پیام خوزستان

آخرين مطالب

رونمایی از کتاب‌های مجموعه خط سرخ؛ روایت دقیق و منصفانه از حزب‌الله سیاسی

رونمایی از کتاب‌های مجموعه خط سرخ؛ روایت دقیق و منصفانه از حزب‌الله
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش نشست معرفی سه کتاب از مجموعه خط سرخ با عناوین «دیدار با دبیرکل» از فائزه طاووسی، «دشواری مبارک» از فائزه غفار حدادی و «دوازده صفر سه» اثر محمدصادق علیزاده در سرای گفت‌وگو سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد.
بنابر روایت مهر، فائزه طاووسی نویسنده کتاب «دیدار با دبیرکل» درخصوص نحوه نگارش کتاب گفت: من در این کتاب از افرادی که تجربه دیدار با سید حسن داشتند مانند خانواده‌ها و افراد رسانه‌ای جبهه مقاومت نوشتم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
البته این کار با یک دشواری‌هایی همراه بود. چون این افراد از اعضای مقاومت بودند و ما به جز چند روزی که در تهران حضور داشتند فرصت بیشتری نداشتیم. سختی دوم این بود که تجربه این افراد ناب و بکر بود که راضی به بیان آن نبودند اما هر طور بود آن‌ها را مجاب کردیم که صحبت کنند. «دیدار با دبیرکل» وجوه تازه‌ای از سیدحسن نصرالله را نمایش می‌دهد
وی افزود: یکی از افرادی که به سختی حاضر به صحبت شدند خانم سید اعظم حسینی راوی کتاب «دا» بود. این یادداشت بعد از کتاب «دا» اولین یادداشت رسمی خانم حسینی بود.
او در ادامه گفت: ما در این کتاب بیست روایت داریم که حاصل تلاش دوستان نویسنده‌ام بود. از ابتدا پیشنهاد شد که شروایت شد که بقیه روایات را خودم بنویسم اما اعتقاد داشتم که کتاب باید گروهی باشد. این پروژه اول آبان آغاز شد و آخر آذر به پایان رسید. ما در این کتاب وجوهی از شخصیت سید حسن را می‌بینیم که در اخبار راجع به آن صحبت نمی‌شود. مواردی مانند توجهی که سید به کودکان مانند نوه شهید طهرانی مقدم در دیدارها داشتند، توجه ایشان به همسران جبهه مقاومت و ارزشگذاری جایگاه همسران شهدا و توجهی که در میزبانی به ذائقه و فرهنگ و ایرانی داشتند از نکات قابل توجه شخصیت ایشان است.
وی تاکید کرد: واکاوی این روایت‌ها واکاوی جایگاه سید حسن و نقش ویژه او در مقاومت است. به قول یکی از راویان سید حسن مانند مادری بودند که لقمه در دهان کودک می‌گذارند و رشد او را مشاهده می‌کنند تا در زمان بلوغ فرزند را ترک کند.

پیام خوزستان

او درخصوص نحوه نگارش کتاب گفت: ما از اول بنا داشتیم که بگوییم این کتاب روایت آدم‌هایی است که محضر او را درک کردند. ما با چینش روایت‌ها یک پرتره می‌سازیم و سید حسن را به عنوان یک رهبر سیاسی نظامی و یک انسان متواضع و مهربان و احساساتی توصیف می‌کنیم. یکسری روایت‌ها به بحث مقاومت لبنان اشاره دارد. جناب مرتضی غرقی نزدیک چهل سال سابقه رسانه‌ای دارد و با رهبران زیادی مصاحبه کرده اما سید حسن را یک رهبر کاریزماتیک و خاص توصیف می‌کند. در یک جایی از مواجه شهید حسن نصرالله و آوینی می‌خوانیم. سید حسن، شهید آوینی را به سر میز تدوین می‌برند و نکاتی را به ایشان گوشزد می‌کنند.
او ضمن تشکر از نویسندگانی که در نگارش این مجموعه او را یاری کردند گفت: از نویسندگان همراهم و اعتماد شما تشکر می‌کنم. من یک جمله از جانبازان حمله پیجری شنیدم که به من گفتند سید حسن، حسین زمانه ما بودند که تا ما دست و سر از دست نمی‌دادیم ایشان به شهادت نمی‌رسیدند.
روایت 40 نفر از جانبازان پیجرها در «دشواری مبارک»
فائزه غفارحدادی نویسنده کتاب «دشواری مبارک» هم از حاضران در این نشست بود. این کتاب در خصوص انفجار 4500 پیجر در حزب‌الله در یک زمان واحد بود. درمان جانبازان این حادثه یک موضوع جذاب برای نگارش کتاب بود. غفارحدادی درخصوص چرایی و چگونگی نگارش این کتاب گفت: «دشواری مبارک» با پیشنهاد دفتر هنر و بیداری حوزه هنری در ایامی اتفاق افتاد که رهبر انقلاب پیام دادند که هرکس هرکاری می‌تواند برای لبنان بکند. من چند روز به این فکر می‌کردم که چه کاری از من برمی آید؟
وی افزود: وقتی پیشنهاد نگارش این کتاب را دادند من احساس کردم که ثبت این خاطرات ضرورت دارد. من به آقای قاضی گفتم که قول نمی‌دهم اما اجازه بدهید با این افراد صحبت کنیم تا ببینیم چه چیزی دستیگرمان می‌شود. من آنجا عربی بلد نبودم و دنبال مترجم هم می‌گشتم. لطف خدا بود که همانجا یک راوی دیدم که ضرورت روایت را می‌فهمید. همانجا به من گفت بیا چند خانم را به تو نشان دهم که با من صحبت کردند. خیلی اصرار داشتند که این اطلاعات را در تاریخ ثبت کنند.
وی افزود: مترجمی که داشتم به آن‌ها گفت که همه اطلاعات بدون اسم، عکس و هیچ اطلاعاتی ثبت می‌شود. این کتاب روایت چهل نفر از اطرافیان جانبازان پیجری است. حقیقتاً من می‌خواستم با جانبازان صحبت کنم اما حس کردم روایت اطرافیان این جانبازان انسانی و عاری از شعار و قابل فهم است. احساسات یک مادر همه جای دنیا درک می‌شود. احساسات یک برادر که سیصد اتاق را گشته و از هر مجروحی پرسیده که تو برادر منی واقعاً دردناک و انسانی است. این احساسات به ترجمه خاصی نیاز ندارد و در همه جای دنیا حس می‌شود.

پیام خوزستان

غفارحدادی با اشاره به زاویه دید خود در نگارش کتاب گفت: روایات این افراد نزدیک به حادثه بود و ایده‌های خود را برای من روایت می‌کردند. این افراد زاویه دید جذابی داشتند که شاید اگر این بحران برای کشور دیگری اتفاق می‌افتاد، روایت دیگری خلق می‌شد. این افراد مدیریت بحران فوق‌العاده‌ای داشتند. بعد از خواندن این کتاب درک می‌کنید که چگونه می‌توان در بحران یک ویژگی مقاومتی و والا از خود نشان داد. اینها نشان دهنده این است که تمام این افراد تحت تربیت محور مقاومت بودند. نگرشی که نجات‌دهنده فرد در مواقع بحرانی است.
او در ادامه بیان کرد: هر کاری سختی خودش را دارد. از این نظر که در مقایسه خودم نسبت با این آدم‌ها فهمیدم که چقدر سختی کشیدند. هنگام کار بسیار یاد گرفتم و آموختم. ان‌شاءالله با مطالعه این کتاب زاویه دید بالاتر و وسیع‌تری پیدا کنیم. این مکتب انسان‌ساز است که کودک و بزرگ را تربیت می‌کند طوری که مادر و پدر از وارستگی فرزند خود تعجب می‌کردند.
تلاش کردم «دوازده صفر سه» روایت منصفانه‌ای از حزب‌الله لبنان باشد
محمدصادق علیزاده که جزو حاضرین مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله بود، در مدت کوتاهی کتاب «دوازده صفر سه» را به نمایشگاه کتاب رساند. وی در ادامه این نشست با تشریح چگونگی این کتاب گفت: من برای کار ژورنالیستی و روزنامه‌نگاری عازم لبنان شدم. سازمان هنری رسانه‌ای اوج تعدادی از روزنامه‌نگاران و عکاسان را برای تشییع به لبنان اعزام می‌کرد. ما یک مدت بیشتری در لبنان بودیم و امکان لمس بهتر وقایع لبنان را داشتیم به همین خاطر من از فرصتی که پیش آمد استفاده کردم. اکثر افراد عکاس و مستندساز بودند.
وی افزود: در اصل قرار بود داده‌های متکی بر عینیات را ثبت کنم. اما آنجا با چیزهایی آشنا شدم که احساس کردم گزارش‌های ژورنالیستی قواره لازم را برای آنچه که درک کردم و لذت بردم فراهم نمی‌آورد. این ایده از همان بدو سفر در ذهن من بود که ماحصل آن سیاهه‌ای بود که در خدمت شما است. من نسبتاً به زبان انگلیسی مسلط هستم و از آنجایی که جامعه لبنان جامعه بازی است، توانستم ارتباطات خود را پیش ببرم.

پیام خوزستان

به زعم علیزاده «دوازده صفر دو» کتاب تشییع نگاری به آن معنا نیست. او در این خصوص گفت: تشییع یک اسطوره بهانه‌ای شد تا من از یک جریان شریف با عنوان جریان مقاومت حرف بزنم. مقاومت در نگاه مخاطب ایرانی با نگاه خود مقاومت فرق دارد. ما با یک پدیده بیرونی به عنوان مقاومت روبرو می‌شویم که آنچه که می‌بینیم، ادا نمی‌شود. ماهیت مقاومت با فهم انسان ایرانی متفاوت است. فهم ما متأثر از وابستگی ما به جریانات سیاسی است. آن پدیده بیرونی اصلاً این شکلی نیست.
او در ادامه تاکید کرد: از لحاظ مشترکات و نگاه‌های کلان مانند جنبش ضد استعماری بودن مشترک هستیم. اما در جامعه مولتی فرهنگی لبنان در همچین فضایی جریان مقاومت شکل می‌گیرد که ضد استعماری و شیعه است اما متناسب با فهم ایرانی از مقاومت نیست. این موضوع آنجا خود را نشان می‌دهد که برآمده از فرهنگ خاصی است که مستقل از ما حیات دارد و تصمیم‌گیری می‌کند. نتانیاهو یک عبارت درست در مورد سید حسن دارد، او می‌گوید نصرالله متأثر از سیاست‌های ایران نبوده است.
وی گفت: وقتی اینگونه به مقاومت نگاه می‌کنیم می‌بینیم که جریانی است که در عین مشرکات تفاوت‌های زیادی با ما دارد. نمیدانم چقدر موفق شدم که این تفاوت را نشان دهم. جریان مقاومت بعد از انقلاب اسلامی مجال بروز و ظهور پیدا کرد اما مستقل از ما حرکت می‌کند. من در تشییع شهدا بودم، ضاحیه را دیدم و آنچه که دیدم را برای مخاطب بطور منصفانه ارائه کردم. من بین عینیت و ذهنیت در رفت و آمد بودم.
علیزاده در ادامه افزود: من چند روز بعد از شهادت سید بین جانبازان پیجری بودم. فضا خیلی بهت‌آور بود. اگر بخواهم بعد از مرگ مادرم دو نقطه متأثر کننده در زندگی خودم نام ببرم تشییع شهید سلیمانی و دیگری حضور در تشییع سید حسن نصرالله بود. فضای عیجیبی بود که من به قول معروف قفل کرده بودم. من نمی‌دانستم چطور باید با این افراد صحبت کنم.
علیزاده گفت: جانبازان لبنانی از کوچک تا بزرگ لبنانی‌ها با اینکه خیلی چیزها از دست داده بودند و با علم به اینکه ساعاتی پیش سید حسن شهید شده مناعت طبع بالایی داشتند. اینجا دیدم که ما کجاییم در این بحر تفکر تو کجا. دوستان حزب‌الله در لبنان به ما گفتند حادثه پیجرها بیشتر از شهادت سید ما را اذیت کرد.
کد خبر 2065082

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1101071/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف: فراجا رگ حیاتی امنیت کشور است

نیویورک تایمز: ترامپ احتمالا برای توافق با ایران به کم قانع خواهد شد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: رویکرد توسعه دیپلماسی اقتصادی نباید فقط در اجلاس‌ها خلاصه شود

بذرپاش: قطعاتی از پیکر شهید رئیسی و شهید امیرعبدالهیان در محل حادثه مانده است

دادستان کل کشور: در دقایق نخست سقوط بالگرد شهدای خدمت احتمال ربایش مطرح شد

بازتاب بیانات رهبر انقلاب؛ «ترامپ دروغ گفت» مورد توجه رسانه‌های خارجی

بلیت نصف قیمت برای استقلالی ها در بازی مرگ و زندگی

فرنگی کاران جوانان در شیراز

حادثه مرگبار آزادی و مقصرانی در حال فرار؛ افزایش سرعت «بی‌تدبیری‌ها»

موج گرمای شدید خوزستان را دربرمی‌گیرد؛ دمای هوا به بالای 47 درجه می‌رسد

سرمایه‌گذاری بی‌بازگشت پرسپولیس روی یک خارجی

حادثه مرگبار آزادی و مقصران در حال فرار؛ افزایش سرعت «بی‌تدبیری‌ها» – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حادثه مرگبار آزادی و مقصران در حال فرار؛ افزایش سرعت «بی‌تدبیری‌ها»

زلزله 3 ریشتری قلعه خواجه را لرزاند

جزئیات حادثه مرگبار در خوزستان/ شیرجه امدادگر اورژانس به کانال آب برای نجات دختر 6 ساله+ عکس

درگیری مسلحانه گردان‌های القسام و ارتش اسرائیل

کتاب به ادامه مسیر مبارزه و مقاومت کمک ‌می‌کند/ لزوم تشویق جوانان به مطالعه کتاب به صورت فیزیکی

اقدام ویژه استقلال برای حضور هواداران در بازی با صنعت نفت

چرا کف کفش کوهنوردی متفاوت است؟ راز طراحی کفش‌های مخصوص طبیعت

بلیت بازی استقلال و صنعت نفت 50 درصد ارزان شد

بازگشت افتخارآمیز مهیار

رضا عطاران و عباس جمشیدی فر با «اجل معلق» به شبکه نمایش خانگی می آیند

از تجربه مشترک توقیف تا یک ساخت و ساز پرماجرا

ارسلان قاسمی: بچگی نکردم و فقط کار کردم!

نصرالله مدقالچی از بیمارستان مرخص شد؛ حالم مساعد است

ورژن کارتنی سریال «وحشی» از راه رسید

درویش مدیرعامل پرسپولیس: سقف قراردادی را که گذاشته اند فقط برای پرسپولیس است

درویش: 5 بازیکن جدید تقریبا کارشان تمام شده است و نهایی شده اند

طارمی در فینال، دینامو سرش را به دیوار می‌کوبد!

فرستاپن: تغییر تیم در فرمول یک منطقی به نظر نمی‌رسد

دنیامالی در نشست تخصصی دوومیدانی بر چه چیزهایی تأکید کرد؟

توضیحات مسئول کمیته سرعت فدراسیون اتومبیلرانی درباره حادثه پیست آزادی

تامین ارز واردات از 6.5 میلیارد دلار عبور کرد

واردات کدام نوع برنج ممنوع شد؟

مدیرعامل تامین اجتماعی: 400 همت کسری داریم

چاپ سوم قدرت مذاکره تمام شد

طرح تشکیل وزراتخانه‌های «انرژی» و «آب و محیط زیست» در دستور کمیسیون‌هان مجلس

گزارش پالتیکو از تناقض‌گویی مقامات آمریکایی درباره مذاکرات با ایران

خاطره داریوش ارجمند از در دیدار افطاری که با رئیس جمهورِ شهید داشت

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: شهید رئیسی در برخی مسائل مانند برق مجتهد شده بود

سوال از وزیر ارشاد در دستور کار هفته جاری مجلس

خارک آماده پشتیبانی کامل از حداکثر صادرات نفت ایران

روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند

تعداد فرمانداران زن به 12 نفر رسید

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 27 اردیبهشت 1404

برگزاری امتحان‌های نهایی با حضور بیش از 73 هزار دانش‌آموز خوزستانی

فداکاری روحانی و مرگ شهادت‌گونه مداح رامشیر نماد خدمت بی‌منت است

اختصاص اعتبار پایگاه‌های مهار آتش در اندیمشک همچنان فقط روی کاغذ

تشریح نخستین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در خوزستان

زمان تشیع جنازه حمیدرضا درجاتی اعلام شد