پیام خوزستان

آخرين مطالب

تحول دیجیتال در اکتشاف نفت با هوش مصنوعی کلید خورد گفتگو

تحول دیجیتال در اکتشاف نفت با هوش مصنوعی کلید خورد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیران صنعت نفت در نشست تخصصی نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با تأکید بر ضرورت «پوست‌اندازی» در حوزه اکتشاف، هوش مصنوعی را ابزاری حیاتی برای عبور از تحریم‌ها، کاهش ریسک و افزایش بهره‌وری در عملیات اکتشافی اعلام کردند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، نشست تخصصی «نقش تحول‌آفرین هوش مصنوعی در آینده اکتشاف میادین نفت و گاز» امروز (یکشنبه، 21 اردیبهشت) در سالن IHIT و روز پایانی نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد. در این نشست، مدیران و کارشناسان صنعت نفت بر لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی در فرآیندهای اکتشافی تأکید کردند.
محی‌الدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به اینکه در حوزه اکتشاف به‌دنبال پوست‌اندازی با استفاده از روش‌های نو هستیم، گفت: برای مقابله با محدودیت‌های بین‌المللی ناگزیر به بازتعریف برخی فرآیندهای اکتشافی با کمک هوش مصنوعی هستیم.
وی افزود: در مرحله حفاری که ریسک بالایی دارد، هوش مصنوعی می‌تواند داده‌های دقیق‌تری در اختیار زمین‌شناسان قرار دهد و تصمیم‌گیری در عملیات را بهبود بخشد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با اشاره به چالش‌های این فناوری تصریح کرد: مقاومت نیروی انسانی در برابر حذف روش‌های سنتی، نگرانی از نشت اطلاعات محرمانه و پراکندگی و ناهمگونی داده‌ها از مهم‌ترین موانع پیش‌ رو است که باید به‌درستی مدیریت شود.
در ادامه این نشست، محمدصادق مهرجو، مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، با اشاره به جایگاه جهانی هوش مصنوعی به‌عنوان انقلاب چهارم صنعتی، بیان کرد: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، باید برای قرار گرفتن در بین 10 کشور برتر این حوزه تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: دقت بالاتر از انسان، هزینه کمتر و توانایی یکپارچه‌سازی داده‌ها ازجمله مزایای هوش مصنوعی است که در اکتشاف، پردازش لرزه‌ای و الگوسازی زمین‌شناسی کاربرد گسترده‌ای دارد.
مدیر فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران همچنین، به اقدام‌های این شرکت در این حوزه اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته تخصصی، مدیریت داده‌ها، شناسایی چالش‌ها، تعریف پروژه‌های پژوهشی و فرهنگ‌سازی سازمانی ازجمله برنامه‌هایی است که برای استفاده کاربردی از هوش مصنوعی در این شرکت در حال اجراست.
مهرانگیز نادری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس، نیز در این نشست، هوش مصنوعی را عامل کاهش ریسک، زمان و هزینه در پروژه‌ها دانست و بیان کرد: استفاده از این فناوری در برخی پروژه‌ها به کاهش 70 درصدی زمان، 60 درصدی ریسک و 40 درصدی هزینه منجر شده است.
وی همچنین، به چالش‌های تبدیل داده‌های موجود به اطلاعات دیجیتال و نیاز به سرمایه انسانی میان‌رشته‌ای در حوزه‌های داده‌محور اشاره کرد.
در بخش پایانی این نشست، صدیق عربانی، مدیر پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، از اختصاص بیش از 70 میلیارد تومان بودجه به دیجیتال‌سازی در این مدیریت خبر داد و گفت: پروژه‌هایی مانند هوشمندسازی عملیات حفاری و استفاده از یادگیری ماشین در ژئوفیزیک در حال اجراست که با هدف توسعه شبکه‌سازی در داخل و خارج کشور پیگیری می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سجادپور: اسنپ بک یک بازی اروپایی است اما اگر توافق انجام بگیرد این سازوکار به حاشیه خواهد رفت

رئیس مجلس: هر کجا که کار را دست سیستم دولتی بسپاریم محکوم به شکست و ناکارآمدی است

رودست شبح ایرانی به «فلاگر»

بادامچیان: اگر رهبری فردا صبح مصلحت بدانند با آمریکا قرارداد ببندیم، حمایت می‌کنیم

روانبخش: حرف‌های چرند ترامپ و ویتکاف میز مذاکره را برهم می‌زند

عملیات چراغ خاموش در کرانه

دیپلماسی اقتصادی؛ راهبرد نوین مدیریت استان خوزستان

عدم تعهد اسرائیل به آتش‌بس با حماس در بحبوحه تلاش برای آزادی اسیر آمریکایی

روحیه ایثار و فداکاری ابزار قدرت نظام و ضامن امنیت ملی است

به آتش‌بس با حماس متعهد نیستیم

تصاویر/ بازدید دانشجویان رشته دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

ترامپ جنگ غزه را «وحشیانه» خواند

تصاویر/ بازدید دانشجویان دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

آئین امضای تفاهم‌نامه شرکت پالایش نفت آبادان و شرکت ایران ترانسفو برگزار شد

قیمت دلار در بازار آزاد سقوط کرد (22 اردیبهشت)

اهدای جام قهرمانی تراکتور در اهواز

آزادی 11 زندانی در دهه کرامت با همراهی خیرین در لاهیجان

مذاکرات واشنگتن با «حماس»؛ دست برتر مقاومت در سایه اعتراض صهیونیست‌ها

زمین‌خواران در کمین حریم پایتخت

هدیه آزادی به 10 زمئتمی توسط بازپرس مشهور «استخوان‌سوز»

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان

4 آلت‌کوین انفجاری که بعد از جهش بیت‌کوین آماده پروازند!

نگرانی بابت تکرار قطعی VAR در آبادان!

جزئیات جدید از آزادی اسیرآمریکایی؛ نتانیاهو ومعمای «روزهای سرنوشت ساز»

آیت‌الله حسن‌زاده: معلم نباید دغدغه‌ای جز آموزش و تربیت داشته باشد

کل کل رها و بهنوش در «شام ایرانی» ادامه دارد!

سیاوش چراغی پور چطور اینقدر به شهرت رسید؟

دعوای خانم‌ها در «شام ایرانی» بالا گرفت!

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

هوای 5 شهر خوزستان در وضعیت قرمز قرار گرفت

تمجید سرمربیان تیم‌های لژیا ورشو و لخ پوزنان از گل زیبای قلی‌زاده

دختر دوومیدانی‌کار ایران در مسابقات دوبی مدال برنز گرفت

واکنش ستاره آمریکایی به رکوردشکنی برای تیم ایرانی: خدا را شکر

زمان دقیق حضور روبرتو پیاتزا در ایران

مادر انصاریان: هر شب با عکس علی حرف می‌زنم

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

محبعلی: ترامپ نمی‌خواست قبل سفرش به منطقه مذاکرات شکست‌خورده اعلام شود

فرجی راد: مذاکرات نشان داد ما از برخورد نظامی خارج شدیم

بازدید سرلشکر باقری از کارخانجات نیروی دریایی ارتش در بندرعباس

ابوالفتح: اگر ما با آمریکا توافق کنیم اروپایی‌ها نمی‌توانند سرخود مکانیسم ماشه را اجرا کنند

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا اگر ادامه پیدا نکند هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد

روایت علایی از پشت پرده متوقف کردن دور چهارم مذاکرات از سوی آمریکا

امیر آشتیانی: دشمن با عناصر نفوذی درپی جنگ ترکیبی علیه ایران است

25 پرونده شکایت از نمایندگان در دستورکار هیئت نظارت

انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در سال1407 همزمان برگزار می‌شوند؟

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص توافق‌نامه تجارات آزاد ایران با اوراسیا

سردار امیریان: یازدهمین کنگره ادبیات پایداری و مقاومت در کرمان برگزار می‌شود

کارشناس اورژانس برای نجات دختر 6 ساله به دل رودخانه پرخطر زد