چهارشنبه ۳ دي ۱۴۰۴

سیاسی

لایحه بودجه ۱۴۰۵ با رقم بیش از ۱۴ هزار و ۴۴۱ میلیارد ریال تقدیم مجلس شد

لایحه بودجه ۱۴۰۵ با رقم بیش از ۱۴ هزار و ۴۴۱ میلیارد ریال تقدیم مجلس شد
پیام خوزستان -
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه - ۲ دی ۱۴۰۴) مجلس شورای اسلامی بعد از بیان توضیحاتی درباره ویژگی‌های لایحه بودجه ۱۴۰۵، این لایحه را تقدیم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی کرد.
لایحه بودجه ۱۴۰۵ سومین بودجه بعد از تصویب و اجرای قانون برنامه هفتم توسعه کل کشور است. این بودجه از حیث منابع و مصارف بودجه کل کشور بالغ بر ۱۴ هزار و ۴۴۱ میلیارد و ۴۱۷ میلیون و ۵۰۵ هزار و ۶۰۰ ریال است.

پیام خوزستان


افزایش عوارض خروج از کشور در سال آینده
در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۵، عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۹۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و برای سفر سوم و بیشتر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پیشنهاد شده است.
بودجه وزارت ورزش در سال ۱۴۰۵ اعلام شد
بودجه سال ۱۴۰۵ وزارت ورزش و جوانان در بخش هزینه‌های جاری معادل ۱۱ هزار و ۵۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و بودجه عمرانی این وزارتخانه در سال آینده معادل ۱۴ هزار و ۹۷۵ میلیارد و ۴۰۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است تا مجموع بودجه این وزارتخانه به ۲۶ هزار و ۵۰۴ میلیارد و ۷۰۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برسد.
همچنین از محل بودجه عمرانی مربوط به وزارت ورزش و جوانان، معادل ۳ هزار و ۵۰۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی اختصاص داده شده است.
سال دیگر دولت چقدر یارانه نقدی می‌دهد؟
بر اساس جدول شماره ۱۴، برای پرداخت یارانه‌های نقدی مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال و برای یارانه آرد و نان نیز مبلغی بالغ بر ۲۹۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعلام شده است.
مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مستمری خانوارهای تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور نیز مبلغی بالغ بر ۱۳۶ میلیارد ریال و بودجه کمک به معیشت سایر مستمری بگیران دولت مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

پیام خوزستان


سهم نفت در بودجه کم شد
بر اساس بودجه سال ۱۴۰۵ در بخش درآمدهای دولت و دربخش واگذاری دارایی های سرمایه‌ای درآمدهای دولت از حدود ۹۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ به ۲۷۵ همت رسیده است.
به عبارتی دولت درآمدهای حاصل از فروش نفت، واگذاری اوراق، تهاتر نفت بابت تامین فرآورده و کاهش ۷۰ درصدی یافته است.

پیام خوزستان


مالیات فروش سیگار در سال ۱۴۰۵ تعیین شد
براساس لایحه بودجه ۱۴۰۵، برآورد جمع کل مالیات بر فروش سیگار (موضوع بند ث ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده) مبلغ ۱۸ میلیارد ریال (جدید) شده است.

پیام خوزستان


پیش‌بینی رشد ۷۰ درصدی درآمد دولت از واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار
طبق لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۵، دولت پیش‌بینی کرده بابت حقوق ورودی رویه تجاری واردات گوشی‌های همراه خارجی با قیمت بیش از ۶۰۰ یورو، حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کند.

پیام خوزستان


این رقم برای سال گذشته ۴۹۹۸ میلیارد تومان بود و نشان از رشد ۷۱.۵ درصدی دارد. نرخ ارز (یورو) مبنای محاسبه حقوق ورودی این کالاها نیز ۱۰۳ هزار تومان تعیین شده است.

پیام خوزستان


یادآور می‌شود حقوق گمرکی واردات گوشی‌های همراه بالای ۶۰۰ یورو در لایحه بودجه ۱۴۰۵ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۴ تغییری نداشته و ۱۵ درصد اعلام شده است.
تعرفه واردات این خودروها کاهش یافت
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، تعرفه گمرکی واردات برخی خودروها با هدف تنظیم بازار و کاهش هزینه تمام‌شده برای مصرف‌کنندگان کاهش یافته است.
طبق مفاد این لایحه، تعرفه گمرکی خودروهای وارداتی هیبریدی، خودروهای بنزینی با حجم موتور کمتر از ۱۵۰۰ سی‌سی و همچنین خودروهای بنزینی با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده است. این تصمیم در راستای سیاست‌های دولت برای مدیریت بازار خودرو، کاهش فشار قیمتی، ارتقای بهره‌وری مصرف سوخت و حرکت تدریجی به سمت استفاده از خودروهای کم‌مصرف و پاک اتخاذ شده است.
دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۵ تأکید کرده است که اصلاح تعرفه‌های گمرکی خودرو، علاوه بر ایجاد تعادل در بازار، می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری، بهبود کیفیت خودروهای عرضه‌شده و پاسخ‌گویی بهتر به نیاز مصرف‌کنندگان منجر شود.

پیام خوزستان


مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده ۱۲ درصد است
براساس جداول لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، در مجموع ۳ درصد به نرخ قانونی مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده اضافه خواهد شد و این نوع مالیات به ۱۲ درصد در سال آینده می رسد.
میزان افزایش حقوق سربازان در سال آینده اعلام شد/ مستمری مددجویان چه تغییری می‌کند؟
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۵ که عصر امروز (سه شنبه) توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد، حقوق سربازان و مستمری مددجویان ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت.

پیام خوزستان


سقف معافیت مالیاتی حقوق کارمندان مشخص شد
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، میزان معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان برای هر ماه ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که معادل ۴۸۰ میلیون تومان(۴۸ هزار تومان با حذف ۴ صفر) در سال می‌باشد.
این تغییر به معنای افزایش حداقل میزان درآمدی است که از پرداخت مالیات معاف می‌ماند و می‌تواند بخشی از فشار مالیاتی روی حقوق‌بگیران را کاهش دهد.

پیام خوزستان


تکلیف حقوق کارمندان در سال آینده مشخص شد
لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور با پیش‌بینی افزایش حقوق کارکنان ارائه شد.
بر اساس این لایحه، میزان افزایش ضریب ریالی حقوق سایر افزایش متناظر برای گروه‌های مختلف حقوق بگیر کلیه دستگاه‌های اجرایی ۲۰ درصد تعیین شده است.

پیام خوزستان


در بخش هزینه‌ای بودجه که به جبران خدمات کارکنان دولت اختصاص دارد، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان (با حذف چهار صفر) در نظر گرفته شده است.
ارز ترجیحی رسما حذف شد؟
براساس جداول لایحه بودجه ۱۴۰۵، منابع حاصل از حذف ارز ترجیحی برابر ۵۷۲ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با توجه به جداول لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ که امروز به مجلس تقدیم شد، رقم ۵۷۲ هزار میلیارد تومان ( ۵۷.۲ میلیارد تومان با حذف ۴ صفر) در جداول به عنوان منابع حاصل از اصلاح نرخ ارز ترجیحی در نظر گرفته شده است.

پیام خوزستان


بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چه قدر است؟
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۵ که عصر امروز از سوی رئیس جمهوری تقدیم مجلس شد بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معادل مبلغ ۳۰ میلیارد و ۲۸۵ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۹۰۰ ریال (جدید) برآورد شده است.
سهم صندوق بیمه کشاورزی، ۱۲ هزار میلیون ریال تعیین شد
در این لایحه بر اساس بند (۲۴) ماده (۱) قانون الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی و تبصره ذیل ماده (۴۹)قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، سقف اعتبارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی از محل بند(م) ماده(۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) جهت پرداخت به عنوان سهم دولت به صندوق یاد شده، الزام سال ۱۴۰۵، ۱۲ هزار میلیون ریال است که نسبت به سال گذشته افزایشی نداشته است.
حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده ۱۴ میلیون تومان شد
مطابق لایحه پیشنهادی دولت، حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده ۱۴ میلیون تومان خواهد بود.

پیام خوزستان


نرخ سوخت هواپیما سال آینده چقدر است؟
در این بودجه پیشنهادی حداقل نسبت نرخ سوخت هوایی و نرخ سوخت جت از قیمت خرید پالایشگاهی ۶۰ درصد پیشنهاد شده است که در بودجه ۱۴۰۴ نرخ سوخت هواپیما ۳۰ درصد قیمت خرید پالایشگاه تعیین شده بود.
وام مستاجران تحت پوشش ۴۰۰ میلیون تومان شد
در لایحه بودجه ۱۴۰۵ که امروز توسط رییس‌جمهور تقدیم مجلس شد، سقف تسهیلات ارزان قیمت ودیعه و خرید مسکن مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی و بیماران مستمند و معسر ۴ میلیارد ریال معادل ۴۰۰ میلیون تومان پیشنهاد شده که نسبت به سال ۱۴۰۴ بدون تغییر است.
در سال جاری دولت در قالب طرحی حمایتی در سال جاری، تسهیلات ودیعه مسکن مددجویان زیر پوشش بنیاد شهید، کمیته امداد و بهزیستی را ۴۰۰ میلیون تومان به صورت قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۰ ساله اعلام کرد.
این تسهیلات از محل ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۴ تأمین می‌شود.
شرط اصلی بهره‌مندی از این وام، نداشتن سابقه مالکیت مسکن و معرفی توسط نهادهای ذی‌ربط است. هدف طرح، کاهش فشار اقتصادی بر مستأجران و کمک به ساماندهی بازار اجاره مسکن است.
دولت هم‌چنین در حال حاضر به سایر مستاجران ساکن در شهر تهران ۲۷۵ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۲۱۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۱۴۰ میلیون تومان و روستاها ۵۵ میلیون تومان تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت می‌کند.
متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۵ را اینجا بخوانید.


نظرات شما