پیام خوزستان

آخرين مطالب

«جناب خان» نشان داد عروسک‌ها چقدر مهم‌ هستند گفتگو

«جناب خان» نشان داد عروسک‌ها چقدر مهم‌ هستند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / مقصود نعیمی ذاکر با تاکید بر اهمیت هویت‌بخشی به عروسک‌های تلویزیونی کودک و توجه به فرهنگ بومی در طراحی و محتوای برنامه‌های تلویزیونی، در عین حال به نمونه موفق عروسک جناب خان اشاره کرد. مقصود نعیمی ذاکر، از مدیران باسابقه و پیشین تلویزیون در حوزه کودک، در استارت‌آپ جشنواره عروسک‌خونه که با حضور جمعی از هنرمندان و فعالان حوزه تئاتر کودک، برگزار شد، به بررسی نقش و اهمیت نمایش‌های عروسکی تلویزیونی برای کودکان پرداخت. مدیرعامل اسبق خانه تئاتر با تاکید بر ضرورت توجه به هویت و فرهنگ بومی در تولید این آثار، اظهار کرد: شعر، صدا، نوع حرکت و به طور کلی تمام عناصر نمایش عروسکی باید هویت‌مند باشند. شخصیت عروسک، صفات و ماموریتی که برای آن تعریف می‌کنیم، همگی در انتقال پیام به مخاطب کودک نقش اساسی دارند.
نعیمی ذاکر با اشاره به تنوع فرهنگی و اقلیمی ایران، خاطرنشان کرد: عروسک‌هایی که در مناطق مختلف کشور تولید می‌شوند، باید دارای هویت سرزمینی باشند و ویژگی‌های خاص آن منطقه را منعکس کنند. به عنوان مثال، عروسک آذری‌زبان باید مختصات و ویژگی‌های فرهنگی خاص خود را داشته باشد.
بازار


او که در دهه های گذشته سابقه مدیریت گروه کودک و نوجوان شبکه یک را عهده دار بوده است، با تاکید بر نقش مادران در تولید و ترویج فرهنگ کودکی، بیان کرد: بسیاری از عروسک‌هایی که در سرزمین‌های مختلف قدمت تاریخی دارند، ریشه در خانه و خانواده دارند. مادران با استفاده از خرده‌فرهنگ‌ها، نقش اساسی در تولید هویت عروسک‌ها ایفا می‌کنند.
نعیمی ذاکر در ادامه سخنان خود به اهمیت طراحی عروسک برای رسانه تلویزیون اشاره کرد و گفت: در طراحی عروسک برای تلویزیون، باید به تمام جزئیات توجه کرد. هر بی‌تناسبی و غیرمنطقی بودن در طراحی، می‌تواند میزان تاثیرگذاری پیام را کاهش یا افزایش دهد.
وی همچنین با بیان تفاوت‌های نمایش عروسکی در استیج و تلویزیون، تصریح کرد: در استیج، مشارکت مخاطب بیشتر است و بازیگر می‌تواند از صدا و لحن برای جذب مخاطب استفاده کند اما در تلویزیون، خلاقیت در ارسال و طراحی پیام اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. زیرا مخاطب به صورت مستقیم با عروسک ارتباط برقرار نمی‌کند و باید باور کند که عروسک او را می‌بیند.

مقصود نعیمی ذاکر
این مدرس تئاتر با اشاره به موفقیت سریال «پایتخت» در استفاده از گویش، گفت: لحن و گویش محلی، نقش مهمی در جذابیت و تاثیرگذاری برنامه‌های تلویزیونی دارد. اگر گویش از سریال «پایتخت» گرفته شود، ارزش طنز آن سقوط می‌کند.
همچنین، نعیمی ذاکر به چالش‌های مربوط به طراحی عروسک برای مخاطبان با سنین مختلف پرداخت و خاطرنشان کرد: در طراحی عروسک برای کودکان خردسال، باید به روانشناسی رشد و تحول مغز توجه کرد. جزئیات زیاد و پیچیدگی‌ها ممکن است برای کودکانی که هنوز قادر به تشخیص آن‌ها نیستند، احساس ناکامی ایجاد کند؛ بنابراین، سادگی، تضادهای بیشتر و استفاده از رنگ‌های اصلی، در طراحی عروسک برای این گروه سنی اهمیت دارد.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان خردسال به رنگ‌های زرد و قرمز علاقه بیشتری دارند و فرم‌های اصلی مانند دایره (خورشید خانم) را بیشتر می‌پسندند. در حالی که رنگ‌های ضعیف شده مانند خاکستری، برای آن‌ها جذابیت کمتری دارد.
نعیمی ذاکر با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در صدا و نوع کلمات استفاده شده در نمایش‌های عروسکی، گفت: طراحی عروسک فقط شکل ظاهری آن نیست، بلکه طراحی محتوایی نیز اهمیت دارد. ما باید به این نکته توجه کنیم که عروسک از خانه نشأت می‌گیرد و توجه به رابطه بین کودک، پیام ارسالی و اعضای خانواده، در طراحی محتوا بسیار مهم است.
مدیرعامل اسبق خانه تئاتر در سخنان خود به اهمیت تکرار و ریتم‌های کوتاه و قابل تکرار در برنامه‌های عروسکی برای کودکان اشاره کرد و افزود: برنامه‌هایی که دارای ریتم‌های کوتاه و قابل تکرار هستند، برای کودکان جذاب‌تر هستند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا مفاهیم را بهتر درک کنند.
نعیمی ذاکر با تاکید بر نقش واژه‌ها در هویت‌بخشی به برنامه و فراگیری کودکان، گفت: چرا یک عبارت یا کلمه در یک برنامه کودکانه پس از سال‌ها در ذهن مخاطب باقی می‌ماند؟ به دلیل تکرار و قرار گرفتن آن در نقطه عطف قصه. بچه منتظر رسیدن به آن نقطه مجیکال است تا با تکرار آن عبارت جادوگری کلامی کند.
او افزود که یکی از ماموریت‌های برنامه‌سازان کودک، خلق واژه‌هایی است که وارد فرهنگ کودکانه شود و تاکید کرد که ادبیات شنیداری برای کودکان زیر هفت سال اهمیت بسزایی دارد و باید از جملات کوتاه، افعال و ریتم‌های متناسب با درک شنیداری آن‌ها استفاده کرد.
وی در ادامه به اهمیت ارتباط تیم تولید با واژگان و تاثیر آن در انتقال پیام به کودکان اشاره کرد و گفت: صرف خوشحالی و کف زدن بچه ها کافی نیست، بلکه باید به این نکته توجه کرد که چه پیامی به آن‌ها انتقال داده می‌شود.
نعیمی ذاکر با اشاره به مسئولیت سنگین برنامه‌سازان کودک در فراگیری و تاثیرگذاری بر کودکان، از حضور و تدریس در این حوزه ابراز خرسندی کرد و گفت: بهترین صندلی را انتخاب کرده‌اید و لذت من در تمام سال‌های کار فرهنگی، تدریس بوده است.
نعیمی ذاکر با اشاره به نمونه‌ای موفق، گفت: شما به عروسک جناب خان توجه کرده‌اید که هم پژوهشگر است و هم مطالبه‌گر؛ چقدر می‌تواند برای مخاطب پیام‌آور باشد. این عروسک، نقش یک شخصیت مانا را ایفا می‌کند و نشان می‌دهد که عروسک‌ها تا چه حد می‌توانند مهم و تاثیرگذار باشند.
نعیمی ذاکر در پایان سخنان خود با تشویق هنرمندان شهرستانی به فعالیت در فضای مجازی، گفت: اینستاگرام فرصت مناسبی برای برنامه‌سازی و گفتگو با مخاطبان است. هنرمندان شهرستانی نباید به دلیل کمبود امکانات، از فعالیت در این فضا غافل شوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1100873/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

168 پیش‌قرارداد نهایی در فلوشیپ نشر

خرید یک میلیارد تومان کتاب با 100 میلیون

نامه شورای عالی حوزه‌های علمیه به رهبر انقلاب

بهادری جهرمی: اولویت دولت شهید رئیسی، انتصاب جوانان نخبه و انقلابی بود

ماجرای بازدید محرمانه شهید رئیسی در سفر آخر استانی

حمایت نخست وزیر عراق از مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحات رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره زمان معرفی وزیر اقتصاد

لحظاتی از دیدار شهید رئیسی با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر در بهمن 1400

سفیر ایران در واتیکان با پاپ لئوی چهاردهم دیدار کرد

سخنگوی دولت: ایران نسبت به نیات واقعی دولت آمریکا محتاط است

کمالوندی: براساس ان‌پی‌تی حق استفاده از فناوری هسته‌ای داریم

طرح تشکیل وزرات‌خانه‌های «انرژی» و «آب و محیط زیست» در دستور کمیسیون‌هان مجلس

واکنش رهبر انقلاب به سخنان سخیف ترامپ؛ بعضی از حرف‌ها لایق جواب دادن نیست

تامین 1500 میلیارد ریال اعتبار برای پروژه فاضلاب شوشتر پس از 8 سال توقف

خبر خوب برای استقلالی‌ها؛ غایب‌ها برمی‌گردند

انهدام کارگاه مشروبات الکلی و پلمب 19 سوئیت غیرمجاز در اهواز

سرپرست معاونت توسعه مدیریت استانداری خوزستان منصوب شد

اردوی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در شیراز برپا شد

اسبقیان: قصور در حادثه پیست آزادی قابل اغماض نیست

نبود استانداردهای جهانی درجاتی را قربانی کرد

خرید 33 هزار تن بذر گندم در خوزستان

قله درآمدزایی در اختیار فولاد خوزستان + اینفوگرافیک

سرهنگ جشنی: تکریم خانواده شهدا همان زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار و حماسه است

رونمایی از 2 کتاب حوزه دفاع مقدس آذربایجان غربی در نمایشگاه کتاب تهران

فشار بر معیشت مردم قابل قبول نیست

اجرای بیش از 730 برنامه به مناسبت هفته بسیج عشایر در خوزستان

خرید یک میلیون و 335 هزار تن گندم در خوزستان

مدیرکل نوسازی مدارس به کمیته برنامه‌ریزی استان پیوست

واکنش سرپرست فدراسیون اتومبیلرانی به حادثه مرگبار پیست آزادی/ من تخصص و اطلاعی ندارم!

واکنش سرپرست فدراسیون اتومبیلرانی به حادثه مرگبار پیست آزادی

پیش فروش سایپا به مناسبت آزادسازی خرمشهر 1404 / با 205,000,000 میلیون کوییک بخرید + لینک

پیش‌بینی افزایش دما و وزش بادهای شدید در خوزستان

2 معاون جدید استاندار خوزستان معارفه شدند

گاردریل غیراستاندارد و نبود بالشتک عوامل احتمالی پیست آزادی

گاردریل غیراستاندارد ونبود بالشتک در پیست آزادی در روز حادثه

رویداد آموزشی رقابتی با عنوان «قاب دفاع مقدس و مقاومت» در ارومیه برگزار شد

اردوی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران در شیراز آغاز شد

سرپرست جدید معاونت توسعه مدیریت استانداری خوزستان منصوب شد

آزادی خروج فرش و گلیم دستباف از فارس

جنگ شناختی دشمن را با گفتمان مقاومت خنثی می‌کنیم/ دستگاه‌های امنیتی آمریکا، ایران را کشوری قدرتمند می‌دانند

وقتی گارد ریل جان نمی‌گیرد، جان می‌گیرد! | روایت تکان‌دهنده از فاجعه پیست آزادی

رونمایی از کتاب‌های مجموعه خط سرخ؛ روایت دقیق و منصفانه از حزب‌الله

برگزاری بیش از 730 برنامه در خوزستان به مناسبت هفته بسیج عشایر

بررسی بازی علیرضا ثانی‌فر در نقش بازپرس موحدی در سریال «وحشی»

فولدرِ خصوصی جناب خان برنامه 1001 را منفجر کرد!

سکانسی جذاب از سریال «پوست شیر» با نقش آفرینی علیرضا کمالی

اصغر حیدری: در اقتباس از آثار ادبی برای سینما ضعف داریم

استایل متفاوت یکتا ناصر و ستاره پسیانی در عمان

داریوش ارجمند: شهید رئیسی پدرانه و با محبت برخورد می کرد

احتمال شکستن بغض‌تان با دیدن این ویدئو زیاد است!