قیمت نجومی شیرینی و کیکهای سفارشی/ 2 کیلو کیک 900 هزار تومان
علمي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - رئیس اتحادیه قنادان تهران در مورد وضعیت تولید شیرینی گفت: به دلیل هزینه بالای مواد اولیه، تولید شیرینی توجیه اقتصادی چندانی ندارد به طوری که خیلی از قنادیها در تهران به خصوص در یک سال و نیم تا دو سال اخیر، پروانه خود را باطل کردند و مشغول شغل دیگری شدند.
رئیس اتحادیه قنادان تهران در گفتگو با همشهری آنلاین در مورد وضعیت تقاضا برای خرید شیرینی گفت: به دلیل گرانی مواد اولیه که روی قیمت تمامشده شیرینی تاثیر میگذارد و همچنین به علت تورم کالاهای اساسی، قدرت مردم برای خرید شیرینی کاهش یافته و به نوعی ریزش تقاضا داشتهایم و در حال حاضر نسبت به سالهای قبل، مشتری چندانی برای خرید شیرینی نداریم.
علی بهرهمند ادامه داد: البته وضعیت فروش همکاران ما در این چند روز و به مناسبت اعیادی که داشتیم نسبت به روزهای عادی بهتر بوده است، اما باز مثل سالهای قبل نیست و در پی کاهش تقاضا، تولید هم کم شده است.
رئیس اتحادیه قنادان تهران در مورد وضعیت تولید شیرینی بیان کرد: واقعیت این است که با توجه به هزینههای بالایی که صنف ما دارد تولید شیرینی توجیه اقتصادی چندانی ندارد و تولید ما خیلی کم شده است. در این میان شاید بعضی از واحدها که برند هستند خوب کار کنند، اما بقیه واحدهایمان به سختی از پس هزینهها برمیآیند و این باعث شده است خیلی از واحدها به خصوص در یک سال و نیم تا دو سال اخیر، پروانه خود را باطل کنند و مشغول شغل دیگری شوند.
بهرهمند در پاسخ به اینکه آیا مشکل تامین شکر برای قنادیها حل شده است؟ گفت: خوشبختانه الان وضعیت بهتر شده و تهیه شکر راحت شده است و شکر به اندازه کافی عرضه میشود و تعاونی ما هم آن را به قیمت 27 هزار و 270 تومان بین قنادیها توزیع میکند.
چرا شیرینی گران است؟
قیمت شیرینی در قنادیهای شهر تهران ثابت نیست و از یک مغازه به مغازه دیگر متفاوت است. به طوری که هر کیلو شیرینی خشک بین 140 هزار تا 300 هزار تومان، شیرینیتر بین 160 تا 300 هزار تومان و دانمارکی بین 150 هزار تا 188 هزار تومان متفاوت است. در این میان، قیمت برخی شیرینیها به طور نجومی افزایش یافته است.
در منوی آنلاین یکی از قنادیهای معروف تهران، هر کیلو شیرینی کشمشی 200 هزار تومان، میکادو 250 هزار تومان و شیرینی قرابیه 539 هزار تومان است. همچنین، قیمت هر کیلو کیک سفارشی مخصوص تولد و مراسم عروسی هم جالب توجه است. هر کیلو کیک سفارشی در قنادیهای شهر تهران از 250 هزار تومان به بالاست و با توجه به میزان فوندانت و طرحی که شما سفارش میدهید قیمتها حتی تا 450 هزار تومان بالا میرود و شما باید برای خرید یک کیک 2 کیلویی تا 900 هزار تومان پول بدهید.
رئیس اتحادیه قنادان تهران در مورد علت تفاوت قیمت شیرینی و شکلات در قنادیهای مختلف شهر تهران گفت: ما حدود دو، سه سال است که قیمت دستوری را از برنامه اتحادیه حذف کردهایم و دیگر قیمت دستوری نداریم بر این اساس در حال حاضر قیمتگذاری به خود واحدهای صنفی واگذار شده است و عرضه و تقاضا و کیفیت، قیمتها را تعیین میکند.
بهرهمند ادامه داد: بحث کیفیت در قیمت شیرینی خیلی موثر است و هر چه مواد اولیه با کیفیت بالاتری برای پخت کیک و شیرینی استفاده شود طبیعتا قیمتها هم بالاتر میرود برای مثال، ما شکلات به قیمت 100 تا 500 هزار تومان داریم یا هر کیلو مغز پسته با توجه به کیفیت، از یک میلیون و 200 هزار تومان تا 2 میلیون تومان موجود است یا خامه در کشور ما 10 تا 15 برند مختلف موجود است که قیمتش متفاوت است و این مسائل روی کیفیت و قیمت شیرینی تاثیر میگذارد.
این مقام صنفی در مورد علت گرانی قیمت کیک سفارشی هم بیان کرد: پخت برخی کیکهای ویژه و سفارشی وقت زیادی از قنادیها میگیرد و بر این اساس، قیمت برخی کیکها بالاتر است، اما ما این اطمینان را به مردم میدهیم که بازرسین ما به طور مستمر در کنار وزارت بهداشت بر قنادیها نظارت دارند و همکاران ما هر محصولی را که استفاده میکنند دارای سیب سلامت و گواهی استاندارد هستند و خارج از این، هیچ محصولی در قنادیها استفاده نمیشود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/777849/