پیام خوزستان

آخرين مطالب

تسنیم بررسی کرد؛ آیا آمریکا پیشنهاد به لغو غنی‌سازی ایران داده است؟ سیاسی

تسنیم بررسی کرد؛ آیا آمریکا پیشنهاد به لغو غنی‌سازی ایران داده است؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / پیش از آغاز دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا شاهد اظهاراتی نسبت به برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران توسط استیو ویتکاف، نماینده رئیس جمهور آمریکا در مذاکرات و بیان خواسته‌هایی فراتر از خطوط قرمز ایران هستیم.
ویتکاف در مصاحبه‌ای اختصاصی با وب‌سایت "برایتبارت نیوز" گفت که اگر واقعا ایران به دنبال بمب نیست پس باید تاسیسات غنی‌سازی‌شان را برچینند و نباید سانتریفیوژ داشته باشند.
وی گفت: «باید همه سوخت‌هایی را که دارند رقیق‌سازی کرده و به مکانی دوردست ارسال کنند و اگر می‌خواهند یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند، باید آن را به یک برنامه غیرنظامی تبدیل کنند.»
وی بدون اشاره به حق کشورهای عضو معاهده ان‌پی‌تی در برخورداری از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، اظهار داشت: اگر ایران را به دست کشیدن از برنامه غنی سازی قانع کنیم، وضعیتی را ترسیم خواهیم کرد تا این کشور هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.
ویتکاف در ادامه با بیانی تهدیدآمیز افزود: این بهترین راه حل در مورد برنامه هسته ای ایران است و امیدواریم که ایران نیز همین خواسته را داشته باشد چون در غیر این صورت گزینه بدیل اصلا خوب نخواهد بود.
این اظهارات ویتکاف و تغیر مواضع پیاپی در حالی است که اعتیاد آمریکا به تاکتیک «چماق و هویج» یکی از موانعی است که می‌تواند فضای مذاکرات را مسموم کرده و آن را از مسیر سازنده خارج کند.
آنچه که در این دور از مذاکرات برای تیم مذاکره کننده ایران اهمیتی بنیادین دارد، رفع تحریم‌های ظالمانه در کنار حفظ دستاوردهای هسته ای کشور است؛ مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران بارها آمادگی کشور را جهت اعتمادسازی در مورد برنامه هسته‌ای کشور به طرف مقابل اعلام کرده‌اند و از آنجا که برنامه هسته‌ای ایران مطلقا صلح آمیز است، ایران محدودیتی در انجام اقدام اعتماد ساز تا جایی که خدشه‌ای به امنیت ملی کشور وارد نکند، احساس نمی‌کند، اما عدم توجه به حقوق مشروع ایران که طبق معاهده ان‌پی‌تی، ایران دارای حق غنی سازی است، باعث عدم دستیابی به توافقی پایدار خواهد شد.
احترام به حقوق مشروع ایران، مقدمه لازم برای رسیدن به یکتوافق برد- برد برای طرفین، محسوب می‌شود و این خطوط قرمز ایران بارها توسط سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان بیان شده است.
عراقچی روز گذشته نیز در گفتگویی تصریح کرد: مواضع ما در مذاکرات یک مواضع اصولی است و مبنای خود را دارد. بنابراین تغییر ناپذیر است و ما در مسیر اصولی که طراحی شده حرکت می‌کنیم. از طرف مقابل ما پیام‌های ضد و نقیض دریافت می‌کنیم، افراد مختلف صحبت‌های مختلف بیان می‌کنند.
وی ادامه داد: حتی بعضاً حرف‌هایی که یک نفر زده همان روز یا فردای آن حرف خود را نقض می‌کند. این از مشکلات کار هست. برخی معتقدند که به خاطر شروع به کار دولت جدید در آمریکا است و اینکه هنوز مستقر نشدند یا هنوز مواضع خود را درست طراحی نکرده‌اند. بعضی‌ها به حساب حیله‌های مذاکراتی می‌گذارند.
عراقچی تصریح کرد: از نظر ما هرچه که باشد مهم نیست و ما مسیر خود را می‌رویم و مواضع ما کاملاً روشن است. ما برمواضع خودمان ایستادگی داریم، هرجا که منافع مردم ایران تامین شود ما رو به جلو می‌رویم و هرجا که منافع تامین نشود ایستادگی می‌کنیم.
ورای اظهارات ویتکاف، اخیرا شاهد انتشار اطلاعاتی تائید نشده از سوی برخی از رسانه‌های غربی هستیم. وال استریت ژورنالدر گزارشی مدعی شد که ویتکاف پیشنهاد کرده اگر ایران با منحل کردن برنامه هسته‌ای خود و خریداری اورانیوم غنی‌شده برای تامین انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای از آمریکا موافقت کند، تحریم‌ها را لغو و از گزینه نظامی علیه ایران صرف‌‎نظر خواهد کرد.
این در حالی است که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال تسنیم این گزاره را تکذیب کرد و غیر صحیح خواند.
یکی از کلیدی‌ترین عواملی که ممکن است مذاکرات آینده را تحت تأثیر قرار دهد، ناهماهنگی و اختلافات داخلی در تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده است. دولت دوم ترامپ که از ابتدای 2025 با شعار سیاست خارجی تهاجمیکار خود را آغاز کرده، شاهد تنش‌هایی در میان مقامات ارشد خود است که می‌تواند تصمیم‌گیری در قبال ایران را پیچیده کند.
پیشتر روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داده بود آمریکاهنوز ملاک‌های مطالبات خود از ایران را مشخص نکرده و تعیین این ملاک‌ها به تصمیم‌گیری از سوی شخص دونالد ترامپ وابسته است؛ او هم نظری در این خصوص اظهار نکرده است.
این روزنامه گفته بود که گروهی از مقام‌های دستگاه‌های مختلف ترامپ تازه هفته گذشته جلسه‌ای را برگزار کرده‌اند تا درباره اینکه آیا ایران بایستی اجازه غنی‌سازی داشته باشد یا نه گفت‌وگو کنند.
انعکاس این سردرگمی‌ها را می‌توان در موضع‌گیری‌های«استیو ویتکاف» نماینده دولت ترامپ در مذاکرات هم مشاهده کرد.
وی علیرغم معروف‌بودن به "واقع‌نگری"، به شدت از طرف باند طرفدار نتانیاهو از جمله نئوکانهای لانه‌کرده در بنیاد دفاع از دموکراسی (FDD) و اتحاد علیه ایران هسته‌ای ( UANI) تحت فشار است، به تنهایی چندین مدل موضع‌گیری در قبال ایران اتخاذ کرده و گاه از آنچه در جایی گفته عقب‌نشینی کرده تا مدتی بعدتر دوباره به همان بازگردد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097271/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملیات اجرایی طرح 680 واحدی نهضت ملی مسکن شوش آغاز شد

روند صعودی تولید و فروش در “فخوز”

سند 350 منزل مسکونی در بندرامام خمینی (ره) بدون دریافت وجه واگذار شد

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

شرکت میان آب نیازمند حمایت مسئولان خوزستان است

گفتمان دولت رئیسی گفتمان مردم بود

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

واکنش عراقچی به سخنان اخیر ویتکاف

واکنش سفارت هند در ایران درباره توهین به عراقچی

تسنیم بررسی کرد؛ آیا آمریکا پیشنهاد به لغو غنی‌سازی ایران داده است؟

برادر شهید رئیسی: در مراسم تشییع برادرم، وزرا و اعضای دفتر رئیس‌جمهور شهید من را نمی‌شناختند

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها

عیادت سیدحسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

کلاف گرم API X60 فولاد مبارکه مناسب محیط ترش رونمایی شد

شبکه PI با رشد 27٪ در هفته جاری، به 0.73 دلار رسید

مراسم بزرگداشت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی در اهواز برگزار می‌شود

افزایش نظارت ها بر فروشگاه‌های زنجیره‌ای اهواز

ضرورت تبدیل تجربیات انقلاب به دانش مدیریتی

فولاد خوزستان؛ کنشگر راهبردی اقتصاد ملی در میدان تحریم و ناترازی

هوای شهرهای خوزستان آلوده شد/مردم این مناطق مراقب باشید

هوای پاک در اکثر شهرهای کشور | آلودگی در 2 شهر خوزستان

توضیحات فولاد خوزستان درباره حواشی نمایشگاه اکسپو

چهره ها/ بابک جهانبخش و همسرش در مقبره کوروش

گاهی یک معلم فقط درس نمی‌دهد

چهره ها/ سارایِ پایتخت در یک لوکیشن زیبا دیده شد

چهره ها/ جدیدترین تصویر از حوریِ تاسیان و همسرش پربازدید شد

چهره ها/ پست متفاوت عمو پورنگ برای تولد رضا عطاران

چهره ها/ شباهت جالب علیرضا خمسه و دخترش جلب‌نظر کرد

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

تصادف در محور شوش 2 کشته و سه مصدوم داشت

گل اول اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد توسط سورلوث

بریس سورلوث، گل دوم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد

توماس مولر در میان تشویق شدید هواداران بایرن مونیخ بعد از پایان در آلیانز آرنا خداحافظی کرد

خلاصه بازی بایرن مونیخ 2 - مونشن گلادباخ 0

«هری کین» بالاخره اولین جام دوران حرفه‌ای خود را بالای سر برد

پیاتزا با برد به تیم ملی آمد

درخشش دانشور و علی‌نسب در شطرنج قهرمانی آسیا

فتح‌الله‌زاده: جباری با یک دستیار خارجی سرمربی شود

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

عراقچی وارد قطر شد

پنجره متفاوتی به دیدار کارگران؛ از جواب سلام رهبر انقلاب به یک کارگر تا تشویق‌ها و صلوات