پیام خوزستان

آخرين مطالب

دلیل افزایش بی‌رویه قیمت موز در بازار اقتصادي

دلیل افزایش بی‌رویه قیمت موز در بازار
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایلنا /رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: افزایش بی‌رویه قیمت موز به دلیل نابه‌سامانی‌هایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد.
براساس آخرین قیمت کشف شده برای انواع موز در میدان بزرگ میوه و تره‌بار تهران، پایین‌ترین قیمت عمده‌فروشی هر کیلو موز هندی که ارزان‌ترین نوع موز موجود در بازار ایران به شمار می‌آید 90 هزار تومان است. در حالی که پایین‌ترین قیمت کشف شده برای موز فیلیپین 100 هزار تومان و موز اکوادور 150 هزار تومان در فروش عمده است. 
ارقام یادشده حکایت از افزایش چشمگیر قیمت موز در کشور دارد. سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره این افزایش بی‌رویه قیمت توضیح داد: اکنون قیمت 13.5 کیلو موز هندی درجه یک در بنادر ایران 8 دلار است. با فرض قیمت 80 هزار تومانی برای دلار، نوع درجه یک موز هندی با قیمت 47000 تا 48000 تومان در هر کیلو وارد کشور ما می‌شود و در نتیجه موزی که با حداقل قیمت عمده‌فروشی 90 هزار تومان در بازار بزرگ میوه و تره‌بار تهران عرضه می‌شود حدودا دو برابر این قیمت است و تا به دست مصرف‌کننده برسد افزایش قیمتی بیش از این رقم را تجربه می‌کند. 
بازار
وی افزود: افزایش بی‌رویه قیمت موز به دلیل نابه‌سامانی‌هایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد. پیش‌تر که کشور ما با مازاد محصولاتی مانند سیب، پرتقال و کیوی مواجه بود در ازای صادرات این اقلام مشوق اعطای واردات موز داده می‌شد. 
نورانی تصریح کرد: این سیاست از آنجایی اشتباه است که صادرکننده سیب، پرتقال و کیوی به فرآیند واردات موز آگاهی ندارد، در نتیجه حواله وارداتی را معامله می‌کند و واردکننده هزینه پرداخت‌شده برای این معامله را بر قیمت موزی که وارد و در بازار ایران عرضه می‌کند، می‌افزاید. 
وی خاطرنشان کرد: گاه به این دلیل که اعطای مجوز واردات موز از سوی وزارت کشاورزی متوقف می‌شود، تعداد مجوزها کاهش می‌یابد و این امر قیمت مجوزها را بالا می‌برد، اتفاقی که بر گرانی موز در بازار دامن می‌زند. 
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در بخشی دیگر از گفت‌وگو به ادعای نماینده دومای روسیه درباره بالا بودن میزان نیترات موجود در هندوانه‌های ایرانی واکنش نشان داد و اظهار کرد: انتشار این فیلم افکار عمومی را در مورد هندوانه ایرانی مشوش کرده در حالی که گفتنی است روسیه در واردات محصولات کشاورزی به این کشور استانداردهای سختگیرانه‌ای اعمال می‌کند و تا واردکننده مجوزهای لازم را که موید سلامت کالاست کسب نکند نمی‌تواند محصول خود را به بازار این کشور عرضه کند.
وی اضافه کرد: همچنین این مقام روسی که درباره سلامت هندوانه‌های ایرانی اظهارنظر کرده در این امر صاحب تخصص نیست و در نتیجه من بر سلامت هندوانه‌های ایرانی تاکید دارم. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1095789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش خبرنگار خبرورزشی از ورزشگاه آزادی در آستانه دیدار استقلال-چادرملو

مدیرعامل چادرملو: ما هم می‌خواستیم بازی‌مان با استقلال از شبکه 3 پخش شود

آزادی 10 زندانی جرائم غیر عمدی استان سمنان

نفت MIS برای بقا دیر اقدام کرد!

کمین مقاومت در رفح؛ کشته و زخمی‌شدن نظامیان صهیونیست

آقاجلال کاغذهای جادویی را برداشت! (عکس)

ورود تیم فولاد و استقلال خوزستان به ورزشگاه

حماس: حملات صهیونیست‌ها به کرانه باختری اراده ملت ما را از بین نمی‌برد

شوخی زشت علیخانی با نعیمه نظام‌دوست در جوکر

آقای پژمان جمشیدی دیگر از دیدن خواب شما هم می‌ترسیم

پست اینستاگرامی پریناز ایزدیار برای فوت پدرش

مجتبی پیرزاده، یک‌تنه آبروی سریال محبوب شده است

سلفی پربازدید نگار جواهریان در پشت‌صحنه «وحشی»

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

ظرفیت ورزشگاه تختی خرم آباد تکمیل شد

ورود اتوبوس پرسپولیس به ورزشگاه تختی

نمایی از ورزشگاه آزادی پیش از مصاف دو تیم استقلال و چادرملو اردکان

هواداران خیبر وحید امیری را به شدت تشویق کردند

یک تازه‌وارد با عبور از قهرمان المپیک جایگاه اول تپانچه را کسب کرد

اعلام آمادگی خوزستان برای میزبانی جشن قهرمانی

سکه با افزایش قیمت به استقبال پایان هفته رفت، طلا و سکه گران شدند

امضای 18 قرارداد و تفاهم‌نامه ساخت بار اول در نفت

نبض نفت در خیابان سئول

در بازدید پزشکیان از نمایشگاه نفت چه گذشت؟

تحول دیجیتال در صنعت نفت؛ معادل یک انقلاب صنعتی است

استقبال هلدینگ‌های پتروشیمی از تکمیل زنجیره ارزش

مدیریت پسماند در صنعت پتروشیمی؛ از ضایعات تا سوخت جایگزین

نخستین روز بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت/ 2

افزایش استفاده از تجهیزات ایرانی در طرح‌های پتروشیمی

رمان «برای مادرم» منتشر شد

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاتن: ترامپ خواستار توافق قوی با ایران است

بازدید فرمانده کل سپاه از یک پایگاه زیر زمینی راهبردی

جبهه مقاومت خود را بازشناسی کند/ در یک انعطاف تاریخی قرار داریم

شعله مقاومت خاموش شدنی نیست؛ غزه هنوز هم زنده است

گام بلند پالایش نفت آبادان در بومی‌سازی کاتالیست

امضای تفاهم‌نامه اچ‌اس‌ئی بین پژوهشگاه صنعت نفت و پالایش گاز سرخون

کارگردان «بچه مردم»: فیلم‌سازی فرمول واحد ندارد

جنا اورتگا؛ دختری که قلب‌ دهه هشتادی‌ها را فتح کرد

شوخی جناب خان با سوژه مستعان همه را روده‌بر کرد

مهران ضیغمی و همسرش در اکران خصوصی فیلم «سلام علیکم حاج آقا» در ایوان شمس

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

بخشنامه تغییر ساعت اداری در خوزستان ابلاغ شد

ضرورت توجه به میراث باستانی و فرهنگی در موزه‌های صنعت نفت

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

بنزین در سال 1404 گران نمی‌شود؛ افزایش قیمت‌ها قانونی است

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران