پیام خوزستان

آخرين مطالب

بحران عمق راهبردی چگونه رژیم صهیونیستی را فلج می کند؟ سیاسی

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: ژئوپلتیک به تأثیر عوامل جغرافیایی بر سیاست می‌پردازد. با توجه به عدم تغییر و یا تغییر بسیار کم عوامل ژئوپلتیکی در گذر زمان، بررسی این عوامل و تأثیر آنها بر سیاست و به تبع آن بر امنیت، اهمیت دارد. بر این اساس می‌توان گفت که ویژگی‌های ژئوپلتیکی خاص رژیم صهیونیستی، نشان دهنده این واقعیت است که عنصر ژئوپلتیک بر امنیت این رژیم بسیار تأثیر گذار است؛ به طوری که مهم‌ترین نقش را در تدابیر امنیتی رژیم صهیونیستی دارد و به دلیل اهمیت آن می‌توان اینگونه استنباط کرد، مؤلفه اثر بخش بر امنیت و به تبع آن سیاست، رفتار و روابط این رژیم با طرف‌های دیگر، ژئوپلتیک است.
در واقع ویژگی‌های ژئوپلتیک اعم از ثابت و متغیر، عواملی هستند که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم بر امنیت رژیم صهیونیستی تأثیرگذار بوده و باید مورد توجه قرار گیرند.
موقعیت
بدون شک موقعیت را باید یکی از مهمترین عوامل ژئوپلتیکی رژیم صهیونیستی دانست. قرار گرفتن این رژیم غاصب در منطقه‌ای که تمام آن‌را مسلمانان تشکیل داده‌اند و اینکه به این رژیم به عنوان یک وصله ناهمگون می‌نگرند، این رژیم را به شدت در تنگنا قرار داده است و این رژیم همواره نسبت به امنیت خود احساس خطر می‌کند. تحرکات تل آویو و توافقات آن با برخی کشورهای منطقه (فارغ از ملت‌های آنها) هم کمکی به این رژیم نکرده است و موقعیت نامناسبت این رژیم ضعف همیشگی برای آن بوده است.
جمعیت
همچنین جمعیت به عنوان یکی از عوامل متغیر ژئوپلتیک باید از دو منظر کمی و کیفی مورد بحث قرار گیرد و بررسی این عامل ژئوپلتیکی رژیم صهونیستی، از ابعاد مختلف می‌توان به آن پرداخت.این ضعفی است که با وجود تلاش‌های رژیم صهیونیستی و اجرای سیاست‌هایی مانند مهاجرت و تشویق به فرزند آوری هنوز وجود دارد.
ناظران امور سرزمین‌های اشغالی، به برخی تهدیدات ضد صهیونیست‌ها اشاره کرده‌اند که از جمله آنها به مسائل ترکیب جمعیتی پرداخته و اعلام کرده‌اند که واقعیت دموگرافی و جمعیت شناختی به نفع اعراب در فلسطین اشغالی است. براساس آمار سال 2012، فلسطینی‌ها در قدس 397 هزار نفر و شهرک نشینان 262 هزار نفر بوده‌اند. برخی گزارش‌های سازمان ملل حاکی از آن است که در سال 2050 آمار اعراب در فلسطین به 11.8 میلیون نفر در برابر 10.1 اسرائیلی برسد.
مسئولان رژیم صهیونیستی از ابتدا به مهاجرت یهودیانی که در سراسر دنیا حضور دارند حساب ویژه ای باز کردند و یهودیان را از مناطق مختلف دنیا به فلسطین اشغالی کشاندند اما این روند نیز دچار کاهش شده و در مواردی روند معکوس به خود گرفته است و آنچه سرزمین موعود خوانده می‌شود در میان نسل کنونی صهیونیست‌ها کم فروغ شده است.
محدودیت منابع طبیعی
رژیم صهیونیستی از لحاظ منابع طبیعی با محدودیت و کمبود روبرو است. منابع طبیعی به دو دسته منابع غذایی و معدنی تقسیم می‌گردد. درخصوص منابع غذایی باید اشاره کرد که این رژیم به دلیل واقع شدن در منطقه خشک خاورمیانه و کمبود آب و داشتن آب و هوایی گرم و خشک و بیابانی، با مشکل روبرو است. در زمینه منابع معدنی نیز به هر حال ضعف رژیم صهیونیستی در حوزه انرژی و نیاز آن به منابع انرژی، واقعیتی ژئوپلتیکی است که این رژیم بدان اذعان داشته است. به طور کلی می‌توان گفت که رژیم صهیونیستی با ضعف عوامل ژئوپلتیکی روبرو است.
رژیم صهیونیستی میراث شوم استعمارگران
رژیم صهیونیستی میراث شوم استعمارگران در خاورمیانه است. این رژیم از بدو شکل گیری با کمک غرب، همواره برای حفاظت از خود، سیاست‌های امنیتی و نظامی را در پیش گرفته تا بتواند در برابر تغییرات محیط اطراف دوام بیاورد.
از سال 1948 سیاست مقامات رژیم صهیونیستی بر پایه اصل نظامی استوار بوده و کابینه‌های مختلف این رژیم در طی تقریباً بیش از هفتاد سال از پیدایش این رژیم این اصل را بسیار مورد توجه قرار داده‌اند و از حمایت نظامی، اقتصادی و سیاسی غرب به ویژه آمریکا برخوردار بوده و هستند.
مسئولان رژیم صهیونیستی به دنبال نظامی کردن جامعه این رژیم بوده‌اند. مسئولان این رژیم معمولاً هر پنج سال یکبار جنگی نابرابر را به راه انداخته‌اند اما نتوانسته‌اند به اهداف توسعه طلبانه خود برسند و مقاومت فلسطینی‌ها ضد اشغال را از بین ببرند.
مرحله اول اعلان موجودیت این رژیم با چالشهای امنیتی روبرو بود که اساس این رژیم جعلی را نشانه رفته بود و همه محیط اطراف بر ضرورت نابودی رژیم صهیونیستی به عنوان راهکار حل بحران عربی-صهیونیستی اصرار داشتند. این مرحله تا پس از جنگ سال 1973 ادامه یافت تا اینکه مصر این گزینه را رها کرد و به سراغ گزینه دیگری که پذیرفتن این رژیم بود، رفت. این روند ادامه یافت تا اینکه مقاومت لبنان و جنبش‌های آزادی بخش در داخل اراضی از جمله حماس و جهاد اسلامی شکل گرفتند.
رژیم اسرائیل گرچه توانست منابع تهدید نخست یعنی کشورهای عربی را از بین ببرد اما در مقابل موج تهدید دوم یعنی حزب الله و مقاومت اسلامی فلسطین ناکام مانده است و همواره از مقاومت فلسطین و لبنان احساس خطر می‌کند. از همین رو است که دیوار آهنین در اطراف فلسطینی اشغالی کشیده است رژیم اسرائیل گرچه توانست منابع تهدید نخست یعنی کشورهای عربی را از بین ببرد اما در مقابل موج تهدید دوم یعنی حزب الله و مقاومت اسلامی فلسطین ناکام مانده است و همواره از مقاومت فلسطین و لبنان احساس خطر می‌کند. از همین رو است که دیوار آهنین در اطراف فلسطینی اشغالی کشیده است.
از سویی در غزه دیوار بتنی کشیده است تا هم موشک‌های مقاومت فلسطین به داخل اراضی اشغال شلیک نشود و هم رزمندگان نتوانند از راه تونل و از روی زمین به فلسطین اشغالی نفوذ کنند. گنبد آهنین و هزینه‌های نظامی هنگفتی نیز با هدف حفاظت این رژیم از مقاومت لبنان و فلسطین است. صهیونیست‌ها احساس امنیت ندارند و همواره در ترس و نگرانی به سر می‌برند.
همانطور که گفته شد؛ رژیم صهیونیستی از بدو شکل گیری همواره برای بقا به سراغ ابزار نظامی رفته است. در واقع کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم و قرار دادن پیشرفته‌ترین سلاح‌ها در اختیار تل آویو نیز ناشی از ترسی است که این رژیم دارد.
از دیگر چالش‌های پیش روی رژیم صهیونیستی می‌توان به مقاومت مردمی در داخل اراضی فلسطین به شکل مردمی و به شکل اقدام نظامی از سوی فلسطینی‌ها، اشاره کرد. تهدید مقاومت فلسطین و لبنان نیز در این راستا تعریف می‌شود. شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه در واقع اسطوره شکست ناپذیری این رژیم را خط بطلانی کشید.
از سویی چالش دیگر رژیم صهیونیستی در فقدان مقامات آن است به طوری که نسلی از مسئولان رژیم که در شکل گیری این رژیم نقش ایفا کرده‌اند، دیگر حضور ندارند و به عبارت دیگر این رژیم از نظر سیاسی نیز متزلزل‌تر از قبل شده است.
بازگشت رژیم صهیونیستی به نظریه امنیت قابل دفاع
صهیونیست‌ها با عقب نشینی از غزه و برخی شهرک‌ها در کرانه باختری به همان نظریه سابق یعنی مناطق امن که قابل دفاع باشد، بازگشته‌اند. این رژیم هنوز ناتوان در برقراری امنیت برای شهرک نشینان و صهیونیستهاست.
مسئولان رژیم صهیونیستی حساب ویژه ای از ابتدای پیدایش روی استراتژی نظامی باز کردند اما به نظر می‌رسد که این اصل اساسی نیز در معرض خطر قرار گرفته است. اخیراً پایگاه اسرائیل دیفنس، پرده از راز تلخی برای صهیونیست‌ها برداشت؛ فرار افسران ارشد و ورزیده از خدمت و بازگشت به زندگی غیرنظامی و اینکه بسیاری از پست‌های حساس و کلیدی ارتش رژیم صهیونیستی خالی مانده است.

پیام خوزستان

ارتش رژیم صهیونیستی با بزرگترین بحران از زمان شکل گیری روبرو است. حتی افسرانی با درجه سروان هم کم در ارتش پیدا می‌شوند. افسران صهیونیست به دلایل مالی و برخی شرایط اجتماعی حاضر به خدمت نیستند. دیگر صهیونیست‌ها تمایلی برای خدمت نظامی ندارند و خانواده‌های اسرائیلی ترجیح می‌دهند که فرزندانشان در ارتش خدمت نکنند. دیگر جامعه صهیونیست علاقه به خدمت نظامی فرزندانشان ندارند.
رژیم صهیونیستی با بحران فزاینده ای در استراتژی متکی بر جنگ‌ها روبرو است که نتایج آن در سالهای آتی آشکارتر خواهد شد. از نشانه‌های آن از بین رفتن نظریه اصل بازدارندگی این رژیم است. تلاش‌های کابینه‌های مختلف رژیم صهیونیستی برای از بین بردن مقاومت ملت فلسطین بی نتیجه بوده است.
کد خبر 5519145

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/367543/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام خانواده شهید حاجی‌زاده به فرمانده جدید هوافضای سپاه؛ انگشتر حدید به سردار موسوی اهدا شد

عطوان: موشک‌های ایران و یمن، تل‌آویو را به شهر اشباح تبدیل کرده‌اند

میزان گردش مالی بازگشت حساب شرکت‌ها به 24 همت رسید

نرخ جدید نان تا پایان هفته جاری اعلام می‌شود

ماجرای پیام خبرساز رضا رشیدپور به دونالد ترامپ

چهره ها/ عکس بازیگر زیبای سریال شکارگاه پربازدید شد

حمیدرضا آذرنگ در «از یاد رفته»

محسن چاوشی، مداح معروف را احساساتی کرد

قابی از منوچهر هادی و کشتی‌گیر مشهور در تعزیه

چهره ها/ تغییر استایل بازیگرِ منفور تاسیان پربازدید شد!

سوتی عجیب در سریال آلا وایرال شد!

اقدام زیبای عمو پورنگ در یک بیمارستان پربازدید شد

آیا بو و کدورت آب در خوزستان، غیربهداشتی است؟

پرداخت 100 درصد مطالبات کلزاکاران دزفول

شناسایی 19 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی خوزستان

مذاکره دوباره استقلال و غندی‌پور

بازگشت محبی به تمرینات گروهی تیم فوتبال روستوف

شوک بزرگ در والیبال لهستان

جوانان کشتی ایران به دنبال سکوی آسیا

شاگرد عطایی در آغوش رئیس جمهور فرانسه!

بهتاش فریبا گزینه سرپرستی تیم استقلال

چهره اصلاح‌طلب: هر فرد دیگری جای پزشکیان بود، باز این اتفاقات می‌افتاد

رئیس جمهور: تمام اختیارات را به استانداران تفویض کردیم تا اگر ما هم شهید شدیم کار مردم معطل نماند

سفیر ایران با نمایندگان شانگهای در مسکو دیدار کرد

تصاویری از حمله رژیم صهیونیستی به محل کسب و کار مردم عادی در تهران

چمران: بعید نیست به ترامپ جایزه صلح نوبل بدهند!

ادعای تحلیلگر مشهور جهان عرب از جزئیات دیدار عراقچی و پوتین در روزهای آخر جنگ 12 روزه

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

رشیدپور ترامپ را به مصاحبه دعوت کرد!

چهره ها/ عکس جذابِ بازیگر دلدادگان جلب‌توجه کرد

«لاکهید مارتین» به داد «ناسا» می‌رسد

اهواز، هندیجان و هویزه در وضعیت قرمز

اجرای قانون جدید کالای همراه ملوان در خوزستان

رویداد اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه‌های زندگی بیمه دی؛ تضمین آرامش امروز

پیش‌بینی ناپایداری جوی در ارتفاعات هرمزگان

خرید 26 هزار تن محصولات راهبردی توسط تعاون روستایی کارون

رفع شکستگی خط لوله انتقال آب در بندر امام خمینی

برگزاری 920 دادگاه علنی برخط در خوزستان

10 شهر خوزستان زیر چتر قرمز و نارنجی آلودگی هوا

رفع مشکل ثبت سوابق بیمه‌ای هزار و 100 نفر از فرهنگیان ایذه

تلاش برای ثبت ملی تعزیه شهر حُر شوش

فرمول یک پرفروش‌ترین فیلم تاریخ اپل شد

تنیسورهای راه‌ یافته به مرحله یک‌ چهارم نهایی ویمبلدون

سرمربی تیم ملی تکواندو: غیبت در یونیورسیاد لطمه بزرگی به ما می‌زند

آغاز دور جدید اردوی تیم ملی تفنگ در تهران

تیم ملی و تمرین خوشحالی صعود!

حواشی ادامه‌دار فدراسیون اتومبیلرانی در انتخابات کمیسیون‌ها

نکاتی طلایی برای خرید هوشمندانه بلیط هواپیما

طلای جهانی از حرکت بازماند

ادعاهای ترامپ درباره حملات موشکی ایران به العُدید