جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴

گفتگو

اعلام ویژه برنامه‌های هفته منابع طبیعی در خوزستان

اعلام ویژه برنامه‌های هفته منابع طبیعی در خوزستان
پیام خوزستان - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی چندین طرح جنگل‌کاری، آبخیزداری، بیابان‌زدایی و مشارکت مردمی به بهره برداری
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی چندین طرح جنگل‌کاری، آبخیزداری، بیابان‌زدایی و مشارکت مردمی به بهره برداری

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی چندین طرح جنگل‌کاری، آبخیزداری، بیابان‌زدایی و مشارکت مردمی به بهره برداری

پیام خوزستان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، فتح‌الله ابوعلی گفت: این هفته به دلیل تقارن با ایام شهادت حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) در روز‌های ۹ تا ۱۵ اسفند ماه برگزار می‌شود. 
وی ادامه داد: امسال برنامه‌ها با چند رویکرد اصلی پیگیری خواهد شد؛ ابتدا افتتاح طرح‌های انجام‌شده در حوزه‌های جنگل‌کاری و نهال‌کاری، آبخیزداری و بیابان‌زدایی است و همزمان آغاز طرح‌های جدید در این حوزه‌ها برنامه‌ریزی شده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان ادامه داد: در شهرستان ماهشهر طرح مرتعداری مشارکتی به وسعت ۶۱ هزار هکتار با حضور خود مرتع‌داران اجرا می‌شود که از طرح‌های شاخص کشوری است. همچنین برنامه‌های نهال‌کاری در شهر‌های مختلف از جمله مسجدسلیمان با مشارکت مردمی و دامداران و دوستداران طبیعت انجام می‌شود.
ابوعلی با تأکید بر نقش مردم در پایداری طرح‌های منابع طبیعی بیان کرد: طرح‌های مشارکتی با شرکت‌های بزرگ، از جمله پروژه جنگل‌کاری امیدیه و طرح بیابان‌زدایی با مشارکت قرارگاه خاتم‌الانبیا در مناطق رامشیر و شادگان اجرا می‌شود. علاوه بر این، بمنظور توسعه فرهنگ نهال کاری و در ابتکاری نو، طرح نهال‌کاری مناسبتی دریکی از پارک‌ها و محدوده‌های جنگلی شهرستان بهبهان، با مشارکت جمعیت دوستداران محیط زیست آغاز خواهد شد تا شهروندان بتوانند به مناسبت‌های خاص به یادگار نهال بکارند و در حفاظت از منابع طبیعی مشارکت کنند.
سرپرست اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: طرح‌های متنوع آبخیزداری برای کنترل فرسایش خاک، کاهش روان‌آب‌ها و مدیریت رسوبات اجرایی شده و بهره‌برداری و کلنگ‌زنی پروژه‌های جدید در شهرستان‌های مختلف در دستور کار قرار دارد. همچنین طرح زراعت چوب ۶۰۰ هکتاری به‌زودی آغاز خواهد شد که از طرح‌های شاخص کشور در این حوزه است.
ابوعلی با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی آتش‌سوزی‌ها نسبت به سال گذشته افزود: استفاده از ظرفیت مردم محلی، دهیاری‌ها و دوستداران محیط زیست در گزارش‌دهی و اطفای سریع حریق و همچنین حضور فعال‌تر نیرو‌های حفاظتی باعث کاهش خسارت‌ها شده است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع عرصه‌های دچار آتش‌سوزی حدود ۱۷۰۰ هکتار بوده و بخش عمده آن مراتع و پوشش‌های علفی 
سرپرست اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به همکاری این اداره‌کل در طرح‌های اقتصادی گفت: بیش از ۱۵۰۰ هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی تخصیص یافته و همچنین اراضی مناسب برای نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
ابوعلی ضمن دعوت از شهروندان و خیرین به مشارکت در حفاظت و توسعه منابع طبیعی گفت: منابع طبیعی و انفال متعلق به مردم است و حفظ آن برای نسل‌های آینده و بهبود کیفیت زندگی همه واجب است. همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد در این حوزه فعال هستند و با طرح‌های نوآورانه‌ای همچون «قول سبز» دانش‌آموزان و والدین را به حفاظت از جنگل‌های بلوط تشویق می‌کنند.
وی در پایان تأکید کرد: اداره‌کل منابع طبیعی با همکاری مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد و صنایع بزرگ، پروژه‌های بزرگ و مشارکتی را برای حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی خوزستان در هفته منابع طبیعی و سال‌های آتی دنبال خواهد کرد


نظرات شما