پیام خوزستان

آخرين مطالب

«ایلهان»؛ وقتی یک پناهنده مسلمان کلیشه‌های آمریکا را می‌شکند مقالات

«ایلهان»؛ وقتی یک پناهنده مسلمان کلیشه‌های آمریکا را می‌شکند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / کتاب «ایلهان»، تازه‌ترین اثر نشر معارف با نگاهی به زندگی ایلهان عمر، نماینده مسلمان کنگره آمریکا با ترجمه سپیده اشرفی منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
این کتاب که به قلم ربکا پیلی نوشته شده، داستان تلخی‌ها و شیرینی‌های زندگی زن مسلمان و رنگین‌پوستی است که توانست کلیشه‌های ذهنی جامعه آمریکا را تغییر دهد. زندگی ایلهان عمر به عنوان یکی از اولین زنانی که به کنگره آمریکا راه یافت و توانست با وجود همه محدودیت‌هایی که برای رنگین‌پوستان و مهاجران در این کشور برقرار است، مسیر رشد را طی کند؛ قابل تأمل و خواندنی است.
ایلهان عمر تنها هشت سال داشت که جنگ در سومالی آغاز شد. او کوچکترین فرزند از هفت فرزند بود و مادرش زمانی که ایلهان هنوز دختر کوچکی بود، فوت کرد. او توسط پدر و پدربزرگش بزرگ می‌شد که افراد مسلح به محل زندگی‌شان حمله کردند؛ به همین دلیل خانواده او تصمیم گرفتند از موگادیشو فرار کنند. آنها سر از یک اردوگاه پناهندگان در کنیا درآوردند؛ جایی که ایلهان می‌گوید معنای عمیق گرسنگی و مرگ را درک کرد. چهار سال بعد، پس از یک فرایند بررسی دقیق، خانواده‌اش توانستند پناهندگی دریافت کنند و وارد آرلینگتون، ویرجینیا شوند.

پیام خوزستان

ایلهان در 12 سالگی در حالی وارد آمریکا شد که از نظر مالی در وضعیت بدی به سر می‌برد و تنها قادر بود به زبان سومالیایی صحبت کند. او با وجود آنکه سال‌های تحصیل را از دست داده بود، تصمیم گرفت آستین‌ها را بالا بزند و در جست‌وجوی زندگی برآید. اما مسیری که او پیمود، مسیر ساده‌ای نبود؛ آن هم برای زنی مسلمان و رنگین‌پوست در جامعه آمریکا با قاعده و قوانین خاص خود. 
کتاب هرچند درباره یک نماینده کنگره است، اما اصلاً بیانیه سیاسی نیست. قلم نویسنده و پرداختن به موضوعات و تجربیات شخصی، «ایلهان» را به کتابی خواندنی تبدیل کرده است. «ایلهان» تنها داستان یک زن نیست، بلکه نمادی است از زنان مسلمانی که در جامعه غرب با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند. خواندن این کتاب به مخاطبان کمک می‌کند تا دیدگاه عمیق‌تری نسبت به چالش‌های پیش روی مسلمانان در غرب پیدا کنند و از تجربیات ایلهان عمر الهام بگیرند. این اثر نه تنها یک داستان شخصی است، بلکه یک بیانیه قوی درباره حقوق بشر و عدالت اجتماعی نیز محسوب می‌شود .
از جمله ویژگی‌های داستان «ایلهان» تعصب او به وطن و اعتقادات خود است. در جای جای روایت‌های او از زندگی می‌توان رد پای این پایبندی به سنت‌ها و باورها و وطن‌پرستی را دید و جست‌وجو کرد: 
گیج شده بودم، نمی‌خواستم از نماینده‌ها بپرسم؛ چون ممکن بود رأی نیاورم. از زمانی که حجاب در سال 2005 بخشی از وجودم شده بود، برایم نمادی از ارزش‌هایی بود که می‌خواستم با آن زندگی کنم و به مرور برایم معنادار شد.
در جامعه‌ای بودم که بعد از حملات القاعده، بسیاری تصمیم به برداشتن حجاب و تراشیدن ریش‌هایشان کرده بودند. اینکه به شکل علنی نشان دهم که مسلمان هستم، به منزله یک تهدید بود. در آن زمان برایم مهم بود که حجاب بر سر داشته باشم چون در این صورت دیگران می‌دیدند که یک زن عادی با همین حجاب مدرسه رفته و موفق شده است. می‌خواستم به طور نامحسوس این روایت را تغییر دهم و سفیر آدم‌هایی مثل خودم شوم. سال‌ها به همه می‌گفتم که ما هم مثل شما هستیم. سالم زندگی کردن، بهترین نوع مقاومت است.
کتاب «ایلهان» در شمارگان هزار نسخه و در 184 صفحه به قیمت 150 هزار تومان از سوی نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1094682/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیتی: برخی افراد مانند موریانه می‌خواهند پایه‌های دولت را از بین ببرند

نادران: ترامپ تا دید چینی‌ها از تجارت جهانی بیشتر از آمریکا نفع می‌برند، زیر میز زد

واکنش فرمانده نداجا به ادعای دشمن درخصوص ناو زاگرس؛ با افتخار در حال مأموریت است

نماز جمعه 16 خرداد در حرم امام خمینی (ره) برگزار می‌شود

رایزنی گروسی و کالاس درباره ایران

جزییات رونمایی از ناوشکن سهند و توانا از زبان فرمانده نداجا

تلاش برای برگزاری جشن قهرمانی تراکتور در دیدار مقابل استقلال خوزستان

سرمایه‌گذاری در صنعت نفت؛ راهبرد کلیدی توسعه اقتصادی

مظفری‌زاده: جشن قهرمانی تراکتور در دیدار مقابل استقلال خوزستان برپا می‌شود

ارسباران میزبان نمایشگاه نقاشی «نقاشی بازی» می‌شود

انتخابات شهرداری‌ها و تثبیت قدرت سیاسی حزب‌الله

مسئول ستاد مردمی بانوان دکتر پزشکیان در خوزستان، سرپرست اداره‌کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری شد

انتصاب سرپرست جدید اداره‌کل سیاسی و انتخابات استانداری خوزستان

کمبود تجهیزات و پرستار در شادگان باید جبران شود

دیدار جالب گوینده خبر با معلم کلاس اول خود

وقتی داری از خودت تعریف میکنی!

لباس عجیب و پَردار لانا دل‌ری در مراسم مت‌گالا

لباس و استایل تازه ریحانا جنجال‌برانگیز شد

هنرنمایی جدید عموپورنگ در اینستاگرام سوژه شد

از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول»

دروازه‌بان کاشیما علیه خوشحالی شهاب زاهدی!

پیروزی نیویورک مقابل بوستون در حالی که 20 امتیاز عقب بود!

مدیرعامل شهداب: مثل بعضی‌ها، جواب بدی را با بدی نمی‌دهیم

برق مدال به وزنه‌برداری ایران چشمک زد؛ درخشش جوانان و امید به آینده

والیبال ایران و سه پدیده در یک قاب

اولین جوان آسیایی که قهرمان اسنوکر حرفه‌ای جهان شد؛ ستاره نوظهوری که سالیوان را در هم شکست

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد با پژوهشگران دانشگاه علامه طباطبایی

فردا؛ آخرین مهلت ثبت‌نام وام بازنشستگان کشوری

فرجی‌راد: ادامه درگیری‌ها یمن می‌تواند بر مذاکرات ایران و آمریکا اثر بگذارد

نشست سخنگوی دولت؛ از قطع برق و ناترازی‌ها تا پیامک‌های حجاب و مذاکرات

شریف: در دفاع از کشور، نباید بحث اصولگرا و اصلاح‌طلب مطرح باشد

تشرف عراقچی به زیارت حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

لزوم مقابله شهرداری و نیروی انتظامی با ون کافه های غیر مجاز

استان خوزستان در صدر پرونده‌های صلح و سازش قصاص

وضعیت اتوبوس‌های برقی‌ وارداتی موجود در بندر شهید رجایی چگونه است؟

وقوع 75 مورد تصادف دوچرخه‌سواران در دزفول طی یک سال گذشته

دیدار اهالی غزه با امام جمعه اهل سنت بندرعباس و ابراز همدردی با مردم

پاساژ علاءالدین نمونه ساختمان ناایمن در پایتخت

چهره ها/ استوری هشدار دهنده هومن سیدی درباره سریال وحشی

دیدار صبا با مادرش در «فاصله ها»

تیپ متفاوت زوج معروف هالیوود در یک مراسم

ماجرای انتخاب چاوشی برای سریال «آبان»

ایلان ماسک برای کارمندان اسپیس ایکس شهر ساخت

تولید بریکت از لجن صنعتی برای نخستین بار در جهان با دانش بومی متخصصان فولاد خوزستان

رفع تصرف 9800 متر مربع از اراضی ملی اهواز

آرتتا شوخی ندارد؛ باید جان‌تان را برای جام بدهید

سخنگوی استقلال: هدف کوتاه‌مدت قهرمانی در جام حذفی است

یحیی عذر هافبک تازه وارد را خواست!

قهرمانی سپاهان در لیگ برتر شمشیربازی اسلحه اپه بانوان

گزارش AFC از شانس بانوان فوتسالیست ایران برای سومین قهرمانی