پنجشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۵

سیاسی

استفاده از هوش مصنوعی چینی ممنوع!

استفاده از هوش مصنوعی چینی ممنوع!
پیام خوزستان - در حالی که ایالات متحده در حال آماده شدن برای بررسی افزایش استفاده شرکت‌های آمریکایی از فناوری هوش مصنوعی است، می‌خواهد ...
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در حالی که ایالات متحده در حال آماده شدن برای بررسی افزایش استفاده شرکت‌های آمریکایی از فناوری هوش مصنوعی است، می‌خواهد استفاده شرکت‌ها از هوش مصنوعی چینی را محدود کند.

ایالات متحده در حال آماده شدن برای حداقل تلاش برای جلوگیری از استفاده شرکت‌های آمریکایی از مدل‌های هوش مصنوعی ساخت چین است.
به نقل از CNBC و به گفته یک مطلع در وزارت امور خارجه آمریکا که نامش فاش نشده، استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی چینی توسط شرکت‌های آمریکایی نگرانی‌های جدی را ایجاد می‌کند.
این فرد ناشناس افزود که هوش مصنوعی چینی برای پیشبرد روایت‌های پکن، سانسور مخالفان و بازتاب ایدئولوژی و ارزش‌های حزب کمونیست چین طراحی شده است.
این گزارش ادعا می‌کند که شرکت‌های آمریکایی به دلیل هزینه کمتر و کیفیت قابل مقایسه، مدل‌های هوش مصنوعی چینی را انتخاب می‌کنند.
این گزارش به نقل از برایان آرمسترانگ(Brian Armstrong)، مدیرعامل کوین‌بیس(Coinbase) اشاره کرد که در مورد استفاده این شرکت از دو هوش مصنوعی ساخت چین شامل GLM 5.2 ساخت Z.Ai و Kimi 2.7 ساخت Moonshot مطلبی منتشر کرد.
یک گزارش دیگر CNBC در ماه ژوئن به نقل از مدیرعامل استارت‌آپ Lindy منتشر شد که برای کمک به مهار هزینه‌های فزاینده به هوش مصنوعی چینی DeepSeek روی آورد.
یکی دیگر از محرک‌ها می‌تواند بی‌ثباتی وضع موجود با دولت ایالات متحده و قهرمانان هوش مصنوعی داخلی آن باشد. چند روز پیش، پایگاه Nikkei Asia از افزایش رقابت شرکت‌های آمریکایی از جمله AirBnB و Uber، برای پذیرش مدل‌های هوش مصنوعی چینی خبر داد. در آن گزارش آمده است که این افزایش با تعلیق استفاده از دو مدل Mythos 5 و Claude Fable 5 توسط شرکت آنتروپیک(Anthropic) به دستور دولت مرتبط است.
مشخص نیست که آیا ایالات متحده می‌تواند مستقیماً ممنوعیت گسترده‌ای را بر انتخاب مدل‌های هوش مصنوعی بازار فراتر از تغییر قوانین تدارکات خود اعمال کند یا خیر و احتمالاً ایالات متحده با توجه به مسائل احتمالی متمم اول قانون اساسی که ایجاد خواهد کرد، مشتاق محدود کردن استفاده از مدل‌های منبع‌باز نخواهد بود.
ناگفته نماند که درخواست از شرکت‌ها برای تغییر عملیات خود در سرزمین‌های خارجی دشوار خواهد بود. به عنوان مثال، اپل از پلتفرم هوش مصنوعی مولد Albiaba برای آیفون‌های فروخته شده در چین استفاده می‌کند.
آنچه واضح است این است که هیچ علاقه‌ای بین ایالات متحده و چین در مورد استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی یکدیگر وجود ندارد. رویترز گزارش داد که مقامات چینی مذاکرات مشابهی را با شرکت‌های داخلی خود برای جلوگیری از استفاده از هوش مصنوعی بومی در خارج از این کشور آغاز کرده‌اند.
علاوه بر این، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اعلام کرده است که کدهای هوش مصنوعی کلاد(Claude) محصول شرکت آنتروپیک شامل اصطلاحا یک «درب پشتی» است که به ادعای این وزارتخانه، تهدیدی جدی محسوب می‌شود.
احتمالاً می‌توانیم انتظار داشته باشیم که طی هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌های آینده اطلاعات بیشتری در مورد این محدودیت‌ها از هر دو کشور بشنویم.


نظرات شما