پیام خوزستان

آخرين مطالب

کارگردان «بچه مردم»: فیلم‌سازی فرمول واحد ندارد گفتگو

کارگردان «بچه مردم»: فیلم‌سازی فرمول واحد ندارد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهر / حمود کریمی پس از اکران ویژه فیلم «بچه مردم» در جشنواره فیلم 100، در نشست پرسش و پاسخ با سینماگران جوان، درباره تجربه ساخت این فیلم و نحوه فیلم‌ساز شدنش توضیح داد.محمود کریمی کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب 3 جایزه شده بود، با حضور در نشست پرسش و پاسخ با فیلم‌سازان جوان که در حاشیه جشنواره فیلم 100 و پس از اکران این فیلم برگزار شد گفت: آقای یوسف اصلانی به من گفت سال‌ها است می‌خواهد درباره شهیدان بهزیستی کاری بکند. با همسرم روی آن سوژه تحقیق کردیم، کمک گرفتیم و بعد طرح یک صفحه‌ای فیلم را با عوامل مطرح کردیم.
کریمی بیان کرد: چرا باید فیلمی درباره مسائل محترمی مانند شهدا فیلم بسازیم ولی هیچ کس نبیند؟ اساساً باید یادمان باشد که سینما به مخاطب زنده است و این که فیلمی بسازیم که علیرغم دارا بودن محتوای محترم، دیدنی نیست، به معنای یک شکست کامل است و اسمش دیگر سینما نیست؛ چون سینما به مخاطب زنده است. در فیلم بچه مردم هم باید کاری می‌کردیم که تماشاچی دوست داشته باشد آن را ببیند. و ترکیب این موضوع با محتوا و داستان ما که از قضا تلخ و گزنده هم بود کار پیچیده ی این پروژه بود. باید بدانیم که سینما بدون مخاطب پول حرام کردن است و به هیچ دردی نمی‌خورد.
کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» تصریح کرد: راستش را بخواهید من دلیل این همه سیاهی و تلخی برخی آثار سینمایی و شبکه نمایش خانگی را نمی فهمم. نمایش این همه خشونت واقعا چه دلیلی دارد؟ قرار است نتیجه این آثار در جامعه چه چیزی باشد؟ من هیچوقت چنین نگاهی را نفهمیده ام و خودم هم هیچوقت مشتری چنین آثار تلخ و گزنده ای نبوده و نیستم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که پیش از کارگردان شدن چگونه امرار معاش می‌کردید، توضیح داد: من همیشه دوست داشتم کارگردان یک فیلم سینمایی بلند باشم و با توجه به حضورم از نوجوانی در سینما فکر می‌کردم این رویا چندان دور از ذهن نباشد. ولی هرچه جلوتر آمدیم این اتفاق نمی‌افتاد.‌ وقتی پیش دانشگاهی بودم و سودای کارگردان شدن داشتم پیشنهاد عکاسی و تهیه یک پروژه صنعتی را قبول کردم تا از آن طریق پول دانشگاهم را تهیه کنم و همین آغاز راهی شد که من تا سالها از طریق تهیه چنین مستندهایی امرار معاش می‌کردم. تا آن که به گروه آقای محمدرضا شهیدی فرد اضافه شدم و برای برنامه «مردم ایران سلام» و «پارک ملت» آیتم ساختم و بعد هم که خندوانه پیش آمد که من کارگردان بیرون از استودیوی آن شدم.
کارگردان «بچه مردم» ادامه داد: همه آن کارها را با دغدغه مالی انجام می‌دادم تا بعد بتوانم روزی فیلمم را بسازم اما هیچ وقت به ثبات مالی نرسیدم و هیچ تهیه‌کننده‌ای را هم پیدا نمی‌کردم. البته راستش را بخواهید این مشکل برای خیلی‌های دیگر هم وجود دارد و برای خودم من هم هنوز حل نشده و باید دنبال تهیه‌کننده بگردیم.
کریمی در توضیح میزان تاثیرگزاری مسائل مختلف در کارگردان شدن خود، گفت: تیزرها و کارهای کوتاهی که ساختم، در موجز گفتن، غافلگیر کردن و همه موارد به من کمک ویژه کرد. تیزرهای فرهنگی زیادی ساختم و همیشه در معرض این بودم که باید در 40 یا 50 ثانیه شروع، شخصیت پردازی کاراکتر، اوج و پایان و در نهایت نتیجه را بگنجانم. این موضوع باعث می‌شد وقت تلف نکنم و همان جایی که نیاز دارم را در تصویر بیاورم. این سبک از کار ناخودآگاه به ما یاد داده بود که برای زدن حرفتان بجنبید. خصوصا در روزگاری که همه سرها در موبایل است کسی حوصله ندارد 90 دقیقه پای یک فیلم کند و دارای قسمت‌های اضافی بنشیند
وی ادامه داد: به این فکر کردیم که دغدغه این کاراکترها چه چیزی می‌تواند باشد. برجسته‌ترین موضوع، بحران هویت بود. به نظرمان مهم‌ترین چیزی که آدم را رها نمی‌کند موضوع هویت است و حس کردیم برای بچه‌های بهزیستی این امر، موضوعیت زیادی دارد.
این فیلم‌ساز سینما همچنین بیان کرد: واقعا برای فیلم‌ساز شدن هیچ فرمول واحدی وجود ندارد و اگر هم داشته باشد من آن را کشف نکردم. برادرم تهیه‌کننده است ولی هیچ وقت جور نشد که کار مرا انجام دهد چون سینما جای خشنی است و بازی در خشن‌ترین حالت ممکن است و حتی ممکن است به کارگردان هم می‌گویند سر جایت بنشین تا صدایت کنند. البته حق هم دارند چون حرف ده ها میلیارد تومان پول وسط است. چرا باید یک تهیه کننده این همه پول را دست ما بدهد؟
کریمی ادامه داد: برای این که بتوانید در این مسیر موفق باشید باید یک دنده و پوست کلفت باشید. شاید جایی برای خودتان شب‌ها گریه کنید و از نشدن های مکرر و متوالی به خدا پناه ببرید ولی اگر این مسیر را دوست دارید باید این‌ها را تحمل کنید.
وی همچنین به فیلم‌سازان جوان توصیه کرد: سعی کنید در کارتان متمایز باشید. وقتی حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشید موفق می‌شوید وگرنه چرا باید در کنار این همه کارگردان دیگر به چشم بیایید؟ چیزی که می تواند باعث شود شما دیده شوید همین تمایز و تفاوت با بقیه است. وقتی حرفی برای گفتن داشته باشید هم موفق می‌شوید هم کارهایتان دیده می‌شود.
کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» در پایان گفت: ایجاز گویی و مختصر حرف زدنی که از دل تولیدات کوتاه برای من شکل گرفت کمک زیادی به موفقیت بچه مردم کرد. و یک کارگردان باید بداند در این روزگار که حوصله ی همه آدمها به خاطر شبکه های اجتماعی کم شده باید ثانیه به ثانیه اضافات فیلم خود را حذف کند تا فیلم دیدنی ای تحویل دهد.
نمایش فیلم سینمایی و نشست‌پرسش و پاسخ با کارگردان اثر، 18 اردیبهشت با حضور رسول صدرعاملی و نمایش فیلم «زیبا صدایم کن» در چهاردهمین جشنواره فیلم 100 ادامه پیدا می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1096050/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید بازیکنان استقلال خوزستان و فولاد از وضعیت چمن

اعلام ترکیب استقلال خوزستان برای دربی

جنگ خاموش در فلسطین؛ مقاومت و سرکوب بی‌وقفه در کرانه باختری + فیلم

منتفی شدن حضور «ماتزاری» و انتخاب سرمربی جدید استقلال در آزادی!

دستور یحیی گل محمدی برای جذب گزینه پرسپولیس!

ترکیب استقلال مقابل چادرملو در آزادی

پورافشار: آماده برگزاری جشن قهرمانی در اهواز هستیم

حواشی پیش از دیدار فولاد – استقلال خوزستان

حضور هواداران استقلال خوزستان در فولاد آرنا

نتایج زنده هفته 29 لیگ برتر فوتبال/ پرسپولیس و سپاهان به دنبال لیگ نخبگان

پوشش زنده هفته بیست‌و‌نهم لیگ برتر

ورود دو تیم فولاد و استقلال خوزستان به زمین مسابقه

گل اول استقلال خوزستان به فولاد (گل به خودی)

پوشش زنده هفته بیست‌و‌نهم لیگ برتر/ تساوی در 6 بازی

چهره بازیگران هری پاتر؛ نگاهی به تغییرات از اولین فیلم تا امروز

صحبت خسرو شکیبایی با پسرش: تو خود منی!

چهره ها/ قاب صمیمی بازیگر سریال ستایش با الناز حبیبی

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

چهره ها/ سلفی حامد بهداد در حال رانندگی

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

سم دام، جان زن 55 ساله را تهدید کرد

صدابردار سیمای مرکز آبادان، دار فانی را وداع گفت

عبور مصطفوی‌نسب از چهره‌های عنوان‌دار تپانچه در مسابقات آزاد

شجاع بیخیال گل‌زن نساجی نمی‌شود

اسلامی امید پرسپولیس را زنده نگه داشت!

جام تختی گره وزن 57 کیلوگرم کشتی آزاد را باز کرد

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

سرلشکر سلامی خطاب به آمریکایی‌ها: در موضوع هسته‌ای اگر تهدید کنید بدانید ما در هر مقیاسی برای جنگ آماده‌ایم

تصاویری از قدرت پهپادی ایران در رهگیری شناورهای فرامنطقه‌ای

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

گزارش خبرنگار خبرورزشی از ورزشگاه آزادی در آستانه دیدار استقلال-چادرملو

مدیرعامل چادرملو: ما هم می‌خواستیم بازی‌مان با استقلال از شبکه 3 پخش شود

آزادی 10 زندانی جرائم غیر عمدی استان سمنان

نفت MIS برای بقا دیر اقدام کرد!

کمین مقاومت در رفح؛ کشته و زخمی‌شدن نظامیان صهیونیست

آقاجلال کاغذهای جادویی را برداشت! (عکس)

ورود تیم فولاد و استقلال خوزستان به ورزشگاه

حماس: حملات صهیونیست‌ها به کرانه باختری اراده ملت ما را از بین نمی‌برد

شوخی زشت علیخانی با نعیمه نظام‌دوست در جوکر

آقای پژمان جمشیدی دیگر از دیدن خواب شما هم می‌ترسیم

پست اینستاگرامی پریناز ایزدیار برای فوت پدرش

مجتبی پیرزاده، یک‌تنه آبروی سریال محبوب شده است

سلفی پربازدید نگار جواهریان در پشت‌صحنه «وحشی»

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

ظرفیت ورزشگاه تختی خرم آباد تکمیل شد

ورود اتوبوس پرسپولیس به ورزشگاه تختی

نمایی از ورزشگاه آزادی پیش از مصاف دو تیم استقلال و چادرملو اردکان

هواداران خیبر وحید امیری را به شدت تشویق کردند

یک تازه‌وارد با عبور از قهرمان المپیک جایگاه اول تپانچه را کسب کرد