پیام خوزستان

آخرين مطالب

روایت ایسنا از راهکار حل مشکلات اقتصادی معیشتی مردم اقتصادي

روایت ایسنا از راهکار حل مشکلات اقتصادی معیشتی مردم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / از نگاه کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، تعاون بخشی مردمی و نمایانگر عدالت اجتماعی است و ورود تعاونی‌ها به فعالیت‌های اقتصادی موجب توزیع عادلانه درآمدها، کاهش فاصله طبقاتی و افزایش رفاه اجتماعی می‌شود. 
در کشور ما فرهنگ تعاون دارای قدمت و سابقه دیرینه‌ای است و در آموزه‌های اسلامی و قرآن کریم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بر اساس قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار است که بخش تعاونی یکی از سه بخش اقتصادی کشور بوده و با مبانی دینی اسلام کاملاً سازگار است. در اسناد و قوانین بالادستی کشور نیز اهمیت بخش تعاونی مورد تاکید واقع شده است.
مشارکت و همیاری مردم در طول 8 سال جنگ
‌مصداق بارز تعاون و مشارکت جمعی را می‌توان در طول دوران 8 سال دفاع مقدس دانست که مردم با هر نگاه و سلیقه‌ای از هر گروه و قومیت و زبانی همکاری و همیاری خود را در تمام زمینه‌ها و عرصه‌ها از خط مقدم جبهه تا بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مدارس و تامین کالاهای اساسی مردم نشان می دادند.
آسیب شناسی علل عدم تحقق سهم 25 درصدی تعاون
در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شد که سهم تعاونی‌ها در اقتصاد کشور باید به 25 درصد برسد اما متاسفانه با وجود نص صریح قانون و ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب، تعاون هنوز به این سهم و جایگاه نرسیده و نقدهای متعددی به آن وارد است که نیازمند آسیب شناسی و کار کارشناسی است.
استقرار عدالت اجتماعی، قابلیت ویژه بخش تعاون
به گزارش ایسنا، از نگاه کارشناسان و تحلیلگران، تعاون بخشی مردمی و نمایانگر عدالت اجتماعی است. قابلیت های ویژه بخش تعاون در استقرار عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه درآمدها نشان از اهمیت ویژه این بخش در توسعه اقتصادی کشور دارد. توسعه این بخش به عنوان یکی از سه رکن اصلی اقتصاد و نظارت بر عملکرد آن نیازمند شناسایی وضعیت فعلی و تعیین جایگاه بخش تعاون در تحقق سهم 25 درصدی است. بی تردید ورود بخش تعاون به فعالیت‌های اقتصادی موجب شفاف سازی، توزیع عادلانه درآمدها، کاهش شکاف طبقاتی و رفع فقر و نابرابری می‌شود.
کاهش قیمت تمام شده مسکن و حذف گرانی و دلالی
ایجاد تعاونی‌های مسکن در کاهش قیمت تمام شده مسکن و جلوگیری از نظام دلالی و واسطه گری اثرگذار است، تعاونی‌های کشاورزی در کاهش قیمت محصولات زراعی، باغی و کشاورزی میوه و سبزی و صیفی، تعاونی‌های مصرف در تامین نیاز آحاد جامعه و تعاونی‌های تولیدی و توزیعی در تنظیم بازار عرضه و تقاضا نقش بسزایی دارند.
تعاون، بهترین مدل اشتغالزایی و درآمدزایی
‌بخش تعاون به دلیل کارکردهای ممتاز و ظرفیت‌های بالایی که در خود دارد، بهترین قالب برای اشتغالزایی و کارآفرینی و کاهش بیکاری به شمار می رود. ایجاد کسب و کارهای خرد و کوچک و خانگی در قالب تعاونی بهترین راه درآمدزایی و نوآوری و خلق فرصت‌های شغلی به شمار می‌رود. با توجه به پایین بودن هزینه و ریسک سرمایه گذاری در بخش تعاون نسبت به سایر بخش ها، مدل تعاون به عنوان الگویی برای ایجاد اشتغال پایدار و ارزان شناخته می شود. در تعاونی‌ها نگاه سودآوری و نفع شخصی حاکم نیست. فعالیت در این‌ بنگاه‌ها عام المنفعه است و سود بین همه اعضا به طور عادلانه و یکسان توزیع می شود.
بهترین راهکار فائق آمدن بر چالش های موجود کشور
در راستای نامگذاری سال 1403 با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم"، تعاونی‌ها به دلیل ارتباط تنگاتنگی که با مردم دارند می‌توانند عامل مهمی برای مشارکت مردم در جهش تولید باشند و با تجمیع سرمایه های خرد در جهش تولید نقش آفرینی کنند.
به گزارش ایسنا، با توجه به مطالب پیش‌گفته و شرایط اقتصادی موجود می‌توان نتیجه گرفت که بخش تعاون بهترین راهکار فائق آمدن بر چالش های موجود کشور است و در صورت رونق تعاونی‌ها، فاصله طبقاتی در کشور کاهش پیدا خواهد کرد. در بستر فعالیت های تعاونی، مشکلات معیشتی مردم، بیکاری و گرانی، تورم و مسکن برطرف و بساط دلالی و واسطه گری برچیده خواهد شد.
امید است در دولت چهاردهم که نگاه به آموزه‌های دینی و پیوست عدالت را سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده، از فرصت بخش تعاون و ظرفیت‌های بالقوه آن در اقتصاد ایران استفاده شایسته‌تری صورت گیرد تا از این رهگذر برنامه‌ها و سیاست‌های دولت نیز به بهترین شکل ممکن عملیاتی شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/936728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

پزشکیان: عربستان را برادر خود می‌دانیم

پاسخ نتانیاهو به فشار اپوزیسیون اسرائیل برای حمله به ایران

سرلشکر سلامی: ارتش و سپاه می‌توانند برای همدیگر فدا شوند

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع مذاکره با آمریکا

عراقچی پیام رهبر انقلاب را به پوتین ابلاغ کرد

تغییرات محسوس در مسیرهای اربعین خوزستان مشاهده می‌شود

برتری یک گله ذوب‌آهن در نیمه اول

اعمال محدودیت ترافیکی ویژه رژه ارتش در ساری

امنیت مطلوب مرزها زمینه را برای تردد روان زائران فراهم کرده است

نیمه اول نبرد انتهای جدول به سود خیبر؛ بازی شجاعانه همسایه ها – آفتاب نو | اخبار ورزشی

«ذرات آشوب» تجسمی هنرمندانه از نبرد روح جمعی است

2000دلار جریمه برای به هم ریختن رختکن آزادی در دیدار استقلال و النصر

مهاجم استقلال بدشانسی دیروز را فراموش نمی‌کند

گل اول ذوب آهن به استقلال خوزستان توسط قاضی پور

مصدومیت شدید مدافع ذوب‌آهن در بازی خوزستان/ قریشی به بیمارستان منتقل شد

مدافع ذوب‌آهن به بیمارستان منتقل شد

پاسخ فراز کمالوند به یک شایعه جنجالی؛ جوک نگویید، مدرک بیاورید!

الحوثی: آمریکا به دنبال مشروعیت بخشی به کوچ اجباری است

عزم جدی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس برای اتمام موزه دفاع مقدس و مقاومت

سرهنگ سلامی: موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران ظرفیت عظیم برای انتقال معارف دفاع مقدس به نسل‌های آینده است

تصاویر/ جلسه مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس

گل‌محمدی: مدیون هواداران‌مان هستیم/ برای آسیایی شدن می‌جنگیم

مهاجم استقلال بدشانسی روز گذشته‌اش را فراموش نمی‌کند

ویدیو: گل اول ذوب‌آهن به استقلال خوزستان توسط پدرام قاضی‌پور

نساجی یک گام به سقوط نزدیک‌تر شد/ پیروزی گاندوها مقابل آبی‌های خوزستان

رهبر انصارالله: ناو آمریکایی «ترومن» در لاک دفاعی فرو رفته است

برد شیرین ذوب‌آهن مقابل استقلال خوزستان

استقبال ویژه فولادی‌ها از رحمتی و رفقا (عکس)

برگزاری دهمین سالگرد شهید بادپا در گلزار شهدای کرمان

پخش مستند «هسته‌ای الیور» استون امشب از تلویزیون

سیدجواد خواجوی: من دلم می‌خواست «نوروز رنگی» هم تا فصل 7 بره

چهره ها/ تشکر «سردار آزمون» از بازیگران سریال پایتخت 7

پاسخ به تحریف تاریخی سریال «معاویه» در نهج‌البلاغه

پایتخت 7؛ خدشه به یک نوستالژی 15 ساله!

پخش فیلم سینمایی «منصور» از شبکه آی فیلم

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

کارتال: خیلی خوب برای بازی مقابل سپاهان آماده شدیم

واردات مرغ‌های مادر که خروس از آب درآمدند!

شعر زیبای سعدی برای خداوند

دیدار عراقچی با پوتین در کرملین

پزشکیان: ایران و عربستان می‌توانند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشند

اعتراف دفتر نتانیاهو به انجام ده‌ها عملیات علیه برنامه هسته‌ای ایران

حزب الله بزرگترین نقش را در نجات لبنان ایفا می‌کند

رایزنی استاندار خوزستان با معاون اول رییس‌جمهور در خصوص مقابله با ریزگردها و طرح 550 هزار هکتاری

نحوه توسل به حمزه سیدالشهدا

آیا انگلیس در برابر فشار آمریکا برای قطع روابط با چین مقاومت می‌کند؟

ضرورت استفاده از ظرفیت جوامع محلی و پیرامونی طریق‌الحسین (ع) در ایام اربعین

کتاب‌های روایت کوتاه برای راویان بسیجی قزوین منتشر می شود

وضعیت آب و هوا خوزستان فردا جمعه 29 فروردین ماه 1404 | هواشناسی خوزستان 29 فروردین ماه