پیام خوزستان

آخرين مطالب

حمایت از فیلترینگ به چه قیمت؟ اقتصادي

حمایت از فیلترینگ به چه قیمت؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خراسان /همزمان با تلاش دولت در تحقق وعده رفع فیلترینگ، تعدادی از مخالفان رفع فیلترینگ تجمع کردند و شعارهای ضد دولت سردادند. ما این جا 8 پرسش را با مخالفان رفع فیلترینگ مطرح کردیم و از آنان خواستیم دست کم یک منفعت و آورده فیلترینگ را برایمان شرح دهند. همچنین چند شاهد مثال از ناکامی فیلترینگ در ضمیمه این گزارش بررسی شده استبعید به نظر می رسد، امروز کسی باشد که فیلترینگ را تنها روش موثر، کارآمد و اثربخش و راهکار قانونمندی فضای مجازی بداند. امروز فیلترینگ جدا از ایجاد محدودیت در حوزه اقتصاد دیجیتال، رونق بازار مافیای فیلترشکن فروشان، افت کیفیت اینترنت به دلیل ایجاد ترافیک فیلترشکن ها و تسهیل نفوذ سایبری و ناایمن سازی زیرساخت ها چه دستاورد مهمی را نصیب جامعه ایرانی کرده است؟
​​​​​​​چند پرسش از تجمع کنندگان مخالف رفع فیلترینگ
در دو روز گذشته، اغلب ما صحبت ها، شعارها و خواسته های مخالفان رفع فیلترینگ را در تجمعشان در تهران در فضای مجازی دیدیم و شنیدیم. همان طور که در تصاویر و ویدئوها هم عیان است تعداد تجمع کنندگان روز پنج شنبه زیاد نیست، اما حرف آن ها به کمک فضای مجازی فیلترشده دیده و شنیده شد. 
ما در صدد آن نیستیم که تمام حرف آنان را که بعضا حاوی دغدغه های درست و به حق در زمینه قانونمندشدن فعالیت در فضای مجازی است، نادیده بگیریم اما علاقه مندیم پرسش هایمان را که معتقدیم سوالات بخش وسیعی از کارشناسان و عموم جامعه است، از بانیان و طرفداران فیلترینگ جویا شویم:
1 آیا با فیلترینگ، میزان استفاده از شبکه های اجتماعی فیلترشده کاهش یافت؟( در ادامه بر اساس نظرسنجی های مراکز رسمی به این پرسش پاسخ می دهیم)

2 آیا با فیلترینگ، نرم افزارها، شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی توانستند جایگزین سکوهای بین المللی شوند؟
3 سود انبوه فروش فیلترشکن ها به جیب چه کسانی می رود؟ مافیای فیلترشکن ها چه کسانی هستند؟
4 آیا با ادامه فیلترینگ، کاربران را به سمت و سوی استفاده از اینترنت ماهواره ای سوق نمی دهیم؟
5 با گسترش فیلترشکن های آلوده، چه کسی مسئول ناایمنی زیرساخت های سایبری کشور است؟
6 آیا در این شرایط کشور که بیش از هر زمان دیگری به دلایل منطقه ای و اقتصادی، جامعه نیازمند همدلی، هم افزایی و اتحاد است، برگزاری این گونه تجمعات، خود زمینه ساز تشدید دوقطبی اجتماعی نمی شود؟
7 آیا فیلترینگ امروز به یکی از ابزارهای نارضایتی اجتماعی بخش وسیعی تبدیل نشده است؟
و این پرسش مهم
اما بی شک یک پرسش را می توان مهم ترین این پرسش ها دانست و آن هم زمینه سازی فیلترینگ در انس کودکان و نوجوانان با فیلترشکن هاست. 
8 آیا می توان امروز منکر موج وحشتناک ورود فیلترشکن ها به دستگاه ها و تلفن های همراه نوجوانان شد؟ امروز این فرزندان ما هستند که به پیچ و خم فیلترشکن ها آگاه تر از از پدران و مادرانشان هستند. اگر تا قبل از فیلترینگ، اغلب آن ها فقط کاربران اینستاگرام، تلگرام و واتس اپ بودند، امروز با کوچک ترین جست وجو، دستشان، نگاهشان و قلبشان به هر محتوای نا ایمنی می رسد.
حال اگر پاسخ قانع کننده ای برای این پرسش ها دارید، بسم ا...؛ این گوی و این میدان، از جا برخیزید و جامعه را با پاسخ هایتان(دست کم برای یک پرسش ما) به دور از برچسب زدن به این و آن و یک سویه نگری اقناع کنید.
افزایش استفاده از اینستاگرام
از این پرسش ها که گذر کنیم، آمارها همچنان از اقبال گسترده از فیلتر شده ها حکایت دارد.براساس آخرین آمار منتشر شده از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، 82.2 درصد از مردم ایران، حداقل یکی از شبکه های اجتماعی را نصب و استفاده می کنند. در این نظرسنجی که حدود 5 روز در بازه زمانی 20 تا 24 شهریور سال جاری و به شیوه مصاحبه حضوری انجام شد، از میان نزدیک به 4 هزار شهروند ایرانی شرکت کننده، اینستاگرام، عنوان پرمخاطب‌ترین پلتفرم و شبکه اجتماعی را کسب کرد. همچنین براساس نمودار منتشر شده از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، در تاریخ خرداد 1401 و درست زمانی که اینستاگرام یک پلتفرم بدون محدودیت و فیلتر نشده در ایران بود، میزان استفاده از این شبکه اجتماعی حدود 71 درصد بوده است. در دی ماه 1402 این آمار به 46.5 درصد کاهش یافته بود اما در شهریور امسال به 50.6 درصد افزایش یافته است.
سود 50-60 هزار میلیاردی فیلترشکن ها در جیب کیست؟
از سوی دیگربا آغاز فیلترینگ، جولان فیلترشکن ها و بازار فیلترشکن فروش ها هم داغ شد. در دو سال اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس، بارها درباره مافیای فیلترشکن فروش ها و سود سالانه 50 تا 60 هزار میلیارد تومان که به جیب آن ها می رود، فریاد زدند اما زارع پور وزیر وقت ارتباطات هیچ گاه این اظهارات را نشنید.
فیلترشکن ها و گرانی اینترنت
در شرایطی که دولت نیز اهتمام خود را بر رفع فیلترینگ نهاده و رئیس جمهور در آخرین اظهارنظر خود از برنامه رفع فیلترینگ خبر داد، محمود واعظی از وزرای اسبق ارتباطات، دلایلی 5 گانه برای رفع سریع فیلترینگ برشمرده است که یک مورد آن، به ارتباط فیلترشکن ها و گرانی اینترنت اشاره دارد: «از دلایل اصلی گرانی قیمت تمام شده اینترنت، هزینه‌های کلان نگه‌داری و توسعه تجهیزات فیلترینگ است.» او در بیان یکی دیگر از دلایل نوشته است: فیلترینگ، به جز در خصوص محتوای مجرمانه و غیر اخلاقی، یکی از عوامل نارضایتی اجتماعی است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/968355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار با مسعود فروتن در نمایشگاه کتاب

سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب

مهاجرانی: ترامپ می‌میرد، اما خلیج فارس همیشه خلیج فارس می‌ماند

هشدار فلاحت‌پیشه به آمریکایی‌ها درباره مذاکرات: دیدار پنجم به قیامت خواهد افتاد اگر...

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان د‌ر جده

ترامپیست‌های ایرانی در جریان تغییر نام خلیج فارس کجا می‌ایستند؟

پرونده «تبرکِشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی فدراسیون + فیلم درگیری

رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی کل قوا: اگر مردمی در دفاع از ولی‌شان کوتاهی کنند لگد دشمن از خواب بیدارشان می کند/ شکر نعمت جبهه مقاومت، آن را گسترش می‌دهد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 20 اردیبهشت| تمام سکه 74 میلیون و 800 هزار تومان

افزایش قیمت Cardano (ADA): عبور از منطقه مقاومت کلیدی و علاقه سرمایه‌گذاران به آن

رقیب سیدحسین رکورد خودش را شکست

خوزستان باید در سیاست قطع برق «ویژه» دیده شود؛هشدار به وزیرنیرو

رفیع زاده: دولت هوشمند چارچوبی کلی برای حل برخی مسایل نظام اداری است

تصویری از حدیثی نصب شده از امیرالمومنین در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

خانوارهای بی‌درآمد و فاقد ملک و خودرو قربانی شاخص‌های ناعادلانه دهک‌بندی برای دریافت کالابرگ

پرونده «تبرکشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی +فیلم

بوژوویچ هنوز استقلالی است!

رسمی: جنگ صعود و بقا در لیگ یک با VAR

خوزستان قهرمان رقابت های کبدی جوانان ایران شد

اعلام نرخ کارکرد کمباین جهت برداشت در مناطق دیم اندیمشک

امام جمعه بغداد: یمن ستون محور مقاومت است و حزب الله قویترین عنصر در لبنان است

لحظه‌ دیدار صابر ابر و همسر باردارش بعد از آزادی از زندان در این سریال | ببینید

چالش تله‌کابین طاق بستان و رونق گردشگری در آستانه سفر رئیس‌جمهور

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، محلی برای ارائه ایده‌های سینماگران سراسر ایران

دفاعیه از بازی جنجالی: آن تبر کوچک بود!

23 هزار نفر از یادمان‌های آذربایجان‌غربی بازدید کردند

داریوش ارجمند چند فرزند دارد؟

شیرین به امیر گفت: دوستت دارم

«رای‌های پاک و بی‌آلایش» شعار جشن منتقدان سینمایی

چهره ها/ حمایت واکنش‌برانگیزِ بازیگر افغان تبار از نام خلیج فارس

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

رونمایی از سامانه‌های دانش‌بنیان گروه انرژی پاسارگاد

انتقاد نماینده مجلس به خاموشی‌های مکرر در خوزستان

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

پایان دور مقدماتی تراپ در جام جهانی اهداف پروازی

یارانه 200 میلیارد تومانی برای خرید کتاب اساتید، طلاب و دانشجویان

چالش‌های بیمه تجهیزات پالایشگاه‌های گازی بررسی شد

تفاهم‌نامه ساخت ابزار نمونه‌گیری از چاه‌های نفت و گاز امضا شد

صندوق فناوری نفت و انرژی دانا قرارداد همکاری امضا کردند

شتاب در توسعه میدان‌های نفت و گاز با تمرکز بر فناوری‌های نو

بهره‌برداری از پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای در سیراف تا پایان 1404

مهدی مجاهد: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است

ادعای وال استریت ژورنال درخصوص پیشنهاد ویتکاف به ایران در ازای لغو تحریم‌ها

واکنش مداح معروف به صحبت‌های ترامپ دربارهٔ خلیج فارس

سیدحسن خمینی به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت

خبر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ترکیب تیم ایران در دور چهارم مذاکرات با آمریکا

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات