پیام خوزستان

آخرين مطالب

حسین علایی: کاهش مشارکت در انتخابات، یعنی اکثریت مردم سیاست‌های جاری کشور را قبول ندارند سیاسی

حسین علایی: کاهش مشارکت در انتخابات، یعنی اکثریت مردم سیاست‌های جاری کشور را قبول ندارند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - جماران / فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران و تحلیلگر مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه دولت و حاکمیت باید الزامات حضور پر شور و گسترده مردم در انتخابات را فراهم کند، گفت: امام خمینی(س) حاکمیت را حق آحاد مختلف مردم می دانستند و نماینده ها را هم وکیل مردم و نه ولیّ آنها، می دانستند. بنابراین باید شرایطی فراهم شود که مردم واقعاً احساس کنند که حاکم بر سرنوشت خویش هستند و آنها هستند که قانونگذاران خود را انتخاب می کنند. 
مشروح گفت‌وگوی جماران با حسین علایی را در ادامه می‌خوانید:
به نظر شما چرا میزان مشارکت مردم در انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم هشت درصد بود؟ تصمیم‌گیران کشور برای بهبود این وضعیت چه اقداماتی باید داشته باشند؟

گرچه معمولاً همیشه مشارکت مردم در دور دوم هر انتخابات کمتر است، ولی دولت و حاکمیت اگر بخواهد مشارکت مردم در هنگام برگزاری هر انتخاباتی بالا برود، باید الزامات حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را فراهم کند. مردم زمانی با علاقه در هر انتخاباتی شرکت می‌کنند که حداقل سه مؤلفه را در چگونگی برگزاری انتخابات ببینند. 
باید انتخابات به صورت واقعی رقابتی باشد؛ وزارت کشور و شورای نگهبان هیچ کسی را حذف نکنند
اول اینکه مردم باید حس کنند که افراد متناسب با دیدگاه‌ها و سلیقه آنها در میان نامزدها حضور دارند و می‌توانند با رأی دادن، آنها را برای نمایندگی از خود انتخاب کنند. بنابراین باید انتخابات به صورت واقعی رقابتی باشد و همه احزاب و گروه‌های سیاسی، نامزدهای خود را در رقابت‌ها داشته باشند و تلاش کنند تا برای آنها رأی جمع آوری کنند.یعنی وزارت کشور و شورای نگهبان هیچ کسی را کنار نزنند و حذف نکنند و اختیار و صلاحیت انتخاب نامزدها را در اختیار مردم بگذارند و این مردم باشند که هرکسی را که دوست دارند، در بین نامزدها بیابند و آنها را انتخاب کنند. 
امام خمینی(س) حاکمیت را حق آحاد مختلف مردم می‌دانستند
به همین خاطر امام خمینی(س) در مقابل شاه می گفتند که فرض می‌کنیم تو آدم خوبی هستی، ولی مردم تو را نمی‌خواهند و بنابراین باید کنار بروی و قدرت را رها کنی. زیرا امام خمینی(س) حاکمیت را حق آحاد مختلف مردم می‌دانستند و نماینده ها را هم وکیل مردم و نه ولیّ آنها، می دانستند. بنابراین باید شرایطی فراهم شود که مردم واقعاً احساس کنند که حاکم بر سرنوشت خویش هستند و آنها هستند که قانونگذاران خود را انتخاب می کنند. 
در بین نامزدهای مختلف ممکن است یک فردی از نظر حاکمیت مناسب نباشد و حتی بد باشد، ولی اگر مردم او را دوست داشته باشند، چرا نباید بتوانند او را انتخاب کنند؟ نظر امام خمینی(س) این بود که مردم هرکسی را که دوست دارند، باید بتوانند آزادانه و با میل او را انتخاب کنند. البته معمولاً مردم هم افراد شایسته و صالح را انتخاب می‌کنند. 
اگر مردم احساس کنند هر کسی که انتخاب شود تأثیری در تصمیم‌گیری‌های مجلس ندارد، انگیزه‌ای برای شرکت در انتخابات ندارند
شرط دوم مشارکت مردم در انتخابات، این است که آنها احساس کنند که شرکت‌شان در انتخابات در سرنوشت آنها و آینده کشور مؤثر است؛ یعنی کسانی را که انتخاب می‌کنند، بلندگو و سخنگوی مردم می‌شوند و بنابراین انعکاس خواسته‌ها و نظرات مردم در مجلس شورای اسلامی به طور مرتب مطرح می شود. اما اگر مردم احساس کنند هر کسی که انتخاب شود تأثیری در تصمیم‌گیری‌های مجلس ندارد، انگیزه‌ای برای شرکت در انتخابات ندارند. مردم به جای اینکه در خیابان ها خواسته های خود را فریاد بزنند، باید از طریق نمایندگان منتخب خودشان در مجلس شورای اسلامی حرف‌شان را بزنند. آنها باید احساس کنند که نیازی به استفاده از روش‌های دیگر برای رساندن پیام‌شان به دولت و یا حاکمیت ندارند و تصمیم گیری‌ها در حاکمیت و دولت و مجلس با توجه به خواسته‌های آنها انجام می‌شود.
استفاده از روش‌های پلیسی باعث بهبود وضعیت حجاب در جامعه نمی شود
مدتی است که برخی از مردم احساس می‌کنند که هر نوع نماینده‌ای که انتخاب کنند، تأثیری در تصمیم‌گیری‌های مجلس ندارد. مثلاً بسیاری از مردم ایران با گشت ارشاد مخالف هستند، ولی می‌بینیم برخی از نمایندگان مجلس برای بازسازی آن تحت عناوین دیگر کار می‌کنند. ممکن است بعضی‌ها بگویند مگر آمار گرفته‌اید که مردم با گشت ارشاد و طرح نور موافق نیستند؟ واضح است که اگر کسی در محافل عمومی و در فضای جامعه حضور داشته باشد، این حس به او دست می‌دهد که استفاده از روش‌های پلیسی باعث بهبود وضعیت حجاب در جامعه نمی شود. حتی بسیاری از خانواده‌های حزب‌اللهی و خانم‌های چادری هم با این نوع روش‌ها مخالف هستند. 
الآن یکی از مهمترین کارهای حکومت و دولت این شده که دائم می‌خواهد پوشش خانم‌ها را کنترل کند و متأسفانه مأمورین با بعضی از خانم‌های بد حجاب درگیر می‌شوند که اثر معکوس دارد. یعنی حکومت دائم هزینه می‌کند و مأمور می‌گذارد برای اینکه حجاب خانم‌ها را کنترل کند ولی مشخص شده است که این روش‌ها برعکس جواب می‌دهد و اثر منفی دارد. 
کسی که با رأی هشت درصد مردم به مجلس می‌رود که نماینده اکثریت مردم نیست
بهره گیری از گشت ارشاد بسیار ناموفق بود و حادثه رخ داده در آن، باعث بی‌حجابی علنی در کشور شد. حالا به جای اینکه آن تجربه شکست خورده را کنار بگذارند، روش بدتری را دارند انجام می‌دهند و اسمش هم این است که بعضی از نمایندگان مجلس تصویب کرده‌اند. در حالی که بعضی از این اینها نماینده واقعی مردم نیستند؛ زیرا کسی که با رأی هشت درصد مردم به مجلس می‌رود که نماینده اکثریت مردم نیست.
مسأله سوم برای افزایش مشارکت این است که مردم حس کنند که انتخابات سالم برگزار می‌شود؛ یعنی به هرکسی که رأی دادند، اسم او از صندوق بیرون می‌آید. نه اینکه، مرحوم گل‌آقا یک زمانی در جریان یکی از انتخابات‌ها طنزی گفته بود با این مضمون که می‌نویسیم فلانی ولی یکی دیگر را می‌خوانیم.
مردم دوست دارند که نمایندگان واقعی آنها در جریان رأی‌گیری‌ها انتخاب شوند
اگر حاکمیت این سه شرط را رعایت کند، مردم در هر انتخاباتی به صورت گسترده شرکت می‌کنند، همانگونه که در زمان گذشته شرکت می کردند. چون حس می‌کنند که اگر در انتخابات شرکت نکنند، ممکن است افرادی انتخاب شوند که آنها دوست ندارند بر سرنوشتشان حاکم شوند. در هر صورت همه مردم دوست دارند که نمایندگان واقعی آنها در جریان رأی‌گیری‌ها انتخاب شوند.
کاهش مشارکت مردم در انتخابات به مفهوم این است که اکثریت مردم سیاست‌های جاری کشور را قبول ندارند
به بحث گشت ارشاد اشاره کردید. قریب به اتفاق اساتید و کارشناسان علوم اجتماعی معتقدند مباحث اقتصادی از جمله معیشیت و تورم در مسأله حجاب نمود و بروز ظاهری پیدا کرده است. به نظر شما آیا مشکلات اقتصادی مردم هم تأثیری روی مشارکت در انتخابات دارد؟
به نظر می رسد که اکثریت مردم ایران از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و کشور را در مسیر توسعه اقتصادی نمی بینند. کاهش مشارکت مردم در انتخابات به مفهوم این است که اکثریت مردم سیاست‌های جاری کشور در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاست خارجی و سیاست داخلی را قبول ندارند. کاهش مشارکت مردم در انتخابات های اخیر باید باعث شود تا حاکمیت و دولت و مجلس درک کنند که باید سیاست‌های حکمرانی کشور در همه حوزه‌ها عوض شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/865311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هدهدی برای کودکان با طعم مقاومت

صحبت های شنیدنی سروش صحت

سردار نقدی: باید مأموریت نیمه‌تمام حاج قاسم را تمام کنیم

روبیو، وزیرخارجه ترامپ در جلسه رای اعتماد: نباید اجازه دهیم ایران مجهز به سلاح هسته‌ای شود

گفتگوی آخرین خبر با سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: حقوق واقعی یک نمایند چقدر است؟

جانشین اطلاعات سپاه: دانشگاه‌ها محور جنگ ترکیبی دشمن شده است

پاسخ ظهره‌وند در مورد ادعای کمک بابک زنجانی به ستاد جلیلی

توافق آتش‌بس: جزئیات آزادی اسرا و تعداد شهیدان

شکست غیرمنتظره در امیدیه | سایپا سرانجام باخت | افرا ورزش

استاندار خوزستان: روند اجرای پروژه بیمارستان الزهرا(س) شهرستان باوی تسریع شود

آغاز لیگ دیسک طلایی فریزبی قهرمانی کشور در امیدیه خوزستان

باشگاه"شهید لحافچی زاده" دزفول به عنوان باشگاه برتر خوزستان معرفی شد

مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان: اگر صنایع استان همت مضاعفی کنند شاهد اثرگذاری بیشتری در بخش سلامت جامعه کارگری خواهیم شد

شورای راهبردی روابط خارجی: نمی‌توان با قدرت نظامی، اراده ملت‌ها را منکوب ساخت

182 نفر از عوامل مخل امنیت در خوزستان بازداشت شدند

تصاویر / اعتکاف نوجوانان جبهه مقاومت در مسجد سید اصفهان

فضا و حجم تخریب در خوزستان بالا است

مقاومت از شدیدترین جنگ قرن بیست و یکم پیروز بیرون آمد

محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی نباید مورد غفلت قرار گیرد

همزمان با آتش‌بس؛ خودداری حماس از «تشکر از ایران»؟ | راستی‌آزمایی یک ادعا

نماد ملی"صلح و ورزش" در خرمشهر نصب می شود

بازداشت مهندس ایرانی در آمریکا همچنان ادامه دارد

آزادی 61 زندانی جرایم غیرعمد به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) در خوزستان

پیروزی غزه ثابت کرد تنها راه مبارزه با استکبار جهانی، ایستادگی است

مخبر: آتش‌بس غزه معنایی جز شکست اهداف اسرائیل ندارد

استقبال طالبان از آتش‌بس در غزه؛ اسرائیل تعهداتش را انجام دهد

لیگ برتر بسکتبال؛ شکست پایش‌پارت شاهرود مقابل پالایش‌نفت آبادان

تصادف خونین مینی بوس با ساینا

شرور معروف منطقه شوش تهران دستگیر شد

استاندار خوزستان معاون جدید خود را معرفی کرد

مقاومتی که پیروز شد

بیانیه کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آتش‌بس حماس و اسرائیل

مفتی عمان پیروزی حق بر ظلم و ستم را تبریک گفت

نوجوانان معتکف راه انقلاب و مقاومت را جدی گرفته‌اند

بیانیه کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آتش‌بس

لیگ برتر بسکتبال؛ بُرد نفت آبادان و طبیعت در آغاز هفته هجدهم لیگ برتر

واکنش توئیتری مخبر به توافق آتش‌بس در غزه

استاندار خوزستان: سفر رییس جمهور به خوزستان و حضور بی سابقه تعداد وزرا و معاونان / مردم دکتر پزشکیان را از جنس خود می دانند

امیدواریم آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و غزه گامی به سوی صلح و عدالت پایدار باشد

کاربران و رسانه‌های عربی توافق آتش بس غزه را چگونه روایت کردند؟

سردار نقدی: پایان رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک است

بیهوشی دروازه‌بان پالایش نفت آبادان

اجتماع مردم کرمان به‌مناسبت پیروزی مقاومت فلسطین+تصاویر

بیانیه وزارت امور خارجه ایران در پی توافق آتش‌بس در نوار غزه

مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی و تفکرش را شکست داد

شکست مفتضحانه رژیم اشغالگر صهیونیستی نشان ناکامی در دستیابی به اهداف شوم خود است/ تا پایان اشغالگری و ظلم ایستادگی خواهیم کرد

شعبده جالب و دیدنی اعداد با تماشاگران عمارت

بازگشت جهانگرد به فجر

واکنش مهمان‌های دیگر برنامه‌ای که این روزها جنجالی شد

خواندن ترانه‌ای از شهریار توسط  آتش تقی پور