پیام خوزستان

آخرين مطالب

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت بی‌سابقه پیش‌بینی می‌کند علمي

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت بی‌سابقه پیش‌بینی می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زومیت / سامانه هوش مصنوعی جدیدی که به‌تازگی طراحی شده، می‌تواند «رفتار انسان را در هر موقعیتی» با دقتی بی‌سابقه پیش‌بینی کند.
محققان سیستم هوش مصنوعی جدیدی به نام قنطورس (Centaur) طراحی کرده‌اند که می‌تواند فرایندهای فکری و رفتاری انسان را بسیار دقیق‌تر از مدل‌های قبلی شبیه‌سازی و پیش‌بینی کند. این دستاورد می‌تواند راه را برای تحقیقات پیشرفته در زمینه‌هایی مثل روان‌شناسی، علوم شناختی و تعامل انسان و ماشین هموار کند.
مدل قنطورس با استفاده از بیش از 10 میلیون تصمیم واقعی که شرکت‌کنندگان در آزمایش‌های روان‌شناسی گرفته بودند آموزش دیده است. محققان در مقاله‌ی منتشر شده‌ی خود گزارش دادند که این مدل توانسته با دقتی حدود 64 درصد، طرز فکر و رفتار انسان را پیش‌بینی و بازسازی کند.
بازار
قنطورس با مجموعه‌ داده‌ی رفتاری بسیار بزرگ آموزش داده شده است
مدل‌های پیشین هوش مصنوعی تا حدی می‌توانستند رفتار انسان را پیش‌بینی کنند، اما نه با این سطح از دقت. برندن لیک، محقق روان‌شناسی و علم داده در دانشگاه نیویورک که در تحقیق مشارکت نداشت، به لایس‌ساینس گفت: «قنطورس از نظر توانایی پیش‌بینی، یک گام فراتر از مدل‌های قبلی است.»
قنطورس چیست؟
قنطورس نوعی مدل هوش مصنوعی است که بر پایه‌ی فرآیندهای شناختی انسان طراحی شده و با استفاده از مجموعه داده‌ی منتخب به نام Psych-101 آموزش دیده است. طبق گفته‌ی محققان، این مجموعه شامل داده‌های رفتاری بیش از 60هزار نفر در 160 آزمایش روان‌شناسی مختلف است که در مجموع بیش از 10 میلیون تصمیم فردی را دربرمی‌گیرد. محققان پروژه معتقدند که این مجموعه داده ممکن است بزرگ‌ترین پایگاه داده‌ی رفتاری انسانی در جهان باشد.
مارسل بینز، نویسنده‌ی اصلی مقاله و محقق مؤسسه‌ی هوش مصنوعی انسانی‌محور هلمهولتز در آلمان، توضیح داد: «در اصل، ما به مدل، نسخه‌ای کامل از روند یک آزمایش روان‌شناسی را نشان می‌دهیم که شامل تمام آنچه شرکت‌کننده شنیده، دیده یا انجام داده است.» سپس محققان از مدل خواستند که انتخاب‌های شرکت‌کنندگان را در موقعیت‌های خاص پیش‌بینی کند. اگر مدل، انتخابی متفاوت با رفتار واقعی شرکت‌کننده ارائه می‌داد، محققان مدل را با تصحیح آن انتخاب، مجددا تنظیم می‌کردند. این فرایند بارها و بارها تکرار شد تا زمانی که قنطورس بتواند به‌طور مداوم پیش‌بینی‌های درستی ارائه دهد.
مدل قنطورس هنگام آزمایش در مقایسه با چندین مدل شناخته‌شده‌ی دیگر در حوزه تفکر انسانی، در تمامی موارد عملکرد دقیق‌تری در پیش‌بینی رفتار انسان از خود نشان داد. این مدل ویژگی منحصربه‌فردی دارد که می‌تواند انتخاب‌های انسان را حتی در شرایطی که در زمان آموزش هرگز با آن‌ها روبه‌رو نشده، پیش‌بینی کند.
نکته‌ی جالب توجه این است که مدل قنطورس توانایی سازگاری با موقعیت‌های در حال تغییر را نیز دارد و حتی می‌تواند زمان واکنش انسان‌ها را هم پیش‌بینی کند. بینز می‌گوید: «ما ابزاری ساخته‌ایم که مثل آزمایشگاهی مجازی به ما امکان می‌دهد رفتار انسان را در هر موقعیتی که به زبان طبیعی توصیف شده باشد پیش‌بینی کنیم.»
بینز و تیمش قصد دارند مدل جدید را به‌صورت مستمر بهبود دهند. آن‌ها امیدوارند مجموعه‌داده‌ی Psych-101 را با اضافه‌کردن اطلاعات جمعیت‌شناختی و روان‌شناختی از جمله سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و ویژگی‌های شخصیتی گسترش دهند تا توانایی‌های آموزشی مدل را تقویت کنند. این جزئیات به مدل قنطورس امکان می‌دهد رفتارها را بر اساس ویژگی‌های فردی افراد پیش‌بینی کند.
هدف بعدی محققان استفاده از قنطورس به‌عنوان نماینده‌ای از مغز انسان برای بررسی این موضوع است که آیا الگوهای خاصی که در پردازش داده‌های این برنامه دیده می‌شوند، با تصمیم‌گیری‌های مشخص در انسان همبستگی دارند یا نه. به گفته‌ی آن‌ها، این اطلاعات می‌تواند به پاسخ‌دادن به پرسش‌هایی درباره‌ی نحوه‌ی پردازش اطلاعات در انسان و تفاوت تصمیم‌گیری بین افراد سالم و افراد دارای اختلالات روانی کمک کند.
بینز می‌گوید: «در حال حاضر، اساساً یک مدل جعبه‌سیاه داریم که به‌خوبی رفتار انسانی را پیش‌بینی می‌کند.» یعنی آن‌ها می‌دانند قنطورس چه تصمیمی را پیش‌بینی می‌کند، اما هنوز نمی‌دانند این مدل چطور به آن تصمیم رسیده است.
مشخص نیست قنطورس فرآیندهای ذهنی انسان را مدل‌سازی کرده، یا فقط نتایج را تقلید می‌کند
به گفته‌ی لیک، پرسش مهم کنونی این است: آیا قنطورس فقط رفتارهای انسان را پیش‌بینی می‌کند، یا واقعاً فرآیندهای شناختی درونی ما را بازآفرینی می‌کند؟ او این پرسش را مطرح می‌کند: «آیا این مدل واقعاً فرآیندهای ذهنی انسان را مدل‌سازی کرده، یا فقط نتایج را تقلید می‌کند؟»
مدل قنطورس افق‌های تازه‌ای را در حوزه‌های روان‌شناسی و تحقیقات سلامت می‌گشاید. از جمله کاربردهای آن می‌توان به پیش‌بینی رفتار انسان در موقعیت‌های بالینی، طراحی اولیه و تحلیل آزمایش‌های روان‌شناسی اشاره کرد. برای نمونه، محققان می‌توانند با استفاده از این مدل، روش‌هایی را برای طراحی آزمایشی بیابند که پدیده‌ی مورد نظر را با وضوح بیشتری نشان دهد یا به تعداد شرکت‌کنندگان کمتری نیاز داشته باشد.
دکتر لیک، بیش از همه از کاربردهای آموزشی مدل هیجان‌زده است. او می‌گوید: «در بلندمدت، اگر بتوانیم پیش‌بینی کنیم یک دانش‌آموز چگونه یاد می‌گیرد و مسائل را تحلیل می‌کند، آن‌گاه می‌توانیم تأثیر راهبردهای مختلف آموزشی را شبیه‌سازی کنیم؛ چیزی که می‌تواند معادلات آموزش را به‌کلی تغییر دهد.»
مطالعه در نشریه‌ی نیچر منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1119786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی بعد از 18 سال دوری: اشک‌های دی‌ماریا در خانه

آغاز تمرینات پیش فصل آرسنال

تمامی گل‌های یاسر آسانی در لیگ نخبگان

خوش گلدیز سردار دورسون

خداحافظی احساسی مربی سپاهان

تیم منتخب تاریخ بارسلونا از نظر لامین یامال

تمرینات امروز پرسپولیسی‌ها زیرنظر هاشمیان

شماره پیراهن فرجی در تراکتور: دبل سه!

پیغام شجاع برای دو خروجی تیم تراکتور

رضا اسدی و برهم زدن نقل و انتقالات با پیراهن آبی

لاریجانی: اگر رژیم صهیونیستی بیچاره نمی‌شد آتش بس اعلام نمی کرد

ادعای فارس درباره جزئیات حمله اسرائیل به جلسه شورای عالی امنیت

گزینه استقلال به ترکیه نمی‌رود

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

چرا دست گذاشتی و زن سابق رفیقت؟

یکی دیگه اسم مهراوه رو انتخاب کرده!

سکانس‌هایی از سریال کنکل

چهره ها/ تغییر چهره بی بی سریال متهم گریخت بعد از 20 سال

سکانس عاشقانه ای با صدای علیرضا قربانی از «زعفرانیه ١٤ تیر»

امیر نادری رئیس جشنواره زردآلوی طلایی ارمنستان شد

کیانوش گرامی: 700-800 کبوتر دارم!

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

استفاده از مشربات الکی تقلبی 31 نفر را راهی بیمارستان بزرگ دزفول کرد

آتش‌سوزی گسترده منابع طبیعی سولک صیدون مهار شد

واکنش اینستاگرامی دورسون به شایعات جدایی

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

راغفر: نقشه صهیونیست‌ها کشتار 200 تا 300 هزار نفر از مردم به دست کومله، مجاهدین و سلطنت طلب‌ها بود.

نگرانی شبکه ضدایرانی اینترنشنال از دستگیری جاسوسان در داخل کشور

وسط قصه‌ای گیر کردم که همه خوبن من احمق!

چهره ها/ محمدرضا گلزار سیکس‌پک‌های خود را به رخ کشید

چهره ها/ بازیگر گیلدخت با یک تیپ جذاب جلب‌توجه کرد

حسادت رفیق از رقابتِ رقیب بدتره

وقتی آقای سهیلی حوصله ی مصاحبه نداره

مهسا حجازی از خفگی تا تاسیان

تیزر سری جدید مسابقه «مردان آهنین»

صحبت های آرامش بخشِ بهنوش طباطبایی

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

اصلاح طرح تشدید مجازات جاسوسی در کمیسیون امنیت ملی

فتوای آیت‌الله نوری همدانی درباره حکم محاربه تهدیدکنندگان رهبری در قم بررسی شد

حکم 5 سال حبس تجمیعی جدید به تاج زاده ابلاغ شد

نبویان: از بازرسان آژانس ریزتراشۀ جاسوسی کشف کرده‌ایم

آغاز فرایند رسمی ورود و شماره‌گذاری خودرو‌های گذر موقت در منطقه آزاد اروند

چهره ها/ سلفی بازیگر سریال همه چیز آنجاست با پسرش

کله خرابِ خانواده...

صحنه ای از دوبلوری ژاله صامتی

سکانس معنادار از مهران مدیری در سریال تاسیان