پیام خوزستان

آخرين مطالب

رویای فروتنانه 20 هزار دلاری‌

ایرانی ها با ماهی چقدر پول احساس خوشبختی می‌کنند؟ مقالات

ایرانی ها با ماهی چقدر پول احساس خوشبختی می‌کنند؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرانی‌های شرکت‌کننده در پژوهش سایت smoney با تواضع و فروتنی مثال‌زدنی عدد 239 هزار و 700 دلار را ملاک خوشبختی و بی‌نیازی مالی خود دانسته‌اند و اعتقاد دارند رضایت‌شان به درآمد ماهیانه 20 هزار دلاری گره خورده است

کسب درآمد روزانه 33 میلیونی چقدر می‌تواند باعث رضایت شما از زندگی شود؟ اگر این عدد به یک میلیارد در ماه و 12 میلیارد در سال برسد چطور؟ عدد‌ها با هر متر و معیاری که فکرش را کنید رویایی و دور از دسترس به‌نظر می‌رسند، اما گروهی از ایرانی‌ها با شرکت در یک نظرسنجی بین‌المللی گفته‌اند احساس رضایت و خوشبختی‌شان در گرو چنین درآمدی است.
سایت smoney که در استرالیا به مبادلات ارزی می‌پردازد، سالانه مطالعه‌ای ترتیب می‌دهد و از شرکت‌کنندگان می‌خواهد بر اساس تجربیات شخصی‌شان بگویند چه میزان درآمد سالانه باعث می‌شود به معنای واقعی کلمه احساس خوشبختی کنند. نتایج این پژوهش نهایتا در قالب گزارشی با عنوان The Price of Happiness گردآوری و بر اساس ملیت شرکت‌کنندگان رتبه‌بندی می‌شود. امسال ایرانی‌ها حضور پرشوری در پژوهش سایت smoney داشتند و رتبه اول را به‌دست آوردند. از همین حالا باید هشدار بدهیم مطالعه گزارش، بدون درک یک‌سری لغات و اصطلاحات، ممکن است خواننده را گمراه کند.
شاخص خوشبختی ایرانی‌ها؛ ماهی 20 هزار دلار
کسب درآمد 239 هزار و 700 دلاری در طول یک‌سال برای ما ایرانی‌ها با احتساب دلار حدود 50 هزار تومانی بازار آزاد، تقریبا معادل 12 میلیارد می‌شود. همچنین به معنی درآمد ماهیانه یک میلیاردی و درآمد روزانه 33 میلیونی است.
قیمت دلار در مرکز مبادله ارز طی روز‌های اخیر حدود 41 هزار تومان بود و حتی اگر قیمت دلار دولتی را مبنای محاسبات قرار دهیم باز با اعداد 10 میلیارد، 819 میلیون و 27 میلیون و 300 هزار تومان در سال، ماه و روز روبرو می‌شویم.
حداقل حقوق کارگران و کارمندان دولت در سال 1402، بین هفت تا هشت میلیون تومان است. همچنین براساس آمار‌های غیررسمی، هر ایرانی به‌طور متوسط ماهی 275 دلار، معادل 13 میلیون و 700 هزار تومان درآمد دارد و هزینه و مخارج یک خانوار چهارنفره ماهیانه 63 میلیون تومان تخمین‌زده می‌شود.
کسب درآمد سالانه 239 هزار و 700 دلاری در چنین شرایطی برای ما ایرانی‌ها رویایی و دور از دسترس به‌نظر می‌رسد، اما این مقیاس تنها برای ما ایرانی‌ها تعجب‌آور نیست. متوسط درآمد ماهیانه هر نفر در آمریکا چهار هزار و 746 دلار است و می‌توانیم نتیجه بگیریم درآمد سالیانه هر نفر در این کشور تقریبا 57 هزار دلار است. با این حال پژوهش سایت smoney نشان می‌دهد حتی در آمریکا، شرکت‌کنندگان درآمد سالانه 105 هزار دلاری را ضامن سعادت و خوشبختی خود می‌دانند.

پیام خوزستان

شاخص The Price of Happiness برای سنجش و مقایسه مسائل اقتصادی و اجتماعی کاربرد دارد
شاخص خوشبختی یعنی چی؟
عبارت The Price of Happiness یک اصطلاح است. ترجمه کلمه به‌کلمه ما را به سمت «قیمت شادی» هدایت می‌کند. بعضی سایت‌ها همین عبارت را مبنا قرار داده‌اند و نوشته‌اند هزینه تفریح در ایران نسبت به سایر نقاط دنیا بالاتر است! حداقل دو فیلم سینمایی نیز با عنوان The Price of Happiness ساخته شده‌اند.
عبارت The Price of Happiness در مسائل مرتبط با اقتصاد و اجتماع کاربرد متفاوتی دارد و به‌طور خاص شاخصی آماری برای سنجش و مقایسه است. مثلا سایت smoney از شرکت‌کنندگان در پژوهش خود خواسته چشم‌هایشان را ببندند و بدون ملاحظه یا رودربایستی، با تکیه بر تجربه و احساسات شخصی بگویند چه میزان درآمد سالانه برایشان اطمینان و قوت‌ قلب به ارمغان می‌آورد و موجب می‌شود از نظر مالی احساس بی‌نیازی و خوشبختی کنند. پاسخ کاربران به این سوال می‌تواند طی یک پروژه تحقیقاتی جمع‌آوری شود و کارشناسان با توجه به ملیت شرکت‌کنندگان نتایج را رتبه‌بندی کنند.
شاخص خوشبختی چه چیزی را نشان می‌دهد؟
شاخص The Price of Happiness نهایتا ممکن است در ابعاد کلان اقتصادی، تصویری شماتیک از میزان رفاه و آسایش در جوامع مختلف فراهم کند و در عین حال از منظر اجتماعی نشان دهد مردم کدام نقطه دنیا پول را ضامن خوشبختی خود می‌دانند. منابع مختلفی برای سنجش شاخص The Price of Happiness نظرسنجی برگزار می‌کنند.
رتبه‌بندی کشور‌ها بر اساس شاخص The Price of Happiness توسط سایت expensivity در سال گذشته میلادی بدون حضور ایرانی‌ها انجام گرفت و جزایر برمودا در صدر جدول ایستاد. کسانی که ملیت این کشور را داشته‌اند و در نظرسنجی شرکت کردند، گفته بودند اگر درآمد سالانه‌شان 143 هزار و 933 دلار باشد از صمیم قلب احساس بی‌نیازی خواهند کرد.
شرکت‌کنندگان در پژوهش‌ها و نظرسنجی‌های مرتبط با شاخص The Price of Happiness الزاما نباید ساکن کشورشان باشند. چون موقع ورود به سایت، ملیت خود را انتخاب می‌کنید، در پایان رتبه‌بندی بر اساس کشور‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین بهتر است بگوییم استرالیایی‌های ساکن سراسر دنیا پارسال گفته‌اند با درآمد سالانه 135 هزار و 321 دلار خوشبختی را احساس می‌کنند و در رتبه دوم قرار گرفته‌اند. این یعنی به 11 هزار و 277 دلار درآمد ماهیانه نیاز داشته‌اند. امسال استرالیا در پژوهش سایت smoney رتبه سوم را کسب کرده و شاخص The Price of Happiness این کشور به 121 هزار و 191 دلار، یعنی معادل درآمد ماهیانه 10 هزار دلار کاهش پیدا کرده است.

پیام خوزستان

ایرانی‌ها اعتقاد دارند رضایتمندی اقتصادی‌شان در گرو درآمد ماهی 20 هزار دلار است
رتبه سوییس هم نسبت به پارسال آب رفته؛ مردم سوییس پارسال اعتقاد داشته‌اند با درآمد سالانه 128 هزار و 969 دلاری احساس خوشبختی می‌کنند، اما امسال رضایت و سعادت مالی را با کسب 115 هزار و 745 دلار در دسترس می‌بینند. شاخص The Price of Happiness در نروژ معادل درآمد سالانه 117 هزار و 724 دلار است. این یعنی یک نروژی احساس می‌کند با کسب درآمد ماهیانه 10 هزار دلاری زندگی سرخوشانه‌ای خواهد داشت.
رتبه آمریکا در شاخص The Price of Happiness از پارسال تا امسال تغییر نکرده و آن‌ها ظرف دو سال متوالی جایگاه دهم را کسب کرده‌اند. نکته قابل توجه اینجاست که هر دو سال وقتی از یک آمریکایی خواسته‌اند چشم‌هایش را ببندد و بگوید با چه میزان درآمد احساس بی‌نیازی خواهد کرد، جوابشان 105 هزار دلار یعنی معادل هشت هزار و 750 دلار در ماه بوده. همین الان بر اساس آمار‌های غیررسمی، درآمد هر آمریکایی به‌طور متوسط ماهی چهار هزار و 746 دلار برآورد می‌شود.
شاخص The Price of Happiness و اختلافش با متوسط درآمد احتمالا نشان می‌دهد ساکنان آمریکا نسبت به مسائل مالی از دیدگاهی واقع‌بینانه برخوردار هستند.
ایرانی‌ها، ولی رتبه اول را در پژوهش سایت smoney کسب کرده‌اند. شاخص The Price of Happiness نشان می‌دهد ایرانی‌های شرکت‌کنندگان در این پژوهش که ممکن است ساکن هر نقطه‌ای از کره خاکی باشند، با تواضعی مثال‌زدنی عدد 239 هزار و 700 دلار را ملاک خوشبختی و بی‌نیازی مالی خود می‌دانند و اعتقاد دارند رضایتمندی اقتصادی‌شان در گرو درآمد ماهیانه تقریبا 20 هزار دلار است. 
رتبه دوم در اختیار یمن است؛ شاخص The Price of Happiness این کشور عدد 172 هزار و 140 دلار را نشان می‌دهد که معادل درآمد ماهیانه 14 هزار و 345 دلار خواهد بود. استرالیایی‌ها نیز گفته‌اند با کسب درآمد 10 هزار دلار در ماه احساس سرخوشی می‌کنند. برای اینکه میزان واقع‌بینی اقتصادی مردم این کشور‌ها را بسنجید، کافی است بدانید همین الان درآمد ماهیانه مردم در سوییس به‌طور متوسط شش هزار و 200 دلار است و هر نفر در لوگزامبورک و سنگاپور به‌عنوان کشور‌های دارای رتبه دوم و سوم دنیا، به‌طور متوسط چهار هزار و 978 دلار و چهار هزار و 950 دلار درآمد دارد. احتمالا از حالا به بعد وقتی به دلایل و ریشه‌ ذات مشکل‌پسند ایرانی‌ها فکر می‌کنید جواب‌های بهتری در ذهن‌تان شکل بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/773732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهار دو حادثه آتش سوزی در مراتع شهرستان دزفول

تانکر سوخت حادثه دیده در اهواز جابه‌جا شد

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکا در شرق سوریه

اقدامات یمنی‌ها برای جلوگیری از افزایش جنایت صهیونیست‌ها در غزه است

آتش‌سوزی جنگل‌های مناطق سخت گذر دزفول به کمک پهپاد پایش شد

حواشی بازی ایرالکو و فولاد از زبان مدیر تیم ایرالکو

10 گل برتر و دیدنی مسی در تمرینات

واکنش احسان اصولی به حواشی بازی ایرالکو و فولاد

حمل مشعل المپیک توسط زیدان و نادال

مناف هاشمی: برنامه افتتاحیه المپیک جدید بود

پاریس میزبان المپیک را بیشتر بشناسید

مشعل المپیک 2024 پاریس روشن شد

لحظه روشن شدن مشعل المپیک پاریس

روزهای گرم این استان از فردا؛ افزایش دما تا 48 درجه

کشته و زخمی شدن 6 نظامی صهیونیست در غزه

جباری: من اگر جای بیرانوند بودم پرسپولیس را به خاطر پول بیشتر ترک نمی‌کردم

بریتانیا غذاهای دهکده المپیک را تحریم کرد

استقلال در آستانه ترکاندن بمب بزرگ تابستانی

نورپردازی خارق‌العاده برج ایفل در مراسم افتتاحیه

کاروان رژیم صهیونیستی در افتتاحیه المپیک «هو» شد

عکس پربازدید از یک روز کاملا عادی در خوزستان!

جانشین کروس از فردا استارت می‌زند

مورد استثنایی چلسی؛ تیمی با 42 بازیکن!

پورسلمان: امیدوارم فردا اولین مدال تاریخ شمشیربازى را کسب کنیم

جزئیات مسیر مراسم افتتاحیه المپیک 2024

برنامه رقابت نمایندگان ایران در اولین روز

روایت "عصر ایران" در خصوص حاشیه‌های بازدید پزشکیان از خانه کشتی

چرا کارکنان بخش خصوصی در روزهای گرم تعطیل نمی‌شوند

2 فقره آتش‌سوزی در مراتع دزفول مهار شد

کاهش ساعت کاری ادارات در کیش

یوونتوس، بارسلونا را پول‌دار می‌کند

محمدی: تیراندازان ایران در المپیک باانگیزه هستند

حمایت قاطع اسپانیا از پدیده بارسا

دعوت از قهرمان لیگ برتر فوتبال ساحلی جهت حضور در تورنمنت روسیه

شکست سنگین یوونتوس؛ شوک بزرگ کلوزه به تیاگو

گزیده‌های نفتی هفته

کیسه زباله حاوی اسید برای پاکبان بهبهانی حادثه آفرید

حمله حزب الله با پهپاد و سلاح مناسب به مواضع نظامیان صهیونیست

فرانچسکو توتی و شرکت در چالش گل کردن توپ با ضربه چیپ

کاروان آمریکایی‌ها یک کشتی را قرق کردند!

ناکامی سون هیونگ مین در عبور از خط دفاعی 100 نفره!

میزبان با تمام ورزشکاران به استقبال افتتاحیه آمد

کناره‌گیری احتمالی نادال از تنیس انفرادی المپیک

واکنش هالند به ناکار شدن جک گریلیش در تمرینات منچسترسیتی!

قیمت مدافع جدید پرسپولیس لو رفت

شب هایی که من به یاد تو بیدار بودم

پزشکیان: برای حل مسئله فرهنگ باید خودمان را درست کنیم تا مردم الگو بگیرند

تصور ایرانیان از ترامپ درست است؟

جابجایی تانکر سوخت حادثه دیده در شهرستان اهواز

سایت صفیره اهواز همچنان می‌سوزد