پیام خوزستان

آخرين مطالب

استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد دارد! علمي

استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد دارد!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز اول مهر با حضور در یکی از مدارس استان تهران به اهمیت هوش مصنوعی در آینده کشور اشاره کرد و گفت در این مسیر دانش‌آموزان باید دروس پایه ازجمله ریاضی را به‌درستی فرابگیرند تا بتوانند هوش مصنوعی را در امور روزمره خود به‌کارگیرند.
در پی گفته وزیر ارتباطات با امیرمحمد صالح‌اوف متخصص هوش مصنوعی در خبرآنلاین به موضوع استفاده از هوش مصنوعی در آموزش‌وپرورش، آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان و استفاده از هوش مصنوعی در امور روزمره آن‌ها پرداختیم. با فرض بر اینکه ما هوش مصنوعی پیشرفته‌ای داریم، آیا هوش مصنوعی در آینده برای ما مشکل ایجاد خواهد کرد یا نه؟
به گفته این متخصص، متولدین دهه 30 و 40 که در دورانی تحصیل کردند که کامپیوتر وارد جامعه نشده بود، از جهت ساختار ذهنی، چه ازنظر بیولوژیکال مغزی و چه ازنظر رفتاری، نسبت به نسلی که با کامپیوتر بزرگ‌شده‌اند، رفتاری متفاوتی در برخورد با موضوعات مختلف دارند. به‌عنوان‌مثال "صبر" آن‌ها در برخورد با مسائل خیلی بیشتر از کسانی است که هرچه می‌خواستند به‌سرعت با کامپیوتر به دست می‌آورند.
همین موضوع در مورد افرادی که در دهه 70 افرادی که در دهه 90 به دنیا آمدند هم صدق می‌کند. کامپیوترهای آن زمان، کامپیوترهایی کندتر بودند و ممکن بود فردی فقط برای اینکه کامپیوتر را روشن کند، پنج دقیقه صبر کند. اما کامپیوترهای در دسترس متولدین دهه 90 با سرعت به مراتب بالاتری کار می‌کند و لذا مشاهده می‌شود که این افراد اساساً صبر خیلی کمتری در برخورد با مسائل زندگی‌شان دارند.

پیام خوزستان


ساختار ذهنی ما تغییر کرده است، اما ساختار جامعه نه!
او بابیان این موضوع که اکنون در مورد هوش مصنوعی نگرانی‌هایی وجود دارد گفت: «قبل از پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی، یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی برای پیشبرد تحقیقات خود وظیفه داشت که تعداد زیادی مقاله را بررسی و مطالعه کند، حتی شاید ماه‌ها زمان می‌گذاشت و صد مقاله می‌خواند؛ این‌ها به فرد قدرتی می‌داد که کارهای علمی آینده‌ی خود را بهتر جلو ببرد. در حال حاضر، با پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی، تمام این کارها را در یک تا سه روز می‌توان انجام داد، درحالی‌ خروجی کار مشابه با قبل است. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که مهارت‌های دانشجویی که با این روش درس‌خوانده و توانسته است خود را فارغ‌التحصیل کند، با دانشجوی پنج سال پیش یکسان است؟»
صالح‌اوف گفت:«مسئله‌ای که اکنون وجود دارد این است که ساختار ذهنی ما در حال تغییر است و ما نسبت به انسان نسل قبل متفاوت می‎شویم، همانطور که همیشه اتفاق افتاده است؛ اما جامعه و زندگی روزمره ما به این سرعت تغییر نمی‌کنند. فردی که عادت کرده است خیلی سریع به نتیجه برسد، اگر در اداره‌ای استخدام شود که سیستم اتوماسیون ضعیفی دارد، چون به زندگی باهوش مصنوعی عادت کرده است نمی‌تواند تطبیق پیدا کند و مجبور می‌شود استعفا بدهد.»
نمی‌توانیم به هوش مصنوعی اعتماد کنیم
او خاطرنشان کرد که همه این‌ها این به این معنا است که این سیستم برای یک فرد می‌تواند چالش‌های بسیاری ایجاد کند؛ چه برسد به اینکه در فضای بزرگ‌تر، بخواهیم برای دانش‌آموزان اجرا کنیم و دانش‌آموزان کل کشور باهوش مصنوعی ارتباط بگیرند. این کار، حتی چالش‌های اجتماعی ایجاد می‌کند و ممکن است حتی نوع دیگری از تایپ شخصیتی به وجود بیاورد.
این متخصص با فرض بر اینکه این خطرات وجود ندارد گفت: «فرض می‌کنیم افراد تطبیق پیدا کردند و نسل دیگری به وجود آمده است. بازهم مسائل مختلفی پیش می‌آید؛ یکی از مسائل ساده آن این است که نمی‌توانید اعتمادی که به انسان دارید را به سیستم هوش مصنوعی داشته باشید.»

پیام خوزستان


خطای هوش مصنوعی، قابل جلوگیری نیست!
او افزود:«به‌عنوان‌مثال ممکن است سیستمی که می‌خواهیم برای آموزش به کار ببریم را از طریق هوش مصنوعی درست کنیم، در اختیار دانش‌آموزان بگذاریم و نا مدتی مشکلی پیش نیاید، اما ممکن است این سیستم به هر نحوی دچار خطا شود. این خطا ممکن است سهوی باشد یا اینکه در پاسخ به دانش‌آموز، محتوایی را تولید کند که مناسب سن او نیست و یا ازنظر سیستم آموزشی آن کشور مسئله دارد؛ باید توجه کنیم که این اتفاق تا حد زیادی قابل جلوگیری نیست و ذات هوش مصنوعی است.»
او همچنین در مورد خطراتی که هوش مصنوعی را تهدید می‌کند نیز گفت: «نکته دیگر این است که درست مانند بسیاری دیگر از سامانه‌های هوشمند، به مدل‌های هوش مصنوعی نیز می‌تواند حملات سایبری صورت بگیرد. به‌عنوان‌مثال فرض کنیم چنین سیستمی در مدارس ایران وجود دارد؛ می‌توان مدلی تولید کرد که در حالت عادی، رفتار عادی دارد، اما اگر یک فرد متجاوز بخواهد اختلالی در سیستم ایجاد کند، می‌تواند به سیستم ورودی بدهد که هم‌زمان در کل کشور مسئله به وجود آورد یا محتوای نامربوط تولید کند.»
استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد بالا دارد
بنابراین به گفته امیرمحمد صالح‌اوف متخصص هوش مصنوعی، استفاده از هوش مصنوعی در آموزش نیاز به سواد بالا و بررسی‌های زیادی دارد و حداقل در کوتاه‌مدت منطقی نیست که بخواهیم به فکر استفاده از آن در این ابعاد باشیم.
او در ادامه این موضوع گفت:«البته نباید در کل صورت‌مسئله را پاک‌کنیم. می‌توانیم امکاناتی را فراهم کنیم که حداقل مناطق محروم از امکانات درسی، بتوانند از سیستم‌های هوش مصنوعی به‌عنوان منابع کمک‌درسی استفاده کنند یا معلمان بتوانند در دروسی که نیاز به کمک دارند، از آن کمک بگیرند. اما این نباید باعث شود که تصور شود به‌عنوان‌مثال، می‌توان مشکل کمبود معلم را به کمک هوش مصنوعی جبران کنیم.»

پیام خوزستان


اخلاق در هوش مصنوعی...
این متخصص همچنین به اهمیت اخلاق در هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت:«موضوع دیگری که بیشتر در کشورهای دیگر دنبال می‌شود و در ایران هم در سطح آکادمیک وجود دارد، موضوع اخلاقیات هوش مصنوعی است. اخلاقیات هوش مصنوعی به این می‌پردازد که ما تا چه حد حق‌ داریم هوش مصنوعی را وارد زندگی و امور کنیم و با تبعات اخلاقی آن چطور برخورد کنیم.»
دروس پیش نیاز هوش مصنوعی از سرفصل‌ها حذف شده است
صالح‌اوف‌ در ادامه در مورد آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان گفت:«خیلی از دروس پیش‌نیاز هوش مصنوعی از سرفصل‌های دروس دبیرستان هم حذف‌شده است. زمانی که ما تحصیل می‌کردیم چیزهایی آموزش می‌دادند که بعدازآن می‌شد هوش مصنوعی را تا حدودی یاد گرفت. اکنون این دروس به دانشگاه منتقل‌شده و سرفصل‌ها باید تغییر کنند تا به دانش‌آموزان همچنین آموزشی بدهیم.»
او بابیان این موضوع که می‌توانیم از جنبه‌های دیگر هم به هوش مصنوعی نگاه کنیم گفت:« با آموزش هوش مصنوعی، افراد با چگونگی هوش مصنوعی آشنا می‌شوند و این حالت معجزه گونه هوش مصنوعی از بین می‌رود. این حس به وجود می‌آید که هوش مصنوعی چیزی است که مهندسان می‌سازند، می‌توانند ایده و تغییرات آن را درک کنند. این باعث می‌شود که نرخ کلاه‌برداری‌ها پایین بیاید. به‌عنوان‌مثال دانش‌آموز، متوجه می‌شود که می‌توان باهوش مصنوعی صدای افراد را تقلید کرد؛ بنابراین اگر برای او صدایی بفرستند و بگویند معلم فلان حرف را زده و ... دانش‌آموز، آزاری نمی‌بیند.»
به گفته این متخصص، در کل از بعضی جهات خوب است که آموزش هوش مصنوعی تا حدی فراگیر شود و افراد بتوانند تا حدودی آن را یاد بگیرند. این‌که افراد بخواهند باهوش مصنوعی آشنا شوند، ایده خوبی است، به‌خصوص اینکه بخواهند در امور روزمره خود از آن استفاده کرده و کمک بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/953173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امروز بیرق مبارزه حق علیه باطل به دست مقام معظم رهبری است

اطلاعیه مهم سپاه پاسداران درباره سردار نیلفروشان

پیکر شهید سردار نیلفروشان پیدا شد + جزئیات

بیانیه روابط عمومی سپاه درباره پیدا شدن پیکر شهید نیلفروشان

اطلاعیه سپاه : پیکر شهید سردار نیلفروشان کشف شد/ مراسم تشییع اطلاع‌رسانی می‌شود

روز 370 طوفان الاقصی | گلوله‌باران اطراف بیمارستان

آغاز برداشت انار از باغات سردشت

پیکر سردار نیلفروشان کشف شد +جزئیات مراسم تشییع

میز خطاطی اسامی و القاب حضرت معصومه (س) برپا شد

حزب الله : نیروهای ما برای نبردی سخت آماده هستند/ انبارهای تسلیحات ما در وضعیت خوبی قرار دارد

تعمیرات سالیانه واحد های نیروگاهی سد کارون 3

بیانیه‌های حزب الله لبنان درخصوص حملات موشکی گسترده

کشتی فرنگی نونهالان کشور/ خوزستان به عنوان قهرمانی رسید

مقاومت زمام امور را در دست دارد/ حزب الله: جنگ با اسرائیل تازه شروع شده است

وضعیت قرمز آلودگی هوا در خرمشهر / 6 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی

حزب الله: انبار‌های تسلیحات ما در وضعیت خوبی قرار دارد

32 طرح بازآفرینی شهری در استان خوزستان مصوب شده است

روابط عمومی سپاه: پیکر سردار نیلفروشان کشف شد | مراسم تشییع اطلاع‌رسانی می‌شود

اطلاعیه مهم روابط عمومی سپاه

آغاز رقابت دوباره شهرداری ورامین و زاگرس جنوبی

پس از چند روز بی خبری؛ پیکر شهید نیلفروشان کشف شد

پیکر سردار نیلفروشان کشف شد/ مراسم تشییع اطلاع‌رسانی می‌شود

«ببعی قهرمان» بهترین پویانمایی جشنواره کودک و نوجوان

مرضیه برومند و هنرمندان خارجی داور یک رویداد تئاتری

کارگردان «شهر خاموش»: باران کوثری علاوه بر ممنوع‌الکاری، ممنوع‌الحضور هم هست!

صداوسیما: مرجعیت خبری اکثر مردم ایران داخل مرزها و رسانه ملی است

فیلم آلمانی «60 دقیقه» برای پخش از شبکه تهران دوبله شد

بزرگداشت استاد علی نصیریان برای هنر آفرینی در سینمای کودک

«برمودا»؛ چهره‌های قهرکرده و کامران نجف‌زاده

شلیک به شعور مخاطب؛ آقای جبلی این چه سریالی است؟

مژده لواسانی و بهرام افشاری در پشت صحنه «سیصد»

اولین میکرو ربات حلقوی با توانایی شنا کردن در مایعات چسبناک

چین لباس فضایی مخصوص راهپیمایی بر سطح ماه را معرفی می‌کند

قدرتمندترین انفجارات کیهان

جزئیات جدید از معافیت اجاره املاک مسکونی

چهار تیم طلاهای روز دوم لیگ تکواندو را کسب کردند

همه در انتظار خشن‌ترین ورژن هادی چوپان

تحلیلی از روابط مالی صنعت بلاگری یا اینفلوئنسری

پیش بینی قیمت دلار 21 مهر 1403

شعر همیشگی باران نیکراه

من نشستم بروی!

پزشکیان، روز حافظ را تبریک گفت

واکنش ایران به اقدام تروریستی در پاکستان علیه معدنچیان

مقام امنیتی اسرائیل: تصمیمی درباره پاسخ به ایران گرفته نشده است

سپاه بیانیه داد؛ پیکر سردار نیلفروشان کشف شد

دستورکار سفر آتی و دوجانبه پزشکیان به عشق‌آباد مشخص شد

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مرحوم پورمحمدی

واکنش ایران درخصوص حمله صهیونیست‌ها به صلح‌بانان سازمان ملل در لبنان‌

بازرس سابق سازمان ملل: «وعده صادق 2» پاسخی به اقدامات تحریک‌آمیز رژیم صهیونیستی بود

برپایی میز خطاطی اسامی و القاب حضرت معصومه(س) در حرم بانوی کرامت