پیام خوزستان

آخرين مطالب

«اجل معلق» کمدی بی‌ادعا و خوش‌ریتم فرهنگی

«اجل معلق» کمدی بی‌ادعا و خوش‌ریتم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - برترین ها / «اجل معلق» را می توان سریال بی‌ادعا و سرحالی دانست که کارگردانی‌اش را به رخ نکشیده و در عین حال ریتم و ضرباهنگ خوبی هم دارد.
یکی از جذابیت‌های ژانر کمدی، تنوع و وسیع بودن آن است که این امکان را در اختیار نویسنده فیلمنامه و کارگردان برای خلق اثری سرگرم‌کننده قرار می‌دهد؛ ولو اینکه از کلیشه‌ها بهره بسیار گرفته و قصه‌های تکراری را به شکل متفاوت‌تری به تماشاگران خود عرضه کند. به همین دلیل هر ساله با تعداد زیادی فیلم و سریال کمدی در سینما و پلتفرم‌ها مواجه می‌شویم که در شکل دادن خطوط اصلی قصه خود کاملا روی ریل کلیشه‌های آشنا و امتحان پس‌داده کمدی حرکت کرده و روی آشنایی ذهنی تماشاگر با ‌آنها حساب ویژه‌ای باز می‌کنند. این آثار، گاه بسیار پربیننده بوده و گاه شکست‌های سختی می‌خورند. سریال‌های کمدی، بخش مهمی از تولیدات پلتفرم‌های داخلی در سال‌های اخیر را تشکیل داده‌اند که یکی از تازه‌ترین آنها سریال «اجل معلق» ساخته عادل تبریزی است که تاکنون پنج قسمت آن توسط پلتفرم فیلم‌نت پخش شده و با استقبال خوبی هم مواجه شده است.
حمزه صالحی که تعدادی از کمدی‌های پرفروش سال‌های اخیر حاصل قلم اوست، در قسمت نخست «اجل معلق» قهرمان خود داود را به خوبی به تماشاگران معرفی کرده و سپس نقطه عطف کلیدی فیلمنامه را رقم می‌زند؛ جایی که داود بر اثر تصادف به کما رفته اما زمان مرگش فرا نرسیده است. معلق شدن داود میان مرگ و زندگی به او این قدرت را داده که اجل را دیده و با او حرف بزند در حالی که بقیه از دیدن آن عاجز هستند! موقعیتی آشنا که دستمایه خوبی برای خلق شوخی های بانمک بوده و صالحی هم با تکیه بر آن قصه خود را با اندک فراز و نشیبی پیش می‌برد. رندبازی‌های داود هنگامی که در این موقعیت تازه قرار می‌گیرد، بخش مهمی از شوخی‌های سریال از قسمت دوم تا پنجم را شکل می‌دهد. مرد میانسال بی‌پولی که حال می‌خواهد از تنها شانس زندگی خود برای پولدار شدن بهره گرفته و قبل از گشوده شدن دروازه‌های دوزخ به روی خود، پولی برای خانواده‌اش پس انداز کند.
ارتباط گرفتن با روح مردان مرده، مهمترین روش داود برای رسیدن به پول است که گاه جواب داده و گاه به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد. برای نمونه می‌توان به پیرمردی اشاره کرد که سرمایه‌اش را به سکه و دلار تبدیل کرده و گوشه‌ای از کاناپه خانه خود به دور از چشم فرزندانش پنهان کرده است. داود با ترفندی پول را به بچه‌ها رسانده و خود چهارصد میلیونی کاسب می‌شود! صالحی در هر قسمت ماجرایی را حول محور مرگ شکل داده و داود را مرکز ثقل آن قرار می‌دهد. آن هم در همراهی با اجل که ناچار به تحمل حضور او در کنار خود تا به پایان رسیدن عمر داود است. کمبود داستان‌های فرعی در این پنج قسمت پخش شده، کاملا به چشم آمده و می‌تواند در ادامه به یک پاشنه آشیل تبدیل شود. هر چند که کاشت اطلاعات کوچکی در رابطه با پدر همسر داود انجام گرفته که می‌تواند در قسمت‌های بعدی به کمک کار بیاید.
تیپ و تیپ-شخصیت، در سریال‌های کمدی حرف اول و آخر را زده و «اجل معلق» نیز از آن مستثنی نیست. داود را می‌توان بازآفرینی تیپ آشنای رضا عطاران در سریال‌های دهه هشتادی خودش به حساب آورد که همچنان نزد تماشاگران محبوبیت خاص خود را دارد. صالحی و تبریزی نیز روی این آشنایی حساب ویژه‌ای باز کرده و داود را مطابق با همان کلیشه‌‌ها خلق کرده‌اند؛ مرد میانسال یلخی و بی‌خیالی که اندک رذالت‌‌هایش نیز آزاردهنده نبوده و تماشاگر آن را می‌پذیرد. به همین خاطر هم تلاش نه چندان تمیز و معقول داود برای به دست آوردن پول برای رفاه خانواده‌اش پیش از رفتن از این دنیا را قبول می‌کند. اجل نیز به عنوان دیگر شخصیت اصلی کار، مکمل مناسبی برای داود بوده و از قسمت دوم به بعد گاه شوخی‌های پینگ پنگی بامزه‌ای را شکل می‌دهد. در عین حال، به مرور به بخشی از جهان فانی علاقمند شده و به تجربه کردن آن علاقمند می‌شود.کاشت اطلاعاتی که می‌تواند در قسمت‌های پایانی به یک نقطه عطف جذاب تبدیل شود. غلام دیگر شخصیت محوری سریال است که کاملا وجوه تیپیکال داشته و به خوبی در متن شوخی‌های نوشته شده قرار می‌گیرد به ویژه در قسمت‌های یک و پنج که نقش پررنگ‌تری در پیشبرد داستان دارد.
عادل تبریزی در دو فیلم سینمایی خود نشان داده که به سینمای کمدی علاقمند است و «اجل معلق» گام بلند او در این زمینه به حساب می‌آید؛ سریال بی‌ادعا و سرحالی که کارگردانی‌اش را به رخ نکشیده و در عین حال ریتم و ضرباهنگ خوبی هم دارد. بدون شک، ستاره بی‌چون و چرای این سریال خود رضا عطاران است که نقشی فراتر از یک بازیگر در کلیت کار دارد. در نقش داود که نمونه‌های مشابه آن را در سالیان دور ایفا کرده و کاملا به چم و خم آن آشنا است.
دقیقا همان چیزی که دوستداران رضا عطاران از او انتظار داشته و به شوخی‌های شکل گرفته براساس این ویژگی‌های رفتاری می‌خندند. در کنار او می‌توان به عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نیز اشاره کرد. اولی در ایفای نقش‌های کمدی تبحر خاصی دارد اما دومی برگ برنده «اجل معلق» به حساب می‌آید. خلج در نقش اجل، کار سختی پیش روی خود داشته که با ظرافت و تکیه بر داشته‌هایش در بازیگری به خوبی از عهده انجامش برآمده است.
محمد جلیلوند
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1115666/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل سوم انگلیس توسط جاناتان رو؛انگلیس 3-2 آلمان

گل اول چلسی به بنفیکا توسط ریس جیمز

تیر دروازه قهرمانی را قطعی کرد؛ انگلیس 3-2 آلمان

لیگ ملتها؛ سه صدرنشین قدرتمند داریم!

واکنش دیدنی تروبین مقابل ضربه کوکوریا

گل اول آلمان توسط وایپر؛انگلیس 2-1 آلمان

تیر دروازه منجی سه‌شیرها؛ انگلیس 2-2 آلمان

بازگشت ژرمن‌ها با شلیک دیدنی؛ انگلیس 2-2 آلمان

پزشکیان: اگر پناه مردم باشیم، هیچ‌گاه به سوی بیگانگان گرایش نخواهند یافت

سفیر ایران در چین: اهداف آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران محقق نشد

دیدار همسر شهید تهرانی مقدم با خانواده شهید باقری

گاردین: حمله آمریکا به ایران، رفتار یکجانبه واشنگتن را برای متحدان و رقبا نشان داد

فایننشال‌ تایمز: حمله اسرائیل به ایران، ملی‌گرایی ایرانی را بیدار کرد

سردار فدوی عزادار شد

مقامات در مراسم تشییع شهدای حمله رژیم صهیونیستی به وطن چه گفتند؟

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پیام صادر کرد

واکنش سفیر ایران به حضور نماینده «رادیو آزادی» در نشست کلوب ملی مطبوعات در ارمنستان

معاون هماهنگ‌کننده سپاه: اگر دشمن باز تعرض کند در «وعده صادق 4» جهش خواهیم داشت

آیین بزرگداشت شهید سید نبی‌الله حسینی‌خواه در اهواز برگزار می‌شود

رونالدو به ژسوس زنگ زد؛ به النصر بیا!

تمام گل های ریاض محرز در لیگ نخبگان آسیا

14 سرباز پیاتزا برای تقابل با تیم سابق

ضربه کوکوریا از روی خط دروازه برگشت داده شد

کابوس ایران، فیلیپ با شماره هشت!

خلاصه والیبال آلمان 3 - ایران 1

شکار لحظه‌های ناب دیدار ایران و آلمان

پیاتزا: مربی ایران هستم و تمرکزم روی تیم است

شوک به لیگ ملت‌ها؛ پدیده والیبال دنیا روی ویلچر!

خلاصه والیبال بلغارستان 0 - ترکیه 3

پیاتزا: باخت به آلمان تقصیر من بو‌د

لیگ ملت‌ها؛ آرژانتین برنده دوئل قربانیان ایران

جنون لیگ ملت‌ها؛ باخت ایران رسما خنثی شد

تو رسما محکومی به اعدام بلقیس دیوانسالار که کم کسی نبود

چون مهریه ام گل بود، نباید میگرفتی؟

منم لال شم اگه بگم زن شرعی آقام

سکانسی از بازی کامبیز دیرباز

آدم و حوا اول نور می‌خوردن، بعد شیطون گولشون زد

حضور اهالی فرهنگ و هنر در مراسم ترحیم برادرزاده محسن تنابنده شهید «علیرضا تنابنده»

بچه رو سقط کن، بابا نداره

فناوری نانو، مواد معدنی را به سلاح ضدمیکروبی تبدیل کرد

گجت جایگزین دئودورانت می شود

اعلام شهادت شهید امیر حسین صالحی توسط مدیر کل بنیاد مازندران به خانواده اش در آمل

پیام مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه محرم

شیرین «نون خ» با یک شمایل متفاوت در تلویزیون

با همه کاراکترهایم از لحظه نوشتن تا اجرا اشک می‌ریزم

دردی که پردیس احمدیه از دلِ سکانس تجاوز گفت…

مریلا زارعی: بعد از کار کردن با اصغر فرهادی نگاه من به سینما عوض شد

«اجل معلق» کمدی بی‌ادعا و خوش‌ریتم

بهترین نقش‌های یک بازیگر؛ فرهاد اصلانی

نوحه‌خوانی مصطفی راغب همزمان با شروع ماه محرم