پیام خوزستان

آخرين مطالب

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر علمي

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زومیت / خوردن میوه و سبزیجات بیشتر در طول روز، می‌تواند تنها در عرض یک شب، کیفیت خواب شما را تا 16 درصد بهبود بخشد.
تصور کنید بتوانید تنها با افزودن چند دانه انگور، یک سیب‌زمینی یا چند توت‌فرنگی به وعده‌های روزانه، کیفیت خواب را به‌طرز چشمگیری بهتر کنید. روش پیشنهادی ساده، طبیعی، بی‌نیاز از داروست و می‌تواند تنها در عرض یک شب، خوابی آرام‌تر و پیوسته‌تر برای شما به ارمغان بیاورد. دانشمندان می‌گویند تغذیه‌ی سالم، نقشی فراتر از سلامت جسم دارد؛ نقشی که تا رختخواب شبانه ادامه پیدا می‌کند.
بازار
کیفیت خواب، یکی از عوامل کلیدی در سلامت جسم و ذهن است و راهکارهای بسیاری برای بهبود آن پیشنهاد شده؛ از تنظیم دمای اتاق گرفته تا ورزش منظم. اکنون، مطالعه‌ای تازه که توسط پژوهشگران دانشگاه شیکاگو و دانشگاه کلمبیا انجام شده، نشان می‌دهد که میان میزان مصرف میوه و سبزی و کیفیت خواب شبانه ارتباط معناداری وجود دارد. گذشته از این، فواید تغذیه‌ای این خوراکی‌ها نیز قابل چشم‌پوشی نیست.
به‌گزارش ساینس‌آلرت، دکتر اسرا تسالی، پژوهشگر خواب از دانشگاه شیکاگو، می‌گوید: «یافته‌های مطالعه گامی مهم در پرکردن خلأ دانش عمومی درباره‌ی پیوند میان تغذیه و خواب محسوب می‌شوند.»
در پژوهش، 34 شرکت‌کننده‌ی جوان و سالم به‌مدت یک هفته عادات غذایی خود را به ثبت رساندند. سپس با استفاده از ابزارهای پوشیدنی، الگوهای خواب افراد نیز سنجیده شد. پژوهشگران به‌ویژه بر میزان گسیختگی خواب تمرکز کردند؛ یعنی تعداد دفعات بیدار شدن یا جابه‌جایی بین مراحل مختلف خواب.
نتایج به‌دست‌آمده نشان داد افرادی که بیشتر میوه، سبزی و کربوهیدرات‌های سالم، مانند غلات کامل مصرف کرده بودند، خواب آرام‌تری را تجربه کردند. به باور تیم پژوهش، فیبر و کربوهیدرات‌های موجود در این مواد غذایی، نقش اصلی را در بهبود کیفیت خواب ایفا می‌کنند.
فیبر و کربوهیدرات نقش اصلی را در بهبود کیفیت خواب ایفا می‌کنند
مدل‌سازی آماری پژوهشگران نشان می‌دهد که مصرف پنج پیمانه میوه و سبزی در روز، می‌تواند تا 16 درصد کیفیت خواب را بهبود بخشد که به گفته‌ی تسالی، «بسیار شایان توجه» است. او می‌افزاید: «چنین تغییری فقط در یک شب ظاهر می‌شود که واقعاً چشمگیر است.»
البته، داده‌های آزمایش به‌تنهایی برای اثبات رابطه‌ی علت و معلولی کافی نیستند. عواملی مانند سطح درآمد نیز ممکن است هم بر تغذیه و هم بر خواب اثر بگذارند. با‌این‌حال، یافته‌ها حاکی از وجود رابطه‌ای معنادار هستند. نتایج پژوهش با مطالعات پیشین در زمینه‌ی تأثیر رژیم غذایی بر کیفیت خواب همخوانی دارد. ارتباط میان تغذیه و خواب منطقی است؛ زیرا سلامت عمومی بدن به‌شدت به هر دو عامل وابسته است.
علاوه بر این، احتمال وجود یک چرخه‌ی بازخوردی نیز مطرح می‌شود: مطالعات گذشته نشان داده‌اند که کم‌خوابی می‌تواند میل به غذاهای ناسالم را افزایش دهد. این امر نیز می‌تواند زمینه‌ای برای بررسی‌های عمیق‌تر در مطالعات آینده باشد.
نکته‌ی مهم این است که عوامل متعددی بر خواب اثر می‌گذارند؛ از جمله دمای بدن و زمان‌بندی خواب. از آنجایی که بسیاری از افراد با مشکلات خواب مواجه‌اند، هر راهکار ساده‌ای که بتواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند، ارزش بررسی دارد.
در همین راستا، ماری پیر سن‌آنژ، متخصص تغذیه از دانشگاه کلمبیا، می‌گوید: «بسیاری از مردم از من می‌پرسند آیا غذایی هست که به خواب بهتر کمک کند؟ بله، حتی تغییرات کوچک هم می‌توانند مؤثر باشند. این یعنی خواب بهتر کاملاً در اختیار شماست.»
پژوهش در نشریه‌ی سلامت خواب منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1120367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفتار باورنکردنی ترامپ در جشن قهرمانی!‌‎

قهرمانی چلسی در جام جهانی باشگاه ها؛ شیرهای لندن پی اس جی رو غافلگیر کردن!

سیدصالحی:نام‌ها جا‌به‌جا می‌شوند اما کارایی مهم است

جشن قهرمانی چلسی، قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها

حرکت عجیب ستاره پاریس در فینال

دو ایرانی فاتحان اصلی جام باشگاه‌های جهان!

اهدای مدال به علیرضا فغانی و تیم داوری فینال جام جهانی باشگاه‌ها

جوایز بهترین‌های جام جهانی باشگاه‌های فیفا

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

درگیری فیزیکی بین اعضای تیم چلسی و پاری‌سن‌ژرمن پس از سوت پایان بازی

امیررضا معصومی در‌ تمرین تیم ملی جمهوری آذربایجان!

موقعیت تک به تکی که دلاپ به سادگی از دست داد

موقعیت خطرناک برای پاریسن ژرمن و باز هم واکنش سانچز دروازه چلسی را بسته نگه داشت

ژوائو نوس به دلیل کشیدن موی کوکوریا با کارت قرمز مستقیم علیرضا فغانی اخراج شد

مهار آتش سوزی تریلر حامل سوخت در محور شوش به اهواز

صحنه سرنگونی پدرو در محوطه جریمه پاریسن ژرمن که فغانی اعتقادی به خطا نداشت

ضربه خطرناک ویتینیا؛ چلسی 3-0 پاری‌سن‌ژرمن

سه بازیکن دیگر هم به تراکتور پیوستند

شیرجه تک دست دوناروما مانع از گل چهارم چلسی شد

2 گل پالمر در نیمه اول از نگاه دوربین روی لباس علیرضا فغانی

واکنش غریب آبادی به اظهارنظر صدراعظم آلمان درباره فعال شدن اسنپ بک

شوت کواراتسخلیا با واکنش ضعیف سانچز دفع شد

سوپرسیو سانچز مانع از گلزنی پاری‌سن‌ژرمن شد

بحث کردن مریم امیرجلالی با سیما تیرانداز درباره رژیمش

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر

گلر استقلال به ملوان پیوست

تذکر شدید و کارت زرد فغانی به نتو

گل سوم چلسی به پاریسن ژرمن توسط پدرو در دقیقه 45

ضربه سر نوس با واکنش خوب سانچز مهار شد

خسرو معتضد: ما یک آدم با سر و زبان مثل ظریف در سازمان ملل می‌خواهیم

وزیر کشور: پاکستان با اقدام قاطعانه نشان داد با ایران دوست و برادر است

غریب آبادی: در طول جنگ، هماهنگی وزارت خارجه و بخش نظامی کشور در حد اعلی بود

من طلبی از شما ندارم...

نفیسه روشن: کسانی که به من بدی کردن رو نمی بخشم

تیزر متفاوت برنامه «از سرگذشت»

وقتی امیرحسین رستمی وفاداریش رو به هوتن شکیبا ثابت می کنه!

بخشی از صحبت های زیبا بروفه در مورد فرزندان طلاق

تقدیم به بانوی زیبایِ شکارگاه…

پروژه خارق‌العاده در چین؛ وقتی زنبورهای واقعی به سایبورگ تبدیل می‌شوند

گزارش زنده؛ پاری سن ژرمن 0_0 چلسی

حضور ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه ها

چالش گل از روی نقطه کرنر وریا غفوری

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 23 تیر 1404

لفاظی تکراری نتانیاهو درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و موشکی ایران

رایزنی وزرای خارجه روسیه و چین درباره مناقشه میان ایران و اسرائیل

عارف: اجازه نمی‌دهیم دشمنان از جبهه اقتصادی به کشور آسیب برسانند

حمله رسایی به عراقچی: چرا سفیر فرانسه را هنوز از راه نرسیده پذیرش می‌کنید!؟

صادق خرازی: اگر جنگ 12 روزه ادامه پیدا می‌کرد، می‌توانست موجب از بین رفتن رژیم صهیونیستی شود

کشف قطعات و ملزومات پهپاد‌های منتسب به عوامل رژیم صهیونیستی در پرند

خاطره مهران مدیری از دوران مستاجری اش