پیام خوزستان

آخرين مطالب

کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ مقالات

کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /یوسف علیخانی با انتقاد از تعطیلی نمایشگاه‌های استانی کناب می‌گوید: این نمایشگاه‌ها را برگزار نکردند. کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ من کتابفروش هستم، به اطمینان خدمت‌تان عرض می‌کنم فقط مخاطب حرفه‌ای کتاب راه کتابفروشی را بلد هست.
یوسف علیخانی، نویسنده و مدیر نشر و کتابفروشی آموت در گفت‌گویی مکتوب با ایسنا، از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت و از تعطیلی نمایشگاه‌های استانی کتاب انتقاد کرد.
در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:
امسال با چند عنوان در نمایشگاه حضور خواهید داشت؟
سال‌ها بود آرزو داشتم حرف استادم زنده‌یاد زهرایی را انجام بدهم که معتقد بود به جای انتشار انبوهی از کتاب‌ها و رها کردن آن‌ها در بازار آشفته، تعداد محدودی کتاب در هر سال منتشر کنم. انتشار تعداد محدود به ناشر اجازه می‌دهد در مرحله‌ آماده‌سازی به جای توجه به کمیت، به کیفیت توجه کند و مخاطب با متن سالم و پاکیزه و بی غلط و صفحه‌آرایی درست روبه‌رو شود. در عین حال کتاب نوزاد نیز در هیاهوی کتاب‌های تازه گم نشود. خوشبختانه طی پنج سال گذشته به این مهم رسیده‌ایم و به طور مشخص در سال 1403 تنها 15 عنوان تازه‌های کتاب داشتیم و در مجموع با تجدیدچاپی‌ها به 98 عنوان رسیدیم که خوشبختانه همگی در نمایشگاه کتاب تهران در غرفه نشر آموت عرضه خواهند شد.
برنامه خاصی چون جشن امضا و حضور نویسنده را نیز تدارک دیده‌اید؟
سال‌هایی که خبرنگار بودم، همیشه به نحوه‌ برگزاری نمایشگاه کتاب اعتراض داشتم و ضمن مقایسه آن با نمایشگاه کتاب فرانکفورت، می‌نوشتم که اینجا فروشگاه کتاب است و نه نمایشگاه. بعد که هفده سال پیش وارد این عرصه شدم، دیدم مقایسه این نمایشگاه با نمایشگاه‌های خارجی، اشتباه است چرا که سازوکار زندگی ما در این خاک، با آن کشورها متفاوت است. در ایران، ناشران در یازده روز نمایشگاه کتاب تهران، به اندازه‌ یک سال فروش دارند و اگر این فروش از آن‌ها گرفته شود، عملا این صنعت با شکست مواجه خواهد شد. با این حال از همان سال اول که به نمایشگاه کتاب تهران آمدیم، جشن امضا داشتیم و نویسنده‌ها و مترجمان در غرفه حاضر می‌شدند و ضمن گفت‌وگو با مخاطبان، کتاب‌های‌شان را برای‌شان امضا می‌کردند. اوایل این برنامه‌ها مکتوب و از پیش تعیین‌شده بود که در چند سال گذشته، ترجیح دادیم برنامه‌ای از پیش ننویسیم و حضور ناگهانی نویسندگان و مترجمان، غافلگیرمان کنند؛ چنان که مخاطبان از سراسر کشور، با دیدن لایوهای اینستاگرام و عکس‌های غرفه در کانال تلگرام نشر آموت، سراسر شور و شادی می‌شوند.
بخشی از حاضران در نمایشگاه کتاب، مخاطبان جدی ادبیات نیستند و در گام‌های اولیه کتابخوانی قرار دارند و با کتاب آشنایی چندانی ندارند و حتی نمی‌دانند با چه کتابی شروع کنند. چه برنامه‌هایی برای این گروه از مخاطبان دارید؟
بارها خطاب به دوستانی که معترض برگزاری نمایشگاه کتاب (چه در تهران و چه در مراکز استان‌ها) بودند و هستند، عرض کرده‌ام تعداد زیادی از کسانی که به نمایشگاه کتاب می‌آیند، مخاطبان جدی کتاب و کتابخوانی نیستند و اتفاقا این نمایشگاه‌ها مجال خوبی است تا این گروه را با کتاب نزدیک‌تر کنیم و سراغ کتابفروشی‌ها بفرستیم.
بارها شده در غرفه در حال معرفی کتابی بودم و دیدم یکی ایستاده و تماشایم می‌کند. بعد نزدیک‌تر آمده و گفت‌وگوی‌مان شروع شده. در ادامه یکی دو کتاب مناسب روحیه‌اش بهش پیشنهاد دادم و در ادامه حتی اگر در طول سال به کتابفروشی نیامده، حتما سال بعد با ذوق دوباره سراغ‌مان آمده و کتاب تازه خواسته؛ درست مثل کتاب‌هایی که برده. به نظرم آسیب بزرگ کتاب‌نخوانی خیلی از مخاطبان، عدم ارائه‌ کتاب مناسب به شخص موردنظر بوده. شک نکنید به کسی که در آغاز راه است، اگر فلان رمان رئالیسم جادویی که نویسنده‌اش برنده‌ جایزه نوبل هم بوده، بدهیم، به او لطفی نکردیم، در واقع او را در نطفه خفه کردیم . بسیاری از مخاطبان و کتابخوانان حرفه‌ای را می‌شناسم که ده سال پیش با کتاب‌های جوجو مویز شروع کرده‌اند و الان مارگریت دوراس می‌خوانند یا مارکز می‌خوانند یا مریلین رابینسون و فلانری اوکانر را دوست دارند. کتابفروشی اصلا کار ساده‌ای نیست، حوصله می‌خواهد و کمی دقت در احوال مخاطب.
از نظر شما چه آسیب‌هایی متوجه نمایشگاه کتاب تهران است و چگونه می‌توان آن‌ها را اصلاح کرد؟
املای نانوشته غلط ندارد. نمایشگاه کتاب تهران البته که املای نانوشته نیست و امسال سی‌وشش‌ساله می‌شود و این یعنی سن بلوغ. اما یک سوال اینجا وجود دارد. آیا در این مملکت کسی را داشتیم که در تمام سی و شش سال گذشته، مدیر و مسوول نمایشگاه‌ها بوده باشد؟ متاسفانه در مملکتی زندگی می‌کنیم که طرف تا سوار کار می‌شود، تمام اقدامات و فعالیت‌های مدیر قبلی را مردود اعلام می‌کند، غافل از اینکه نفر بعدی، او را خط می‌زند. شما به نمایشگاه‌های کتاب استانی دقت کنید؟ چرا دیگر برگزار نمی‌شود؟ به بهانه‌ کرونا، متوقف شد، بعد همه‌ گردهمایی‌ها و نمایشگاه‌های تهران برگزار شدند و نمایشگاه کتاب استانی دیگر برگزار نشد. چرا؟ چون مدیران چند سال گذشته، برگزاری آن را کاری عبث عنوان کردند. از شما چه پنهان، وقتی نمایشگاه کتاب استانی برگزار می‌شد، به شهرهای مختلف می‌رفتیم، به هر مخاطبی ده کتاب معرفی می‌کردیم، مخاطب که نمی‌توانست تمام ده کتاب را بخرد. دو تا را می‌خرید و می‌خواند و بعد می‌رفت سراغ کتابفروشی شهرش، یا نهایت از خود ما تهیه می‌کرد. این نمایشگاه‌ها را برگزار نکردند. کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ من کتابفروش هستم، به اطمینان خدمت‌تان عرض می‌کنم فقط مخاطب حرفه‌ای کتاب راه کتابفروشی را بلد هست.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی برگزار خواهد شد
انتهای پیام 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091008/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درباره «برادران کارامازوف»

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

استفاده از دانش فنی ایرانی در طرح‌های پتروشیمی نیجر

تحلیل نوسانات و مقاومت‌های پیش‌رو: آیا بیت‌کوین از مرحله تصحیح استرس‌زا عبور می‌کند؟

سرمربی اخراجی استقلال بدون تسویه حساب از ایران رفت

برگزاری اولین یادواره شهدای کارگری و کارخانجات شهرستان خرمشهر

جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس در سیرجان برگزار می شود

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

اعزام شمشیربازان آبادانی به مسابقات قهرمانی کشور

تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

تقابل بی‌دغدغه‌ها در اهواز

بدون این دو نفر چه بلایی سر رئال می‌آمد!

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

لیگ برتر فوتبال/ تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

امیدواری روسیه به نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

هدیه‌ای که آیت الله جوادی آملی از شاگردانش گرفت

متقاضیان مسکن ملی امیدیه چشم انتظار تحویل

ترافیک شدید در میدان آزادی مشهد

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

نمایندگان زن کاندیدای نایب رئیسی مجلس می‌شوند؟

ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات با آمریکا؛ فکر نمی‌کنم به دنبال برجام با نام دیگری باشند

هشدار و تهدید وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

سرخپوشان پایتخت به دنبال انتقام از مس در کویر/ رونمایی از تیم سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

مقام حماس: ادعاهای نتانیاهو درباره رفح، فریاد شکست و فروپاشی است

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

بازدید معاون اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از غرفه فولاد خوزستان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

ویدیو: گل اول نفت مسجدسلیمان به پالایش نفت بندرعباس توسط امین هاشمی فرد

موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه منظم حمل‌ونقل و نزدیکی به بازار‌های هدف در منطقه، از مزیت‌های رقابتی فولاد خوزستان نسبت به رقبا در حوزه صادرات محصول است

پیام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مناسبت روز جهانی کارگر

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!