پیام خوزستان

آخرين مطالب

گلاب آدینه در شب نکوداشت خود چه گفت؟ فرهنگی

گلاب آدینه در شب نکوداشت خود چه گفت؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / گلاب آدینه در شب نکوداشت خود بابت حادثه غم‌انگیز بندرعباس به مردم کشورمان تسلیت گفت و بر ضرورت کار کردن در شرایط سخت تاکید کرد.
نکوداشت گلاب آدینه، بازیگر و کارگردان باسابقه تئاتر همزمان با بیستمین شب کارگردان برپا شد.
در این مراسم که شامگاه جمعه، 12 اردیبهشت ماه به کوشش انجمن کارگردانان تئاتر در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برپا شد، تعدادی دیگر از کارگردانان نسل‌های گوناگون نیز تقدیر شدند.
در آغاز این برنامه که با اجرای احسان حاجی‌پور برگزار شد، شهرام گیل‌آبادی، رییس هیات مدیره انجمن کارگردانان تئاتر با خوشامدگویی به حاضران، نکاتی را درباره شرایط تئاتر و مشکلات هنرمندان آن مطرح و تاکید کرد که تئاتر باید نقاد و پرسشگر باشد و اگر این ویژگی از آن گرفته شود، روح تئاتر از آن گرفته شده است.
همچنین در این برنامه نشان عباس جوانمرد به حسین کیانی، نشان حمید سمندریان به محمد برهمنی و نشان رکن الدین خسروی به سید محمد مساوات اهدا شد. مساوات به دلیل اجرای نمایش حضور نداشت و یادداشت او توسط یکی از دوستانش ارایه شد. حسین کیانی هم به دلیل بیماری حضور نداشت و پسرش کارن، یادداشت او را خواند.
مهران رنج‌بر و آرش دادگر دو کارگردان دیگری بودند که در این برنامه تقدیر شدند.
بازار
رنج‌بر به هنگام مراسم تقدیرش درخواست کرد کارگردانانی چون حمید پورآذری و علی اصغر دشتی را که از صحنه تئاتر دوری گزیده‌اند، به صحنه بازگردانیم. او همچنین خواستار از سرگیری کارگاه‌های آموزشی دکتر علی رفیعی شد.
اتابک نادری که از جمله حاضران در برنامه تقدیر از کارگردانان بود، گفت: هر جا چراغی به نام تئاتر روشن بوده، تلاش کرده ام که سهم کوچکی در آن داشته باشم. امروز هنرمندان زیادی کنار ما نیستند و این یعنی فرصتها زود از دست می روند.
صدرالدین زاهد، به عنوان دیگر کارگردانی که در مراسم تقدیر از کارگردانان حضور داشت، از وضعیت اخیر تئاتر گله و تاکید کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید هنرپرور باشد ولی سانسورهای فعلی، به اثار نمایشی ضربه می‌زند.
همچنین آرش دادگر از وضعیت تئاتر تجربی ابراز تاسف کرد.
پس از پخش کلیپی از کارگردانان درگذشته همچون آتیلا پسیانی، رضا حداد و ... و اجرای قطعاتی موسیقی و نیز پخش تصاویری از سلسله نشست‌های سانسور در تئاتر که به کوشش انجمن کارگردانان برگزار شده است، نکوداشت گلاب آدینه برگزار شد.
در این بخش هادی مرزبان که در نمایش«خانمچه و مهتابی» با آدینه همکاری کرده است، درباره او سخنرانی کرد.
این کارگردان پیشکسوت با یادآوری اجرای نمایش‌های آدینه و هنرجویانی که او پرورده است، گفت: گلاب در این سال‌ها شاگردان زیادی پرورش داده و طی چند برخوردی که با تعدادی از شاگردان او داشتم، متوجه شدم که عطر گلاب همه جای ایران را گرفته است.
مرزبان با یادآوری شرایط دشوار بازی گلاب آدینه در نمایش «خانمچه و مهتابی» که در آن با یک مار بازی داشت، افزود: خانم آدینه در این نمایش با یک مار کار می‌کرد و کم‌کم با آن رفیق شد و به این ترتیب یکی از بزرگ‌ترین مسایل ما را که همان حضور مار بود، حل کرد.
او ابراز امیدواری کرد که سایه گلاب آدینه سالیان سال بر سر تئاتر کشور باقی بماند و تاکید کرد: تئاتر اصلا نمی‌تواند مسالمت جو باشد و بیشتر دوستانی که کنار گود هستند، به این دلیل است که نمی‌توانند مسالمت‌جو باشند.
مرزبان با ابراز تاسف از حضور برخی از مدیران غیرفرهنگی که هنر و تئاتر را نمی‌شناسند، افزود: متاسفانه میزهای مدیریتی بزرگ شده اما کمتر مدیری است مانند اتابک نادری که تئاتر را بشناسد. ضمن اینکه متاسفانه در فضای فعلی تئاتر، بشکن و بالابندازها زیاد شده‌اند و اگر به همین روش پیش برویم، روزی از هنرمندان بزرگ ما فقط یک نام باقی می‌ماند.
او ادامه داد: عده‌ای پول می‌دهند که ما کار کنیم و در مقابل به عده‌ای هم پول داده می‌شود که ما کار نکنیم. به همین دلیل باید هزار و یک جور حرف و ممیزی را بپذیریم تا نمایش‌مان به صحنه برسد. حیف است که در حضور گلاب اینها می‌گویم چون گلاب خود تئاتر است.
سپس پیام تصویری نورا هاشمی، دختر گلاب آدینه که به دلیل حضورش در یک پروژه هنری نتوانسته بود در برنامه حضور داشته باشد، پخش شد.
او در این پیام تصویری از تلاش و مهربانی مادرش و صبوری او سخن گفت و افزود: عده‌ای می‌گویند با گلاب آدینه کار نکنید چون او سختگیر است ولی امیدوارم هر بازیگری یک بار با او همکاری کند که لذت سخت‌گیریِ خوب را متوجه بشود.
هاشمی در پایان خطاب به مادرش گفت: امیدوارم زودتر یک نمایش دیگر کار کنی و نقش اول آن را حتما من باید بازی کنم.
در ادامه، پیام تصویری دیگری از محمد رحمانیان، نمایشنامه‌نویس، کارگردان تئاتر و عضو هیات مدیره کانون کارگردانان پخش شد.
رحمانیان در این پیام به دلیل حادثه غم‌انگیز بندرعباس به مردم کشورمان تسلیت و سپس به برگزیدگان این برنامه تبریک گفت.
او از گلاب به عنوان یک بازیگر و کارگردان درخشان یاد کرد و گفت: اوایل او را دوست نداشتم ولی هر چه بیشتر کارهایش را دیدم، متوجه ارزش‌های هنری او شدم. افتخار می‌کنم بیشتر کارهایش را دیده‌ام و آثارش در تئاتر و سینما برایم بسیار آموزنده بوده است.
سپس گلاب آدینه در میان تشویق پی در پی حاضران روی صحنه رفت و گفت: هر چه می‌خواستم بگویم، با دیدن این تصاویر و شنیدن این صحبت‌ها فراموشم شد.
او خطاب به دخترش که در برنامه حضور نداشت، ادامه داد: نورا جان تو که در سالن حضور نداری ولی اگر بازیگر خوبی نبودی، عمرا به تو نقش می‌دادم!‌
آدینه با تسلیت‌گویی به دلیل حادثه غم انگیز بندرعباس افزود: عرض تسلیت دارم برای فاجعه بندرعباس و دیگر فجایعی که بر ما رفته است.
او با اشاره به سخنان بعضی از کارگردانان درباره گوشه‌نشینی تعدادی از هنرمندان تئاتر اضافه کرد: اگر شما کار نکنید، هیچ کس ناراحت نمی‌شود. هر هنرمندی که کار نکند، هر سازی که نواخته نشود، هر فیلمی که ساخته نشود و هر تئاتری که اجرا نشود، عده‌ای را خوشحال می‌کند و در چنین شرایطی حتی اگر ما را در گونی بگذارند، باید کار کنیم و من باور دارم هرچه شرایط سخت‌تر شود، ما باید بیشتر کار کنیم. اگر کنار بکشیم و زمانی شرایط کار فراهم شود، دیگر توانایی کار نخواهیم داشت.
این هنرمند پیشکسوت افزود: من بیمار و عاشق تئاترم و بین یک پیشنهاد سینمایی خوب و یک تئاتر خوب، شک نکنید که تئاتر را انتخاب می‌کنم.
او با گرامیداشت استادانش اضافه کرد: ما از گذشتگان‌مان یاد می‌گیریم و آیندگان از ما. امیدوارم آنان کارهای خوب ما را یاد بگیرند و کارهای بدمان را هم تکرار نکنند. باید یاد کنم از استادان بزرگم؛ مهدی هاشمی و سوسن تسلیمی، داریوش فرهنگ، جناب دکتر رفیعی و دکتر پرویز ممنون که سال‌ها در سکوت نشستم و از آنان آموختم.
سپس مدالیوم انجمن کارگردانان تئاتر ایران با حضور حدیث فولادوند که در 9 سالگی شاگرد گلاب بوده، با همراهی جلیل فرجاد، اکبر زنجان‌پور ، صدرالدین زاهد، هادی مرزبان، اصغر همت، شهرام گیل‌آبادی به این هنرمند اهدا شد.
زنجان‌پور هم در سخنان کوتاهی ضمن ابراز شادی از برگزاری نکوداشت گلاب آدینه و ارزش گذاشتن به هنر او، از اتفاق غم‌انگیز بندرعباس ابراز تاسف کرد.
در پایان قطعه‌ کوتاهی از نمایش «پرده‌خانه» نوشته بهرام بیضایی که گلاب آدینه آن را پاییز سال 1401 روی صحنه برده بود، با بازی هنرجویانش اجرا شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1092895/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد میثاقی به وضعیت عجیب ورزشگاه آزادی

تغییر مهم در راس تیم‌های نفتی ایران

واکنش رفیعی به لو رفتن ترکیب پرسپولیس؛ یک همبازی داشتم که دو فن پیج با اسم خودش داشت!

رفیعی: آقایی که کاپیتان پرسپولیس بودی و در پیجت مطلب نوشتی، هر چیزی در مورد من می دانی بگو!

کنایه میثاقی به مدیران استقلال؛ آیا دغدغه شما الان انتخاب سخنگو بود؟

رفیعی:گذر زمان ثابت می کند حرف من در مورد کارتال درست است یا خیر؟

کارشناسی داوری استقلال - آلومینیوم

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پرسپولیس

آموزش‌وپرورش استثنایی، پیشران عدالت آموزشی و شاخص توسعه‌یافتگی نظام تعلیم و تربیت کشور است

خشن‌ترین تکل تاریخ فوتبال: فراتر از MMA

سروش رفیعی: فکر می‌کنند من برای کنار زدن امید و وحید برای کاپیتانی نقشه دارم!

سروش رفیعی: آیا برای آقای افشین پیروانی و کریم باقری من مهم تر از پرسپولیس هستم؟

جوانان ایران با 24 مدال بر بام وزنه‌برداری جهان

سروش رفیعی: بعد از بازی با سپاهان از حسین کنعانی دلخورم ولی نمی گذارم در کار تیم تداخلی ایجاد کند!

چرا سروش رفیعی کاپیتان پرسپولیس شد؟

قهرمانی سریع‌ترین مرد ایران در رشت

لحظه اهدای مدال به قوی‌ترین وزنه‌بردار جوان جهان

هوای سردشت سیاه شد

وضعیت خطرناک هوا در 2 شهر | گرد و غبار از فردا در خوزستان کم می‌ شود

سروش رفیعی: مسخره است که هوادار متمول برای تیم تصمیم بگیرد

سروش رفیعی: دلایل حواشی اخیر، آسیب و حسادت به پرسپولیس است

جنوا 1-2 میلان؛ موتور روسونری تازه روشن شده!

توافق فولادی‌ها با طلبکاران؛ تیم یحیی مجوز حرفه‌ای گرفت!

مدارس و دانشگاه‌های این استان‌ها فردا (سه‌شنبه 16 اردیبهشت) تعطیل شد/ اسامی تکمیل می‌شود

هوای سردشت در وضعیت سیاه قرار گرفت

نگاهی به پراکندگی جغرافیایی قهرمانان لیگ برتر

فاجعه در این استان/ هوا در وضعیت سیاه قرار گرفت

درخواست مالی 17 میلیاردی استقلال از تراکتور

هوای یک شهرستان در وضعیت سیاه قرار گرفت

حداقل خواسته مالی استقلال خوزستان از تراکتور

توضیح سروش رفیعی در مورد کامنت عجیب هوادار پرسپولیس

دلایل قهرمانی پرسپولیس در سال های اخیر از زبان سروش رفیعی

علیرضا دبیر: سریال یاغی را دنبال می‌کردم

علیرضا دبیر: قالیباف، مشاور من بود

علیرضا دبیر: اصلا اهل ریاکاری نیستم

واکنش دبیر به ویدئو منتشرشده از نماز خواندنش

حقوق کشتی‌گیران به 300 میلیون رسید

کسب مدال طلای جوانان جهان توسط حمیدرضا محمدی

دبیر: از رانت قانونی استفاده کردم

گرد و غبار، مدارس دو استان را سه‌شنبه غیرحضوری کرد

مدارس استان خوزستان دوباره تعطیل شد!

دریافت مجوز حرفه‌ای باشگاه فولاد خوزستان برای فصل 2025–2024

افتخارآفرینی جهانی جوانان بومی در فولاد خوزستان

جذب 29هزار و 500 معلم در آزمون خردادماه/ ورود 3هزار نخبه کنکوری برای نخستین بار به آموزش و پرورش

حواشی قهرمانی تراکتور بعد از سوت پایان بازی مقابل شمس آذر

وقتی علیرضا بیرانوند مقابل شمس آذر از ریکاردو آلوز خواست او پنالتی بزند

خلاصه و حواشی بازی شمس آذر 0-4 تراکتور

گل اول جنوا توسط ویتور اولیویرا در دقیقه 61

انتظار 55 ساله تراکتور برای قهرمانی در لیگ برتر

دو بیتی زیبا از بابا طاهر