌زاده: تا فینال آسیا می‌رفتیم رکورد سردار را می‌زدم

تمرین ریکاوری تیم ملی فوتبال بانوان پس از برتری مقابل سنگاپور

امیرحسین حسین زاده: این فصل اگر 6 گل هم می خوردیم باید 7 تا می زدیم

حسین‌زاده: برابر پرسپولیس حرفی برای گفتن نداشتیم!

عذرخواهی اشرف حکیمی از یکی از هواداران رئال مادرید که مورد اصابت شوت او قرار گرفته بود

حسین‌زاده: اخراجم برابر ذوب‌آهن منصفانه نبود!