پیام خوزستان

آخرين مطالب

اسرار مگوی هوشنگ مرادی کرمانی! مقالات

اسرار مگوی هوشنگ مرادی کرمانی!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم بزرگداشتش، کتاب «شما که غریبه‌ نیستید» را اسرار مگوی خود خواند. او همچنین نوجوانان امروز را شگفت‌انگیز خواند که در دنیا زندگی می‌کنند نه در شهر و روستای خاص.
مراسم بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوانان به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان، روز چهارشنبه، 20 تیر در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور عباس جهانگیریان، محمدرضا یوسفی، علی کاشفی خوانساری و اعضای کانون پرورش فکری برگزار شد؛ نویسنده‌ای که نیم سده از عمرش را برای بچه‌ها گذاشته است، مردی از جنس کلمه و ادبیات.
در ابتدای مراسم کلیپی از فعالیت‌های کانون پرورش فکری در کارگاه ادبی که نقد و بررسی کتاب‌های مرادی کرمانی بود، برای حاضران پخش شد.
فیلمنامه «عاشق کتاب» داستانی از «قصه‌های مجید» نوشته مرادی کرمانی توسط تعدادی از نوجوانان اجرا شد.
در ادامه الهه تاجیک، قصه «سنگ اول» از کتاب «تنور» را اجرا کرد. 
در بخش دیگری از مراسم هوشنگ مرادی کرمانی از حاضران، ناشران کتاب‌هایش و همسر و فرزندان خود تشکر کرد و بعد قصه‌ خود را که درباره مهاجرت است و به دو زبان ترجمه شده خواند و قصه را به دخترش که در ایران نیست و مهاجرت کرده، تقدیم کرد.
او در واکنش به قدردانی مرادی کرمانی از خانواده‌اش، گفت: من روحیه کودکی دارم و این کودکی با عوالم پیری درهم می‌آمیزد و چیز عجیبی می‌شود. خانواده‌ام واقعا تحمل می‌کنند.
اسرار مگوی مرادی کرمانی
مرادی کرمانی سپس با بیان اینکه دخترش مشاور بسیاری از نوشته‌هایش بود، گفت: «شما که غریبه نیستید»، نوعی اسرار مگو است، همه چیز را در دایره ریخته‌ام و چیزهایی نوشته‌ام که شاید کمتر کسی آن‌ها را بیان کند و به نوعی خط قرمز هر فرد است. به قول شاملو «هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتنِ خود برنخاست که من به زندگی نشستم!». جرأت نمی‌کردم به کسی نشان دهم. به دخترم گفتم گلرخ کبتار ا بخوان. دو شب دم اتاقش راه رفتم و می‌دیدم می‌خواند. بعد از پایان خواندش از او پرسیدم «شرم‌آور بود؟» گفت: «نه. سختی‌ها و مشکلات و بی‌کسی‌ها را نوشته‌ای که آن‌ها را هم مدیریت کرده‌ای. کار بدی نکرده‌ای که بخواهی شرمنده شوی.» خوشحال شدم و کتاب را برای چاپ دادم.
این نویسنده در پاسخ به اینکه بیان چالش‌ها و مشکلات زندگی جسارت بسیاری می‌خواهد و نوشتن این کتاب چه تأثیری بر روی خود او داشت، گفت: یک نوع روان‌درمانی در روان‌پزشکی داریم که فرد زندگی خود را بنویسد. وقتی کتاب را نوشتم، سبک شدم، قبل از آن بسیاری چیزها من را آزار می‌داد، بخواهم از مشکلات زندگی گذشته بگویم شاید، دیگران دوست نداشته باشند و بگویند دارد ناله می‌کند.
حمام روح
او ادامه داد: در فیلم «صاحب قران»، صحنه‌ای که می‌خواهند رگ امیر کبیر را بزنند، دلاک می‌گوید امیر خیلی تمیز شدی و امیر می‌گوید: «کاش می‌توانستی درونم را تمیز کنی، کاش می‌توانستی روحم را پاک کنی.» هیچ درمانگر و روانشناسی به اندازه‌ اینکه از خودت برای خود و دیگران بگویی، بی‌آنکه بترسی نمی‌تواند کمک آن کند.
مرادی کرمانی با اشاره به خواندن زندگی‌نامه‌های مختلف در طول نوشتن این کتاب گفت: زندگی‌نامه‌های ایرانی با زندگی‌نامه های خارجی تفاوت بسیاری دارد؛ زندگینامه‌های ایرانی بیشتر دفاعیه از خود است، فرد می‌خواهد از خود دفاع کند و بگوید من ادم خوبی بودم، نمره خوبی گرفتم و... . به عبارتی این زندگی‌نامه‌ها یا خودستایی است یا ننه‌ من غریبم. می‌خواستم به هیچ‌عنوان چینین کاری نکنم.
او سپس با اشاره به حمام روستا در دوران کودکی‌اش گفت: آن زمان برای اینکه حمام گرم بماند، پایین‌تر می‌ساختند و پله می‌خورد. مگر چه می‌شد می‌توانستیم حمام برویم. چند روز یک‌بار حمام آماده بود.بچه‌ها در طویله و خاک بودند و چرک می‌شدند. زمانی که بعد از چند وقت حمام می‌رفتم از پله‌ها که بالا می‌آمدم انگار می‌خواستم پرواز کنم، روحم سبک می‌شد. بعد از نوشتن کتاب نیز انگار از پله‌های حمام بالا می‌آمدم. در این کتاب کسی را تحقیر نکردم، فحش ندادم، رفیق‌بازی نکردم، دشمن تراشی نکردم. هرکسی در کتاب زندگی خود را دارد. نه با کسی دشمنی دارم،نه عقده داریم، کسی را به خاطر کارهایش نفرین نکردم. این کتاب حمام روح است.
مرادی کرمانی با اشاره به عنوان کتاب و بیان اینکه 20 عنوان اولیه برای کتاب انتخاب کرده بود و از میان همه بر عنوان «شما که غریبه نیستید» دست گذاشتند، گفت: عنوان کتاب در واقع آنچه را که در کتاب نهان شده، در معرض دید می‌گذارد. زمانی که می‌خواهیم با کسی درد و دل کنیم یا بدترین چیزها را بگوییم، ابتدا می‌گوییم «شما غریبه نیستید». 
این نویسنده در پایخ به اینکه آیا باید برای نوشتن همه شرایط مساعد باشد، گفت: برای نوشتن و خواندن عامل بیرونی مهم نیست و عامل درونی مهم است. در قصه‌های مجید، قصه‌ای هست درباره دختری تنها. آن زمان که برای دریافت دیپلم جایزه اندرسن رفته بودم این قصه را خواندم؛ این دختر استعدادی در شعر و داستان دارد اما تنها است و کسی نبود که با او حرف بزند. روزی زنی به او می‌گوید چهره زردی داری و باید این شعرها و قصه‌ها را بیرون بریزی. او می‌گوید من کسی را ندارم با او حرف بزنم. زن می‌گوید زمانی که نان می‌پزی آدمکی درست کن وبا او حرف بزن. او این کار را می‌کند و روحش سبک می‌شود و نانش به مرور کمتر، چون تعداد آدمک‌ها زیاد می‌شده است.
مرادی کرمانی خاطرنشان کرد: قصه از جسم شما می‌گیرد و به روح شما اضافه می‌کند. من قصه نمی‌نوشتم که نصیحت کنم، انگیزه نوشتن باید در خود آدم باشد. 
نوجوانان شگفت‌انگیز هستند
این نویسنده درباره نظرش درباره نوجوانان امروز نیز گفت: نوجوان امروز شاهکار هستند؛ شگفت‌انگیز هستند. گل‌های ایران دارند می‌شکفند خصوصا دختران و زنان.
شما امروز در جهان زندگی می‌کنید. تنها در روستا یا شهر زندگی نمی‌کنید. با گوشی‌هایی که در دستتان هست، جهان را می‌بینید، کسی نمی‌تواند چیزی را به خورد شما دهد و شما را از چیزی دور کند. نوجوان معجزه‌ای برای کشور هستند و جامعه ایران را متحول کرده و می‌کنند. گاه فکر می‌کنم چگونه می‌شود، پیرمردی مانند من چیزی می‌نویسد تا بچه‌ها با جهان‌بینی جدید آن را بخوانند؟

پیام خوزستان


لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/900121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

او به جز من، من به جز او نیستم

ابراز خرسندی سفیر جدید انگلیس از فعالیت در ایران با انتشار ویدیویی به زبان فارسی

گفتگوی آخرین خبر با سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: مخالف دادن بودجه به برخی نهادها هستم

صالحی: دست تقدیر الهی به یاری مردم مظلوم غزه آمد

معاون پزشکیان: قانون حجاب ابلاغ نشود بهتر است

گفتگوی آخرین خبر با سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: فیلترینگ نباید به مسئله اصلی کشور تبدیل شود

پسر پناهیان به رئیس جمهور هشدار داد

ضربه مهلک به تروریست‌ها در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان

ابطحی: حماس با وجود همه فشارها ماندگار شد

حضرتی: نبرد رسانه‌ای سنگین‌تر از جنگ سخت است

طباطبایی: رئیس جمهور به استقبال خبرنگار آمریکایی نرفت

رونمایی از بیفوما در ورزشگاه غیرمنتظره! (عکس)

آخرین خبر از ایرانی بازداشت شده در آمریکا: آزاد شود، جمهوری اسلامی فراری‌اش می‌دهد! +عکس او

ضرورت انتقال آرمان‌های شهدا به نسل جوان

پیش بینی ورود سامانه بارشی به خوزستان

عملکرد مالی مثبت فولاد خوزستان در 9 ماهه سال‌های گذشته

مساجد استان سمنان میزبان شکرانه ظفر مقاومت

با گذراندن هفت خان رستم، بوژوویچ بالاخره به تمرین استقلال خوزستان رسید!

واکنش جمهوری اسلامی ایران به توافق آتش‌بس غزه

رشد 10 درصدی ورود کشتی‌ها به بندرامام خمینی

گل محمدی دست بردار مهاجم استقلال نیست؛ گل گهر از جذب بلانکو منصرف شد

مقاومت تنها راه مبارزه با آمریکا و ایادی شرور تحت امر اوست

رئیس هیئت مدیره استقلال خوزستان عوض شد

روایت صهیونیست‌ها از توافق با حماس؛ شرم‌آورانه شکست خوردیم

دنیا باید رژیم صهیونیستی را مجازات کند

آخرین خبر از توافق آتش‌بس غزه؛ جزئیات آزادی اسرا و گروگان‌ها

گنده لات شوش دستگیر شد

واکنش طالبان به توافق آتش‌بس در غزه/ نتیجه تحمل افسانه‌ای مردم فلسطین بود

مقام سابق موساد: نباید خود را گول بزنیم؛ ساکنان غزه حامی مقاومت هستند

تحلیل درست وقایع رمز پیشبرد اهداف انقلابی است

آزاد شود، جمهوری اسلامی فراری‌اش می‌دهد! +عکس او

دبیرخانه کنفرانس بین‌المللی حمایت از مردم فلسطین مجلس: مقاومت تا پیروزی نهایی پر قدرت‌تر از همیشه ادامه خواهد یافت

دعوت به راهپیمایی همبستگی با مردم غزه در استان مرکزی

آیت‌الله علم‌الهدی: در مقاومت شکست نخورده‌ایم

مخبر: توافق با حماس معنایی جز شکست صهیونیست‌ها ندارد

رژیم صهیونیستی خواب آشفته نابودی حماس را به گور برد

عکس | استقلال و پرسپولیس نه؛ بیفوما با این تیم تمرین…

شکست دختران فولادی در هفته نهم لیگ یک

دادستانی آمریکا: مهندس ایرانی در صورت آزادی به ایران فرار می‌کند

پیروزی غرورآفرین مردم غزه قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را اثبات کرد

توافق با حماس معنایی جز شکست صهیونیست‌ها ندارد

مشکل فقط رامبد بود؟

توصیف زیبای هادی‌چوپان در‌مورد همسرش

ابوطالب حسینی: اگر رضا عطاران بهم پیشنهاد بازیگری بده که قطعاً نه نمی گم

جوری که رفیقم تو مسابقه ها برنده میشه!

مربی‌گری فیروز کریمی از دل تماشاچی با بلندگو

کشف رابطه کم‌خوابی و خاطرات مزاحم

سازه غول‌پیکر چین در فضا که ساخت آن نفت یک سال زمین را می‌بلعد!

گزارش همتی از رشد روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان

فروش بیش از 718 هزار سکه در مرکز مبادله طی 61 حراج