پیام خوزستان

آخرين مطالب

بیش از 22 هزار گشت بازرسی از اماکن میراث فرهنگی خوزستان انجام شد فرهنگی

بیش از 22 هزار گشت بازرسی از اماکن میراث فرهنگی خوزستان انجام شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- سرهنگ رامین مکناوی شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به استقرار نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی در 28 پایگاه ملی و جهانی در خوزستان بیان کرد: به منظور پیشگیری از حفاری‌های غیر مجاز، خرید و فروش آثار تاریخی و حفاظت از مواریث فرهنگی نیروهای یگان حفاظت در پایگاه‌های مختلف به طور مستمر کار پایش را انجام می دهند.

وی افزود: همکاری انجمن‌ها و به‌کارگیری ظرفیت مردمی در حفاظت از میراث فرهنگی، افزایش وسایل نقلیه، تقویت تجهیزات دفاعی و سیستم‌های حفاظت الکترونیک و دوربین‌های مداربسته در اماکن تاریخی و فرهنگی در کیفیت حفاظت آثار تاریخی و فرهنگی بسیار موثر است.

مکناوی با اشاره به همکاری فراجا و صدور ماموریت نیروهای یگان حفاظت شهرستان‌های همجوار افزود: با توجه به گستره وسیع استان و آثار باستانی زیاد، شهرهای شوشتر، شوش، هفت تپه، اندیمشک، دزفول، ایذه، کرخه، اهواز، رامهرمز، بهبهان، دزپارت و ... از جمله شهرهایی هستند که پایگاه یگان حفاظت دارند.

وی افزود: دستگیری 58 حفار غیر مجاز، کشف و ضبط 192 شی تاریخی و 26 دستگاه فلز یاب ، 39 مورد خدمات حفاظتی و تامین حراست برای نمایشگاه‌ها، 63 مانور انتظامی و عملیاتی با یگان‌های حفاظت سایر دستگاه ها ،همراهی فراجا به منظور پایش آثار تاریخی به صورت مستمر و جذب مشارکت های اجتماعی با برخی دستگاه ها بخشی از اقدامات یگان حفاظت خوزستان در سال جاری است .

فرمانده یگان حفاظت اداره‎ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به 55 اقدام پیشگیرانه برای حفاظت از آثار،موزه‌ها و ساخت و سازهای غیر مجاز افزود: 18 مورد اخبار مردمی در کشف آثار جرایم میراث فرهنگی منجر به کشف نیز ثبت شده است.

وی ادامه داد: 16 مورد اخطاریه در زمینه ساخت و ساز و تعرض به آثار تاریخی در جهت جلوگیری از مرحله پرونده سازی و 2 هزار و 677 مورد هماهنگی با فراجا در نمامی عملیات‌ها و ماموریت‌ها در استان از دیگر اقدامات یگان حفاظت در سال جاری بوده است.

مکناوی افزود: موضوع بسیار حایز اهمیت در بحث مراقبت و جلوگیری از تخریب آثار و مراقبت هر چه بیشتر با جوامع محلی تعامل با شوراها و دهیارها برای حفاظت از آثار و اطلاع رسانی به یگان حفاظت است که در این خصوص نیز چهار هزار و 915 مورد گزارش ثبت شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره‎ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: به منظور اجرای طرح‌های ایست بازرسی و همکاری با نیروهای یگان حفاظت در راستای حفاظت از آثار تاریخی سه هزار و 386 مورد هماهنگی و تعامل با بسیج نیز صورت گرفته است.

وی با بیان این که تامین امنیت تمامی گردشگران ایرانی و خارجی که از آثار تاریخی و طبیعی استان بازدید کردند با هماهنگی پلیس امنیت و پلیس پیشگیری در استان و حضور فیزیکی یگان حفاظت صورت گرفته است افزود: انتظام بخشی به گردشگران داخلی و خارجی در حوزه امنیت و آمارگیری بر اساس فروش بلیط باجه برای گردشگر ایرانی 98 هزار و 323 نفر و گردشگر خارجی هشت هزار و 638 نفر بوده است.

مکناوی افزود: صیانت از میراث‌فرهنگی در استان خوزستان به دلیل گستردگی و پراکندگی آثار نیاز به مشارکت همه‌جانبه دارد لذا هموطنان و دوست‌داران میراث فرهنگی می‌توانند گزارش‌های خود را به یگان حفاظت از آثار تاریخی خوزستان با شماره تلفن 06135530344 اعلام کنند.

 

 

بر اساس این گزارش، سال گذشته علاوه بر تعیین حریم و بازنگری سه اثر ثبت ملی در حوزه میراث طبیعی، دفاع مقدس، منقول و ناملموس، 22 اثر ثبت و پرونده 12 اثر دیگر در قالب اثر منقول، تدوین و برای انجام مراحل نهایی ثبت در فهرست آثار ملی و سایر فهرست های مرتبط ارسال شد.

صدور مجوز یک موزه غیر وابسته، تجهیز، بهسازی و ارتقاء سطح کیفی 2 موزه، همچنین تداوم روند ایجاد ساختمان، تکمیل عملیات ساختمانی، اجرای سالن آمفی تئاتر، نمای ساختمان و تکمیل تاسیسات الکترونیکی و مکانیکی موزه منطقه ای اهواز از جمله فعالیت های حوزه میراث فرهنگی در سال گذشته بود.

نظارت بر روند ساخت و ساز بیش از 900 بنا در محدوده بافت های تاریخی، انجام مطالعات هفت بافت تاریخی-فرهنگی شهری و روستایی و انجام 2 فصل کاوش باستان شناسی در استان، از جمله فعالیت‌های مهم دیگر این بخش در سال 1401 است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/789915/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرونده «تبرکِشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی فدراسیون + فیلم درگیری

رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی کل قوا: اگر مردمی در دفاع از ولی‌شان کوتاهی کنند لگد دشمن از خواب بیدارشان می کند/ شکر نعمت جبهه مقاومت، آن را گسترش می‌دهد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 20 اردیبهشت| تمام سکه 74 میلیون و 800 هزار تومان

افزایش قیمت Cardano (ADA): عبور از منطقه مقاومت کلیدی و علاقه سرمایه‌گذاران به آن

رقیب سیدحسین رکورد خودش را شکست

خوزستان باید در سیاست قطع برق «ویژه» دیده شود؛هشدار به وزیرنیرو

رفیع زاده: دولت هوشمند چارچوبی کلی برای حل برخی مسایل نظام اداری است

تصویری از حدیثی نصب شده از امیرالمومنین در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

خانوارهای بی‌درآمد و فاقد ملک و خودرو قربانی شاخص‌های ناعادلانه دهک‌بندی برای دریافت کالابرگ

پرونده «تبرکشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی +فیلم

بوژوویچ هنوز استقلالی است!

رسمی: جنگ صعود و بقا در لیگ یک با VAR

خوزستان قهرمان رقابت های کبدی جوانان ایران شد

اعلام نرخ کارکرد کمباین جهت برداشت در مناطق دیم اندیمشک

امام جمعه بغداد: یمن ستون محور مقاومت است و حزب الله قویترین عنصر در لبنان است

لحظه‌ دیدار صابر ابر و همسر باردارش بعد از آزادی از زندان در این سریال | ببینید

چالش تله‌کابین طاق بستان و رونق گردشگری در آستانه سفر رئیس‌جمهور

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، محلی برای ارائه ایده‌های سینماگران سراسر ایران

دفاعیه از بازی جنجالی: آن تبر کوچک بود!

23 هزار نفر از یادمان‌های آذربایجان‌غربی بازدید کردند

داریوش ارجمند چند فرزند دارد؟

شیرین به امیر گفت: دوستت دارم

«رای‌های پاک و بی‌آلایش» شعار جشن منتقدان سینمایی

چهره ها/ حمایت واکنش‌برانگیزِ بازیگر افغان تبار از نام خلیج فارس

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

انتقاد نماینده مجلس به خاموشی‌های مکرر در خوزستان

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

پایان دور مقدماتی تراپ در جام جهانی اهداف پروازی

یارانه 200 میلیارد تومانی برای خرید کتاب اساتید، طلاب و دانشجویان

مهدی مجاهد: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است

ادعای وال استریت ژورنال درخصوص پیشنهاد ویتکاف به ایران در ازای لغو تحریم‌ها

واکنش مداح معروف به صحبت‌های ترامپ دربارهٔ خلیج فارس

سیدحسن خمینی به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت

خبر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ترکیب تیم ایران در دور چهارم مذاکرات با آمریکا

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات

علی مطهری: مخالفان داخلی برجام پاسخ دهند که چرا با ترامپ در انهدام برجام شریک شدند؟

بروجردی: ویتکاف پیشنهادی مطرح نکند که زحمات آمریکا بر باد رود

مهندسان جوان گره‌گشای صنعت نفت‌اند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز 1404/02/20

صنعت‌نفت آبادان – پیکان تهران، جدال برای صعود

استوری‌های اعتراضی فردین و امیررضا معصومی؛ با شرافت چه باید کرد؟

چالش ارتباطی مردم بخش های چغامیش و مرکزی دزفول از ضعف آنتن دهی

روند قیمت طلای 18 عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه امامی چند شد؟ | جدول قیمت ها

زیان‌های سدسازی ترکیه برای ایران

عقب‌نشینی آمریکا اینترنشنال را عصبانی کرد | جزئیات ماجرا

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/20

چهار قاتل در دزفول به حرمت امام رضا (ع) بخشیده شدند