پیام خوزستان

آخرين مطالب

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد علمي

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / هر سال، صدها میلیون تن مواد غذایی هرگز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و به محل‌های دفن زباله ختم می‌شوند که مکانی برای انتشار گازهای آلاینده مانند متان ایجاد می‌کنند.
گازهای گلخانه‌ای در به دام انداختن گرما تقریبا 28 برابر قوی‌تر از دی اکسیدکربن هستند و بر اساس گزارش سازمان ملل، زباله‌های مواد غذایی در حال حاضر، بیش از 10 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی را تشکیل می‌دهند که بیشتر از کل گازهای آلاینده در بخش هوانوردی است.
رابرت سندرز، استادیار دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو، دهه گذشته را صرف بررسی این موضوع کرده است که چرا بسیاری از مواد غذایی خوراکی به هدر می‌روند و چگونه مداخلات سیاستی می‌تواند منحنی این موضوع را تغییر دهد.
وی استدلال کرد که کاهش ضایعات مواد غذایی ممکن است سریع‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه برای مهار پیامدهای آب وهوایی باشد و هشدار داد، تقریبا غیر ممکن است که جهان بدون کاهش ضایعات سیستم غذایی، به اهداف تعیین‌شده در توافقنامه پاریس دست یابد. کاهش ضایعات مواد غذایی تقریبا عملی‌ترین اقدامی است که بشر می‌تواند برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در کوتاه‌مدت و میان‌مدت انجام دهد.
اگرچه قانون‌گذاران و بسیاری از افراد، درباره آلودگی، اغلب بر لوله‌های اگزوز و دودکش‌ها تمرکز می‌کنند اما محقق این تحقیق، می‌گوید: بقایای غذاهایی که به هدر می‌رود یا مواد غذایی که در انبارهای مواد غذایی خراب می‌شوند، بسیار بیشتر از وزن‌شان مضر هستند.
متان تولید شده هنگام تجزیه مواد غذایی، حدود یک دهه در جو باقی می‌ماند و در این مدت، باعث انفجار شدید گرمایش می‌شود و اقدام کوتاه‌مدت در مورد ضایعات، مواد غذایی را به اهرمی قوی برای جلوگیری از نقاط عطف اقلیمی در کوتاه‌مدت تبدیل خواهد کرد.
یکی از راهکارهایی که توسط چندین ایالت آمریکا پذیرفته شده است، ممنوعیت دفن زباله‌های مواد غذایی است. این راهکار بر مبنای تئوری، خرده‌فروشان را از دور انداختن محصولات فروخته نشده یا تاریخ مصرف گذشته منع و کسب‌وکارها را مجبور می‌کند که مواد غذایی مازاد را دور نریزند و از قیمت‌های کمتر برای فروش مواد غذایی نزدیک به تاریخ انقضا استفاده کنند.
هدایت زباله‌های غذایی به خارج از محل‌های دفن زباله زمانی موفق خواهد بود که اجرای قانون و زیرساخت‌ها موثر باشد.
سندرز اظهار کرد: برای یک اقتصاددان، واقعا عجیب است که فروشگاه‌های مواد غذایی قیمت مواد فاسدشدنی خود را به صورت پویا تعیین نمی‌کنند. مصرف‌کننده باید قیمت را با توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی پرداخت کند تا عادلانه و کارآمد باشد.
نتایج این تحقیق که در سایت ارث منتشرشده نشان داد، کمپوست کردن ضایعات غذا مفید است اما پیشگیری بر بازیافت برتری دارد. کمپوست کردن بهتر از فرستادن غذا به محل‌های دفن زباله خواهد بود، اما بهتر است از همان ابتدا زباله غذایی ایجاد نکنیم. در کالیفرنیا، شهرداری‌ها سطل‌های سبز کنار خیابان قرار دادند و از ساکنان می‌خواهند تا مواد غذایی خود را کمپوست کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

لیگ برتر فوتبال/ تقابل تیم‌های چهارم و هشتم جدول در یزد

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

امیدواری روسیه به نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

هدیه‌ای که آیت الله جوادی آملی از شاگردانش گرفت

متقاضیان مسکن ملی امیدیه چشم انتظار تحویل

ترافیک شدید در میدان آزادی مشهد

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

نمایندگان زن کاندیدای نایب رئیسی مجلس می‌شوند؟

ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات با آمریکا؛ فکر نمی‌کنم به دنبال برجام با نام دیگری باشند

هشدار و تهدید وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

سرخپوشان پایتخت به دنبال انتقام از مس در کویر/ رونمایی از تیم سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

مقام حماس: ادعاهای نتانیاهو درباره رفح، فریاد شکست و فروپاشی است

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

بازدید معاون اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از غرفه فولاد خوزستان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

ویدیو: گل اول نفت مسجدسلیمان به پالایش نفت بندرعباس توسط امین هاشمی فرد

موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه منظم حمل‌ونقل و نزدیکی به بازار‌های هدف در منطقه، از مزیت‌های رقابتی فولاد خوزستان نسبت به رقبا در حوزه صادرات محصول است

پیام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مناسبت روز جهانی کارگر

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

شوک به استقلال/ شاکی جدید در راه است؟

لوله پلی اتیلن چیست و چه مزایایی دارد؟

پیوستن تیوی بیفوما به پرسپولیس هنوز نهایی نشده؛ استقلال، فولاد و گل گهر دیگر مشتریان

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا