پیام خوزستان

آخرين مطالب

روزنامه کامرسانت روسیه: ایران از خیر سوخو 35 گذشت؛ چرا جنگنده‌های چینی برای تهران بهتر از سوخوی روسی است؟ سیاسی

روزنامه کامرسانت روسیه: ایران از خیر سوخو 35 گذشت؛ چرا جنگنده‌های چینی برای تهران بهتر از سوخوی روسی است؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - انتخاب / روزنامه کامرسانت روسیه نوشت: بلافاصله پس از پایان جنگ 12 روزه با اسرائیل، ارتش ایران مذاکرات خود را برای خرید مجموعه‌ای از جنگنده‌های صادراتی J-10C ساخت چین افزایش داده است. رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که مذاکرات برای خرید این جنگنده‌ها تقریباً دو دهه ادامه داشته، اما طرفین نتوانسته بودند بر سر نحوه پرداخت به توافق برسند. اکنون ایران قصد دارد هرچه سریع‌تر نیروی هوایی خود را به هواپیماهای جدید تجهیز کند. به گفته کارشناسان، J-10C می‌تواند به‌دلیل هزینه پایین‌تر و در دسترس‌بودنش نسبت به جنگنده‌های MiG-35 و Su-35 روسیه، این مشکل را حل کند.
در ادامه این مطلب آمده است: روزنامه خراسان گزارش داد که ایران بار دیگر احتمال خرید نسخه صادراتی جنگنده J-10C را بررسی می‌کند — جنگنده‌ای چندمنظوره و میان‌رده با نسل 4++ که توسط چین توسعه یافته است. در همین راستا، تحلیلگران محلی سفر وزیر دفاع ایران، سرتیپ عزیز نصیرزاده، به نشست سران سازمان همکاری شانگهای در شهر چینگ‌دائوی چین را نیز در همین چارچوب ارزیابی کرده‌اند.
ایران مدت‌هاست که به این هواپیما علاقه‌مند است. در سال 2015 گزارش شد که قراردادی برای تحویل حداکثر 150 فروند از این جنگنده‌ها در حال تهیه است، اما دو طرف نتوانستند بر سر شیوه پرداخت توافق کنند. چین که در آن زمان ذخایر انرژی فراوانی در اختیار داشت، با تهاتر نفت و گاز مخالفت کرد، در حالی که ایران با کمبود شدید ارز خارجی مواجه بود و توان پرداخت نقدی نداشت. این وضعیت با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل درباره خرید و فروش تسلیحات به ایران، که از سال 2010 اعمال شده بود، وخیم‌تر شد.
پس از لغو این محدودیت‌ها در اکتبر 2020، مذاکرات از سر گرفته شد، اما این‌بار نیز با وجود آنکه موضوع فقط خرید 36 فروند بود، به دلایل مشابه متوقف شد.
جنگنده J-10CE یک جنگنده تک‌موتوره و چندمنظوره است. سازندگان چینی آن را به‌عنوان جایگزینی ارزان‌تر برای جنگنده‌های غربی مانند F-16V و Gripen E معرفی کرده‌اند. قیمت هر فروند از این جت‌ها بسته به پیکربندی، بین 60 میلیون دلار (مدل پایه) تا 90 میلیون دلار (شامل قطعات یدکی، ضمانت‌نامه، تسلیحات و آموزش خلبان) متغیر است.
طبق گزارش Military Balance 2025، نیروی هوایی ایران پیش از جنگ با اسرائیل، تا 150 فروند جنگنده عملیاتی در اختیار داشت. اکثریت قریب به اتفاق این هواپیماها مدل‌های قدیمی آمریکایی بودند که از دوره محمدرضا پهلوی به‌جا مانده یا در اوایل پس از انقلاب خریداری شده بودند. این ناوگان شامل:
بازار
64 فروند F-4 فانتوم II
35 فروند F-5E/F تایگر II
41 فروند F-14A تام‌کت
نگهداری از این جنگنده‌ها به‌دلیل تحریم‌ها بسیار دشوار بوده است. ایران همچنین دارای 18 فروند MiG-29A/UB تحویلی در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 است، اما بیشتر آن‌ها به‌دلیل کمبود قطعات یدکی و دشواری تعمیرات، از توان عملیاتی افتاده‌اند.
تلاش ایران برای نوسازی این ناوگان در سال 2016 از طریق قرارداد خرید 24 فروند Su-30SK از روسیه نیز با شکست مواجه شد و هرگز تحویل داده نشد، چرا که تحریم‌ها مانع اجرای آن شدند.
ضرورت نوسازی ناوگان هوایی ایران بسیار جدی‌تر شده است.
در همین حال، پس از آنکه ایالات متحده در 24 ژوئن به‌طور رسمی اجازه داد که چین بدون تهدید به تحریم، نفت از ایران خریداری کند، تهران برگه‌ای جدید برای مذاکرات در اختیار دارد — یعنی صادرات نفت در ازای خرید جنگنده. در حال حاضر، چین اصلی‌ترین واردکننده غیررسمی نفت ایران است؛ طبق گزارش شرکت داده‌پردازی Kpler، پالایشگاه‌های کوچک خصوصی چینی 77 درصد صادرات ایران را تشکیل می‌دهند (حدود 1.27 میلیون بشکه در روز).
آخرین جنگنده‌های خارجی که وارد نیروی هوایی ایران شده‌اند، جنگنده‌های سنگین دو موتوره Su-35 روسیه (نسل 4++) هستند. بر اساس قرارداد سال 2023، حداکثر 4 فروند تحویل داده شده‌اند. اما با توجه به تداوم عملیات ویژه روسیه در اوکراین و انتقال ظرفیت‌های صنعتی نظامی روسیه به نیازهای داخلی، بعید است خلبانان ایرانی در یکی دو سال آینده بقیه 50 فروند سفارش‌شده را دریافت کنند.
روسیه همچنین پیشنهاد همکاری با هند برای تولید Su-57E (نسخه صادراتی جنگنده نسل پنجم Su-57) را مطرح کرده است.
به گفته ایلیا کرامنیک، پژوهشگر مرکز مطالعات برنامه‌ریزی استراتژیک در انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل آکادمی علوم روسیه: «حتی با در نظر گرفتن جنگنده‌های سنگین روسیه، ایران همچنان به ناوگانی گسترده متشکل از حدود 400 هواپیما نیاز دارد، و J-10C چینی می‌تواند این خلا را پر کند. Su-35 به‌دلیل قیمت بالا ذاتاً نمی‌تواند به تعداد بالا خریداری شود، در حالی که J-10C را می‌توان در مقیاس وسیع تهیه کرد.»
او اضافه می‌کند که جنگنده سبک روسی MiG-35 — که حاصل نوسازی عمیق مدل MiG-29M/M2 است — می‌توانست گزینه مناسبی باشد، اما این هواپیما هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1116526/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«رعنا» از ایتالیا دست پر برگشت

محمد گلریز، قطعاتی را در سوگ شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) اجرا کرد

قاب خانوادگی سروش صحت در اینستاگرام پربازدید شد

گزارشی از خاکسپاری جمال اجلالی/« این همه تلخ، این همه شیرین...»

عاقبت این لشکرکشی رسوایی بیش از پیش کوفیان است

تله است میخوان تورو بزنن!

تو چرا فکر میکنی ما دشمنتیم!

چهره غمگین مرجانه گلچین جلب‌ توجه کرد

امین زندگانی: خوشحالم که نسل جوان عشق به وطن را تجربه کردند

فصل 3 «بازی مرکب»؛ جایی که هر حرکت ممکنه آخرین حرکت باشه!

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد!

قدیمی‌ترین سنگ‌های زمین با سن 4٫16 میلیارد سال در کانادا قرار دارند

صلح و سازش پایان بخش 1115 پرونده قضایی در خوزستان

آیین بزرگداشت شهید مجید خیرگردی در اهواز برگزار می‌شود

پیش‌بینی کاهش دما در خوزستان

راه‌حل جدید بایرن مونیخ برای شکستن بن‌بست مذاکرات برای نیک ولتماده

چرا آرسنال مدام از چلسی بازیکن می‌گیرد؟

انوشیروانی: وزنه‌برداری در ناگویا خودنمایی خواهد کرد

حمایت ولف از رئیس در آستانه اخراج فراری

حضور سه جودوکار قمی در اردوی انتخابی تیم‌های ملی

رییس فدارسیون والیبال: دومین تیم جوان جهان هستیم!

تقوی: پیاتزا هیچ صحبتی از عدم بازگشت به ایران نکرده است

فاصله 53 امتیازی امین اسماعیل نژاد تا صدر جدول لیگ ملت‌های والیبال 2025

پیش‌بینی 3 طلا برای وزنه‌برداری در ناگویا؛ تقویت مدال‌آوری بانوان در تکواندو

برنامه کامل قهرمانی جهان اعلام شد

شای؛ پردرآمدترین بازیکن تاریخ NBA

برنامه کامل مرحله مقدماتی مسابقات والیبال قهرمانی مردان زیر 19 سال جهان

شش گزینه نهایی برای سرمربیگری پرسپولیس!

ادعای داغ؛ محرومیت ریکاردو ساپینتو بخشیده شد

بازیکن سابق چلسی، همه‌کاره ساپینتو در استقلال

نرخ طلا و سکه همچنان می‌تازد؛ فتح کانال جدید در بازار دلار

رقم عجیب بدهی جاری دو خودروساز بزرگ اعلام شد

روزنامه کامرسانت روسیه: ایران از خیر سوخو 35 گذشت؛ چرا جنگنده‌های چینی برای تهران بهتر از سوخوی روسی است؟

تقدیر پزشکیان از زحمات سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی

ترامپ: با نتانیاهو درباره وضعیت غزه و ایران گفت‌وگو می‌کنم

حضور پزشکیان در مراسم عزاداری شب پنجم محرم

تشکر عراقچی از ارمنستان

سعید لیلاز: اسرائیل اگر تنها بود 10دقیقه هم دوام نمیاورد

بلومبرگ: ایران تماس‌های بازرسان آژانس را پاسخ نمی‌دهد

دستگیری 50 جاسوس اسرائیل در سیستان و بلوچستان؛ 2 تروریست به هلاکت رسیدند

لیلاز: ما در دو سه دهه اخیر مردم را از خودمان پراکنده کردیم!

دو اسرائیلی دیگر جاسوس ایران از آب درآمدند

شهرام همایون خطاب به رضا پهلوی: اگر کوچک‌ترین عرق ملّی دارید نباید از حمله به ایران دفاع کنید

رفع تصرف از اراضی شهرک صنعتی ایذه

توقیف بیش از 100 هزار لیتر سوخت قاچاق در خوزستان

چند حقیقت درباره «مختارنامه» 15 ساله/ این سریال هیچ‌وقت کهنه نمی‌شود

سرگروه‌ها در افتتاحیه «کارناوال» چه گفتند؟

علت مرگ بامداد بیات مشخص شد

الهام اخوان: در زمان حملات با صدای موشک ها میخندیدیم

اخطار قطع بازی به‌خاطر درگیری و تنش بالا!