پیام خوزستان

آخرين مطالب

یکی از ویژگی‌های مسلمانان، احترام به دیگر مذاهب است اجتماعی

یکی از ویژگی‌های مسلمانان، احترام به دیگر مذاهب است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، «السید سعد احمد الاعرجی»، روحانی شیعه عراقی، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می‌شود، در تعریف آزادی گفت: «آزادی در مفهوم کلی آن، رهایی از محدودیت‌هایی است که انرژی‌ و توانمندی انسان را به بند می‌کشد، خواه محدودیت‌های مادی باشد یا معنوی که شامل رهایی از بردگی یک فرد، یک گروه یا خود و رهایی از فشارهایی است که بر شخص برای اجرای یک هدف وارد می‌شود.
»
وی افزود: «به این ترتیب آزادی یعنی از بین رفتن همه ارزش‌ها و اخلاقیات که می‌خواهد نفس را بدون هرگونه قید و بندی آزاد بگذارد و مقدمه آن آزادی فکری است. پس آزادی فکری مطلق به معنای انحلال و از بین رفتن است.»
وی با بیان این که با ظهور اسلام ، معنای آزادی در مفهوم دیگری منطبق با ارزش‌ها و اخلاق و شرع نشان داده شد، گفت: «آزادی نمی‌تواند بدون محدودیت باشد و عدم محدودیت به معنای هرج و مرج، بی سروسامانی و بی‌ثباتی انسان و جامعه است.»
این روحانی شیعه عراقی تاکید کرد: «قاعده اصلی آزادی در اسلام، بندگی و ایمان به خدا، رهایی از بندگی هوی و هوس و بندگی غیر خدای متعال است. از این رو اندیشه آزادی در اسلام مبتنی بر اعتقاد به یگانگی خدا و فرمانروایی او بر هستی است.»
وی با اشاره به اینکه آزادی فکری دینی به معنای خارج نشدن از چارچوب‌های اسلامی است که به ریسمان بندگی خداوند متعال بسته شده است، گفت: «در این صورت هر مسلمان برخوردار از آزادی اندیشه دینی حق دارد آزادانه فکر کند و این به معنای فتح باب اجتهاد در برابر مسلمانان است.»
الاعرجی در رابطه با مسلمانان گفت: «یکی از ویژگی‌های مسلمانان، احترام به دانشمندان و دیگر مذاهب و توهین نکردن به آنهاست. هر مسلمان شیعه یا سنی باید به مذاهب اسلامی دیگر به ویژه مذهب جعفری، حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی که مشهورترین مذاهب اسلامی هستند، احترام بگذارد.»
وی تاکید کرد: «بر همه امت اسلامی واجب است که حتی در صورت اختلاف در افکار و عقاید، یکدیگر را بپذیرند. این نوع پذیرش، وحدت مسلمانان را تقویت می‌کند و دلیلی بر گسترش روحیه مدارا، صمیمیت و محبت در بین عموم مسلمانان است.»
این روحانی شیعه در رابطه با اخوت اسلامی گفت: «پذیرش یکدیگر و اعطای آزادی به هر فرقه‌ای در انجام شعائر بر اساس روش خود، یکی از مهم‌ترین راه‌های اخوت اسلامی است. بنابراین علاوه بر مردم کشورهای اسلامی، دولت‌ها نیز باید آزادی دینی، اعتقادی و مذهبی را بر اساس قانون اساسی خود فراهم کنند.»
وی ادامه داد: «مسلمانان، امت واحدند و دولت جمهوری اسلامی ایران باید سیاست کلی خود را بر اساس اتحاد و وحدت ملت‌های مسلمان اتخاذ کند و به سیاست کلی خود در راستای تحقق وحدت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام ادامه دهد.»
وی با اشاره به اساس اصل دوازدهم قانون اساسی گفت که دین رسمی ایران، اسلام و مکتب جعفری اثنا عشری است و این ماده برای همیشه غیرقابل تغییر است، اما دیگر مذاهب اسلامی مانند حنفی، مالکی، حنبلی و زیدی از احترام کامل برخوردار هستند.
السید سعد احمد الاعرجی ادامه داد: «پیروان این مذاهب در انجام مراسم دینی خود بر اساس فقه خود آزادند و از حقوق خود در آموزش، تربیت دینی، امور شخصی، ازدواج، طلاق، ارث، وصیت نامه و وکالت در دادگاه‌ها برخوردارند.»
وی گفت: «بنابراین همه دولت‌های کشورهای اسلامی باید در دادن این حق به ملت خود بر اساس قانون اساسی به جمهوری اسلامی ایران اقتدا کنند، زیرا چنین اقداماتی نقش بسزایی در از بین بردن تفکر تکفیری دارد که از تفرقه بین فرزندان امت اسلامی رونق می‌گیرد و از نیروهای شیطانی استکبار جهانی به ویژه شیطان بزرگ، آمریکا و دست پرورده آن اسرائیل تغذیه می‌کند.»
وی خاطرنشان کرد: «شایسته است چنین کشورهایی در صدد عمومیت دادن نگرش ایجاد و فعال‌سازی مراکزی باشند که در بالا بردن سطح آگاهی در جوامع اسلامی و ایجاد روحیه اخوت و همزیستی مسالمت‌آمیز میان مذاهب اسلامی مختلف و پذیرش یکدیگر، مانند مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد، نقش دارد.»
الاعرجی در پایان تاکید کرد: «از همین جا از همه دولت‌ها و حکومت‌های کشورهای مسلمان می‌خواهیم که چنین گام‌هایی را بردارند، زیرا از مهمترین راه‌های رفع اختلافات امت اسلامی و یکپارچگی آنان و همچنین پایان دادن به تفکرات تکفیری جنایتکارانه است که همه امت اسلامی را تهدید می‌کند تا کیان اصیل اسلامی را برای خدمت به اربابان خود به ویژه مثلث نحس آمریکا، انگلیس و اسرائیل با ظلم و ستم از بین ببرد.»
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/776379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

سینا و بازهم مهندسی در فولاد! (عکس)

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

سهم 3 درصدی ارزآوری غیرنفتی فولاد خوزستان برای کشور؛ غلبه بر ناترازی انرژی با برنامه‌های توسعه‌ای

فینالیست شدن پی‌اس‌جی به کام قهرمان لیگ یونان!

برای نریمان جهان پوستر زدند!

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

حکم فیفا برای مشت‌زنی و کتک‌کاری

نگرانی تارتار از مصدومیت ستاره گل‌گهر

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

گلر باتجربه، مدعیان صعود را ناکام گذاشت

توسعه زیرساخت‌های گردشگری مینوشهر با قید فوریت

واکنش گوهری به درخواست آب قند!

نعمتی محافظش را برای یحیی برداشت! (عکس)

بابادی: این افراد باید توسط مردم تنبیه شوند!

چراغ سبز استقلال خوزستان به حضور در تبریز

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

واکنش گوهری نسبت به درخواست آب قند در بازی با فولاد!

ربیعی: به شرافت بازیکنانم خسته نباشید می‌گویم

مصرف برق صنایع کشور 2 هزار مگاوات افزایش یافته است

گل‌محمدی: به سهمیه آسیایی که حق ما بود نرسیدیم!

ربیعی: با شرافت برای ذوب‌آهن جنگیدیم/ذوب‌آهن را سرپا نگه داشتم

بدترین زد و خورد سال به مدت هفت دقیقه!

«مقاومت» همچون کوه استوار؛ پرچم آزادی بر بام قدس به اهتزاز در می‌آید

تامین 20 درصد آهن اسفنجی کشور توسط فولاد خوزستان| ضرورت تسهیل دستورالعمل‌های صادراتی

شهیدان سلیمانی و امیرعبداللهیان اسطوره های جبهه مقاومت

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

سرمربی استقلال خوزستان: زورمان به فولاد خوزستان نرسید

عرصه فعالیت بخش خصوصی در خوزستان به خوبی فراهم نشده است

100 همت منابع پتروشیمی های خوزستان خارج از استان است

نشست هم‌اندیشی وزیر صمت با فعالان اقتصادی خرمشهر و آبادان