پیام خوزستان

آخرين مطالب

روایتی از اولین ایستگاه راه کربلا در حوالی پایتخت فرهنگی

روایتی از اولین ایستگاه راه کربلا در حوالی پایتخت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - عمو رضا دوچرخه مزین به تصویر شهید ابراهیم هادی را زیر علامت وسط موکب گذاشته و می‌گفت: «رکاب می‌زنم تا خود کربلا. روزی حدود صد کیلومتر برم، روز اربعین هم، خود کربلام.»

عمو رضا تصویر شهید ابراهیم هادی را روی پیراهنش دارد و می‌گوید من سرباز شهید هادی هستم، سال قبل را سوار بر موتور شهید ابراهیم تا کربلا رفته. شغلش؟ «آخر هفته‌ها می‌روم سر مزار شهید ابراهیم، کتابش را می‌فروشم. این هم روزی ماست.»
کدام گردان بوده؟ چند سال در صف رزمنده‌ها بوده است؟ «نبودم. ما در رفتیم که ماندیم. رزمنده یعنی شهید ابراهیم. او که ماند و الان جایش آن بالاهاست. ما که ماندیم که اسم مان رزمنده نیست…
اینجا اولین ایستگاه راه کربلاست، یک ساعتی بعد از تهران؛ درست در مرز دو استان تهران و مرکزی.
اذان مغرب دوم شهریور ماه که تلاوت می‌شود، اتوبوس‌ها یک به یک از راه می‌رسند. عطر قیمه نذری در محیط پیچیده، علیرضا عسگریان مجری تلویزیونی در استودیوی کوچک و اختصاصی موکب مشغول اجرای برنامه است، مقامات استانی پس از نماز به جمع زائران آمدند و بیش از 200 خادم داوطلب از شهر‌های اطراف یعنی زرندیه، پرند، رباط کریم و نیرو‌های داوطلب منطقه ویژه سرزمین ایرانیان، مشغول خدمت رسانی به زائران هستند.
موکبی که در شب اول میزبان حدود 100 اتوبوس حامل زائران از تهران و کرج و دیگر شهر‌ها به مقصد مرز مهران بود.
حاج مجید محسنیان برای زائرین مداحی می‌کرد، محسن وطنی شاعر آیینی برای شان ذکر مصیبت می‌خواند و گوشه‌ای کودکان و نوجوانان اربعین اولی روی شاسی‌های کوچک نقاشی می‌کشیدند. علیرضای هشت ساله، عشق به حسین (ع) را در شمشیر‌ها دیده بود و زهرای کوچک، اتوبوس را تصویر کرده بود و جاده‌ای که می‌رود به سوی عتبات…
عمو رضا، اما دوچرخه مزین به تصویر شهید ابراهیم هادی را زیر علامت وسط موکب گذاشته بود و از مسیر دشوارش می‌گفت: «هفت روزی راه دارم. روز قبل سفرم تو هیات تجریش برام گلریزون گرفتن. پولی که دادن، شد پول تعویض لاستیک هام. ولی خدا بزرگه… می‌رم و می‌رسم. رکاب می‌زنم تا خود کربلا. روزی حدود صد کیلومتر برم، روز اربعین هم، خود کربلام.»
او البته در همین شروع سفر دو روایت جالب هم داشت: «توی نواب یه موتوری گیر داده بود این چه قیافه ایه درست کردی؟ برو بچسب به زندگیت. خلاصه زیر لب یه ذکر یا زینب گفتم تا بره رد کارش، اما تا پیچیدم تو آزادگان یه وانتی گفت بزن بغل. بار فروش بود. کلی بهم میوه داد که تو مسیر جون داشته باشم. مردم مون این جوری با معرفتن.»
او بعد از نماز صبح عازم کربلاست. مثل چند آتش نشان داوطلب اسلامشهری که می‌گفتند برای هشتمین اربعین است که می‌روند برای خدمت به زائران ایرانی: «اصل کار به نظرم فردای اربعین است.
برادران عراقی تا روز اربعین سنگ تمام می‌گذارند، اما این جمعیت زوار که پشت مرز هستند، درست از فردای اربعین آن هم در این گرما تا بازگشت به خانه‌های شان کار دشواری دارند. ما امیداوریم آن دو سه روز بعد اربعین بتوانیم حتی اگر شده آبی به دست زوار بدهیم.»
اتوبوس‌ها یک به یک می‌آیند و می‌روند و حجت الاسلام ابراهیمی امام جمعه زرندیه می‌گوید: «نمی دانید این چه افتخار بزرگیست که امسال هم در منطقه ویژه سرزمین ایرانیان میزبان زوار عتبات هستیم.
یاد روز‌های جنگ می‌افتم. هر بسیجی که به خط می‌زد، می‌گفت می‌روم برای آزادی کربلا. امروز و این شکوه را ببینید. دو ملت در کنار هم و دوش به دوش هم و در عین برادری می‌روند به زیارت اباعبدالله و سرنوشت صدام متجاوز را هم ببینید.
این برای مردم استان ما افتخار بزرگی است که اولین میزبان زوار در موکب ایستگاه اول راه کربلا هستیم. خداقوت می‌گویم به بانیان این موکب.»
موکبی که رضا قدیمی مدیر اجرایی برگزاری اش می‌گوید: «من سال‌ها در مرز مهران و در یک مدرسه توفیق موکب داری داشتم، اما موکب ایستگاه اول راه کربلا اهمیتش در جای قرار گیری آن است.
ما تقریبا اینجا در طول این مدت ده، دوازده شب میزبان زائرانی هستیم که پس از توقف در موکب ما دیگر می‌تواند توقف بعدی شان ایلام یا مرز مهران باشد.
ما اینجا نمازخانه بزرگ، بیش از 3 هکتار فضا و بیش از 60 سرویس بهداشتی برای زائرین فراهم کرده ایم. حضور پزشک مستقر، صدور زائرکارت برای زوار و برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در کنار پذیرایی روزانه برای حدود 6 هزار نفر و سه وعده غذای اصلی از دیگر برنامه‌های ما در این موکب است.»
امسال به نظر می‌رسد با پایان همه گیری کرونا و ساماندهی بهتر مرز‌ها، شاهد استقبال باشکوه زائران و عاشقان اباعبدالله از مراسم اربعین حسینی باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/765626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پهلوان: گل‌محمدی هر جا رفت خودش را ثابت کرد

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

جزئیات جدید از مذاکرات مستقیم میان حماس و آمریکا درباره آتش‌بس در غزه

مقاومت فلسطین فقط به این شرط اسرای صهیونیست را آزاد می کند

کتاب «مرد بی‌اسلحه» در غرفه امیرکبیر عرضه شد

دانشگاه صنعت نفت باید دوباره بدرخشد

جدول خاموشی برق اهواز دوشنبه 22 اردیبهشت

رده بندی سنی فیلم‌ها جدی‌تر می شود؟

ادای احترام جشنواره کن به «آلن دلون» با نمایشگاه عکس خیابانی

غوغای محمود شهریاری با یک جوک بی‌مزه در جوکر!

نقش‌آفرینی امین حیایی در سریال «همسران»

چهره ها/ ظاهر تازه «نیکی مظفری» جلب‌توجه کرد!

ویژه‌برنامه تلویزیونی «خادم الرضا» روی آنتن می‌رود

ویدئویی از محسن افشانی در مشهد که پربازدید شد

«تاسیان» بازسازی یک دهه، بازخوانی یک دلباختگی

مهدی فخیم‌زاده: اگر از آسمان سنگ هم ببارد ایران را ترک نمی‌کنم

چهره ها/ عکس تازه یاسمن «لحظه گرگ‌ومیش» در کنار همسرش

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

فرودگاه بصره تهدید برای فرودگاه آبادان

جویندگان گنج در دزفول ناکام ماندند؛ حفر تونل 150 متری

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

نبض نفت در خیابان سئول/ 4

ارزیابی عراقچی از دور چهارم مذاکرات؛ مواضع ایران و آمریکا مقداری بهم نزدیک شده؛ اکنون امید بیشتری برای پیشرفت داریم

مقام آمریکایی: هیچ چیزی درباره آنچه از ایران می‌خواهیم، تغییر نکرده است

مراسم امضای اسناد همکاری ایران و ازبکستان

وزیر خارجه آلمان: همه مسیر‌های مذاکرات با ایران برای نتیجه مثبت هموار است

واکنش لارنس نورمن به توضیحات عراقچی درباره غنی سازی پس از دور چهارم مذاکرات