پیام خوزستان

آخرين مطالب

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند! علمي

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - شهر سخت افزار / دانشمندان به تازگی موفق شدند موانع فنی ساخت تراشه‌های فوتونیک را پشت سر بگذارند، این تراشه‌ها که به جای جریان الکتریسیته از نور برای پردازش داده‌ها استفاده می‌کنند، می‌توانند آینده هوش مصنوعی و ابرکامپیوترها را متحول کنند. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار دنبال کنید.
موانعی که بر سر راه تراشه‌های نوری هستند
به گزارش livescience، در حال حاضر، تراشه‌های الکترونیکی که با جریان برق کار می‌کنند با محدودیت‌های جدی برخورد کرده‌اند. این محدودیت‌ها هم به دلیل قوانین فیزیک و هم به علت پیچیدگی و هزینه بالای ساخت تراشه‌های کوچک‌تر و قدرتمندتر است. اما برخلاف این تراشه‌ها، تراشه‌های نوری از نور به جای جریان برق برای انتقال و پردازش داده‌ها استفاده می‌کنند و از آنجا که نور با مقاومت خاصی مواجه نمی‌شود، انرژی کمتری هم هدر می‌رود و تراشه‌های نوری به راحتی می‌توانند اطلاعات را سریع‌تر منتقل کنند.
اما احتمالا برایتان سوال شده با چنین توصیفاتی چرا هنوز این پردازنده‌ها نتوانسته‌اند جای تراشه‌های معمولی را بگیرند؟ خب باید بگوییم که چند مانع اصلی در مسیر تولید چنین تراشه‌هایی وجود داشت که حالا به نظر می‌رسد برطرف شده باشند. اولین مشکل این بود که تولید انبوه این تراشه‌ها با دقت بالا بسیار دشوار بود. از طرفی چون اکثر سیستم‌های کنونی دیجیتال و مبتنی بر برق هستند، یک تراشه نوری باید بتواند به راحتی با این سیستم‌ها ارتباط برقرار کند، اما تبدیل نور به سیگنال الکتریکی کار آسانی نیست.
بازار


مشکل بعدی هم این بود که محاسبات نوری بیشتر آنالوگ هستند، یعنی به جای عددهای دقیق دیجیتال، بیشتر باید از پردازش‌های تقریبی استفاده کرد که دقت را کاهش می‌دهند.
اما حالا پژوهشگران موفق شده‌اند تا حد زیادی این موانع را برطرف کنند. دو تیم پژوهشی با انتشار دو مقاله به این مشکلات پرداخته‌اند و پردازنده‌های نوری قدرتمندی ساخته‌اند.
تیم اول از شرکتی به نام Lightelligence است که یک پردازنده نوری به نام PACE ساخته بیش از 16 هزار قطعه نوری دارد و می‌تواند محاسبات پیچیده ریاضی را با دقت بالا انجام دهد. این پردازنده به راحتی با سخت‌افزارهای الکترونیکی موجود ترکیب می‌شود و مشکل ناسازگاری هم ندارد.
تیم دوم از شرکت Lightmatter است که پردازنده دیگری معرفی کرده که حتی می‌تواند هوش مصنوعی را با دقت خوبی آموزش دهد. با توجه به این پیشرفت‌ها به نظر می‌رسد که تراشه‌های نوری به زودی به مرحله استفاده تجاری می‌رسند.


نسل جدید پردازنده‌های نوری چطور کار می‌کنند و چه قابلیت‌هایی دارند؟
تا اینجا به این موضوع پرداختیم که تراشه‌های نوری داده‌ها را به کمک نور منتقل می‌کنند اما سوال اینجاست که این فناوری در عمل چطور می‌تواند دنیای هوش مصنوعی را متحول کند؟
تراشه‌های نوری به دلیل سرعت بالای نور و پهنای باند فوق‌العاده وسیع، می‌توانند محاسات ماتریسی را که در مدل‌های هوش مصنوعی هم بسیار رایج است، به شکلی سریع‌تر و بهینه‌تر انجام دهند. این محاسبات در شبکه‌های عصبی مانند ChatGPT استفاده می‌شوند و بخش زیادی از توان پردازشی تراشه‌ها را مصرف می‌کنند.
حالا پردازنده PACE که توسط تیم Lightelligence، ساخته شده یک نمونه عملی از این فناوری است، این تیم توانسته بیش از 16 هزار المان نوری را به شکلی دقیق در یک تراشه جای دهد. این پردازنده می‌تواند محاسباتی که با پردازنده‌های عادی روزها زمان می‌برد، در مدت بسیار کوتاه و با مصرف انرژی بسیار کمتر انجام دهد. با این پیشرفت‌ها، دانشمندان امیدوار هستند که به زودی شاهد استفاده تجاری از این پردازنده‌ها در مراکز داده، سرورها و حتی کامپیوترهای شخصی باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097946/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سجادپور: اسنپ بک یک بازی اروپایی است اما اگر توافق انجام بگیرد این سازوکار به حاشیه خواهد رفت

رئیس مجلس: هر کجا که کار را دست سیستم دولتی بسپاریم محکوم به شکست و ناکارآمدی است

رودست شبح ایرانی به «فلاگر»

بادامچیان: اگر رهبری فردا صبح مصلحت بدانند با آمریکا قرارداد ببندیم، حمایت می‌کنیم

روانبخش: حرف‌های چرند ترامپ و ویتکاف میز مذاکره را برهم می‌زند

عملیات چراغ خاموش در کرانه

دیپلماسی اقتصادی؛ راهبرد نوین مدیریت استان خوزستان

عدم تعهد اسرائیل به آتش‌بس با حماس در بحبوحه تلاش برای آزادی اسیر آمریکایی

روحیه ایثار و فداکاری ابزار قدرت نظام و ضامن امنیت ملی است

به آتش‌بس با حماس متعهد نیستیم

تصاویر/ بازدید دانشجویان رشته دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

ترامپ جنگ غزه را «وحشیانه» خواند

تصاویر/ بازدید دانشجویان دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

آئین امضای تفاهم‌نامه شرکت پالایش نفت آبادان و شرکت ایران ترانسفو برگزار شد

قیمت دلار در بازار آزاد سقوط کرد (22 اردیبهشت)

اهدای جام قهرمانی تراکتور در اهواز

آزادی 11 زندانی در دهه کرامت با همراهی خیرین در لاهیجان

مذاکرات واشنگتن با «حماس»؛ دست برتر مقاومت در سایه اعتراض صهیونیست‌ها

زمین‌خواران در کمین حریم پایتخت

هدیه آزادی به 10 زمئتمی توسط بازپرس مشهور «استخوان‌سوز»

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان

4 آلت‌کوین انفجاری که بعد از جهش بیت‌کوین آماده پروازند!

نگرانی بابت تکرار قطعی VAR در آبادان!

جزئیات جدید از آزادی اسیرآمریکایی؛ نتانیاهو ومعمای «روزهای سرنوشت ساز»

آیت‌الله حسن‌زاده: معلم نباید دغدغه‌ای جز آموزش و تربیت داشته باشد

کل کل رها و بهنوش در «شام ایرانی» ادامه دارد!

سیاوش چراغی پور چطور اینقدر به شهرت رسید؟

دعوای خانم‌ها در «شام ایرانی» بالا گرفت!

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

هوای 5 شهر خوزستان در وضعیت قرمز قرار گرفت

تمجید سرمربیان تیم‌های لژیا ورشو و لخ پوزنان از گل زیبای قلی‌زاده

دختر دوومیدانی‌کار ایران در مسابقات دوبی مدال برنز گرفت

واکنش ستاره آمریکایی به رکوردشکنی برای تیم ایرانی: خدا را شکر

زمان دقیق حضور روبرتو پیاتزا در ایران

مادر انصاریان: هر شب با عکس علی حرف می‌زنم

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

محبعلی: ترامپ نمی‌خواست قبل سفرش به منطقه مذاکرات شکست‌خورده اعلام شود

فرجی راد: مذاکرات نشان داد ما از برخورد نظامی خارج شدیم

بازدید سرلشکر باقری از کارخانجات نیروی دریایی ارتش در بندرعباس

ابوالفتح: اگر ما با آمریکا توافق کنیم اروپایی‌ها نمی‌توانند سرخود مکانیسم ماشه را اجرا کنند

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا اگر ادامه پیدا نکند هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد

روایت علایی از پشت پرده متوقف کردن دور چهارم مذاکرات از سوی آمریکا

امیر آشتیانی: دشمن با عناصر نفوذی درپی جنگ ترکیبی علیه ایران است

25 پرونده شکایت از نمایندگان در دستورکار هیئت نظارت

انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در سال1407 همزمان برگزار می‌شوند؟

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص توافق‌نامه تجارات آزاد ایران با اوراسیا

سردار امیریان: یازدهمین کنگره ادبیات پایداری و مقاومت در کرمان برگزار می‌شود

کارشناس اورژانس برای نجات دختر 6 ساله به دل رودخانه پرخطر زد