فولاد خوزستان نماد فولاد کشور است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش میمتالز، سیدمحمد اتابک وزیر صمت در بازدید از شرکت فولاد خوزستان و در جمع فولادمردان اظهار داشت: از کارگران تلاشگر مجموعه فولاد خوزستان بابت تولید مستمر و رساندن این صنعت تا بدین جا تشکر میکنم. برای راهاندازی حداقل هفت یا هشت کارخانه به یاد دارم، با مدیرانعامل وقت فولاد خوزستان تماس میگرفتم و از آنها میخواستم، تیمی از متخصصان فولاد خوزستان را برای به حرکت درآمدن کارخانهها در نقاط مختلف کشور در اختیارمان قرار دهند.
وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر شرایط ناترازی انرژی صنایع اینگونه پاسخ داد: با وزیر نیرو به طور مفصل در این زمینه گفتوگو کردیم و اعلام شد، حداکثر تلاش در زمانبندی اعمال محدودیتها انجام شود. نظر رئیسجمهور حمایت از تولید و صنایع است. باید به سمت اصلاح الگوی مصرف حرکت کنیم. برای عبور از ناترازیها نیازمند ارادهی ملی و همراهی جامعه هستیم. همه باید صرفهجویی کنند تا صنایع محدود نشوند.
وی در ادامه گفت: شرکت فولاد خوزستان حق ندارد خود را با دیگر فولادیهای کشور مقایسه کند، چرا که در تراز بینالمللی قرار دارد. در بسیار از مولفهها شما فولادمردان خوزستان حرف برای گفتن دارید؛ البته در جاهایی بیدقتی کردید. سوال اینجاست کارخانه فولاد خوزستان تا به امروز چند نسل کارکرد داشته است؟ باید شرکت را با فناوری روز به نسل بعدی تحویل دهید. کارخانه زمزم 3 را که بازدید کردم خوشحال شدم. در خط تولید ذوب باید اصلاحات انجام شود و دوباره به نقطهی اوج برگردید.
وزیر صمت با بیان این جمله که فولاد خوزستان ارتقا فناوری را به نسل بعدی بدهکار است، افزود: با همت داخلی، مهندسی داخلی و بدون نیاز به کمک خارج میتوانید به این مهم دست پیدا کنید. در این مسیر وزارت هم کنارتان است. در مورد عدمالنفع اعلام کردید، فولاد خوزستان معادل 45 همت به دلیل ناترازی برق تولید از دست رفته دارد، این بدان معناست که یک نیروگاه 560 مگاواتی را کنار گذاشتید. با هزینه 400 میلیون یورویی یک نیروگاه احداث میشد. انرژی در تمام دنیا به سمت گرانی، کمیاب شدن و با شکل جدید است، پس باید با سرعت به سمت ساخت نیروگاه بروید.
اتابک در پایان اظهار داشت: به فولاد خوزستان خوشبین هستم و اعتقاد دارم، یکی ار افتخارات کشور است. صنعت فولاد از معدود صنایعی است که به سند چشمانداز رسیده است. در این صنعت خودتان را در قله نگه دارید و به گونهای کار کنید که نسل بعدی به شما افتخار کند.
وزیر صمت در بدو ورود به شرکت فولاد خوزستان به مقام شامخ شهدا در یادمان شهدای گمنام فولاد خوزستان ادای احترام کرد و سپس از خط تولید شرکت، کارخانه زمزم 3، واحد تولید آهن از لجن صنعتی بازدید میدانی کرد.
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در بازدید وزیر صمت از شرکت فولاد خوزستان گفت: فولاد خوزستان به همراه گروه خود، 20 درصد آهن اسفنجی کشور را در سال گذشته تامین نمود.
وی افزود: این شرکت 60 شهید را به میهن اسلامی تقدیم کرده است و موفقیت خود را مرهون خون پاک شهدا میداند.
ابراهیمی افزود: فولاد خوزستان حدود 3 درصد، ارزآوری غیر نفتی برای کشور داشته است. در 80 سال آینده حرکت به سوی تولید فولاد سبز، حیات این صنعت مادر را شکل اساسی خواهد داد. در مجموع 4 سال گذشته بدلیل محدودیتهای اعمالی 60 درصد تولید محصول خود را از دست دادهایم که بالغ بر 60 همت درآمد بوده است. از طرفی این شرکت در فروردینماه سال جاری نشان داد اگر محدودیت انرژی وجود نداشته باشد، توانایی برای تولید مستمر و ثبت رکورهای پی در پی را داراست.
ابراهیمی اشاره به چالشهای پیش روی صنعت فولاد کرد و ادامه داد: یکی از چالشهای شرکت در حوزه صادرات میباشد، رقبای صادراتی ما کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس و در کنار آن چین و روسیه میباشند. اگر دستورالعملهای صادراتی تسهیل یابد از طریق صادرات محصول میتوان ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشیم.
ابراهیمی گفت: با توجه به دوری فولاد خوزستان از معادن، یکی از چالشها و هزینههای چشمگیر برای شرکت، کرایه حمل مواد اولیه است. از طرفی با توجه به ذخایر موجود در کشور، در حال حاضر 165 میلیون تن کسری سنگ وجود دارد. البته تملک معدن سنگ در زنجان و جازموریان برای فولاد خوزستان انجام شده است. انرژی و مبلغ تامین آن از دیگر چالشهای شرکت فولاد خوزستان است. با این حال فولاد خوزستان پروژه نیروگاه 520 مگاواتی برق را، در نزدیکی شرکت در دست اجرا دارد. پروژه دیگر احداث نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی در سه فاز 200 مگاواتی در بهبهان، گتوند و لامرد است. همچنین فاز اول پروژه نیروگاه برق سبزوار به میران 180 مگاوات در مدار قرار گرفته و این نیروگاه با همت سهامدار عمده و از طریق تهاتری که انجام شده در تملک قرار گرفته است و دو فاز دیگر آن یکی در مردادماه سال جاری و فاز سوم سال 1405 در مدار قرار میگیرد.
وی افزود: در حوزه مالی، یکی از چالشهای سرمایهگذاران، نرخ تامین مالی است که امروز به عددی بالای 52 درصد رسیده است. در حوزه توسعه تکنولوژی سعی بر انجام پروژههایی برای نوسازی خطوط تولید داریم. از طرفی در سایر بخشها کارهایی اساسی انجام شده و به عنوان مثال امروز توانایی انتقال هیدروژن مناطق پتروشیمی را داشته و میتوان از آن برای تولید آهن اسفنجی در فولاد شادگان استفاده کنیم و این خود حرکت سریع به سمت توسعه تکنولوژی است. در حوزه سرمایهگذاری خارج از کشور، تامین مالی از سوی دولت بسیار به ما کمک خواهد کرد.
ابراهیمی ادامه داد: این شرکت با احداث 550 هکتار فضای سبز 5 برابر الزامات زیستمحیطی به تعهد خود عمل نموده است. در این حوزه در قالب 23 پروژه از جمله اجرای پروژه ویندفنسیگ (توری باد) که گرد و غبار را به میزان 85 درصد در شرکت کاهش خواهد داد، مشغول انجام وظیفه هستیم. در حوزه مسوولیتهای اجتماعی کارهای فراوانی شده است و میتوان به ساخت درمانگاه پزشکی، راهسازی و جاده سازی، توزیع اقلام آموزشی و معیشتی، اهدای جهیزیه به زوجهای جوان، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، ساخت پل و ورزشگاه شهدای فولاد و ... اشاره کرد.
مدیرعامل فولاد خوزستان ادامه داد: میزان مصرف آب در فولاد خوزستان، 4 لیتر به ازای تولید هر تن فولاد است. البته با راهاندازی پروژه RO این مصرف به 2 لیتر به ازای هر تن تولید محصول رسید. به عبارتی میزان مصرف آب در شرکت فولاد خوزستان 50 درصد کاهش یافته است.
وی در پایان از حضور وزیر صمت و هیات همراه در شرکت فولاد خوزستان، تقدیر و تشکر کرد.



لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1096690/