پیام خوزستان

آخرين مطالب

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات علمي

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / دانشمندان به این سوال که آیا هوش مصنوعی مرور مقالات و مطالعات را تسریع می‌کند یا آن را کاملاً مختل می‌کند، پاسخ داده‌اند.
انتشار تعداد فزاینده‌ای از مقالات مشکل‌ساز از جمله مقالات جعلی تولید شده توسط هوش مصنوعی، یک بحران برای روش تثبیت شده ترکیب شواهد محسوب می‌شود، اما با رویکردی جدید، هوش مصنوعی نیز ممکن است نجات‌دهنده این موضوع باشد.
بازار
روش ترکیب شواهد در چند دهه گذشته، پزشکی و سایر زمینه‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. فرآیند نظام‌مند ترکیب یافته‌های مطالعات متعدد در مرورهای جامع به دانشمندان و سیاست‌گذاران کمک می‌کند تا از مقالات جهانی بینش‌هایی به دست آورند. هوش مصنوعی نویدبخش، تسریع بخش‌هایی از فرآیند از جمله جستجو و فیلتر کردن است. این سامانه همچنین می‌تواند به دانشمندان در شناسایی مقالات مشکل‌ساز کمک کند.
اما سایر کاربردهای بالقوه هوش مصنوعی به این معنی است که بسیاری از رویکردهای در حال توسعه برای اطمینان از اینکه ترکیب شواهد، قابل اعتماد و پاسخگو باقی می‌مانند، کافی نخواهند بود. در واقع، دانشمندان نگرانند که استقرار هوش مصنوعی برای تولید مقالات جعلی، بحران وجودی برای این رشته ایجاد کند. آنچه مورد نیاز است یک رویکرد کاملاً متفاوت است، رویکردی که بتواند به به‌روزرسانی و پس‌گیری مقالات در طول زمان را پاسخ دهد.
دانشمندان شبکه‌ای از پایگاه‌های داده شواهد که دائماً به‌روزرسانی می‌شوند را پیشنهاد می‌کنند که توسط مؤسسات متنوعی به عنوان مجموعه‌های زنده میزبانی می‌شوند. هوش مصنوعی می‌تواند برای کمک به ساخت این پایگاه‌های داده استفاده شود و هر پایگاه داده یافته‌های مربوط به یک موضوع یا موضوعات گسترده را در خود جای می‌دهد و منبعی برای تعداد نامحدودی مرورهای فوق‌العاده سریع و قوی فردی فراهم می‌کند.
در حال حاضر، استاندارد طلایی برای ترکیب شواهد، مروری نظام‌مند است. این مرورها جامع، دقیق، شفاف و عینی هستند و هدف آنها گنجاندن هرچه بیشتر شواهد مرتبط با کیفیت بالا است. آنها همچنین از بهترین روش‌های موجود برای کاهش سوگیری استفاده می‌کنند. بخشی از این امر با غربالگری مطالعات توسط چندین مرورگر، اعلام هرگونه معیار، پایگاه داده، اصطلاحات جستجو و غیره ممکن می‌شود. با این حال، این مرورها نیازمند منابع قابل توجهی هستند.
برای نویسندگان مرور، همگام شدن با تعداد فزاینده مقالات دشوار است. تخمین زده شده است که مقالات علمی از سال 1952 هر 14 سال یک‌بار دو برابر شده است. از آنجایی که هر مرورگر تمایل به دسترسی به نشریات مختلف دارد و پایگاه‌های داده به طور مداوم به‌روز می‌شوند، مرورهای نظام‌مند با مشکلات تکرارپذیری مواجه هستند. علاوه بر این، بسیاری از مرورهای نظام‌مند ناخواسته به نشریاتی استناد می‌کنند که پس گرفته شده‌اند، از جمله مواردی که به دلیل مسائل روش‌شناختی یا اخلاقی و کلاهبرداری از ادبیات حذف شده‌اند.
دانشمندان موافقند که هوش مصنوعی می‌تواند بخشی از راه‌حل این مشکلات باشد. این می‌تواند به آنها کمک کند تا مرورها را جامع‌تر و کارآمدتر انجام دهند، اما به نظر می‌رسد یک جنبه نادیده گرفته شده است؛ جنبه‌ای که هوش مصنوعی به ویژه «مدل‌های زبان بزرگ»(LLMs) می‌تواند برخی از مشکلات را تشدید کند. در این مرحله، اطلاعات کمی در مورد اینکه چند مقاله علمی که کاملاً توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند در حال انتشار هستند، وجود دارد.
حتی اگر «LLM ها» به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرند، جدا کردن مواردی که در آنها برای ساخت مقالات استفاده شده‌اند از مواردی که نویسندگان از آنها برای بهبود نوشتن خود استفاده می‌کنند، دشوار است. با این حال، هوش مصنوعی مولد احتمالاً تولید دست‌نوشته‌های جعلی را آسان‌تر می‌کند. استفاده از چندین «LLM» تشخیص اثرات متنی مرتبط را برای انسان‌ها دشوارتر می‌کند. به عبارت دیگر، استفاده از هوش مصنوعی مولد احتمالاً مشکل رو به رشد کارخانه‌های مقاله را تقویت خواهد کرد، با توجه به اینکه مقالات جعلی اکنون در عرض چند دقیقه به صورت رایگان تولید می‌شوند.
چه باید کرد؟
دانشمندان در حال حاضر دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه شناسایی مطالعاتی که نگرانی‌هایی را مطرح کرده‌اند یا پس گرفته شده‌اند، ارائه می‌دهند. این امر، شامل بررسی مطالعات در برابر پایگاه داده «Retraction Watch» است که پس‌گیری‌های جمع‌آوری شده از وب‌سایت‌های ناشران را فهرست می‌کند و استفاده از پایگاه داده «CENTRAL» که مخزنی برای گزارش‌های کارآزمایی بالینی است ؤ مطالعات پس گرفته شده را نشان‌گذاری می‌کند.
حتی در حال حاضر نیز این نوع بررسی مجدد، اغلب اتفاق نمی‌افتد، احتمالاً به این دلیل که نویسندگان مرور اصلی، منابع محدودی دارند و انگیزه کمی دارند. توانایی دانشمندان با افزایش روزافزون تولید مقاله علمی، هم مشروع و هم جعلی برای حفظ تصویر دقیقی از آنچه داده‌ها نشان می‌دهند احتمالاً از بین خواهد رفت. بنابراین چه سامانه‌ای می‌تواند حذف مداوم و سریع مقالات جعلی یا مشکل‌ساز دیگر را از پایگاه‌های داده امکان‌پذیر کند؟
کار پژوهشگران بر روی پروژه شواهد حفاظتی، آنها را متقاعد کرده است که شبکه‌ای از پایگاه‌های داده شواهد که با هوش مصنوعی فعال است و دائماً به‌روز می‌شوند، یک راه‌حل در دسترس است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1119244/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

عراقچی: هنوز قصد خروج از ان‌.پی‌.تی را نداریم

ایران: جنایات رژیم صهیونیستی مصداق جنایت جنگی، تجاوز و جنایت علیه بشریت است

تکذیب درگیری با عوامل موساد در آزادراه کرج-قزوین

برشی از قسمت جدید سریال «شکارگاه»

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

مراسم معارفه ریکاردو ساپینتو از دریچه دوربین باشگاه استقلال

تمرین امروز تیم تراکتور

محرومیت بیرانوند به زودی اعلام و اجرایی می‌شود

اثر جدید حمید سحری؛ پی اس جی 4-0 رئال مادرید

عارف: با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

سفر رفته یا زندان؟

عکس بامزه از کودکی لاله مرزبان بازیگر نقش آبان

توصیه مهم مجید انتظامی به پسرش درباره آهنگسازی: شلوغش نکن!

تو چرا اینجا کار میکنی اصلا؟

اگه با من حرف نزنه، پس با کی می خواد حرف بزنه؟

تو جای من نیستی، پس حق نداری قضاوتم کنی

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

اهالی هنر و رسانه در ‌سوگ شهیدان؛ خیمه هنر ‌ایثار را روایت می‌کند

ارتقای ایمنی جاده‌ها اولویت توسعه استان است

توتونچی: پسر من از مدافعان رئال مادرید بهتر است

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

ضوابط صادرات آرد و جو اعلام شد

با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

شیخ نعیم قاسم مطرح کرد؛ از جزئیات ماجرای انفجار پیجرها تا نقش رهبر انقلاب در تحولات منطقه

من ده سال رفیقش بودم، شما چند سال پدرش بودین؟!

تیزر قسمت بیست و یکم سریال «تاسیان»

صحبت‌های الهام نامی بازیگر سریال «کارگاه» درباره شهرت

رضایت گرفت اونم چه رضایتی!

عروسک کارناوال، «جناب خان» را تکرار می‌کند؟

اسم کباب اومد تونست حساب کنه!

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

خوش و بش ساپینتو با بازیکنان استقلال

در چنین روزی؛ صعود آرژانتین به مرحله بعدی کوپا آمریکا با پیروزی برابر کاستاریکا در روز بریس آگوئرو

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد