پیام خوزستان

آخرين مطالب

ابطحی: پزشکیان باید شجاعت رفع فیلترینگ را داشته باشد؛ اکثر مسئولان، اینترنت بدون فیلتر دارند سیاسی

ابطحی: پزشکیان باید شجاعت رفع فیلترینگ را داشته باشد؛ اکثر مسئولان، اینترنت بدون فیلتر دارند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اقتصاد نیوز / «محمدعلی ابطحی»، سیاستمدار و عضو مجمع روحانیون مبارز، در گفتگویی با اقتصادنیوز نگاه حداکثری ایدئولوژیک را ریشه اصلی مشکلات امروز کشور می‌داند. او می‌گوید: «کشوری که تقریباً همه مسئولانش اینترنت بدون فیلتر دارند، اصلاً متوجه سختی‌های مردم نمی‌شود.»
«محمدعلی ابطحی»، سیاستمدار اصلاح طلب و عضو مجمع روحانیون مبارز، می‌گوید: «کشوری که تقریباً همه مسئولانش اینترنت بدون فیلتر دارند، اصلاً متوجه سختی‌های مردم نمی‌شود.» 
ابطحی تأکید می‌کند که تمرکز حاکمیت بر موضوعاتی مثل حجاب، سگ‌گردانی یا فیلترینگ، به جای پرداختن به امنیت واقعی اطلاعات، باعث شده فرصت‌ها از دست برود و خسارات جبران‌ناپذیری به کشور وارد شود. به باور او، اگر مسئولان فیلترشکن‌های خود را قطع کنند، تازه خواهند فهمید مردم چه شرایطی را تحمل می‌کنند.
در این گفتگو با ابطحی، به بررسی چگونگی حفظ سرمایه اجتماعی در شرایط بحرانی و ضرورت درک متقابل میان مردم و حاکمیت پرداختیم.
مشروح گفت‌وگو اقتصادنیوز با «محمدعلی ابطحی»، سیاستمدار و عضو مجمع روحانیون مبارز، را در ادامه بخوانید؛
*******
آقای ابطحی! یک‌سال از آغاز دولت آقای پزشکیان که با شعار رفع فیلترینگ روی کار آمد گذشته، اما همچنان تلگرام و اینستاگرام و توئیتر فیلترند و میلیون‌ها ایرانی، حتی در بحران‌هایی مثل جنگ، برای دسترسی به ساده‌ترین نیازهای اطلاعاتی، مجبور به استفاده از فیلترشکن‌اند. نگاه شما به عملی نشدن این شعار رئیس جمهور چیست؟
من این را پیش از جنگ زمانی که هنوز مسائل امنیتی و جنگی مطرح نشده بود، چندین‌بار نوشتم و گفتم: جامعه منتظر اجازه کسی برای دستیابی به فضای مجازی نیست، و چون منتظر اجازه نیست، فقط مشکلات‌اش بیشتر می‌شود. چنان‌که می‌بینیم، بعد از فیلترینگ، نه مراجعه به اینستاگرام کمتر شده، نه تلگرام، نه واتساپ؛ همان حجم استفاده وجود دارد.
هربار روشن‌کردن فیلترشکن نفرت در دل جامعه می‌کارد
پیش از این به آقای دکتر پزشکیان، که شعار انتخاباتی‌شان هم بر همین روال بود، هشدار دادم که امروز هر جوانی، از بچه دبستانی گرفته تا گروه‌های مختلف جامعه، هر روز صبح و هر لحظه، با روشن کردن وی‌پی‌ان، یک حس نفرت در دلش ایجاد می‌شود و این، سیاست، برای یک دولت یا مجموعه حاکمیتی بسیار بد است.
بعد از جنگ هم، اتفاقاً به دلیل نیاز بیشتر جامعه به اطلاعات، این فضا ضروری‌تر شد. در بحران‌های جنگی، در همه‌جای دنیا، مراقبت اطلاعاتی وجود دارد. اما اگر به‌جای تمرکز مداوم بر فیلترینگ، زیرساخت‌ها را سامان داده بودند، این زیرساخت‌ها می‌توانستند اطلاعات جاسوسی را رصد یا حتی مسدود کنند، یا مثلاً موانعی برای ارسال لوکیشن و مواردی از این دست که خطرناک‌اند، ایجاد کنند. در نهایت هم اگر بحرانی پیش می‌آمد، مثلاً در همان 12 روز جنگ، می‌شد فضا را موقتاً تعطیل کرد، مشروط بر اینکه مردم بدانند این اقدام چه آغاز و پایانی دارد و چرا انجام می‌شود.
چرا شورای چند نفره حق تصمیم گیری درباره فیلترینگ را دارد؟
اگر چنین سیاستی اجرا می‌شد، قطعاً موفق‌تر بود. ولی وقتی رؤسای سه قوه، گفتند که مخالف فیلترینگ‌اند، و جامعه هم طبیعتاً مخالف بود، سؤال اینجاست که چرا یک شورا (شورای عالی فضای مجازی) که ترکیب چندنفره‌ای دارد، باید این حق را داشته باشد که به‌تنهایی تصمیم بگیرد و اجازه ندهد؟
چرا رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان هم به این شورا گوش می‌کنند؟ ظاهراً ساختار حقوقی به این شکل است، اما متأسفانه آن مجموعه‌ آدم‌هایی که در شورا هستند، آن‌قدر این فضا را نمی‌شناسند که هیچ‌کس مسئولیت تصمیم‌ها را هم برعهده نمی‌گیرد.
با وجود تجربه ناکارآمدی فیلترینگ و مخالفت آشکار بخش بزرگی از مردم و حتی برخی مسئولان، چرا همچنان گروهی خاص بر تداوم آن اصرار دارند؟
گاهی وقت‌ها، حتی برخی از آن‌ها که گفته می‌شود مخالف بازشدن فضای مجازی‌اند، می‌آیند و مخالفتشان را هم تکذیب می‌کنند. در حالی که مشخص است در همان مجموعه‌اند. دلایلشان هم متفاوت است؛ یک عده از منظر ایدئولوژیک با این فضا مخالف‌اند، با این تصور که اگر مردم به چیزهایی که «بد» یا «منکر» تلقی می‌شود دسترسی نداشته باشند، گناه نمی‌کنند و به سراغ آن محتوا نمی‌روند.
کنترل تلفن‌هایی که بدون فیلترشکن به اینترنت متصل هستند، راحت‌تر است
این را همیشه گفته‌ام: در همه‌جای دنیا وی‌پی‌ان یعنی "حرمت". مثلاً خانواده‌ها وی‌پی‌ان می‌گیرند برای فرزندان زیر 18 سال‌شان، که قانون‌مند باشد. اما ما وقتی حرمت وی‌پی‌ان را شکستیم، و هر کسی، حتی برای دیدن خبرهای عادی، آشپزی، یا حتی خواندن دعا هم مجبور شد فیلترشکن نصب کند، طبیعتاً اثر معکوس خواهد داشت.
در طرف دیگر این ماجرا این است که به پسر و دختر و جوان‌مان حق داده‌ایم که چون وی‌پی‌ان حق اوست، پس به هر جایی هم که ممکن است دسترسی پیدا کند. این اشتباه بزرگی‌ است، حتی اگر از سر ایدئولوژی باشد. چون در نهایت، نه‌تنها دینی نیست، بلکه ضد دینی و ضد اخلاقی است، و بیشتر باعث آسیب می‌شود تا امر به معروف.
برخی از آن‌ها هم امنیتی برخورد می‌کنند. من بارها از خود امنیتی‌ها شنیده‌ام که: کنترل تلفن‌هایی که بدون فیلترشکن به اینترنت متصل هستند، برای مسائل امنیتی بسیار راحت‌تر است، تا تلفن‌هایی که مشخص نیست از چه فیلترشکنی استفاده می‌کنند. به‌نظر من، ناتوانی دولت بخش عمده‌ای از این ماجراست. و بعد، استدلال‌های امنیتی نگران‌کننده‌ای هم وجود دارد که کسی جرئت ورود به آن‌ها را ندارد.
به جای تمرکز بر حجاب و سگ گردانی به مسائل امنیتی توجه می شد
برخی معتقد هستند فیلترینگ در راستای افزایش امنیت و ...است اما برخی دیگر هم نگاه بالعکس دارند و معتقدند فیلترینگ یکی ازعواملی است که به نفوذ کمک می کند، نگاه شما چیست؟
کشوری که تقریباً همه مسئولان‌اش اینترنت بدون فیلتر دارند، اصلاً متوجه سختی‌های مردم نمی‌شود. جنگ هم نشان داد که این‌قدر نفوذ زیاد بوده که حتی در ایران، در تهران، کارخانه پهپادسازی اسرائیلی پیدا شده!
پس باید مسائل امنیتی را، به‌جای تمرکز بر حجاب زنان، سگ‌گردانی، یا فیلترینگ، جدی‌تر می‌گرفتند و فرصت و انرژی را صرف امنیت واقعی اطلاعات می‌کردند تا در جریان یک حمله شبانه این تعداد فرمانده نظامی ما ترور و به شهادت نمی رسیدند. این نوع فیلترینگ که چیزی را حل نکرده است.
فیلترشکن مسئولان را قطع کنند تا ...
همان‌طور که گفتم، هر روز صبح به مردم یادآوری می‌شود که این دولت مانع فعالیت عادی‌شان شده است؛ چون تقریباً هر کاری که دارند، با فیلترشکن انجام می‌شود. به‌نظر من اگر فیلترشکن مسئولان را قطع کنند، تازه متوجه می‌شوند مردم چطور زندگی می‌کنند!
به اعتقاد من ریشه این مشکل در نگاه حداکثری ایدئولوژیک است؛ نگاهی که متأسفانه هیچ‌کجا هم موفق نبوده است. الان دنیایی متفاوت داریم. درست است که اینترنت این تفاوت را ایجاد کرده، اما در واقعیت، دنیا متفاوت شده است. دیگر مثل گذشته نیست که در خانه بنشینیم و زندگی کنیم. سیلی آمده و خانه‌ها را برده. حالا اگر بنشینیم و غصه بخوریم که «چرا سیل آمده»، به جایی نمی‌رسیم.
آقای رئیس‌جمهور! شجاعت رفع فیلترینگ را داشته باشید
نسل جدید ما — به‌ویژه نسل Z که اکنون وارد مدار اجتماعی کشور شده‌اند، نسلی واحد در سراسر دنیا است. موسیقی‌شان یکی‌ است، فیلم‌شان یکی‌ است، ادبیات‌شان یکی‌ است، و در همه‌جا اولویت‌هایشان شبیه یکدیگر است. پس طبیعی ا‌ست که یک مدل هم فکر کنند. حالا شاید کنار اتاق من و شما نشسته باشند و گاهی هم حرفمان را بشنوند، ولی یک تلفن همراه در اختیار دارند که مرجع اصلی‌شان است، نه خانواده، نه دین و نه مسجد هیچ کدام دیگر مرجع این نسل نیست.
در نهایت، اگر بخواهید برای سال اول دولت آقای پزشکیان یک اقدام پیشنهادی و فوری برای پاسخ به این مطالبه عمومی پیشنهاد دهید، چه می‌گویید؟
آقای رئیس جمهور شجاعت رفع فیلترینگ را داشته باشید.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1119231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

عراقچی: هنوز قصد خروج از ان‌.پی‌.تی را نداریم

ایران: جنایات رژیم صهیونیستی مصداق جنایت جنگی، تجاوز و جنایت علیه بشریت است

تکذیب درگیری با عوامل موساد در آزادراه کرج-قزوین

برشی از قسمت جدید سریال «شکارگاه»

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

مراسم معارفه ریکاردو ساپینتو از دریچه دوربین باشگاه استقلال

تمرین امروز تیم تراکتور

محرومیت بیرانوند به زودی اعلام و اجرایی می‌شود

اثر جدید حمید سحری؛ پی اس جی 4-0 رئال مادرید

عارف: با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

سفر رفته یا زندان؟

عکس بامزه از کودکی لاله مرزبان بازیگر نقش آبان

توصیه مهم مجید انتظامی به پسرش درباره آهنگسازی: شلوغش نکن!

تو چرا اینجا کار میکنی اصلا؟

اگه با من حرف نزنه، پس با کی می خواد حرف بزنه؟

تو جای من نیستی، پس حق نداری قضاوتم کنی

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

اهالی هنر و رسانه در ‌سوگ شهیدان؛ خیمه هنر ‌ایثار را روایت می‌کند

ارتقای ایمنی جاده‌ها اولویت توسعه استان است

توتونچی: پسر من از مدافعان رئال مادرید بهتر است

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

ضوابط صادرات آرد و جو اعلام شد

با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

شیخ نعیم قاسم مطرح کرد؛ از جزئیات ماجرای انفجار پیجرها تا نقش رهبر انقلاب در تحولات منطقه

من ده سال رفیقش بودم، شما چند سال پدرش بودین؟!

تیزر قسمت بیست و یکم سریال «تاسیان»

صحبت‌های الهام نامی بازیگر سریال «کارگاه» درباره شهرت

رضایت گرفت اونم چه رضایتی!

عروسک کارناوال، «جناب خان» را تکرار می‌کند؟

اسم کباب اومد تونست حساب کنه!

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

خوش و بش ساپینتو با بازیکنان استقلال

در چنین روزی؛ صعود آرژانتین به مرحله بعدی کوپا آمریکا با پیروزی برابر کاستاریکا در روز بریس آگوئرو

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد