پیام خوزستان

آخرين مطالب

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند علمي

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /هواپیماهایی که امروزه سفارش‌های آنلاین را تحویل می‌دهند، می‌توانند روزی برای مبارزه با گرمایش جهانی، محموله ارسال کنند. تحقیقات جدید دانشگاه کالج لندن نشان می‌دهد که جت‌های تجاری معمولی می‌توانند برای تزریق ذرات به جو جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی، تغییر کاربری داده شوند.
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله «آینده زمین» نشان می‌دهد که هواپیماهای موجود می‌توانند به طور مؤثر دی اکسید گوگرد را در عرض‌های جغرافیایی بالا، جایی که لایه مرزی جوی، پایین‌تر از خط استوا است، به استراتوسفر منتقل کنند. این نشان می‌دهد که مهندسی زمین، یعنی دستکاری عمدی سیستم آب و هوایی زمین برای مقابله با گرمایش جهانی، ممکن است از نظر فنی بدون ایجاد هواپیماهای تخصصی که کارشناسان پیش از این تصور می‌کردند ضروری باشد، امکان‌پذیر شود.
به نقل از اس‌اف، این در واقع قابل دستیابی است. محققان کشف کردند که اگرچه این روش به اندازه جت‌های ارتفاع بالا که به طور خاص ساخته شده‌اند، کارآمد نیست، اما همچنان می‌تواند اثرات خنک‌کننده معناداری را ارائه دهد و موانع تحقق این امر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
چگونه جت‌های معمولی می‌توانند سیاره ما را خنک کنند؟
دانشمندان دهه‌هاست که تزریق آئروسل استراتوسفر (SAI) را به عنوان یک ترمز اضطراری بالقوه در برابر تغییرات اقلیمی مورد بحث قرار داده‌اند. این مفهوم با انتشار ذرات گوگرد در ارتفاعات بالای جو، فوران‌های آتشفشانی بزرگ را شبیه‌سازی می‌کند، این ذرات نور خورشید را به فضا منعکس می‌کنند و سیاره را به طور موقت خنک می‌کنند. تاکنون، اکثر کارشناسان معتقد بودند که این امر به هواپیماهای جدید و تخصصی نیاز دارد که قادر به پرواز در ارتفاعات بسیار بالا در حدود 20 کیلومتری از سطح زمین باشند.
اما با تزریق دی اکسید گوگرد در عرض‌های جغرافیایی قطبی یعنی حدود 60 درجه شمالی و جنوبی، جایی که استراتوسفر در جو پایین‌تر قرار دارد، هواپیماهای تجاری موجود می‌توانند این کار را در ارتفاع تنها 13 کیلومتر انجام دهند، که کاملا در محدوده عملیاتی فعلی آنها قرار دارد.
محققان 41 شبیه‌سازی کوتاه تزریق آئروسل استراتوسفر را با استفاده از مدل سیستم زمین بریتانیا انجام دادند و ارتفاع، عرض جغرافیایی و فصل تزریق را تغییر دادند. مدل‌های آنها نشان داد که تزریق فصلی در عرض‌های جغرافیایی بالا با یک بوئینگ 777F استاندارد می‌تواند تقریبا 35 درصد از راندمان خنک‌سازی رویکرد ارتفاع بالا با استفاده از هواپیماهای تخصصی را کسب کند.
این بدان معناست که برای دستیابی به یک اثر خنک‌سازی مشابه باید دی‌اکسید گوگرد بیشتری تزریق شود، حدود 21 تن در سال در مقایسه با 7.6 تن با پیش گرفتن رویکرد مشابه اما با هواپیماهای تخصصی.
نکته قابل تامل این است که افزایش مقدار تزریق، عوارض جانبی مانند باران اسیدی و گرمایش استراتوسفر را چند برابر می‌کند، با این حال، امکان استفاده از هواپیماهای موجود و جدول زمانی را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهد. به جای انتظار یک دهه یا بیشتر برای توسعه و تأیید هواپیماهای ارتفاع بالا با طراحی ویژه، جت‌های تجاری می‌توانند ظرف چند سال برای انجام این کار اصلاح شوند.
با این حال، محققان هشدار می‌دهند که اگر استفاده از این فناوری آسان‌تر شود، گروه‌های بیشتری می‌توانند سعی کنند سیاره را به تنهایی خنک کنند و خطر تلاش‌های عجولانه یا با هماهنگی ضعیف برای تغییر آب و هوا افزایش می‌یابد.
محققان با استفاده از مدل‌های اقلیمی تخمین زدند که تزریق سالانه 12 تن دی‌اکسید گوگرد در ارتفاع 13 کیلومتری در 60 درجه شمالی و جنوبی در طول بهار و تابستان محلی می‌تواند باعث خنک شدن جهانی حدود 0.6 درجه سانتیگراد شود. این مقدار در صورت تداوم برای دهه‌ها برای کاهش قابل توجه تغییرات اقلیمی کافی خواهد بود.
محدود کردن تزریق به بهار و تابستان در هر نیمکره، راندمان خنک‌سازی را در مقایسه با تزریق در تمام طول سال، 39 درصد افزایش می‌دهد. انجام این کار به صورت فصلی از سطوح بالاتر نور خورشید در این دوره‌ها بهره می‌برد و اثر خنک‌کننده ذرات بازتابنده را به حداکثر می‌رساند.
با این حال همانطور که اشاره شد، این رویکرد چند نکته منفی نیز دارد. تزریق در ارتفاع پایین‌تر، به طور قابل توجهی کارایی کمتری نسبت به تزریق در ارتفاع بالا دارد. استفاده از هواپیماهای موجود برای دستیابی به خنک‌سازی مشابه، نیاز به تزریق تقریبا سه برابر دی‌اکسید گوگرد دارد که عوارض جانبی را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.
این موضوع همچنین سؤالات جدی در مورد اینکه چه کسی فناوری تغییر آب و هوا را کنترل خواهد کرد، مطرح می‌کند. اگر تغییر آب و هوا دیگر نیازی به تجهیزات ویژه نداشته باشد، کشورهای بسیار بیشتر یا حتی گروه‌های خصوصی می‌توانند قدرت انجام آن را به دست آورند.
ما می‌توانیم به این موضوع هم به عنوان یک فرصت و هم به عنوان یک تهدید نگاه کنیم. اگر موانع فنی برای خنک‌سازی زمین کمتر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم، بدان معنا نیست که باید به سمت مهندسی زمین هجوم ببریم.
پیش از اینکه هواپیماهای باری اصلاح‌شده شروع به انتشار ذرات در جو سیاره ما کنند، بررسی دقیق در مورد نحوه‌ مدیریت، مجوز و عواقب ناخواسته این رویکرد ضروری است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درباره «برادران کارامازوف»

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

استفاده از دانش فنی ایرانی در طرح‌های پتروشیمی نیجر

تحلیل نوسانات و مقاومت‌های پیش‌رو: آیا بیت‌کوین از مرحله تصحیح استرس‌زا عبور می‌کند؟

سرمربی اخراجی استقلال بدون تسویه حساب از ایران رفت

برگزاری اولین یادواره شهدای کارگری و کارخانجات شهرستان خرمشهر

جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس در سیرجان برگزار می شود

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

اعزام شمشیربازان آبادانی به مسابقات قهرمانی کشور

تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

تقابل بی‌دغدغه‌ها در اهواز

بدون این دو نفر چه بلایی سر رئال می‌آمد!

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

لیگ برتر فوتبال/ تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

امیدواری روسیه به نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

هدیه‌ای که آیت الله جوادی آملی از شاگردانش گرفت

متقاضیان مسکن ملی امیدیه چشم انتظار تحویل

ترافیک شدید در میدان آزادی مشهد

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

نمایندگان زن کاندیدای نایب رئیسی مجلس می‌شوند؟

ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات با آمریکا؛ فکر نمی‌کنم به دنبال برجام با نام دیگری باشند

هشدار و تهدید وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

سرخپوشان پایتخت به دنبال انتقام از مس در کویر/ رونمایی از تیم سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

مقام حماس: ادعاهای نتانیاهو درباره رفح، فریاد شکست و فروپاشی است

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

بازدید معاون اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از غرفه فولاد خوزستان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

ویدیو: گل اول نفت مسجدسلیمان به پالایش نفت بندرعباس توسط امین هاشمی فرد

موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه منظم حمل‌ونقل و نزدیکی به بازار‌های هدف در منطقه، از مزیت‌های رقابتی فولاد خوزستان نسبت به رقبا در حوزه صادرات محصول است

پیام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مناسبت روز جهانی کارگر

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!