پیام خوزستان

آخرين مطالب

ماجرای خواهرخواندگی دزفول و سعده در گفت‌وگو با نویسنده «دزفول، پایتخت مقاومت» اجتماعی

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش قدس آنلاین چهارم خردادماه مصادف است با روزی که در تقویم کشور ما با عنوان مقاومت تاریخی مردم یک شهر کشورمان در مقابل دشمن متجاوز ثبت شده است. مقاومتی بی‌نظیر و باورنکردنی که مردم دزفول در سال 66 از خود نشان دادند و زیر موشک‌باران و بمباران صدام این شهر را تخلیه نکردند تا این شهر بماند. ماجرای مقاومت تاریخی مردم دزفول ماجرای مهمی است که باید بیشتر از پیش درباره آن گفت و مردم کشورمان باید درباره تاریخ پر افتخار این خطه از کشور عزیزمان بیشتر بدانند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اخیراً پویش کتابخوانی از کتاب «دزفول پایتخت مقاومت» برگزار شده است که تا پایان خرداد هم ادامه دارد. درباره این کتاب با نویسنده‌اش یعنی عبدالرضا سالمی‌نژاد گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:
*آقای سالمی‌نژاد درباره کتاب «دزفول پایتخت مقاومت» توضیح می‌دهید که چه محتوایی دارد؟
-این کتاب قبلاً توسط نشر نیلوفران چاپ شده بود اما امسال به مناسبت 4 خرداد که در تقویم جمهوری اسلامی با عنوان روز دزفول و روز مقاومت ثبت شده است، توسط نشر آوان جنوب منتشر شد. ماجرایش هم این است که بنیاد 4 خرداد تصمیم گرفت از این کتاب که نسبت به کتاب‌های دیگر من درباره دزفول کلیت بیشتری دارد، مسابقه‌ای بگذارد.
* این کتاب شما با دیگر کتاب‌های‌تان درباره دزفول چه تفاوتی دارد؟
-من بیش از 15 عنوان کتاب درباره مقاومت مردم دزفول نوشته‌ام اما این کتاب این ویژگی را دارد که اولاً پایه‌اش پژوهش است و در کتاب‌های دیگر از روایت و خاطره و داستان هم بهره برده‌ام. از سوی دیگر شیوه ارائه مطالب در کتاب به صورت برش‌های تاریخی است و بیش از 200 مطلب را روایت کرده که گویای بخشی از مقاومت مردم یا رزمندگان در این شهر است.
*چرا اسم کتاب دزفول، پایتخت مقاومت است؟
-چون دزفول در 4 خرداد سال 66 از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان شهر نمونه مقاومت معرفی شد و لوحی هم به مردم این شهر داده شد که این لوح را در یکی از میادین شهر نصب کردند و این لوح زرین در موزه شهر دزفول نگه داری می‌شود.
*چرا این شهر به عنوان پایتخت مقاومت انتخاب شد؟
-چون در مقابل اشغالگری مقاومت کرد. این شهر در مقابل اراده دشمن برای اشغالگری‌اش که می‌خواست با بمباران و موشک باران هوایی این شهر را تصرف کند تا نمونه‌ای باشد برای شکستن روحیه مردم دیگر شهرها، ایستاد و چون دشمن به خاطر مقاومت مردم دزفول به این هدف نرسید، این شهر به عنوان یک شهر نمونه در مقاومت انتخاب شد.
*این 200 برش و ماجرای تاریخی که در کتاب آمده و شما از آن یاد کردید به چه صورت در کتاب آمده‌اند؟
-درست است که این کتاب برش‌های تاریخی از ماجرای شهر دزفول است اما یک روند را طی می‌کند. این روند روزشمار است و این نخ تسبیح که وقایع کتاب را به هم مربوط کرده است تاریخ وقوع‌شان است. من از قبل از پیروزی انقلاب با شیب تندی نقش مردم دزفول را بررسی کردم و وقتی به دوران دفاع مقدس رسیدم با شیب آرامی وقایع دزفول را روز به روز یا ماه به ماه بسته به نوع هر حادثه مطرح و بیان کردم و تا روز آخر مقاومت این سیر تاریخی ادامه پیدا می‌کند و کتاب با آمار شهدای دزفول و خواهر خواندگی این شهر به پایان می‌رسد. این شهر هم با صور لبنان و هم با صعده یمن خواهر خوانده شده است.
*درباره ماجرای خواهرخواندگی دزفول با این دو شهر بیشتر توضیح می‌دهید؟
-شهرهای متعددی در همه کشورها با هم خواهر خوانده شده‌اند؛ مثل اصفهان با پاریس. این رسم است که گاهی دو دولت تصمیم می‌گیرند دو شهر را که ویژگی‌های متعدد مشترک یا مراودات فرهنگی اقتصادی یا تاریخی با هم دارند، به عنوان خواهر خوانده اعلام کنند. مثلاً مسئولان شهر صعده یمن سال گذشته به دزفول آمدند و تفاهم نامه‌ای نوشته شد و چون شکل مقاومت مردم صعده یمن شبیه مردم دزفول بود، خواهر خوانده شدند. چند سال پیش هم همین اتفاق برای دزفول درباره شهر صور لبنان افتاد.
*یعنی میزان مقاومت مردم دزفول به اندازه‌ای بوده که به عنوان الگوی دیگر شهرها شده است؟
-مقاومت این دو شهر به هم شبیه است. خواهر خواندگی یک رسم متداول بین همه کشورها است. مثلاً بعضی شهرهای ایتالیا با فرانسه خواهر خوانده هستند. در ایران، تهران با چند شهر دنیا خواهر خوانده است. منتها در خواهرخواندگی دیگر شهرها سبقه تاریخی و اجتماعی و فرهنگی مطرح است اما اینجا علاوه بر آنها مقاومت دربرابر دشمن متجاوز باعث شده، این شهر را انتخاب کنند. مقاومت مردم در مقابل دشمن خارجی چه در صور و چه صعده و چه در دزفول با هم شبیه است و من پایان این کتاب به این مطلب اختصاص دادم.
*شما در میان صحبت‌هایتان اشاره کردید به نوشتن 15 کتاب درباره مقاومت مردم دزفول. چرا این تعداد کتاب را نوشتید؟ در آن زمان در دزفول بودید و ماجرای مقاومت مردم را از نزدیک دیدید؟
-خودم با افتخار دزفولی هستم. هر چند، چند سالی است که تهران زندگی می‌کنم اما در زمان جنگ آنجا بودم. خانواده‌ام هم آنجا بود و در موشک باران و بمباران بین مردم بودیم و آن روزها را درک کردم. چون شهر دزفول شهر دور افتاده‌ای است و رسانه در اختیار ندارد وبه آن پرداخته نمی‌شود من این وظیفه را حس کردم که بیایم و کتاب بنویسم و این کتاب‌ها بعضی برای تمایلات شخصی خودم بود و بعضی هم به سفارش بعضی ارگان‌ها که علاقه مند به موضوع دزفول بودند. درمجموع کتاب‌های متعددی نوشتم که بیش از 15 عنوان است.
* برای این کتاب پویش مطالعاتی در نظر گرفته شده و مسابقه گذاشته شده است. به نظرتان خواندن این کتاب توسط عموم مردم چه اهمیت و در عین حال چه تأثیری می‌تواند داشته باشد؟
-مسابقه بیشتر برای خواندن کتاب به مردم انگیزه می‌دهد. مسابقات فرهنگی ماموریتشان این است که تمایل و انگیزه‌ای در مردم برای مطالعه ایجاد کند. چه به خاطر اسم کتاب و چه به خاطر جایزه بالاخره مخاطب کتاب را تهیه کند و آن را بخواند. این کتاب نقشش این است که وقتی می‌خواهیم مقاومت شهرمان را به مردم ایران معرفی کنیم یک راهش این است که با کتاب این کار را انجام دهیم. اگر کتاب همین طوری روی پیشخوان قرار بگیرد در کنار هزاران کتاب دیگری که الان در نمایشگاه کتاب است، ممکن است خیلی دیده نشود. ولی وقتی کتابی از طریق پویش مطالعاتی یا مسابقه کتابخوانی برجسته می‌شود، توجه‌ها به آن بیشتر می‌شود و در خواننده رغبت بیشتری ایجاد می‌کند.
*شما مدیر نشر نیلوفران هم هستید، آیا کتاب جدید دیگری هم در این باره دارید که فکر می‌کنید پرمخاطب شود؟
-«دزفول پایتخت مقاومت» را پیش از این نشر نیلوفران به سفارش بنیاد 4 خرداد منتشر کرده بود و الآن آوان جنوب آن را منتشر کرده است. کتاب دیگری داریم با عنوان شبیشه که اولین رمان عاشقانه‌ای است که شهید سلیمانی هم در آن نقش دارد. یعنی شهید سلیمانی باعث ازدواج دو نفر از شبیشه می‌شود. این کتاب درباره مردم دزفول و سیل سال‌های اخیر است که توسط نویسنده خوب کشورمان خسرو مرادی نوشته شده است و تا کنون استقبال خوبی از آن شده است.
پایان پیام/ت
منبع: خبرگزاری فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/730307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

با اعلام تراکتور؛بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

درگذشت بانوی مقاومت؛ همسر شهید کاروان آزادی غزه دعوت حق را لبیک گفت

اصلانیان: پرسپولیس برای‌ قهرمانی نیاز به پوست‌اندازی دارد

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

خبیری: امیدها مروارید فولاد هستند

درخواست بیرانوند از پرشورها: به اهواز سفر نکنید!

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/21

چهره ها/ عکس متفاوت از بازیگر «نون خ» در دبی

عرفان قهرمانی: همیشه در آبادان ما بهتر فوتبال بازی کردیم

لوئیز انریکه برترین سرمربی لیگ فرانسه در فصل 25-2024

دبل کریم بنزما برای الاتحاد مقابل فیحا

گل دوم ناپولی به جنوا توسط راسپادوری در دقیقه 64

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پهلوان: گل‌محمدی هر جا رفت خودش را ثابت کرد

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

جزئیات جدید از مذاکرات مستقیم میان حماس و آمریکا درباره آتش‌بس در غزه

مقاومت فلسطین فقط به این شرط اسرای صهیونیست را آزاد می کند

کتاب «مرد بی‌اسلحه» در غرفه امیرکبیر عرضه شد

دانشگاه صنعت نفت باید دوباره بدرخشد

جدول خاموشی برق اهواز دوشنبه 22 اردیبهشت

رده بندی سنی فیلم‌ها جدی‌تر می شود؟

ادای احترام جشنواره کن به «آلن دلون» با نمایشگاه عکس خیابانی

غوغای محمود شهریاری با یک جوک بی‌مزه در جوکر!

نقش‌آفرینی امین حیایی در سریال «همسران»

چهره ها/ ظاهر تازه «نیکی مظفری» جلب‌توجه کرد!

ویژه‌برنامه تلویزیونی «خادم الرضا» روی آنتن می‌رود

ویدئویی از محسن افشانی در مشهد که پربازدید شد

«تاسیان» بازسازی یک دهه، بازخوانی یک دلباختگی

مهدی فخیم‌زاده: اگر از آسمان سنگ هم ببارد ایران را ترک نمی‌کنم

چهره ها/ عکس تازه یاسمن «لحظه گرگ‌ومیش» در کنار همسرش

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

فرودگاه بصره تهدید برای فرودگاه آبادان

جویندگان گنج در دزفول ناکام ماندند؛ حفر تونل 150 متری

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد