يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵

اجتماعی

هشدار معاونت غذا و داروی اهواز درباره مصرف دارو و تغذیه در ایام محرم

هشدار معاونت غذا و داروی اهواز درباره مصرف دارو و تغذیه در ایام محرم
پیام خوزستان - رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: روز‌های محرم به ویژه برای شرکت کنندگان در آیین‌های عزاداری، پیاده‌روی، هیات‌ها یا فعالیت‌های طولانی در فضای باز، نیازمند توجه ویژه به شرایط جسمی و مصرف دارو است.
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: روز‌های محرم به ویژه برای شرکت کنندگان در آیین‌های عزاداری، پیاده‌روی، هیات‌ها یا فعالیت‌های طولانی در فضای باز، نیازمند توجه ویژه به شرایط جسمی و مصرف دارو است.

پیام خوزستان


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان خوزستان ، دکتر مهرزاد ناطق‌زاده بیان کرد: گرمای هوا و به‌ویژه کم‌آبی بدن می‌تواند بر اثربخشی دارو‌ها و وضعیت سلامت افراد تاثیر بگذارد، بنابراین افراد مصرف کننده دارو باید نسبت به علائمی مانند سرگیجه، ضعف شدید، تپش قلب، سردرد، تهوع و کاهش سطح هوشیاری هوشیار باشند و در صورت بروز این علائم، به محل خنک منتقل شوند و در صورت شدت یافتن نشانه‌ها به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: برنامه مصرف دارو نباید به دلیل حضور در مراسم تغییر کند، مگر با نظر پزشک. همچنین اگر فردی قرار است ساعت‌های طولانی در بیرون از منزل باشد، لازم است دارو‌های ضروری خود را در شرایط مناسب همراه داشته باشد.
ناطق زاده با اشاره به مصرف نذری‌ها در ایام محرم اظهار کرد: برخی از این غذا‌ها پرنمک، پرچرب یا شیرین هستند و ممکن است با بیماری‌ها یا دارو‌های خاص تداخل داشته باشند؛ مصرف زیاد نمک می‌تواند اثر برخی دارو‌های فشار خون را کاهش داده و موجب افزایش فشار خون شود.
رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هشدار داد: بیماران نباید دارو یا انسولین را به بهانه تغییر برنامه غذایی حذف کنند، همچنین افراد مصرف کننده دارو‌هایی مانند وارفارین، باید از تغییر ناگهانی و زیاد در مصرف سبزیجات برگ سبز پرهیز کنند، زیرا این تغییر می‌تواند بر اثر دارو تاثیر بگذارد.
وی بیان کرد: بیماران گوارشی باید دارو‌های خود را در زمان مقرر مصرف کنند و از مصرف نذری‌های تند و پرادویه خودداری کنند، همچنین لازم است از خوردن غذا‌هایی که ساعت‌ها در گرما مانده‌اند پرهیز و در صورت تغییر بو، طعم یا ظاهر غذا، از مصرف آن خودداری شود.
ناطق‌زاده با بیان اینکه سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران مزمن نسبت به مسمومیت غذایی حساس‌تر هستند گفت: دارو‌ها باید با آب ساده مصرف شوند و نباید آنها را با چای، قهوه، نوشابه یا شربت‌های نذری خورد، زیرا ممکن است جذب دارو را تغییر دهد.
رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز توصیه کرد: مصرف چای پررنگ و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بیش از حد انجام نشود و افراد در فاصله بین مراسم‌ها آب کافی بنوشند تا از کم‌آبی بدن جلوگیری شود.


نظرات شما