عملیات چراغ خاموش در کرانه
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - عملیات نظامی ارتش اشغالگر قدس در ژانویه 2025 در کرانه باختری شدت گرفت و بهانه ادعایی کارزار صهیونیستها، مقابله با هستههای مقاومت جهاد اسلامی، حماس و دیگر جنبشهای فلسطینی گفته میشود. هفته گذشته فرماندهان صهیونیست اعلام کردند خانههایی در طولکرم را که در نزدیکی جنین قرار دارد، تخریب خواهند کرد تا از حضور رزمندگان مقاومت در کرانه باختری در محلهها و خیابانهای شلوغ جلوگیری کنند.
ارتش اشغالگر قدس حملات متعددی را از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی به کرانه باختری انجام داده است که عموما با خروج نظامیان صهیونیست از منطقه تمام میشد اما کارزار نظامی جدید اسرائیل، طولانیترین حضور نظامی صهیونیستها در قلب شهرهای کرانه باختری است.بخشهایی از کرانه باختری از زمان انعقاد پیمانهای اسلو 1 و 2 توسط تشکیلات خودگردان فلسطین که همکاری تنگاتنگ امنیتی با ارتش اسرائیل علیه هستههای مقاومت دارد، اداره میشود اما حضور طولانیمدت نظامیان اسرائیلی در سکونتگاههای زیر نظر رامالله نشاندهنده تمایل صهیونیستها به مداخله مستقیم و کنار گذاشتن تشکیلات خودگردان از تحولات کرانه باختری است.
به گزارش نیویورکتایمز حمد جرار، شهردار جنین در مصاحبه با این روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد: «اسرائیل طوری رفتار میکند که گویی تشکیلات خودگردان فلسطین اصلا وجود خارجی ندارد.» در همین راستا، عمار ابوبکر، رئیس اتاق بازرگانی جنین افزود: «آنها با این اقدامات نشان میدهند که قصد الحاق کرانه باختری را دارند.»
ترس فلسطینیها از این واقعیت نشأت میگیرد که وزیران تأثیرگذار در دولت افراطی اسرائیل، خواهان الحاق کرانه باختری هستند؛ منطقهای که محل زندگی نزدیک به سه میلیون فلسطینی و 500هزار شهرکنشین غیرقانونی اسرائیلی است.
جبهه فراموش شده
حملات صهیونیستها به کرانه باختری چند روز بعد از برقراری معاهده آتشبس با جنبش حماس در باریکه غزه به وقوع پیوست. هدف غایی ارتش اشغالگر قدس، انهدام قطعی هستههای مقاومت در این منطقه ارزیابی شده است. ظرف چند روز، ستونهای زرهی اسرائیل تحت پشتیبانی هوایی به شکل وسیعی وارد کرانه باختری شدند و به اردوگاه آوارگان جنین یورش بردند. باید توجه داشت که در تاریخ مقاومت، همواره اردوگاههای فلسطینی بستر مناسبی برای رشد فرماندهان مقاومت مانند شهید یحیی سنوار، شهید محمد ضیف و شهید صلاح شحاده بودهاند.عملیات اسرائیل در کرانه باختری منجر به آوارگی 40هزار فلسطینی شده است. صهیونیستها با توجه به همین مسأله نهتنها تخلیه شهرها و روستاهای کرانه باختری را مدنظر قرار دادهاند بلکه با حمله به اردوگاههای آوارگان، شرایط زندگی در فلسطین اشغالی برای این جمعیت تبعیدی را سخت کردهاند تا بهناچار بهسوی کشورهای همسایه نظیر مصر، اردن و سوریه کوچ داده شوند.
تکمیل پروژه اشغال
یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اواخر ماه فوریه به نظامیان دستور داد آماده استقرار در شهرهای جنین و طولکرم تا سال آینده میلادی شوند. این مسأله تغییر بزرگی در کرانه باختری بعد از شکلگیری تشکیلات خودگردان محسوب میشود.گزارشگران نیویورکتایمز در اتفاقی نادر از مناطق تحت اشغال با همراهی افسران ارشد اسرائیلی و با استفاده از خودروی زرهی، از اردوگاه جنین بازدید کردند. اصحاب رسانه ادعا کردند که نیروهای اسرائیلی بهصورت شبانهروزی در اردوگاههای جنین و طولکرم گشتزنی میکنند و نظامیان صهیونیست بهصورت ساختمان به ساختمان در جستوجوی هستههای مقاومت پیش میروند و منازلی را که به گمانشان برای مقاصد نظامی استفاده میشود، منفجر میکنند.سربازان اسرائیلی از فرصت حضور خبرنگاران نیویورکتایمز استفاده و ادعا کردند که نیروهای مقاومت کارگاههای صحرایی در اردوگاههای آوارگان تأسیس کردهاند تا با تجهیز رزمندگان خود به شبیخون جادهای علیه ستونهای زرهی صهیونیستها ادامه دهند.مقامات تشکیلات خودگردان برای تشریح ابعاد فشار بر مردم کرانه باختری توسط اسرائیلیها افزودند: «به رامالله اطلاع داده شده آژانس امداد فلسطینیان سازمان ملل متحد (UNRWA) که به آوارگان کمکرسانی و درمانگاههایی را در کرانه باختری اداره میکند دیگر نقشی در اردوگاه جنین ندارد.» واکاوی دکترین نظامی کلاسیک اسرائیل
در دهه 1950، دیوید بنگوریون، نخستوزیر و بنیانگذار اسرائیل دکترین دفاعی رژیم صهیونیستی را تدوین کرد. از همان آغاز سرکردگان تلآویو باور داشتند که درگیری با اعراب برای دههها و شاید قرنها ادامه خواهد یافت و خصومت آنها چنان ریشهدار است که اسرائیل نمیتواند کاری برای تغییر آن انجام دهد. تا دهه 1980، تهدید اصلی حملات متعارف از سوی کشورهای عرب همسایه یا ائتلافی از آنها با حمایت برخی دیگر بود. در دهههای نخست بهطور میانگین هر هشت سال یکبار خطر جنگهای متعارف وجود داشت.جغرافیای رژیم صهیونیستی همیشه بهعنوان یک کابوس استراتژیک در نظر گرفته میشده. این رژیم همیشه کوچک بوده است. مساحت آن قبل از سال 1967 کمی بیش از 7700 مایل مربع بود که تقریبا بهاندازه اسلوونی است. باتوجه به این ضعفها، رژیم صهیونیستی فرض میکند هرگز قادر نخواهد بود اعراب را به پذیرش وجود خود و تحقق پایان دادن به درگیری یاحتی تثبیت دستاوردهای نظامی خودبه اهداف سیاسی وادار کند.بازدارندگی این رژیم بهگونهای طراحی شده که نشان دهد هر تلاشی برای نابودی آن بیثمر خواهد بود و از طریق روندی تدریجی از پیروزیهای پیاپی، در نهایت اعراب را به این نتیجه برساند که شکست دادن رژیم صهیونیستی امکانپذیر نیست و در نتیجه همسایگان را به پذیرش استیلای تلآویو وادار کند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
الان بخر، بعداً پرداخت کن(BNPL): آزادی مصرف یا دام بدهیهای پنهان؟ نقدی بر عملکرد دولت و رسانهها در فاجعه بندرعباس گافهای پرهزینه رسانه ملی؛ تشدید اختلافات داخلی و تنش در روابط خارجی چالش های آبرو داری از ایران و ایرانی در واتیکان آیا بابک زنجانی میتواند یک الگو باشد؟
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1098071/