چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۵

اقتصادی

فرصت بی‌سابقه برای ایران تنش چین و روسیه با «غرب» به نفع ایران است؟

فرصت بی‌سابقه برای ایران تنش چین و روسیه با «غرب» به نفع ایران است؟
پیام خوزستان - تجارت نیوز/ رویارویی «غرب» و «شرق» به سطوح کم‌سابقه‌ای در دهه‌های اخیر رسیده و کسانی که دستی بر آتش دارند، این موضوع را عمیقا حس می‌کنند: روسیه در یک قدمی حمله ...
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تجارت نیوز / رویارویی «غرب» و «شرق» به سطوح کم‌سابقه‌ای در دهه‌های اخیر رسیده و کسانی که دستی بر آتش دارند، این موضوع را عمیقا حس می‌کنند: روسیه در یک قدمی حمله به اوکراین و اشغال آن است و چین هم تهدیدات بی‌سابقه‌ای علیه تایوان داشته است.
چه می‌شود اگر پوتین در اوکراین قدرت بیشتری بگیرد؟ خیلی‌ها شاید بگویند هیچ. با این همه، برای مهم‌ترین استراتژیست‌های سیاسی در جهان، این رخداد می‌تواند مقدمه زنجیره‌ای از وقایع باشد که ممکن است جهان را به هم بریزد. ماجرا همین‌قدر جدی است!
اگر بپذیریم که همه‌چیز در جهان به همه‌چیز ربط دارد، یک سرِ تمام این روندها را می‌توان به ایران هم ربط داد. نخست اینکه چین و روسیه امسال، پس از ۱۵ سال، ایران را به «پیمان شانگهای» راه دادند. (ایران ۱۵ سال پیش درخواست عضویت در این پیمان را داده بود.)
مهم‌ترین بخش ماجرا اما هنوز هم در جریان است: پرونده هسته‌ای ایران. پرونده هسته‌ای ایران و مذاکراتی که همین حالا در وین در حال تداوم است، می‌تواند بخشی از بازی برای «غرب» و «شرق» باشد.
چین و روسیه ممکن است ایران را باز هم مانند گذشته بفروشند، اما اگر این کار را بکنند، قطعا از آمریکا امتیاز خواهند گرفت. در مقابل، اگر پیشنهادات آمریکایی‌ها به اندازه کافی برای چین و روسیه جذاب نباشند، این دو می‌توانند باز هم با کارت ایران بازی کنند.
اما این روند (سرشاخ‌شدن بی‌سابقه «غرب» و «شرق») برای ایران هم خالی از لطف نخواهد بود. نخست اینکه بخشی از فشاری که ممکن بود یا ممکن است به ایران وارد شود، اکنون متوجه چین و روسیه خواهد شد.
علاوه بر این، در این مقطع ایران می‌تواند برای هر یک از طرفین شروطی تعیین کند. به عنوان نمونه، اگر ایران کاهش سطح فعالیت‌های هسته‌ای خود را بپذیرد، آمریکا باید در مقایسه با حالت عادی، امتیازاتی گسترده‌تر به ایران بدهد تا فرضا ایران را از چین و روسیه دور کند


نظرات شما